Колеги,
кратко точно и ясно трябва да се стремим към точно тези корекции по конституцията, за да не бъдем мачкани до края на живота си. Аз не мисля,че моя е към края си и също така мисля, че мога да го изживея достойно, без да напускам страната си. Ако и вие мислите така, споделете линка на снимката на приятели, нека колкото може повече хора да го видят!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Т.1 - противоречи на конституцията и на още една камара международни декрети, споразумение и т.н....
Т.2 - Може. Съгласен.
Т.3 - По-малко депутати по-лесно прекарват лобистки закони. Освен това по малкото депутати по трудно разпределят местата на партиите с малък процент.
Т.4 - Да. Напълно съгласен.
Т.5 - С две ръце - за.
Т.6 - Не съм съгласен. Трябва да имам минимум, както и сега. Никой вече не те спира да участваш и в 2 и 3 осигурителни фонда и сам да си определяш вноската. Иначе никой няма да се осигурява, особено от малцинствата, а после спешната помощ ще работи за тях безплатно доживот.
100% мажоритарна система.Както е на Острова.Определят се райони и всеки район си има депутат,който да защитава интересите му и най-важното ако не е доволен може да гласува и да го отзове.А не както сега примерно Старозагорския МИР има 17 или колко са там депутати и никой не знае кой депутат откъде е и кой район защитава.
Примерно синчеца на Дечко Колев ако се кандидатира мажоритарно на район,никой нормален непартийно обвързан гражданин няма да гласува за него само,защото ще знае кой е баща му и откъде са му "честно" изкараните парички.
Иначе сега с пропорционалния вот пак ще си е в Парламента на топло и ще му дадат пак без пари да стопанисва нещо.
И на горния партиен член ще му кажа,че нищо не противоречи на Конституцията,защото ние искаме смяна на същата
В грешка си, не съм партиен член на никоя партия и никога не съм бил. Освен нашата конституция, споменах и международното право, ама явно си го проспал...
Относно мажоритарната система - също съм за, но не за 100%-ва такава.
Относно т.1 - Абсолютно ЗА!!! Не може да има малцинство от цигани, които да ми лежат на гърба и да бъдат прилъгани с (кебапчета, 10-20 лв и т.н.) ,да се манипулират, за да дадат гласа си по изборите. БЕЗУМНО!
Досега се е случвало, което не значи, че трябва да се случва и занапред!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Тава е едно съвсем не-лошо начало, господа. Много добре! Крайно време беше разумните сили да вземат отношение към управлението на държавата, че както беше почнало...
Предложенията са добри и ако хората настояват за тях-хората...ами, гражданско общество, нищо повече, но пък звучи толкова добре!
Чух, че са предложили и омбудсмана, Константин Пенчев за служебен премиер. Също хубава новина-почтен човек и добър специалист.
Не е лошо,само последното не ми се връзва,да се осигурява кой как може,на негово място може да се прокара нещо в ущърб на олигарсите...,да нашибат външните монополи,които източват БГ парите...
Някой, ако си мисли ,че тези работи могат да станат или е болен мозък или трябва да иде в детската градина та децата да му кажат за какво става въпрос. Или повечето не можете да разсъждавате или сте прекалени оптимисти. Но като гледам коментарите май ще е първото. Да ще ви засегна ,но това е за да се осъзнаете и да започнете да мислите трезво.
Ще ви перефразирам един цитат от сериала "Под прикритие"(...Няма Джаро ,няма Маро, на улицата има един бос и той се казва Иво. Бих казал ...Няма конституция, няма парламент, у когото са парите той ще управлява.
Щели да правят правителство служебно и да има и обществен съвет ма то смях ,смях.
Ще хвърлят прах в очите на народа 3 месеца, после изборите, коалиционно правителство(баницата вече е разпределена).Комунисти, Догани, Костов, Кунева-яко потриват алчни ръчички.
Язък за хората дето мръзнаха по протестите. Още мнооого глад трябва да има докато се осъзнаем масово..
Наздраве компанията!
Да сте чули някой скоро да е влязъл в затвора за неплатени данъци! Няма и да чуете!Милиарди бате , милиарди. http://nap.bg/page?id=137
Епилог:
Куче влачи рейс, диря няма .... http://www.youtube.com/watch?v=H9pTDIYegvE
Гледах интервютата с политиците до сега,това което е ясно със сигурност е че за минимална промяна ще трябва много време за да се спази процедурата,време за промяна в конституцията няма,няма и как да се намалят депутатите,нито да се свика общо Народно Събрание,не че е невъзможно да се случи всичко,просто ако се стартират промените,ще настане абсолютния хаус в цялата система,,нарушаване на фискалната стабилност,ще започне едно огромно разграбване,както при последния преход,ще изгубим Евро Фондовете,а трябва да се правят големи разплащания,за които пари няма да има,ще скочат горивата,потребностите от първа необходимост и тогава ако ще и до стената да ги изправим и разстреляме всички,глада ще стане много голям,без тенденции за някаква светлина в тунела в близко бъдеще.
Може би ще се усети пак стабилност подобна на тази в която се намирахме,след около 20-30 години,вярно че нямахме пари,и не бяхме богати,но оцелявахме.Няма как да ставаме по бедни,ще трябва да имигрираме,и нова революция няма да помогне,освен ако не се приеме тотална Национализация на имотите и активите на всички Олигарси,конфискация на имуществото на длъжниците,говоря за големите Корпорации които не плащат данъци.Всичко в ръцете на Народа и управление като Швейцарско или Финландско,но до тогава ние ще сме старци....живота на нашето поколение не стигна да се порадваме на Държавна стабилност и добри доходи.
Искам да напомня на всички.Утре националния протест навсякъде започва в 11 часа.Събираме се обичайно пред Енергото и след това потегляме из града.Има вече фейсбуци,джисиеми,скайпове и пр. гъзарии(едно време 90-те хората научаваха за митингите от уста на уста) и всеки може да разпространява това сред приятели и роднини.Вярно навън времето не е много хубаво,ама то в България и градът ни за 23 години кое е хубаво?
1916 написа:Искам да напомня на всички.Утре националния протест навсякъде започва в 11 часа.Събираме се обичайно пред Енергото и след това потегляме из града.Има вече фейсбуци,джисиеми,скайпове и пр. гъзарии(едно време 90-те хората научаваха за митингите от уста на уста) и всеки може да разпространява това сред приятели и роднини.Вярно навън времето не е много хубаво,ама то в България и градът ни за 23 години кое е хубаво?
Koйто не го кефи - има избор.... Летище Пловфив е най-близко
Дано поне сте се уточнили кой какво ще иска, а НАЙ-важното е от кой, че аз още не съм разбрал