Стара Загора - програма за разделно събиране на отпадъци

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Стара Загора - програма за разделно събиране на отпадъци

Мнение от System_error »

http://www.focus-news.net/?id=n1756717

Голяма борба ще бъде ...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Стара Загора - програма за разделно събиране на отпадъци

Мнение от realprofesora »

+1
Popopopopo
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

+1.5
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Начинанието е много добро, дано намери реализация тук и да бъде полезно на всички - не само на цветнокожите, които и без това са мързеливи.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

besniaa написа:Начинанието е много добро, дано намери реализация тук и да бъде полезно на всички - не само на цветнокожите, които и без това са мързеливи.
Сега ще им вземат хляба. Към момента те се занимават неформално с разделяне на отпадъците :lol:

Ако трябва да съм сериозен - начинанието наистина е похвално, но голям зор ще бъде българина да го научиш да си изхвърля отпадъка разделно...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Оффф, не исках да се намесвам , но. Клошарите изобщо няма да са ощетени-напротив. Забелязах, че преди години като сложиха такива контейнери за разделно хвърляне и някои добросъвестни хора си хвърляха боклука разделно, какво правиха клошарите -отваря си контейнера и си взема каквото му трябва -хартия и пластмаса и дори не си затваря капака.
Просто ще им изпишат веждите на клошарите.
И не виждам кой ще си изхвърля разделно отпадъците, като от това нито ще печели, нито ще го санкционират. За съзнание и такива подобни не ми говорете.
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Между другото, града се напълни яко с клошари. На всеки 100 метра - клошар. На всичкото отгоре като почнат да мъкнат някакви огромни боклуци по улицата... заемат цялото платно и скоро май ще си имаме разправия с някои такива индивиди...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Интересна идея дано да работи. Имаше преди години едно предаване за това разделно събиране каква измама е, че всъщност фирмата за събиране на тези отпадъци не им обръща внимание, защото те изпълняват квотата си от заводи и други големи обекти. Още повече българина няма култура да събира отпадъците разделно.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Не зная какъв нов договор са сключили, ама досега и трите вида контейнера отиваха в едно и също място - в коша на сметоизвозната машина! :) Ами да им "таковам" на сметоразделянето аз! :) Ако и сега са така нещата, какъв е смисъла дали ще си разделяш отпадъците или не? :spank:
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

HyBRiD-X написа:Не зная какъв нов договор са сключили, ама досега и трите вида контейнера отиваха в едно и също място - в коша на сметоизвозната машина! :) Ами да им "таковам" на сметоразделянето аз! :) Ако и сега са така нещата, какъв е смисъла дали ще си разделяш отпадъците или не? :spank:
+1

Като видях че ги изхвърлят на едно място спрях да ги сортирам. Те просто се подиграват с труда ми.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

admin написа:Интересна идея дано да работи. Имаше преди години едно предаване за това разделно събиране каква измама е, че всъщност фирмата за събиране на тези отпадъци не им обръща внимание, защото те изпълняват квотата си от заводи и други големи обекти. Още повече българина няма култура да събира отпадъците разделно.
Така е, но Българина колкото няма култура да разделя, събиращите фирми 10 пъти по толкова нямат. Събират всичко в един камион... аз лично докато виждам такова събиране на боклуците нищо няма да разделям.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

E, ся вече може и да са с нови машини. Няма да се учудя и старите да имат 3 сектора, които обаче се ползват като един и същ. Нещо се говореше за завод за рециклиране на отпадъци в региона и предполагам, всичко е свързано. Все пак докато го построят ще им трябват 2-3 години, в които сигурно ще искат да възпитат културата на разделянето...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Купчината боклук в камиона като се напълни се вижда и отвън... повярвай не е на три сектора :lol: Сега ако имат нови такива аз поне не съм ги виждал.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Стара Загора е доста малък град за завод за рециклиране на отпадъци. Поне на мен така ми се струва. Един такъв завод май излизаше около 70 - 90 милиона лв.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Преподавателя ми по екология ни беше казала, че е говорила с фирмите, които събират разделно боклука и е искала да разбере, защо хвърлят и трите контейнера в един камион. Обяснението от тяхна страна е било, да отвори тя един кош за стъкло например и да види колко стъкло има вътре и колко други неща. Какъв е смисъла да ги събират разделно, като всъщност има тъпанари, които си хвърлят боклука в най-близкия контейнер?
Публикувай отговор