Започват ремонти на основни улици, подлези и детски площадки

Форум за ежедневни новини от Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1815
Регистриран на: Вто Окт 30, 2012 8:00 am

Започват ремонти на основни улици, подлези и детски площадки

Мнение от System_error »

http://www.focus-news.net/?id=n1759779

Започна монтирането на новите осветителни тела по централния булевард на Стара Загора „Цар Симеон Велики”, в участъка от ул.„Х. Д. Асенов” до бул. „Патриарх Евтимий”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Очаква се до 10 дни да приключи напълно подмяната на базалтовите плочки. Предстои да бъде подновена пътната настилка на булеварда от бившето кино „Ж.Диманов” до пешеходната зона и от бул. „П.Евтимий” до Мототехника. Ще се работи и по озеленяването на булеварда. Стойността на целия ремонт е 1,5 млн. лева. От 18 март започва рехабилитацията на тротоарите по ул. „Ген. Гурко“ в Стара Загора. Предвижда се тя да приключи до 18 май. Ще бъдат благоустроени и три околоблокови пространства – на бул. „Хр. Ботев“ 126, ул.„В. Левски“ №2 и бл. 27 в кв. „Казански“. Ще бъдат осигурени паркоместа, джобове за спирките на автобусите, ново осветление и червени пешеходни пътеки, разкриха от общинското ръководство. Стойността на ремонтните дейности е близо 832 000 лв. Подмяната на тротоарните настилки е част от започналата веднага след приемането на общинския бюджет мащабна строителна програма за подмяна на тротоарните настилки и преасфалтиране на големите улици в централната част – „Ген. Гурко“, „Ген. Столетов“ и „Хр. Ботев“. Намерението на администрацията на кмета Живко Тодоров е градът да придобие изцяло нов, модерен облик.
Изцяло ще бъдат подменени тротоарните плочките на ул.„Иван Шишман” и ул. „Х. Д. Асенов” - около Шесто основно училище. Монтират се камери на важни кръстовища и започва видеонаблюдение и контрол на трафика. Навсякъде ще се изградят нови дъждоприемни шахти. Ремонтните дейности са съгласувани с дейността на ВиК, за да не се налага разкопаване в скоро време. Ремонтите ще се правят на участъци, за да не се затварят едновременно основните градски артерии.
Изцяло ремонтиран и снабден с видеокамери е подлезът до магазин „Карфур“, предстои ремонт на подлеза до магазин „Баумакс“, този в кв. „Три чучура“ е в добро състояние, а до Общинска спортна зала „Стара Загора“ е засипан и ще бъде превърнат в градинки, тъй като няма акт 16.
Детският кът в парк „5 октомври“ ще бъде ремонтиран основно. В процес на изграждане в момента са 10-тина детски площадки в различни части на града.
Публикувай отговор