Джип блъсна и уби 4-годишно дете на пътя в Стара Загора,

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Джип блъсна и уби 4-годишно дете на пътя в Стара Загора,

Мнение от admin »

+1
Обществото ни деградира от всякъде.
"There is no 'patch' for stupidity."
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

System_error написа:
abc написа:Чак пък едно време, хич не е далечно минало - говоря за 90-те и 2000-години.
Честно казано не разбирам родители, които държат децата си под подхуплак, пък като станат на 20 години ги поизхвърлят в чужбина, доста често и завинаги.
Ако едно дете има желание от малко да опознава света, не виждам причина да му се пречи.
За едно дете е важно само да се учи, пък каква му е дисциплината е маловажно.
Опознаването на света и развитието няма ама нииищо общо. Сам виждаш колко арогантно е станало обществото ни. С каква смелост ще пуснеш малко дете да щъка само из град пълен с темерути. Пак да напомня - не говоря за деца над 12 години, а за първокласници!!! Напомням също и за закона и социалните, които незнайно защо пропускаш във всеки мой пост.
За какъв похлупак и ограничение ми говориш за деца, които още не могат да четат и смятат !?!?!
Зависи от децата.
Аз още от 4 години четях, а от 5 смятах и то не само с елементарни числа, но и с двуцифрени.
За сметка на това пък от 1-ви до 4-ти клас си клатих краката и си пишех домашните още, докато учителят диктуваше условието.
Също пишех огромни писма (по 2-3 страници) на близки роднини в чужбина (докато бях на 5-6 години) с печатни букви, при това доста по-красиво, отколкото пиша в момента с ръкописните букви. :lol:

Така, че не е било никакъв проблем да прочета какъвто и да е надпис поне на български, съответно и да си пътувам, където поискам от ранна възраст.
Сега едва ли моето израстване може да се екстраполира върху всяко дете, но в Корея, например, където почват училище още от 5 години и родителите са бясно амбициозни, вероятно почти всяко дете на такава възраст е на такова ниво.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Какво съвпадение, и аз също от 4 четях и на 5 смятах. Уви, не всички са вундеркинди като нас или имат баби да се занимават с децата!!! Аз можех всички тея неща заради бабите ми, които имах предостатъчно време да се занимават с мен и ми го поднасяха по такъв начин, че да ми е интересно и до 4-ти клас бях изчел повече книги, отколкото можеш да си представиш. Уви, днешното динамично време няма как да станат тея неща. Бабите бачкат по 12 часа на ден. Ангажирани са колкото и ние с жена ми и след работа, на тея години им остава само и внуци да гледат. Все пак са на възраст и силиците им не стигат.
Айде да не дрънкаме кой какво е правил преди, в отдавна забравеното си детство, щото едно време и трафик нямаше по улиците и аз си играех като пич пред нас на Августа Траяна, като сам се разхождах из Аязмото още като бях на шест. Сега обаче е абсурдно да си го помисля дори. Викам да слезем на земята и да разсъждаваме за настоящата реалност!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да, времената много са променени, не е като едно време, а и хората се увълчиха доста.
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

Минах през центъра днес. Все още имаше купчини цветя и хора, запалили свещички!
Какво стана с виновника - гледам темата се е поотклонила. Да не стане пак всяко чудо за 3 дни и после всички забравят!
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Salamura написа:Минах през центъра днес. Все още имаше купчини цветя и хора, запалили свещички!
Какво стана с виновника - гледам темата се е поотклонила. Да не стане пак всяко чудо за 3 дни и после всички забравят!
Няма страшно-гледат му "мярката за неотклонение" , във Фейса даже снимки има. Ще се протака 2-3 години делото и ще се забрави....какво толкова се чудите сякаш живете не в БГ ами някъде другаде.
Popopopopo
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Големият проблем е, че колите са се увеличи няколко пъти за последните 10 години и наистина е доста по-опасно по улиците за децата, а и свободните пространства за игра много по-ограничени от паркиралите навсякъде коли.
И, тъпаците от общината, барикадираха детските градини с високи огради.
А, няколко месеца в годината, няма никакви деца в тях и дворовете им можеха да се ползват за игра от по-големите деца от квартала през техните ваканции. Пък сега нищо.
Добре, че направиха поне фитнес площадки. Ама те пък стават само за момчетата.
Иначе градът си е същият в общи линии. Няма някаква фундаментална разлика.

Относно бизнесмена, добре че са го поотупали малко. Че, като нищо, ще му сложат някаква условна присъда, така че може само с боя да си остане, като някакво възмездие...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Айде почна се с манипулациите-"...пътно-транспортно произшествие на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА.."
тОва не е ли Пешеходна зона , забранена за автомобили и който нарушава правилото е с ясното съзнание, че с действията си ще застраши живота на пешеходците!!!!

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА - СТАРА ЗАГОРА

ЗА ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В ГР.СТАРА ЗАГОРА СЪС ЗАГИНАЛО ДЕТЕ НА 4-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Във връзка с настъпило пътно-транспортно произшествие на 02.06.2014 год. на пешеходна пътека в гр.Стара Загора, при което е загинал П.И.И. на 4 години в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу Г.Д.С на 45-годишна възраст.
Спрямо Г.Д.С. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343, ал.3, предл. последно, буква”б” във вр. с ал.1, буква „в” вр. с чл. 342, ал.1 от НК , за което престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години. На 03.06.2014 г. спрямо Г.С.Д. от наблюдаващия прокурор е постановено „Задържане под стража” за срок от 72 часа.
По делото са назначени автотехническа експертиза, съдебно-медицинска експертиза и химическа експертиза, разпитани са свидетели. Изискани са и справка за съдимост и справка за нарушител по Закона за движение по пътищата.
Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото и разкриване на обективната истина – разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия.
03.06.2014 г.
Говорител на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора
гр.Стара Загора
Нейка Тенева

Източник: Окръжна Прокуратура Стара Загора
Popopopopo
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това за поотупването намекнаха, че е диагноза с връзки ...
Пуснаха го срещу под домашен арест,
по господари на ефира давали областната управителка .. доста надменно се е държала, карали я с кола за интервюто, раздавала визитки (явно се взема на сериозно), смеела се през цялото време и т.н.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

admin написа:Това за поотупването намекнаха, че е диагноза с връзки ...
Пуснаха го срещу под домашен арест,
по господари на ефира давали областната управителка .. доста надменно се е държала, карали я с кола за интервюто, раздавала визитки (явно се взема на сериозно), смеела се през цялото време и т.н.
Salamura написа:Минах през центъра днес. Все още имаше купчини цветя и хора, запалили свещички!
Боли ме к.ра за областната.Стига с тази политика .Дайте предложение как да няма това :
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Давали сутринта заснето от охранителна камера едно ауди мисля, а4 2009 как минава по улицата през цветята ...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Ха върви карай на задна гума....а какво остава да не спазваш и останалото от закона...
http://vbox7.com/play:6f5571da08
Popopopopo
Публикувай отговор