Лични караници между muhogon и System_error - вход свободен

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Референдумът в Крим - новото старо начало?!

Мнение от abc »

Има ли нещо чудно окръг Велико Търново да е по-голям по население от окръг София?
Ето карта с окръзите през социализма:
Изображение
Както се вижда София има 2 окръга: София-град и софийски. Софийски окръг не включва гр.София и там най-големият град е Самоков с 25 000 жители. Да не говорим и, че 2/3 от софийски окръг са планини, които са на практика ненаселени. Следователно няма откъде да дойде голямо население в софийски окръг.

Изрично съм написал, че статистиката е по окръзи.
Ето ми мнението отново да го прочетеш, че само на ударен се правиш.
abc написа:Новите ценности на ЕС са свобода, демокрация, инициативност, честни бизнес отношения, минимизиране на корупцията, справедлива съдебна система, вместо народен съд.

Точно тъпият ти комунизъм води до обезлюдяване.
Мога да ти кажа, че северна и особено северозападна България са в сериозна демографска криза още през зрелия социализъм.
Ето някои данни към 1985 г. по окръзи:

Велико Търново: 3848 родени, 5292 умрели, отрицателен естествен прираст -1444
Видин: 1647 родени, 3218 умрели, отрицателен естествен прираст -1571
Враца: 3352 родени, 4725 умрели, отрицателен естествен прираст -1373
Габрово: 1977 родени, 2367 умрели, отрицателен естествен прираст -390
Кюстендил: 2192 родени, 2775 умрели, отрицателен естествен прираст -583
Ловеч: 2215 родени, 3394 умрели, отрицателен естествен прираст -1179
Михайловград: 2596 родени, 3912 умрели, отрицателен естествен прираст -1316
Перник: 1925 родени, 2222 умрели, отрицателен естествен прираст -297
Плевен: 4332 родени, 5435 умрели, отрицателен естествен прираст -1103
София: 3675 родени, 4240 умрели, отрицателен естествен прираст -566
Ямбол: 2586 родени, 2710 умрели, отрицателен естествен прираст -124

Това се казва комунистическо обезлюдяване на кажи-речи половината страна. До това води шумкарското ти управление.
Аз питам какво причини обезлюдяване на половин България още през зрелия социализъм??
Какво се е случило след 89 г. го знаем добре, дъвкано е 100 пъти.
Но защо все пак половин България тръгва да се обезлюдява още през комунизма е нещо ново, за което чугунтрегерите не споменават и не дават никакви обяснения.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Ами, като не включва големите градове, какво включва тогава, махалите в Балкана ли? Че аз така мога такава стъкмистика да спретна, че да изкарам България на 100% обезлюдена! Пак са пълни глупости, ако се вярва на твоята статистика, трябва да се огледам, дали вече изобщо има хора покрай мен! А пък и нещо позабравяш, че именно онези години бяха "големите" екскурзии, и въпреки това, сме били почти 9 млн! А сега колко сме? И защо да не дъвчем, какво е сега, много по-добре ли сме, или що? Защото, намаляваме СЕГА, не тогава! Защото СЕГА, няма социална политика, толерират се единствено малцинствата, и най-вече циганите, и вече се вижда, какъв е резултата - катастрофа! Социализмът не беше стока, всеки, който е живял тогава, го знае, но сегашният неолиберастки модел е загробващ! Доктрината Дълес, от 1947г, казва всичко, който има акъл, да я прочете пак, и да се замисли, това е от мен!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

http://www.dnes.bg/world/2014/06/13/zap ... ina.228907

Дали това не очаква и Украйна? Само дето няма да са ислямисти, а нацисти! Изобщо, където е стъпил "демократичния" крак на юес армията, междуособните войни продължават с десетилетия. Събориха Саддам, за да се радваме на джихадисти в Ирак, същия сценарий се проигра и в Либия, Египет, Тунис, и т.н. В Сирия удариха на камък, срещнаха отпор от Русия, Китай, Иран, а пък и самият Башар Асад се оказа костелив орех, и не клекна пред западните гейове. А в същото време, най-ортодоксалните ислямски режими, като Саудитска Арабия и Катар, са непокътнати! Чудничък двоен стандарт, на най-най-свободните, демократични, и прочие суперлативи, както се беше изразил един от писачите тук!

Украйна вече заприличва на бивша Югославия отпреди 20 години. Само дето, има съществена разлика, че имат за съсед една от великите сили на света. Първият тест на НАТО и САЩ, за готовността на Русия да защити интересите си, беше грузинско-руската война от 2008г. Всички знаем резултата от авантюрата на "модерната", мобилна, грузинска армия! Същият сценарий, като нищо може да се повтори и сега, а може би, така ще бъде и най-добре?

http://www.dnes.bg/world/2014/06/13/ukr ... iia.228965
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Не включва големи градове само област София.
Сякаш пък не го знаеш перфектно, че трябва да се обяснявам, като на 2-рокласник.
Ама, така е, като се правиш на луд, изглеждаш като най-слабия ученик от класа, невлизал никога в часове по география. :lol:

И пак почна да ми разпъваш локуми и общи приказки къв бил социализма и капитализма, като последния лаладжия.

Данните са ми от 1985 г., пиша го за n-ти път вече. Голяма екскурзия се случи 1989 г.
Пак лъжа и правене на ударен от твоя страна.
А и в посочените окръзи почти няма турци, ама предвид слабата ти подготовка по география, сигурно случайно си се объркал. :lol:

Питах те 1 конкретен въпрос и искам да ми дадеш конкретен отговор, а не лъжи, шикалкаване и отклоняване на темата.

Какво причинява обезлюдяването на почти половината окръзи в България още дълбоко в зрелия социализъм?
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Твоите "данни", са живо съчинение, на недоучил махленец! Няма 100 пъти да се повтарям, чети ми предните постове, там съм казал всичко! Получава ти се краен силогизъм - 1989г, която е СЛЕД упоменатата 1985г, е голямата екскурзия, да, така е! Заминават около половин милион, след това повечето се връщат, но това е друга тема, и въпреки това, 1989г сме близо 9 млн! Оттогава обаче, при все, че живеем в най-големия рай на земята, в най-ценностния съюз, с най-толерантните гейове, непрекъснато намаляваме, вече с над 2 млн! Какво излиза накрая - тогава сме намалявали "усилено", по неокръжни, общински, села, махали, паланки и прочие, ама не и по окръжни, не знам защо, ама сме се увеличавали, в крайна сметка! Сега, при целият дъжд от "ценности", дето ни се сипе от Запад, усилено се увеличаваме, само не знам, по кои паланки и махали, и все пак, сме намалели с 2 и кусур милиона! Е, тогава на кое да вЕрваме - на стъкмистиката ти, или на фактите? Ти си прегледай географията, и като стигнеш моето ниво, тогава ела да спорим, първом завърши някое училище!

И ако не виждаш, темата е за Украйна, и не ни пробутвай твоите измислени, пропагандни клишета тук! Ако искаш да пишеш за демографията, направи друга тема, а аз ще помоля модераторите, да не допускат повече мнения извън темата!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Тея 2 милиона дето ви се губят са 90% емигранти :grin2:
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Ето малко, от западните "ценности", и двойните им стандарти!

http://www.youtube.com/watch?v=IB5-_E3NszA

А това, за "Южен поток", каква е целта -

http://www.dnes.bg/bulgaria/2014/06/16/ ... tok.229071
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

muhogon написа:Твоите "данни", са живо съчинение, на недоучил махленец! Няма 100 пъти да се повтарям, чети ми предните постове, там съм казал всичко! Получава ти се краен силогизъм - 1989г, която е СЛЕД упоменатата 1985г, е голямата екскурзия, да, така е! Заминават около половин милион, след това повечето се връщат, но това е друга тема, и въпреки това, 1989г сме близо 9 млн! Оттогава обаче, при все, че живеем в най-големия рай на земята, в най-ценностния съюз, с най-толерантните гейове, непрекъснато намаляваме, вече с над 2 млн! Какво излиза накрая - тогава сме намалявали "усилено", по неокръжни, общински, села, махали, паланки и прочие, ама не и по окръжни, не знам защо, ама сме се увеличавали, в крайна сметка! Сега, при целият дъжд от "ценности", дето ни се сипе от Запад, усилено се увеличаваме, само не знам, по кои паланки и махали, и все пак, сме намалели с 2 и кусур милиона! Е, тогава на кое да вЕрваме - на стъкмистиката ти, или на фактите? Ти си прегледай географията, и като стигнеш моето ниво, тогава ела да спорим, първом завърши някое училище!

И ако не виждаш, темата е за Украйна, и не ни пробутвай твоите измислени, пропагандни клишета тук! Ако искаш да пишеш за демографията, направи друга тема, а аз ще помоля модераторите, да не допускат повече мнения извън темата!
Ти първи почна да говориш за демография в тая тема, твърдейки колко сме се увеличавали през комунизма, което е до голяма степен лъжа.

Цялата територия на северозапад от линията Велико Търново - Кюстендил още от 1980 г. вече е в сериозна демографска криза, а и Ямбол се включва на хорото.
Което показва, че дори и да има все още нарастване на окръжните градовете в тези окръзи, то те вече не могат да компенсират дружното намаляване на по-малките градове, селата и паланките. И е само въпрос на време дори и растежът на самия окръжен град да пресъхне.

Самите окръжни градове също започват да намаляват. Примерно гр.Габрово намалява още от 1975 г. насам, нищо че е важен окръжен град, със сериозна промишленост и университет.
Русе също почва да намалява още от 1985 г.

1992 г. почти всички градове регистрират намаление, спрямо 1985 г., а от този период от 7 години само 3 години не са в социализма.

Многострадалният видински окръг е в демографска криза пък още от 1946 г., за да достигне нивото през 1985 г. родените да са 2 пъти по-малко от умрелите.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Ако тогава е имало миграция, тя е била най-вече вътрешна. Да, обезлюдявали са се села и малки градове, но са нараствали окръжните центрове, и големите градове! Това е следствие най-вече на индустриализацията, и последвалата я силна урбанизация. А пък, колко сме нараснали за 45 години социализъм, е просто - направи справка, колко е била България през 1945г., в края на ВСВ, колко е в края на режима през 1989г., и колко е сега, след 25 години псевдодемокрация! Също така, виж за същите години, какъв е бил процентът на цигани и турци, пак ще откриеш интересни нещица! Ти сигурно си от тия, дето горещо подкрепят идеята на леля ти Сталинка Георгиева, че видиш ли, бежанците от Близкия изток, щели да ни оправят демографската криза?
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Виж сега, почти половината територия на България е в сериозна демографска криза още през социализма.
Само въпрос на време е било кризата да се разпростре върху цялата територия.
1988 и 1989 г. вече много повече окръзи са с отрицателен естествен прираст, спрямо 1985 г.

Най-висок е естественият прираст през комунизма сред цигани, турци и помаци, а най-нисък сред православните българи, които вероятно още непосредствено след 1980 г. намаляват.

Аз не говоря за механичен прираст, а за естествения такъв, зависещ само от броя на ражданията, броя на умиранията.
Ето как соца вкара половин България в обезлюдяване.

Колко сме нарастнали през социализма ли?
Много малко, предвид възрастовата ни структура 1946 г. (броят на децата е бил 3 пъти повече от броя на пенсионерите).
България е с най-ниската раждаемост и най-слабо нарастваща почти в целия соц блок още през 1970-те години.
Нарастването е преди всичко инерционно през комунизма - поради младата възрастова структура на населението, наследено от царско време, на което му трябват 20-30 години преди да остарее и смъртността да скочи значително, така че вече да не може повече раждаемостта да я компенсира.
Спокойно при нормален обществен строй бихме нарастнали поне до 12 милиона за същия период.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Спокойно при нормален обществен строй бихме нарастнали поне до 12 милиона за същия период.
Кой е за тебе, "нормалния" обществен строй, сегашния ли?
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

http://www.dw.de/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1% ... newsletter

Специално за нашия си трол :D
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

System_error написа:http://www.dw.de/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1% ... newsletter

Специално за нашия си трол :D
Е, и? Ако "статията" беше написана от някоя трета страна,като Еквадор, примерно, бих повярвал, че има безпристрастност! Ама да се цитира Дойче веле, като образец за "непогрешимост", е повече от погрешно! Все пак, ако не греша, Германия е част от Еврогейския съюз, който пък е марионетка на "миротворците" от Вашингтон, който пък е вложил 5 млрд за преврата в Украйна! Какъв е извода?

А пък лично цитиращия, бих посъветвал да гледа филма на Е. Йончева - Пътят към Славянск, пък тогава да му е толкова весело, сякаш току-що се връща от гей-парад!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Рънннн трън трън... запали моторетката :D ;)
Да не си им бил секретарка, че да знаеш колко са похарчили... А имайки предвид чия душичка успокояваще тя репортерка толкова години, хич не ми я хвали. Който и новинараки сайт да се отвори и слепия ще познае троловете (95% от коментарите са техни, ама нали трябва да се работи, няма как). И да. .. изключително ми е весело като гледам как някой плюе люто модерния свят и възхвалява авторитарни корумпирани и мафиотизирани режими..
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

System_error написа:Рънннн трън трън... запали моторетката :D ;)
Да не си им бил секретарка, че да знаеш колко са похарчили... А имайки предвид чия душичка успокояваще тя репортерка толкова години, хич не ми я хвали. Който и новинараки сайт да се отвори и слепия ще познае троловете (95% от коментарите са техни, ама нали трябва да се работи, няма как). И да. .. изключително ми е весело като гледам как някой плюе люто модерния свят и възхвалява авторитарни корумпирани и мафиотизирани режими..
Ха сега де, че те сами си го казаха - 5 млрд! Или мислиш, че тия от бандеровския "Десен сектор", са паднали от Марс ли? Айде холан, цял свят знае, как действат САЩ, и какво остава след тях, само пепел и разруха, виж един Ирак, на какво дередже е!

А за филма, се абстрахирай от журналистката, и аз не я харесвам особено, но се вслушай в думите на тамошните хора, пък дано да ти светне накрая, че далеч не всички хора по света примират да се напъхат в еврогейския съюз! Този "модерен" свят, разпалва войни по цял свят, за да може да съществува самия той, както и гейпарадите му, в частност, на които, ти самият, си такъв върл фен! Но, това е друга тема...

А пък иначе, щом ще е с цитати, ето ти друга статия, доста по-правдоподобна, според мен, чети, и се учи!

http://www.dnes.bg/redakcia/2014/06/25/ ... iia.230210
Публикувай отговор