Монтаж/демонтаж на климатици
- EX-Con
- Потребител

Монтаж/демонтаж на климатици
Здравейте, искам да попитам да ме упътите или насочите към някой който може да свали поставен климатик и да го монтира на друго място. Или ако има тук такъв човек може да се разберем нещо.

- didka
- Старо куче медалист

Re: Монтаж/демонтаж на климатици
Като информация само, цената започва от 150 лева за демонтаж и монтаж.
Dog drags - no tracks...
-
Salamura
- Потребител

Приятел миналата година си сменяше климатика и ми предложи стария на цена към 200лв ако го харесам. Допитах се до монтажник за преместването и се оказа, че иска 160лв ако не се закучи нещо за преместването му! Оказа се още, че сега фреонът, който ползват бил друг - климатикът беше на 7-8 години и не можел да се допълни а се слагал от новите фреони и там пак цифра ако се наложи. Отделно медните тръби ако не ставали пак колко били на метър с полагане - направо ме отказа от упражнението и отказах офертата за климатика а беше добър и наложил се макар и стар модел!
- realprofesora
- Старо куче медалист

Здравейте братчета, ако някой иска да мести климатик без да се налага да се удължава тръбния път-аз съм човека. Цената зависи от сложноста на изпълнението..(примерно, ако се монтира на кофти място или се пробива дупка на кофти място в бетон) .Около 80лв вземам.
Popopopopo
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
https://www.google.bg/maps/@42.412933,2 ... soqhtQ!2e0 - 70лв взима за преместване човека, ако е на същия адрес. Ако трябва да се монтира на друго място, предполагам цената ще е по-висока от на професора 
- realprofesora
- Старо куче медалист

Ako и домакина помага-цената ми пада стремглаво.sawo написа:https://www.google.bg/maps/@42.412933,2 ... soqhtQ!2e0 - 70лв взима за преместване човека, ако е на същия адрес. Ако трябва да се монтира на друго място, предполагам цената ще е по-висока от на професора
Popopopopo
-
eleena
- Потребител

Тъй като става въпрос само за монтаж- демонтаж, а нищо не споменаваш за това, дали да работи както трябва после, аз и за 20 лева ще я свърша тая работа 
- realprofesora
- Старо куче медалист

Говорим си сериозни неща. Процедурата съм я правил на доста хора има и хора от форума които са ме наемали. Климатиците после си работят точно както са работили и преди това. Ако искате преди да го преместя го пускаме да работи и мерим температурата на вътрешното тяло. След процедурата пак мерим температурите и ако има разлика не ми плащате нищо. Фреона си остава в системата и колкото си е бил пак си е същия. Ако някой иска да ви го точи и тем подобни глупости само и само да ви натовари с цена си е друга работа.eleena написа:Тъй като става въпрос само за монтаж- демонтаж, а нищо не споменаваш за това, дали да работи както трябва после, аз и за 20 лева ще я свърша тая работа
Popopopopo
-
eleena
- Потребител

Обезвъздушаване на системата правиш ли и ако е да- с какво?
- realprofesora
- Старо куче медалист

Да правя -с тристепенна вакумна помпа.eleena написа:Обезвъздушаване на системата правиш ли и ако е да- с какво?
Popopopopo
-
eleena
- Потребител

realprofesora написа:Да правя -с тристепенна вакумна помпа.eleena написа:Обезвъздушаване на системата правиш ли и ако е да- с какво?