Опит за измама при продажба на автомобил на украински гражданин

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Опит за измама при продажба на автомобил на украински гражданин

Мнение от Mendeleev »

Здравейте. Сблъсквам се с особен вариант на продажба на автомобила си. Един украинец иска да я вземе. Уговорихме се предварително да ми я плати през PayPal и после да дойде да си я вземе. Някой знае ли някакви особености, за които трябва да внимавам. В КАТ ми казаха, че първо трябва да я отрегистрирам, за да си останат номерата в Бг и после нотариус. Ако ще я взема с платформа нищо повече не се прави, но ако ще я кара на ход трябват за него транзитни номера.
Ако някой му се е случвало подобно нещо или знае повече ще съм благодарен за отговори.
Последно промяна от Mendeleev на Чет Авг 20, 2015 12:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Продажба на автомобил на украински гражданин

Мнение от Mendeleev »

Изчетох доста коментари по подобна тема и видях, че има два варианта:
1. Продажба през нотариус с договор и с пълномощно. Той си заминава за Украйна. След това си я отписвам от КАТ и данъчно.
2. Продажба през нотариус, отрегистриране в КАТ, минаване през митница, транзитни номера и зелена карта за украинеца.
Има ли нещо особено в което трябва да внимавам - някой знае ли?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз бих избрал втория вариант, със сигурност се отърваваш от момента на продажбата от всички бъдещи проблеми които може да настъпят.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Оказа се някаква клопка, защото украинеца преведе парите по PayPal предварително, въпреки че не съм искал това, с условие да внеса предварително 400 евро на някакъв човек по Уестърн Юнион за транспортни разходи. Т.е. аз предварително на непознат човек да преведа 400 евро, а после евентуално да си получа пари за колата. Според мен това е някакъв вид измама. Плащаш тези 400 евро, после той отказва сделката и си назад с тези пари.
Лошото е, че сега от PayPal ми пращат е-мейли да внеса тези пари, иначе ще ме подведат под правна отговорност. Е тук вече не знам какво ще правя. Блокирах картата, която беше регистрирана в PayPal, но не знам дали няма да пострадам по някакъв друг начин. Писах им, че не съм съгласен на такава сделка и се отказвам и да му връщат парите, които стоят някъде във виртуалното пространство. Сега чакам отговор.
Пиша ви, за да знаете какви неща може да се случат и да имате едно на ум.
Ако на някой му хрумва някаква идея - няма да ми е излишна информация, какво може да ми направят от PayPal.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

След като не си въвел начин на плащане в обявата дори и да ти прати пари си е на негово отговорност . Paypal няма за какво да те търсят ако няма актуална обява с начини за плащане в нея .
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Нищо няма да ти направят от пейпал. Като си им писал те ще върнат парите на украинеца и край.
Този украинец нещо скайп, телефон ...как контактува с него?
Popopopopo
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

realprofesora написа:Нищо няма да ти направят от пейпал. Като си им писал те ще върнат парите на украинеца и край.
Този украинец нещо скайп, телефон ...как контактува с него?
Той ме намери от обява в OLX и само по имейли. Снощи писах и на украинеца и на пейпал много остри и крайни писма и от тогава никой не ме притеснява. Не знам защо пейпал толкова държаха да му преведа парите - постоянни имейли, че подлежа на правна отговорност, ако не преведа парите. За 24 часа трябваше да преведа парите и постоянно ми пишеха за това.
Като се замислих нямат нищо, за което да се хванат и затова им писах да си търсят санкциите и каквото си искат от украинеца. На него да си гледа работата. Сега никой не ме притеснява. Според няма за какво, след като нямаме нищо подписано или упоменато както каза niggaz_nature за плащането. Да си гледат работата.
Исках да знаете, че ако се случи на някой от вас да знаете, че има такава схема ( поне според мен е схема ).
Имейла на украинеца е jordituran15@gmail.com, но сигурно ползва доста различни имейли за схемата си. Направи ми впечатление, че по което и време да му пиша веднага отговаряше.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ясно. Късмет изкара, че не им се върза. Изобщо, последно време трябва много да се внимава.
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Mendeleev написа:Оказа се някаква клопка, защото украинеца преведе парите по PayPal предварително, въпреки че не съм искал това, с условие да внеса предварително 400 евро на някакъв човек по Уестърн Юнион за транспортни разходи. Т.е. аз предварително на непознат човек да преведа 400 евро, а после евентуално да си получа пари за колата. Според мен това е някакъв вид измама. Плащаш тези 400 евро, после той отказва сделката и си назад с тези пари.
Лошото е, че сега от PayPal ми пращат е-мейли да внеса тези пари, иначе ще ме подведат под правна отговорност. Е тук вече не знам какво ще правя. Блокирах картата, която беше регистрирана в PayPal, но не знам дали няма да пострадам по някакъв друг начин. Писах им, че не съм съгласен на такава сделка и се отказвам и да му връщат парите, които стоят някъде във виртуалното пространство. Сега чакам отговор.
Ако на някой му хрумва някаква идея - няма да ми е излишна информация, какво може да ми направят от PayPal.
Ти сигурен ли си, че paypal са ти писали такова нещо ? Това за мен е 99% измама и реално имейла не е идвал от paypal. Те никога няма да притискат някой да спази някаква вътрешна уговорка, а най-малкото някога ще искат от тебе да превеждаш пари по друга система за преводи :lol:
Трябваше да си прехвърлиш парите в картата, след което я блокираш и да пият те една студена вода.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

И аз така си мисля, че многото имейли, които си получул от ПейПал всъщност не са от тях. Слагат разни логота и си мислиш, че са реални.
Ако украинеца ти е пратил парите като goods после може да отвори дело, връщай му ги и забравяй за цялата история.
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

sawo написа:
Mendeleev написа:Оказа се някаква клопка, защото украинеца преведе парите по PayPal предварително, въпреки че не съм искал това, с условие да внеса предварително 400 евро на някакъв човек по Уестърн Юнион за транспортни разходи. Т.е. аз предварително на непознат човек да преведа 400 евро, а после евентуално да си получа пари за колата. Според мен това е някакъв вид измама. Плащаш тези 400 евро, после той отказва сделката и си назад с тези пари.
Ти сигурен ли си, че paypal са ти писали такова нещо ? Това за мен е 99% измама и реално имейла не е идвал от paypal. Те никога няма да притискат някой да спази някаква вътрешна уговорка, а най-малкото някога ще искат от тебе да превеждаш пари по друга система за преводи :lol:
Трябваше да си прехвърлиш парите в картата, след което я блокираш и да пият те една студена вода.
Известията идваха от PayPal - само, че сега погледнах адреса - service@intldpt.com - навсякъде имаше надписи PayPal, но най-вероятно изобщо не е техен мейла. Сигурно е друг негов мейл, а може даже да не е украинец.
Не можеше да прехвърля парите в моята карта, защото бяха някъде във виртуалното пространство. Всичко е една добре измислена схема, на която някой може да се върже. Добре, че седнахме със съпругата ми и помислихме. Ще пусна случката и в други форуми, за да предпазя евентуален друг случай.
След като се разтърсих в нета разбрах, че се представят измамниците за нигерийци, от щатите и други държави. От скоро е тази измама, добре ще е никой да не се поддаде.
Дано темата е полезна на повече хора!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ами ето - този имейл със сигурност не е техен :) Ако са ти превели парите и ги виждаш в paypal акаунта си, то със сигурност можеш да си ги прехвърлиш по картата. Най-вероятно обаче нищо не са превели, а са ти пратили фалшив мейл от същия адрес :)
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Опит за измама при продажба на автомобил на украински гражданин

Мнение от The enD »

Нищо не пречи да ги преведат и после да отворят дело и пейпал да те изгърби да ги връщаш. Щом правят такива шашми не може да не са проучили и изпитали нещата.

Докладвай ги в пейпал, че правят измами.
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

The enD написа:Нищо не пречи да ги преведат и после да отворят дело и пейпал да те изгърби да ги връщаш. Щом правят такива шашми не може да не са проучили и изпитали нещата.

Докладвай ги в пейпал, че правят измами.
Още вчера им пратих копирана цялата кореспонденция. Проверен е мейла им и ми писаха, че са благодарни за сигнала и са взели необходимите действия. После PayPal ми пратиха дълго писмо от какво и как да се пазя.
Нищо не са ми превели - постоянно проверявам.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Стандартна SCAM схема от най-простите. Няма нужда занимаваш ПейПал, защото scamer-a въобще няма регистрация там - просто праща фалшиви имейли с логото на ПейПал и ако не се вгледаш в адреса и си по наивен - изгаряш.
Публикувай отговор