✈ Летище Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: ✈ Летище Стара Загора

Мнение от Веско »

realprofesora написа:Не се халосвайте-Летище в Стара Загора няма да има поне докато съм жив.....още 51 години. Играят големи частни интереси, които са свързани с летищата в останалите градове. Тази земя до 4 години някой ще я прилапа!!! Не се съмнявайте изобщо.
Никой не е по-голям от парите !
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Веско написа:
realprofesora написа:Не се халосвайте-Летище в Стара Загора няма да има поне докато съм жив.....още 51 години. Играят големи частни интереси, които са свързани с летищата в останалите градове. Тази земя до 4 години някой ще я прилапа!!! Не се съмнявайте изобщо.
Никой не е по-голям от парите !
Според мен никой не би купил земя нивелирана и пригодена за летище, за да я направи картофена нива например. :wink:

Който я купи ще иска да изкарва пари от нея. Има шанс за карго терминал и карго полети.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Според мен никой не би купил земя нивелирана и пригодена за летище, за да я направи картофена нива например. :wink:

Който я купи ще иска да изкарва пари от нея. Има шанс за карго терминал и карго полети.

А защо да не я направи и картофена нива, ако така иска? Преди години не вярвахме, че някои ще купят работещи предприятия, за да ги нарежат за скрап, ама стана точно така!

И ми е интересно, закъде ще има карго полети, и какво ще се транспортира? Сигурно, за оня свят, ама затам все още няма нужда от самолети, доколкото знам!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Идеята е да се изплозват средства по плана Юнкер.
Средствата по плана Юнкер се дават за съфинансиране на проекти, за които вече има кандидат-инвеститори.
Средствата по плана Юнкер са 315 милиарда евро.
Предложените български проекти по плана Юнкер са на обща стойност 3.5 милиарда евро. Допълнително, от българска страна се осигуряват от ББР (Българската банка за развитие) още 100 милиона евро - Приносът на България към плана "Юнкер" е 100 млн. евро. Те са за съфинансиране.

Летище Стара Загора се конкурира единствено с другите два предложени проекта за финансиране по плана Юнкер от правителството, а именно Тракия икономическа зона (Пловдив) и Зелена алтернатива (Пазарджик).

Теоретично може и трите проекта да намажат, два от тях, или пък само един, както и нито един разбира се. Който проект си намери инвеститор най-бързо, има най-голям шанс, защото средставата могат да свършат.

Формулата е 1 към 3. Всеки инвеститор би вложил 100 милиона евро, ако ще получи други 200 милиона евро безвъзмездно съфинансиране. Затова Летище Стара Загора има уникален шанс. Ако сега не се намери инвеститор, при тези златни условия, не виждам кога ще се намери. :)
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Като чета така, излиза, че летището, ако се прави, ще е само защото, могат да се придърпат някакви пари, а не, че града има нужда от него, така ли е? И ако все пак се направи /по-точно - реконструира/, какво ще лети оттам, откъде, и закъде? И ако стане, все пак, реконструкцията му е еднократен акт, после какво? Няма ли опасност, след някоя и друга година, отново да потъне в забрава и закрито, ако се окаже, че няма практическа нужда от него? И ако трябва да се конкурираме с Пловдив, губим по всички направления, градът им е в подем, за разлика от нас, дето едва кретаме!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

muhogon написа:Като чета така, излиза, че летището, ако се прави, ще е само защото, могат да се придърпат някакви пари, а не, че града има нужда от него, така ли е? И ако все пак се направи /по-точно - реконструира/, какво ще лети оттам, откъде, и закъде? И ако стане, все пак, реконструкцията му е еднократен акт, после какво? Няма ли опасност, след някоя и друга година, отново да потъне в забрава и закрито, ако се окаже, че няма практическа нужда от него? И ако трябва да се конкурираме с Пловдив, губим по всички направления, градът им е в подем, за разлика от нас, дето едва кретаме!
Какъв по-тончо е подема на Пловдив,че Аз не се сещам ? Даже в момента и Тролейбусен транспорт нямат, половинта им улици са без тротоари .въобще говориш наизуст. Повечето майни казват ,че Стара Загора е по-добре от Пловдив.
Отностно летището по-скоро няма да летим ,а ще излетим. Даже не си и прочел че става дума за КАРГО летище,никъде не е упоменато че ще е гражданско таково,може би ще има и такива полети знае ли човек.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Веско написа:
muhogon написа:Като чета така, излиза, че летището, ако се прави, ще е само защото, могат да се придърпат някакви пари, а не, че града има нужда от него, така ли е? И ако все пак се направи /по-точно - реконструира/, какво ще лети оттам, откъде, и закъде? И ако стане, все пак, реконструкцията му е еднократен акт, после какво? Няма ли опасност, след някоя и друга година, отново да потъне в забрава и закрито, ако се окаже, че няма практическа нужда от него? И ако трябва да се конкурираме с Пловдив, губим по всички направления, градът им е в подем, за разлика от нас, дето едва кретаме!
Какъв по-тончо е подема на Пловдив,че Аз не се сещам ? Даже в момента и Тролейбусен транспорт нямат, половинта им улици са без тротоари .въобще говориш наизуст. Повечето майни казват ,че Стара Загора е по-добре от Пловдив.
Отностно летището по-скоро няма да летим ,а ще излетим. Даже не си и прочел че става дума за КАРГО летище,никъде не е упоменато че ще е гражданско таково,може би ще има и такива полети знае ли човек.
Грешна ти е информацията, в Пловдив и в момента се изгражда нова индустриална зона, имат големи предприятия, като Либхер, непрекъснато имат обяви навсякъде, за набиране на хора, за всякакви специалности! А е поне 3 пъти по-голям като население, и вече имат действащо летище! А за тротоарите не знам, ама май скоро не си ходил там, нали?

Добре, значи ще е карго летище, превеждам си го, като товарно, та затова и питах - какво ще товарим тука, и закъде, като нямаме нищо за износ? И съответно, какво ще ни докарват, и разтоварват тука?
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

muhogon написа:
Веско написа:
Грешна ти е информацията, в Пловдив и в момента се изгражда нова индустриална зона, имат големи предприятия, като Либхер, непрекъснато имат обяви навсякъде, за набиране на хора, за всякакви специалности! А е поне 3 пъти по-голям като население, и вече имат действащо летище! А за тротоарите не знам, ама май скоро не си ходил там, нали?

Добре, значи ще е карго летище, превеждам си го, като товарно, та затова и питах - какво ще товарим тука, и закъде, като нямаме нищо за износ? И съответно, какво ще ни докарват, и разтоварват тука?
Нещо което видях в друг форум:
БВП (Брутен вътрешен продукт) на регионално ниво

Стара Загора = 12 204 лв / човек
Пловдив = 9 209 лв / човек
Източник: http://www.nsi.bg/bg/content/2215/%D0%B ... 0%B2%D0%BE
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Според тая стъкмистика, дето ми я показваш, сме много добре, всичко цъфти и връзва, 340лв заплата са си направо богатство, и т.н.! Аз вярвам на очите си, по-добре един път да видиш, отколкото 100 пъти да чуеш/прочетеш/! Посочи ми поне няколко големи предприятия, базирани в града ни, за да ти повярвам? Само не посочвай Марица-изток, че ще е банално!

Апропо, за "инвеститорите", едва ли най-важното е, навсякъде да има тротоари, поне аз не съм чул!
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

Хич даже не съм ходил в Повдив ! Само по няколко пъти на седмица!
Айде да бъдеш малко по-сериозен или като нямам какво да напишеш да не пишеш.След като толкова много ти харесва майанТаун ходи да живееш там и да спреш да ревеш колко зле е тук!
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Явно ходим на различни места, или по различно време, затова и се разминаваме с оценките си! А иначе, съм сериозен като смъртта, и го казвам, че в последните години, те дръпнаха напред, докато ние, ако не е "Марица-изток", сме си живи умрели! В града ни не се строи нищо ново, освен тук-там някой магазин, или градинка, и от 8 години си чешем клавиатурите, да баем, ще го има ли, или не, летището! А пък, бил съм в Пловдив, работил съм там, и пак бих отишъл, ако ми е изгодно, не страдам от излишни скрупули за местен патриотизъм!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Това да каже някой, че в Стара Загора не се строи си е чиста проба тролство.
Веднага се сещам за поне 20 сгради в строеж.
Последните 2, 3 месеца се започнаха поне още 5, 6 жилищни кооперации и 1 семеен хотел.
Отделно откриха нов Практикер и започнаха нов Кауфланд и т.н.

Imoti.net: Стара Загора е лидер по въведени в експлоатация нови жилищни сгради

Investor.bg: Стара Загора е лидер по въведени в експлоатация нови жилищни сгради
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

slimarkov написа:Това да каже някой, че в Стара Загора не се строи си е чиста проба тролство.
Веднага се сещам за поне 20 сгради в строеж.
Последните 2, 3 месеца се започнаха поне още 5, 6 жилищни кооперации и 1 семеен хотел.
Отделно откриха нов Практикер и започнаха нов Кауфланд и т.н.

Imoti.net: Стара Загора е лидер по въведени в експлоатация нови жилищни сгради

Investor.bg: Стара Загора е лидер по въведени в експлоатация нови жилищни сгради
Я не се прави на треснат, кой ти говори за жилищни сгради и магазини, говоря за предприятия и разкриване на работни места! Ама не измислени места, като някои магазини и хотели, а с реално производство! Ако я караме на тая база, в Пловдив сигурно строят поне 3 пъти повече такива обекти, предвид на разликата в населението! Впрочем, Практикера ни не е нов, просто го преместиха на ново място, и това ли отчиташ за "ново" строителство? А пък за Кауфландите, с 300 мъки се наканиха за втори, след 7 години от първия, а в Пловдив отдавна са 4 или 5, не ги знам точно, може и повече да са!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

До лятото на 2016 в Стара Загора ще има 3 Кауфланда.
Смятам, че Пловдив като малко повече от 2 пъти по-голям град е нормално да има повече магазини за хранителни стоки.
Въпреки, че в Стара Загора вече има 6 БИЛА магазини.

Вярно е че леко изоставаме от гледна точка на офисното строителство и индустриалните площи, но дано успеем да привлечем голям инвеститор в кв. Зора. Просто производството на Стара Загора е изнесено встрани от града, но това не означава, че парите не отиват в града.

От демографска гледна точка, Пловдив ще отстъпи 2-то място по население на Варна още на следващото преброяване. Сега разликата е 4 хиляди души. След две преброявания (ако се запази тенденцията), Стара Загора ще има по-голямо население от Русе и официално. Ако видиш профила на тяхното и нашето население ще видиш, че Русе води само в броя на хората над 50 години. Т.е. ако сега сравняваме 2-ри и 6-ти по големина град, след 20 години ще сравняваме 3-ти и 5-ти. Разликата между Стара Загора и Пловдив се топи...

Нека продължим тази тема в нова тема, защото това е тема за летището.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

slimarkov написа:До лятото на 2016 в Стара Загора ще има 3 Кауфланда.
Смятам, че Пловдив като малко повече от 2 пъти по-голям град е нормално да има повече магазини за хранителни стоки.
Въпреки, че в Стара Загора вече има 6 БИЛА магазини.

Вярно е че леко изоставаме от гледна точка на офисното строителство и индустриалните площи, но дано успеем да привлечем голям инвеститор в кв. Зора. Просто производството на Стара Загора е изнесено встрани от града, но това не означава, че парите не отиват в града.

От демографска гледна точка, Пловдив ще отстъпи 2-то място по население на Варна още на следващото преброяване. Сега разликата е 4 хиляди души. След две преброявания (ако се запази тенденцията), Стара Загора ще има по-голямо население от Русе и официално. Ако видиш профила на тяхното и нашето население ще видиш, че Русе води само в броя на хората над 50 години. Т.е. ако сега сравняваме 2-ри и 6-ти по големина град, след 20 години ще сравняваме 3-ти и 5-ти. Разликата между Стара Загора и Пловдив се топи...

Нека продължим тази тема в нова тема, защото това е тема за летището.
Знаеш ли, да се радваш, че имаш бол магазини, а да няма кой да купува от тях, е, не го разбирам! Ама поне признаваш, че тука нищо не се прави за развитието на града, ако ще и 100 броя Билла да има, все тая!

А пък, дали Варна ще е изпревари Пловдив, е все тая, едва ли някой ще го стопли това! По-страшното е, че даже и първи да станем по население, то няма да е, щото ние растем, а защото другите ще намаляват по-интензивно от нас! А и, не виждам, поне в близките 50 години, да почнем да нарастваме, освен, ако не ни натресат мигранти или цигани! Впрочем, за Пловдив не се безпокой, от няколко години там се прави доста, има много хора от други градове, които работят там, тука сме си замръзнали, и чакаме като манна небесна, някакво летище! Жалка картинка!
Публикувай отговор