Ето, например една таква катедрала, но не католическа, а ортодоксална би паснала чудесно някъде в града.

Източник: https://omyworld.ru/8732
За небостъргач има по-подходящи места, както в централната градска част, така и зад Парк мол в Бизнес Парк Стара Загора и на други места.Magas написа: Нед Сеп 15, 2019 9:48 am Защо точно църква вместо гръмоотвод може да направят някой небостъргач![]()
Имаме силна икономика, но не правят нищо, за да имаме още по-силна.admin написа: Сря Сеп 18, 2019 8:02 am За такава голяма сграда няма толкова силна икономика в града. Виж колко пияр си правиха с новите индустриални зони които тънат в бурени и сега, а в старата индустриална зона има много свободни халета.
Брато да допуснем,че е децентрализиране система до някаква степен,защо в името на здравия разум да не вложим тези кинти за пълната и не обратима автоматизация и роботизация на града а трябва да ги даваме на институция която не само,че не плаща данъци ами след 1989 не прави кои знае какво за да помага на държавата с изключение на един или двама духовници.Например защо трябва всяка година да се правят български коледи вместо например тези които имат повече пари да заделят всеки месец и да дават,както например правят милярдерите в силиконовата долина,освен това в щатите и църквата плаща данъци.G7G написа: Сря Сеп 18, 2019 10:11 amИмаме силна икономика, но не правят нищо, за да имаме още по-силна.admin написа: Сря Сеп 18, 2019 8:02 am За такава голяма сграда няма толкова силна икономика в града. Виж колко пияр си правиха с новите индустриални зони които тънат в бурени и сега, а в старата индустриална зона има много свободни халета.
Преди малко слушах един експерт-каза,че с няколко законни хода, бюджетът на Стара Загора може моментално да скочи с около 15 млн лв. Това хич не са малко пари.
Аз казах същото,но явно ти не ме разбра,аз най-добре знам за какво говоря защото когато се родих през 1988 заради некадърните лекари в родилното ме направиха с частична квадрипареза на двата крака и за това ходя с 4 крак бастун вече почти 31 години и докато САЩ Япония и някои западно европейски и централно европейски държави работят по употребата на преносими роботизирани костюми във военния и цивилния сектор нашите седят и още смятат инвалидната количка с акомулатор или колела с механично управление за върха в медицинските технологии.G7G написа: Сря Сеп 18, 2019 15:49 pm Тези 15 млн няма да са от децентрализиране, а от законна отстъпка при данъците.
При една децентрализация нали се сещаш,че говорим вече за минимум 300 млн бюджет , а при крайната мярка-отделяне от София в отделна автономия, милиардите ще се генерират и остават тук,в града, а не в София, която взима всичко и ни подхвърля после 100 млн.
Реално към днешна дата Стара Загора и Пловдив са донори на държавата, вкарват МИЛИАРДИ всяка година, получават на фона на София трохи.
За благотворителността-когато видях на една Коледа по БТВ как една жена плачеше от мъка и задели за децата 20 лв, а след нея дойде някакъв голям бизнесмен с лъскав костюм и визия, който беше сниман от поне 20 камери, всички журналисти сипеха върху него похвали и тн, извади един плик с пари, даде го и като казаха,че дава..."цели 1000 лв", си казах,че тая държава няма да се оправи!