abc написа: Пет Юни 26, 2020 20:59 pm
Старозагорска област е с 100 хиляди повече от Пловдив.
Стара Загора е със 100 хиляди повече от Видинска или Смолянска област, а пък София е със 1 милион повече от пловдивска област.
Атина пък е с 1 милион повече от Софийска област, а пък Истанбул е с 10 милиона повече от атинска област, докато Токио е с 20 милиона повече от Истанбулска област.
Та кой е по-по-най в крайна сметка?
Асеновград намалява драстично, тъй като е опоскан здраво от вечно ламтящия за централизация Пловдив, с едни от най-ниските заплати в цяла България и вече е по-малък дори от нов квартал като Железник.
Да не говорим, че малкият и обеднял Асеновград е едва 1/5 от цяла Стара Загора.
Относно картела - дори и да го има, причината е, че в пловдивска област има 200 хиляди безработни селяни и 100 хиляди неграмотни роми, които са привлекателни за чуждите фирми, за разлика от претенциозните и по-висококвалифицирани жители на старозагорска област.
Дори и ти самият се големееш, па макар да си зидя прост, със средно образование и със знания, умения и начин на мислене отпреди 40 години (странно защо не искаш поне социалистическа заплата, а направо германска).
Предполагам и правителството пречи също на частните инвестиции в региона, ако косвено съдим от държавните инвестиции, които са в пъти по-малко отколкото в съизмерим град като Бургас.
Огромното източване на Стара Загора, за да се поддържат на изкуствено дишане по-бедни и по-посредствени градове е в ход, откакто върлуват герберите.
Да, старозагорска област била по-голяма от пловдивска, ама бая по-малка от града Пловдив...

Направо изкърти всички миФки и бани, от раз...
Не знам с какво се "големея", ама не съм по-прост от тебе, дето си купил вероятно и дипломата за средно, за висшето вече е ясно...

Преди 40 години наистина не съм умеел много, все пак съм бил още в основното училище...

Макар че, оттогава още пазя някои изделия от часовете по трудово, и дори от дистанцията на времето виждам, че никак не са зле... А ти надали и трудово си имал, сигурно си бил освободен от тия часове, да не стане злополука...

Не знам какво ми е на мисленето, явно да казваш истината, че царят е гол е голямо прегрешение,но съм готов на социалистическа заплата, ако се върнат и цените от онова време! Където токът е 2/1 стотинки, билет за рейса е 3/6 стотинки, и прочие! И където в магазините, въпреки изкуствения дефицит от края на 80те, всичко беше истинско, нямаше прескъпи "биохрани", и скъпи ментета, като днешните... Пък ти си стой на "демократско-колониални" заплати, цени и ГМО...
И пак нещо не разбрах, относно сегашната власт - та ти беше неин пръв радетел, допреди някоя година? През 2009г, като казвах, че тия са по-лоши от всички предишни, ти какви ги дрънкаше? И не само ти, за да сме честни? Това е истинския лик на днешната колониална демокрация, озъбен и грозен, любувай му се!
По-скоро, е интересно "капиталистическото" мислене на днешните "григоровци"... Допреди някоя година смятаха, че всичко що е държава, е лошо и отживяло, че частното е върха на сладоледа... Даже и КАТ искаше да е частен, нали Григоров? Циганите и турците ти бяха първи дружки, и това помним! Що тогава днеска ревеш, че държавата не давала? Нали не я признаваше? Много недорасляци като тебе също ревяха, ама като стана кризата 2008г, пак държавата наля безчетни милиарди, да спасява закъсали, частни банки! Що така бре, Григоров? Що така намрази малцинствата, та ти ме надмина по национализъм и комунизъм?

Нима не си разбрал още, че днешната, колониално-компрадорска хунта, назначена от Брюксел и Вашингтон, няма за цел да има благоденстваща държава? Просто ние сме сред първите, нарочени за "спускане" на кепенците! Тя е съвременния, ликвидационен съвет, ако изобщо знаеш за онова време, когато поголовно се унищожаваше всичко в селското стопанство... Престъпленията на СДС, инспирирани отвън, че ТКЗС видите ли, бил "бастион" на БСП, и затова камък не трябвало да остане... Затова рушаха готови сгради, колеха масово стада, раздробяваха земята на дребни парцелчета... Без значение кой е на власт, след Виденов, всички са отрепки! А Виденов беше просто един ахмак-идеалист, та го хързулнаха по нанадолнището...но това е друга тема...
Та толкоз Григоров, относно мисленето, на тоя и оня... щото ти и мислене нямаш, иначе щеше да се чукнеш по празната манерка, и нямаше да дрънкаш глупости...
"Я всегда думал что демократия - это власть народа, но вот товарищ Рузвельт мне доходчиво объяснил, что демократия - это власть американского народа".
Йосиф Сталин