От няколко години, ползвам външен, преносим харддиск от 750 гб, който включвам директно в декодера и телевизора. Свалям разни неща от нета, и ги гледам там, много по-удобно е, отколкото да се дзверя в монитора... Но тоя хард, взе да се понапълва, там запазвам филми, сериали и прочие, които са ми харесали с годините, и някои, вече са неоткриваеми в торентите!
Идеята ми е, да закупя от новите, SSD /каквото и да значи това/, които вече имат доста повече памет! Но дали ще вършат същата работа, като стария? Или ще искат някакъв софтуер, което ще ги направи неизползваеми за декодера? Или да си потърся някой диск от старите модели, не знам дали ще намеря обаче?
Закупуване на SSD харддиск
-
- Потребител
Закупуване на SSD харддиск
"Я всегда думал что демократия - это власть народа, но вот товарищ Рузвельт мне доходчиво объяснил, что демократия - это власть американского народа".
Йосиф Сталин
Йосиф Сталин
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Закупуване на SSD харддиск
Здравей,
аз съм си взел едно NVME и съм го вързал на MVME to USB3.0 адаптор (https://www.amazon.com/nvme-usb-adapter/s?k=nvme+to+usb+adapter) и съм много доволен. Слагам го в USB порта на декодера и директно гледам от там, а също така е и бърза флашка. Моето обаче е 500мб защото го вземах преди 2-3 години, но не ми пречи. Аз така или иначе това което изгледам го изтривам, а това което искам да задържа го имам на хард на компютъра.
аз съм си взел едно NVME и съм го вързал на MVME to USB3.0 адаптор (https://www.amazon.com/nvme-usb-adapter/s?k=nvme+to+usb+adapter) и съм много доволен. Слагам го в USB порта на декодера и директно гледам от там, а също така е и бърза флашка. Моето обаче е 500мб защото го вземах преди 2-3 години, но не ми пречи. Аз така или иначе това което изгледам го изтривам, а това което искам да задържа го имам на хард на компютъра.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
- Потребител
И харда на компа взе да се позапълва, с какво ли не... Това което си го взел, от SSD ли е?admin написа: ↑Съб Яну 28, 2023 18:53 pm Здравей,
"Я всегда думал что демократия - это власть народа, но вот товарищ Рузвельт мне доходчиво объяснил, что демократия - это власть американского народа".
Йосиф Сталин
Йосиф Сталин
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Да, това е ново поколение SSD. Виж в интернет разликите. За NVME в повечето случаи ти трябва друг слот на компютъра. Вземи си едно SSD или NVME за системен диск и един голям хард където да си складираш боклуците които те радват. Има и такива домашни NAS, прочети малко. Те са с повече хардове и вършат добра работа. Стават и през тях да си плейваш видеата или да го вържиш към домашният ти плеар.
"There is no 'patch' for stupidity."