Добро здраве през зимата
-
- Новак
Добро здраве през зимата
Здравейте, с напредване на зимния сезон и рязкото застудяване исках да попитам каква храна е добре да се консумира за да се подсили имунната система. Също така прием на имуностимулатори удачен ли е с някакви витамини . Малко съм слабо образован в тази тема, а желая да се запазя здрав, че не е приятно да се боледува по празниците.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Добро здраве през зимата
Чесън, моркови, кисело мляко и банани.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
- Новак
Да, съгласен съм и с чесън и лимони. Чайчета също!Special_army написа: Вто Окт 27, 2020 12:48 pmИ разходки на открито - стига да не е голям бахър де.
-
- Новак
Всеки ден по час вървене 

-
- Потребител
През зимата, поне по два пъти хващах гърлобол, понякога дори стигах до антибиотици...Но от две зими насам /тази е втората/, почти всяка вечер си беля глава суров, жълт лук. 50тина грама изяждам, като задължително обаче го дъвча продължително, за да усвоя сока му, и да ме опари в гърлото... Да чукна на дърво, втора зима нямам проблем с гърло или настинки...
"Я всегда думал что демократия - это власть народа, но вот товарищ Рузвельт мне доходчиво объяснил, что демократия - это власть американского народа".
Йосиф Сталин
Йосиф Сталин
-
- Новак
мед лимон и джинджифил, пасирани заедно , на вкус колкото повече лютиво може да търпиш.
-
- Новак
bari03 написа: Чет Мар 25, 2021 12:01 pm мед лимон и джинджифил, пасирани заедно , на вкус колкото повече лютиво може да търпиш.
Напълно съгласен!
-
- Новак
И движение, леки разходки, ама да се внимава
- RadoslavKz
- Начинаещ
- Обратна връзка:
Здравей, о, велики зимен оцеляващ! Я виж го ти, разтреперил се от първия сняг и вече си тръгнал да търси храна, дето да ти спаси имунитета? Какъв си паникьор, направо си готов да се скриеш под одеялото до пролетта, само да не пипнеш сопол! Ама айде, щом си толкова неподготвен за студа, ще ти кажа какво да ядеш.ivancho80 написа: Пон Дек 09, 2019 23:26 pm Здравейте, с напредване на зимния сезон и рязкото застудяване исках да попитам каква храна е добре да се консумира за да се подсили имунната система. Също така прием на имуностимулатори удачен ли е с някакви витамини . Малко съм слабо образован в тази тема, а желая да се запазя здрав, че не е приятно да се боледува по празниците.
Първо, натъпчи се с чесън и лук – да, ще вониш като селска одая, ама поне вирусите ще бягат от тебе! Цитруси си вземи – портокали, лимони, мандарини – пълен си с витамин C, ама не очаквай чудеса, ако си ял само банички цяла есен. Кисело мляко с пробиотици давай, да ти оправят корема, щото сигурно е пълен с боклуци. Ядки – бадеми, орехи – хапвай, ама не с килограми, че ще се търкаляш, вместо да празнуваш.
Имуностимулатори? Колко си модерен! Ако ще взимаш, гледай да са с витамин D, щото слънце зимата няма, освен ако не си от ония, дето си мислят, че снежният загар е достатъчен.
Здравейте, казвам се Радослав Баросов, бивш полицай съм 
Основател на групите на Големите Сиви - Саруман Тигров

Основател на групите на Големите Сиви - Саруман Тигров