Населението на град Стара Загора
- slimarkov
- Старо куче медалист

Re: Населението на град Стара Загора
Всички тези кооперации и магазини не се строят ей така за украса.
Или може би инвеститорите влагат милионите си навятъра?
Обективно погледнато, населението на Стара Загора расте на бързи обороти.
След десетина дни откриват поредният огромен супермаркет (Кауфланд) в новия кв.Бедечка.
Или може би инвеститорите влагат милионите си навятъра?
Обективно погледнато, населението на Стара Загора расте на бързи обороти.
След десетина дни откриват поредният огромен супермаркет (Кауфланд) в новия кв.Бедечка.
Последно промяна от slimarkov на Нед Апр 24, 2016 21:22 pm, променено общо 1 път.
-
abc
- Старо куче медалист

Градът, обезлюдил се колкото целия Казанлък, се казва Пловдив.
Градът, който е нарастнал колкото цяла Нова Загора, ако не и повече, е Стара Загора.
Икономиката на Стара Загора също е по-силна в национален мащаб спрямо соца.
Тогава е била 3-та в страната, а сега е 2-ра в страната.
Градът, който е нарастнал колкото цяла Нова Загора, ако не и повече, е Стара Загора.
- muhogon
- Старо куче медалист

Почти щеше да познаеш, ако сега кажеш и защо Тиквуна така бързаше магистралите, ще дадеш и верния отговор!Всички тези кооперации и магазини не се строят ей така за украса.
Не знам къде и какви "обороти" виждаш, с риск да се повторя, пак ще кажа - на фона на намаляване в национален мащаб, тоя "растеж" е като пир по време на чума, ако изобщо го има, а той го няма, четете си поне собственоръчно постнатите публикации! Няма и предпоставки за растеж, това че са открили нов Кауфланд, не означава че положението става розово, напротив!Обективно погледнато, населението на Стара Загора расте на бързи обороти.
На глупави твърдения, не мисля да отговарям повече, явно с глупави хора не бива да се спори!Градът, обезлюдил се колкото целия Казанлък, се казва Пловдив.
П.С. Само да вметна, за по-предния пост, едно леко отклонение! Не знам защо, на някои хора, им е много кеф, да тръгнат да се ровят и засягат личния живот на другите! Може би, се имат за еталони в тая сфера ли, или са си просто тъпи, ограничени комплексари, с гейнаклонности, които, свършвайки изсмуканата си аргументация, смятат за необходимо, да продължат в личен план! Затова, ще го кажа само веднъж, относно социалния ми статус - официално се водя ВДОВЕЦ, лесно може да се провери в столичната община Триадица! Община, по-голяма от цялата, "бързооборотнорастяща" наша община Ст. Загора! Стари ергени, и млади педали са тия, дето правят тия подмятания! Не обичам да се бъркам в чуждия живот, няма да го допусна и за своя!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- slimarkov
- Старо куче медалист

Бройката хора водещи се, че живеят другаде, а всъщност живеещи в Стара Загора е много голяма.
Мога да се хвана на бас, че Стара Загора реално е поне 200 хиляди ако не и 50 хилки отгоре. Лошото е, че това може да се докаже само по консумацията на тоалетна хартия, защото всеки го мързи да си смени настоящия адрес.
Мога да се хвана на бас, че Стара Загора реално е поне 200 хиляди ако не и 50 хилки отгоре. Лошото е, че това може да се докаже само по консумацията на тоалетна хартия, защото всеки го мързи да си смени настоящия адрес.
- muhogon
- Старо куче медалист

По същата логика, може и обратното да е вярно, и да сме вече даже и под 100 хил.!slimarkov написа:Бройката хора водещи се, че живеят другаде, а всъщност живеещи в Стара Загора е много голяма.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- slimarkov
- Старо куче медалист

Тогава с какво ще обясниш повечето хора по улиците и спирките, повечето автомобили по всички улици и булеварди, повечето магазини и повечето клиенти по опашките в тях?muhogon написа: По същата логика, може и обратното да е вярно, и да сме вече даже и под 100 хил.!
Реално Стара Загора е с 1/3 повече население спрямо преди 10 години.
Градът гони 200-250 хиляди души. Особено в работен ден, когато се изсипват хора отвсякъде.
-
abc
- Старо куче медалист

Ох, пак глупости на търкала. Докога ще продължаваш?muhogon написа:Почти щеше да познаеш, ако сега кажеш и защо Тиквуна така бързаше магистралите, ще дадеш и верния отговор!Всички тези кооперации и магазини не се строят ей така за украса.
Не знам къде и какви "обороти" виждаш, с риск да се повторя, пак ще кажа - на фона на намаляване в национален мащаб, тоя "растеж" е като пир по време на чума, ако изобщо го има, а той го няма, четете си поне собственоръчно постнатите публикации! Няма и предпоставки за растеж, това че са открили нов Кауфланд, не означава че положението става розово, напротив!Обективно погледнато, населението на Стара Загора расте на бързи обороти.
На глупави твърдения, не мисля да отговарям повече, явно с глупави хора не бива да се спори!Градът, обезлюдил се колкото целия Казанлък, се казва Пловдив.
П.С. Само да вметна, за по-предния пост, едно леко отклонение! Не знам защо, на някои хора, им е много кеф, да тръгнат да се ровят и засягат личния живот на другите! Може би, се имат за еталони в тая сфера ли, или са си просто тъпи, ограничени комплексари, с гейнаклонности, които, свършвайки изсмуканата си аргументация, смятат за необходимо, да продължат в личен план! Затова, ще го кажа само веднъж, относно социалния ми статус - официално се водя ВДОВЕЦ, лесно може да се провери в столичната община Триадица! Община, по-голяма от цялата, "бързооборотнорастяща" наша община Ст. Загора! Стари ергени, и млади педали са тия, дето правят тия подмятания! Не обичам да се бъркам в чуждия живот, няма да го допусна и за своя!
Население на община Стара Загора по постоянен адрес - 179 384 души
Население на община Казанлък по постоянен адрес - 83 786 души
Население на община Триадица по постоянен адрес - 77 824 души
Население на община Стара Загора по настоящ адрес - 172 676 души
Население на община Казанлък по настоящ адрес - 75 868 души
Население на община Триадица по настоящ адрес - 71 528 души
Значи викаш Триадица била по-голяма от Стара Загора, а всъщност е по-малка от Казанлък.
Като цяло няма община в София, по-голяма от Стара Загора, като дори най-голямата Люлин е по-малка от Стара Загора с 55-60 хиляди души.
При това, това е само официално регистрираното население.
Иначе Slimarkov е напълно прав, че реалното население само на града е в порядъка 220-250 хиляди души. То вече не се диша тук от хора, такава върволица от хора да е настанала.
Последно промяна от abc на Пон Апр 25, 2016 15:53 pm, променено общо 1 път.
- muhogon
- Старо куче медалист

Повече, от кога? И как ги преброи, че пък и 300 хил. ги изкара? На мен пък, ми се виждат все по-малко, и по-малко! Едно време, само от мачовете на Берое, се изнизваха с часове, а не живея близо до стадиона!
http://www.starozagorci.com/news-11051.html
http://www.peter.and.bilyana.net/2012/0 ... sravnenie/
Къде го виждате тоя "огромен" град и потенциал, за мен, все повече заприличваме на голямо село, сравнени с другите големи градове!
http://www.starozagorci.com/news-11051.html
http://www.peter.and.bilyana.net/2012/0 ... sravnenie/
Къде го виждате тоя "огромен" град и потенциал, за мен, все повече заприличваме на голямо село, сравнени с другите големи градове!
-
abc
- Старо куче медалист

Единственият голям град в България е София.
Стара Загора на мен ми изглежда даже по-голяма от Пловдив, защото сградите ни са много по-големи и по-високи, въпреки че площта е по-малка.
В първия ти линк видях, че населението даже било 330 000.
Стара Загора на мен ми изглежда даже по-голяма от Пловдив, защото сградите ни са много по-големи и по-високи, въпреки че площта е по-малка.
В първия ти линк видях, че населението даже било 330 000.
- muhogon
- Старо куче медалист

Ти област от община различаваш ли? Или ти е такава мешавица, че скоро може и първи на Балканите и Европа да ни изкараш!
Не знам откъде си изсмукал тия 77 хил. за Триадица, но по тая логика и бройка, София не би била повече от 300-400 хил.!?! А пък пребиваващите и живеещите по настоящ адрес няма да ги споменаваме, те не съществуват изобщо!
Не знам откъде си изсмукал тия 77 хил. за Триадица, но по тая логика и бройка, София не би била повече от 300-400 хил.!?! А пък пребиваващите и живеещите по настоящ адрес няма да ги споменаваме, те не съществуват изобщо!
На тебе всичко ти изглежда малко-голямо, в абсолютно неадекватен порядък, щях да се учудя, ако беше казал обратното...Стара Загора на мен ми изглежда даже по-голяма от Пловдив, защото сградите ни са много по-големи и по-високи, въпреки че площта е по-малка.
-
abc
- Старо куче медалист

Аха, значи твърдиш, че Стара Загора била "намалявала", като удобно си дал статия за областта.
Обаче, когато стане въпрос за броя население, посочено в статията, веднага писваш, че било ставало дума за областта.
Това, че областта намалява, не значи, че градът не нараства:

Толкова ли е трудно да се проумеят елементарни неща?
Обаче, когато стане въпрос за броя население, посочено в статията, веднага писваш, че било ставало дума за областта.
Това, че областта намалява, не значи, че градът не нараства:

Толкова ли е трудно да се проумеят елементарни неща?
- muhogon
- Старо куче медалист

Давам единствено уточнението, че ония 300 и кусур хиляди, се касае за областта, а не за общината, както взехте да го тълкувате, има съществена разлика! А в статията се казва, че цялата област намалява, няма как, като ти намалява общото сумарно число, да ти растат по-малките числа, които го съставят! Или вече сте намислили нов вид математика, или градът почва да се обособява в независим град-държава, за който, не важат физическите и демографски закони! Или пък, тука една група сте за Раднево, за изследвания...
- slimarkov
- Старо куче медалист

Спокойно може да направим 7 села квартали на Стара Загора в следната последователност:
1. Богомилово
2. Хрищени
3. Малка Верея
4. Старозагорски бани
5. Еленино
6. Маджерито
7. Загоре
Ето защо мисля така:
• Стара Загора ще се утвърди като 5-ти по големина град в страната и така ще получава по-голяма финансова подкрепа от правителството.
• Вижте какво правят общинарите на Бургас. Присъединяват села на по 30 км от центъра на града, през блата и поляни:
Бургас
От 1959 година не са добавяни села.
Стара Загора
1. Богомилово
2. Хрищени
3. Малка Верея
4. Старозагорски бани
5. Еленино
6. Маджерито
7. Загоре
Ето защо мисля така:
• Стара Загора ще се утвърди като 5-ти по големина град в страната и така ще получава по-голяма финансова подкрепа от правителството.
• Вижте какво правят общинарите на Бургас. Присъединяват села на по 30 км от центъра на града, през блата и поляни:
Бургас
Отдолу е ситуацията в Стара Загора.мах. Меден Рудник, общ. Бургас, Бургаски окр. 47576 закриване при присъединяване 01.01.1976
с. Горно Езерово, общ. Бургас, Бургаска обл. 16777 закриване при присъединяване 12.11.1987
с. Крайморие, общ. Бургас, Бургаска обл. 39308 закриване при присъединяване 12.11.1987
с. Лозово, общ. Бургас, Бургаска обл. 44197 закриване при присъединяване 12.11.1987
с. Сарафово, общ. Бургас, Бургаски окр. 65423 закриване при присъединяване 12.11.1987
с. Долно Езерово, общ. Бургас, Бургаска обл. 22621 закриване при присъединяване 26.08.1991
с. Банево, общ. Бургас, обл. Бургас 02573 закриване при присъединяване 14.02.2009
с. Ветрен, общ. Бургас, обл. Бургас 29427 закриване при присъединяване 14.02.2009
с. Рудник, общ. Бургас, обл. Бургас 63183 закриване при присъединяване 30.06.2015
с. Черно море, общ. Бургас, обл. Бургас 81164 закриване при присъединяване 30.06.2015
От 1959 година не са добавяни села.
Стара Загора
с. Дъбрава, общ. Стара Загора, Старозагорски окр. 25745 закриване при присъединяване 24.11.1959
с. Зора, общ. Стара Загора, Старозагорски окр. 31574 закриване при присъединяване 24.11.1959
с. Колю-Ганчево, общ. Стара Загора, Старозагорски окр. 41914 закриване при присъединяване 24.11.1959
- muhogon
- Старо куче медалист

И какво ще постигнеш, като добавиш селата? Преместваш го от левия джоб в десния ли? И го натикваш на жителите им, че трябва да плащат по-високи данъци, това ли? Виж, по тоя начин може и отлив да получиш, не всички искат да са квартал на един от най-скъпите градове в страната! Ако изобщо някой иска де...
- slimarkov
- Старо куче медалист

Събирането на леко по-високи данъци е също плюс, който забравих да напиша по-горе. Добре че ми напомни.
Но жителите на бъдещите квартали получават нещо повече, ще имат по-скъпи имоти.
Отделно бившите села ще станат атрактивни за инвеститорите.
Ще започнат да се появяват разни складове и цехове в тях, т.е. ще има работни места на място.
Но жителите на бъдещите квартали получават нещо повече, ще имат по-скъпи имоти.
Отделно бившите села ще станат атрактивни за инвеститорите.
Ще започнат да се появяват разни складове и цехове в тях, т.е. ще има работни места на място.