Я я, ми го обясни пак тва последното че нещо не го сванах...все още говорим за религия, нали?
Как един вярващ(да вземем примерно един краен тип- примерно поп някакъв)..Защо реши че ще вземе по- добро решение?

Добре, да речем че съм съгласен и безверника гласува за този който го излъже най-добре...Как вярващия ще разбере че всички го лъжат??

На коя вяра ще се опре? На вярата в бог? на вярата в партията? доброто у хората? на вярата че левски ще стане шампион?
Вярата за мен е само бреме, една остаряла, ненужна традиция...
С какво ми е помогнала досега? Ами с нищо?!

Винаги съм се оправял сам(или поне с помощта на други...ХОРА

)..и между другото съм се оправял не по зле от останалите...Ей тва хората не могат да го повярват...ами САМИ СМЕ! Няма никакво висше създание което да бди над нас(демек бог)...Кажете кога на вас ви е помогнала вярата? Един примерен конкретен случай...
айде само ако може да не е няква неприятна случка, че да не си разваляме настроението тука...пък и е по-трудно да се говори по нещастия...
Админ: Ами турците сега са по спокойни, ама тва не значи че ако се наложи няма да станат като останалите(тези по новините) Пък и историята не ни ли е показвала досега другото лице на турците??

Ааа и забравих! Имам още едно допълнение към rokicha
Ами това че с религията се злоупотребява така не я ли прави малко по-...земна? Това не е ли още едно лице, още една от функциите на религията?

А тези хора не им ли прави впечатление че религията не е вече това каквото някога е била(истинската)...прави им много ясно! но си затварят очите! защото така им е изгодно! къде е ролята на бог отново?? "майната му на бог! само правилата му са важни! само тях само можем да използваме..." нали знаете, само с фактите може да се работи...

иначе дося 10 пъти да го бяха отвлекли господ за откуп
А и бтв, Миро(Deathlord) дай го по-спокойно бе човек- не им се карай така!
И последно: Каква е функцията на християнските празници в наши дни? Религьозни?

Айде, вие гоните!