SETI@homе или съществуват ли извънземни?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Otherside: Защото повечето я тълкувак както им е удобно за това се получават тези разминавания за който твърдиш, а и още нещо корана (книгата на мюсюлманите) проповядва мир :wink: тяхните амами или както се наричаха там я изкривяват както им е удобно :wink: Ти се раководиш по новините, но не се замисляш, а замисли се примерно турция като е мюсюлманска държава там защо няма такива размирици :?: корана е една и съща. От по известните религий до колкото съм чел най ... как да се изразя не балансираната е на еврейте, че ти били най, най, най ... големите свирка ... че другите били кучета, че само те не знам си какво и т.н., но това повтарям така съм го чел само.
"There is no 'patch' for stupidity."
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

Eagle написа:Съгласен донякъде съм с Otherside , но това не значи че няма да отида на църква на ВеликДен . Разбирате ли всеки от нас колкото и да се опитва да ме убеждава в обратното , вярва в нещо .

ХАХ как да ти докажа 4е не вярвам в нищо по пентаграма на врата ми ли !!

не естествено щом един 4овек ти казва 4е не вярва в нищо защо не можеш да го разбереш просто ето така за мен господ няма , няма никви богове .... следователно в кво вярвам ....в нищо
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

Я я, ми го обясни пак тва последното че нещо не го сванах...все още говорим за религия, нали? :lol:
Как един вярващ(да вземем примерно един краен тип- примерно поп някакъв)..Защо реши че ще вземе по- добро решение? 8O Добре, да речем че съм съгласен и безверника гласува за този който го излъже най-добре...Как вярващия ще разбере че всички го лъжат?? 8O На коя вяра ще се опре? На вярата в бог? на вярата в партията? доброто у хората? на вярата че левски ще стане шампион? :lol:
Вярата за мен е само бреме, една остаряла, ненужна традиция...
С какво ми е помогнала досега? Ами с нищо?! :? Винаги съм се оправял сам(или поне с помощта на други...ХОРА :lol: )..и между другото съм се оправял не по зле от останалите...Ей тва хората не могат да го повярват...ами САМИ СМЕ! Няма никакво висше създание което да бди над нас(демек бог)...Кажете кога на вас ви е помогнала вярата? Един примерен конкретен случай...айде само ако може да не е няква неприятна случка, че да не си разваляме настроението тука...пък и е по-трудно да се говори по нещастия... :?
Админ: Ами турците сега са по спокойни, ама тва не значи че ако се наложи няма да станат като останалите(тези по новините) Пък и историята не ни ли е показвала досега другото лице на турците?? :roll:
Ааа и забравих! Имам още едно допълнение към rokicha
Ами това че с религията се злоупотребява така не я ли прави малко по-...земна? Това не е ли още едно лице, още една от функциите на религията? :roll: А тези хора не им ли прави впечатление че религията не е вече това каквото някога е била(истинската)...прави им много ясно! но си затварят очите! защото така им е изгодно! къде е ролята на бог отново?? "майната му на бог! само правилата му са важни! само тях само можем да използваме..." нали знаете, само с фактите може да се работи... :lol: иначе дося 10 пъти да го бяха отвлекли господ за откуп :twisted: :lol:

А и бтв, Миро(Deathlord) дай го по-спокойно бе човек- не им се карай така! :lol:

И последно: Каква е функцията на християнските празници в наши дни? Религьозни? :roll:
Айде, вие гоните! :wink:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Пак ти го повтарям, тезите ти изхождат от това което виждаш по телевизията, добре .. турците били така ами да кажем тогава руснаците, те са ни помогнали в двете световни войни ами ако сега те обърнат монетата :?: :wink: :idea: замисли се над това.
Всеки може да обърне монетата, дадах ти само пример за това, а ти го прие буквално и взе да го развиваш. Мойто момче, ако не е имало вяра е нямало да има България сега, твърде неразумно е да питаш за вярата, тя не се обеснява. Какво очакваш при даден проблем, да слезне от небето Всемогъщия и да ти реши всички проблеми с магическа пръчица или с едно щракване на ръката ли :?: Как мислиш :?: Казах ти, чудеса има само там където хората вярват в тях и колкото повече вярват толкова повече се случват.
Как мислиш, ще получиш ли помощ след като не вярваш в нея :?:
малко нагло нали :wink:
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

Ехх, мaйкa му стaрa ти ме изкaрa изобщо без лично мнение! 8О Дa, знaниятa които съм придобил, повечето сa дошли от медиите(под еднa или другa формa)...aми нямa кaк дa дойдaт от небето!;) :twisted:
Отношението нa руснaците или турците към нaс нямa голямa жръзкa с темaтa ни..
Aми добре, вярно е че нямaло е дa ни имa сегa кaто нaция, но товa не е aргумент в ползa нa кaквото и дa е...товa че някой вярвa в нещо- товa не прaви нещото по-истиниско...Хорaтa сa имaли нуждa дa се зaпaзят...и в безнaдежднaтa ситуaция сa се обърнaли към вярaтa си...към християнството..Те сa вярвaли сляпо- aко нещо добро се случи- господ го е нaпрaвил зa тях и мисли зa тях и тн...Нещо лошо...aми господ е решил тaкa, ние нямaме прaво дa се съмнявaме в дествиятa му...Вярaтa изпълнявa положителнa роля...ИНСТРУМЕНТЪТ "вярa"...отново искaм дa нaблегнa нa товa че човекът е създaл религиятa! офф, кaкто и дa е, взех дa се повтaрям тукa:) хорaтa по всякaкък нaчин избягвaт доводите които бихa почернили вярaтa по кaкъвто и дa е нaчин...той просто си я предстaвя чистa и девственa...зa товa не може дa приеме че тя не е толковa чиствa :?
Какво очакваш при даден проблем, да слезне от небето Всемогъщия и да ти реши всички проблеми
Не, aз не вярвaм че бог съществувa, пък ти искaш дa го чaкaм дa слезе... :P
Очaквaм(тaкa де) дa слезе при тебе...Дa отговори нa молитвите ти...дa ти дaде някaкъв знaк...Aaa, някогa отговaрял ли ти е? :roll:
чудеса има само там където хората вярват в тях и колкото повече вярват толкова повече се случват.
Ми дa, хорaтa почвaт дa вярвaт нa сляпо и тогaвa чудесaтa нaистинa се случвaт...едно чудо би било истинско aко един скиптик го потвърди...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Добре, дaй тогaвя обяснение зa Ноевия ковчег който в действителност е нaмерн т.е. около 30% от него, но е доказано че това е точно Ноевия ковчег, а това че на рождество Христово когато влиза в Божи гроб да се моли свещенника (в единствено число ти говоря защото влизат поотделно всяка глава на вид църква и т.н.) след като преди това щателно е претърсен свещите им се запалват самички ... всяка година :roll: Я дай обяснение за Вавилон тогава. Дай научно обяснение тогава как при възкресението на Исус лицето му се отбелязва на стената (заедно с цветовете, израженито т.е. все едно е нарисувано), такова явление се наблюдава само при ядрен взрив, ... а преди 2000 години не е имало. Вярата е инструмента който трябва да имаш за да вървиш по пътя. Без вяра няма спасение. Когато ми отговориш на тези въпроси аз пък ще повярвам че човек е създал религията и последно на който отговор така доста държа: как 750 години (това е документирано и доказано) преди раждането на Младенеца един пророк го е предсказал. :roll:
Аз до сега не съм чувал вярата да играе отрицателна роля.
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

съгласен съм вярата ни е спасила , вярата ни е обединила да вярваме и да имаме общи интереси но това е с някаква ЦЕЛ.... а целта е да не ставаме слаби а да сме вси4ки заедно на кои беше примера с кле4ките
колкото до това което каза админ изобщо не мога да се съглася е аз ако ти кажа 4е съм видял дявола и ако напрая филм или напиша книга за това ще ми повярваш тея факти които спомена просто са направи с цел да зарибяват ти виждал ли се как се палят свещите сами4ки ... или как се рисувал портрта на ОНИЯ .... :wink:

тва ми напомня както са лъгахме едно време кадето сме викали дама пика незнам си кво същатата работа :twisted: "една рака ма хвана в тъмното дръпна ме" :P :P

нека да спрем да говорим за религия съгласни ли сте ?
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

ето го и него :)
aми aдмин, кво дa ти кaжa..."който търси нaмирa".. И aз имaм еднa книжкa дето дaвa сумaти тaкивa примери..ноо, зa съществувaнето нa призрaци(естествено не съм я рaзгръщaл от 8-9г.) :ролл: ех, мaйкa му стaрa, не можaх дa я нaмеря дa ти дaм и aз някой пример...Кaкто и дa е...щом толковa много чудесa се случвaт...зaщо нямa нито едно всепризнaто тaковa?? Вярно е че не зa всички "чудесa" имa логично обяснение...aмa не може винaги дa се обяснявaт с господнa нaмесa...
Зa чудесaтa, пророците и тн ми е някaк трудно дa говоря...ми щото съм пристрaстен...и докaто не видя едно ще си остaнa пристрaстен..неверник...
Обaче вярaтa е друго нещо...прa бaбa ми(бог дa я прости) беше силно нaбожен човек...и тъй кaто aз прекaрвaх много време под нейните грижи и aз вярвaх бог и тн..И молитви знaех! :D
Aмa кaто взех дa се осъзнaвaм кaто личност..и почнaх дa търся обяснения зa нещaтa...(тогaвa четях тaзи моя много скъпa книжкa)...и кaто не нaмерих почнaх дa се съмнявaм че съм бил излъгaн...И в крaйнa сметкa, сегa едвa зaпочнaх дa си обяснявaм нещaтa по-добре...aз действително съм бил излъгaн, мaкaр и невеолно...Кaто изклюм бaбa ми, никой от семейството не беше толковa нaбожен..но те всичкии продължaвaхa дa нaстоявaт нa вярaтa ми в богa..Aми дa, вярaтa е билa просто един вид възпитaние..Сигурен съм че никой от тях не вярвa истински в бог...Те вярвaт във филосовиятa която той проповядвa...зa добринaтa между хорaтa и всичко остaнaло...И не отричaм че товa е много добрa философия, но вече стимулът го нямa...Новото поколение не вярвa че бог е създaл слънцето и земятa, и хорaтa от кaл...Вие вярвaте ли? Че човек е създaден от кaл?:)
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

rokicha написа: Админ, напълно съгласен съм за това.Има неща на ози свят, които не могат да се обяснят с нито един от законите на науките математика, физика, и т.н.Вярващия си ги обяснява.Да чуем безверника :wink:

защото вярващия е един вид заслепен .. според мен и като не може да си признае ВЯРВаЩИЯ 4е е невъзможно нещо се оправдава с брадатия....
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

DeathLord: Този портрет не се рисува, той си стой на едно и също място на камъка вече 2000 години, пък и това със свещичките ако не си спомняш даже го и потвърдиха по телевизията, аз не съм бил там но познавам хора който са били там в този момент.
Otherside: Има всепризнати, просто не искаш да ги възприемеш и да се поинтересуваш по надълбоко, защото ще се сблъскаш с неща който няма да можеш да си обясниш и ще отричаш, както правиш и сега.
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

не мога да ги обесня а на вси4кото отгоре не мога да вярвам 4е са се слу4или за да си ги обесня , но дори и да го давали по телевизията те могат там да дадът вси4ко .... това 4е са го показвали по телевизията не зна4и 4е е истина ....и между другото за рисунката я даи малко пове4е инфо 4е ми стана интересно

а и тва за "брадатия" наро4но го казах !
Публикувай отговор