Моловете в Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Моловете в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

OK. Така да бъде. ;)
Аватар
Baev
HOOLIGAN
Обратна връзка:

Мнение от Baev »

Самия факт , че сравнявате софииските молове с останалите в България е грешка. Не ми се пише сега , затова ще ви копирам един мой пост от форума на интернет груп.
http://forum.starazagora.net/viewtopic. ... =&start=40" onclick="window.open(this.href);return false;

или
Доста се чудих изобщо дали да пиша. Провокиран съм от доста изкривената информация спрямо новопостроения МОЛ. Чета и немога да повярвам как псевдо разбирачи изливат тонове критика. Било много скъпо! Колекциите били от миналата година! Магазините не били кой знае какви ! Мола бил много малък и още куп определения за което не са дали и стотинка! Явно много хора тук не разбират и грам от пазарна икономика и стратегия. Имал съм щастието да обиколя най-модерните молове в България и няколко в Западна Европа. Ами какво да ви кажа , всичките са направени така , че да се купува от тях, не само да се гледа. Да може да се използва ресурса на мола спрямо хората които ще купуват. На всички ви е ясно , че нито един град в България неможе да се мери със София. Столицата е малка държава с огромен поток на хора и интереси. Нормално моловете там да са заредени със всичко. Но стига сме говорили за тях , а да се върнем към нашето ново „магазинче” . По-горе репликирах едно момиче спрямо това , че в Стара Загора извън мола имало всички марки без Теранова. Според вас , ако ги има дали в новия магазин ще излагат стари колекции дрехи !? Нали ще си проличи всичко на момента ! Явно в нашия град няма такива магазини! За да си продадът дрехите хората ги излагат в такава среда в която неможе да се направи сравнение! Прост икономически трик! Това е да подкрепя повечето критици.
Парадокс е , че ползите от всичко това са много по-големи от вредите. По-добре с този си наш мол , отколкото без мол. Само лека разходка по паркинга привечер може да разбереш , че хората бият път и от Габрово за да видят нещо хубаво. Нещо с което вместо да се гордеят някои старозагорци , те го плюят , защото искат да се изтъкнат какво са видели някъде си. Я помислете , би ли инвестирал някой 50 милиона лева в нещо без да го проучи и без стратегия и минимум 100% процента възвръщаемост на инвестициите!? Затова не се косете , че хората в мола ходели само да разглеждат и не купували нищо. Или наемите били страшно големи. Всичко е предвидено спрямо покупвателната способност на региона. Да , сега хората се опитват да си продадат старата стока. Явно го правят , но като е стара колекция да не би да е носена от друг човек. Аз лично си купих от HOT SPOT много яка риза която , ако беше вкарана в нашия магазин на центара , щеше да отиде за някои познат на продавача или за самия продавач! Извод – може да са минали колекции , но имаш избор!
Я си направете една проста сметка. Сега хората продават стари неща , но след 1-2 години ще има още 1-2 големи мола. И какво става , конкуренция , ниски цени , намаления , няма монопол! Колекциите ще са последните и всичко ще е както трябва. Ситуация напълно нормална за нововъведения на даден пазар.
Тук спирам да пиша , защото изтървах мача , лека вечер на всички.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Значи аз грешно съм разбрал. Идеята на Мола е да се продават дрехи, така ли? Защото и аз съм бил в редица Молове в северозападна Европа и там се продава всичко! От-до. Има за всеки човек по нещо. Да, вярно, те са по на 5+ етажа и в големи градове, но това не променя факта, че в нашия Мол има само дрехи. Другия Мол само за техника ли ще е? Или затова си имаме Технополис/маркет? И третия Мол предполагам ще е за спортни стоки. Значи какво излиза в крайна сметка? Ако искаш техника - отиваш в Технотата. Ако искаш спортни стоки - в Мол Стара Загора. Ако искаш пък дрехи - в Парк Мол Стара Загора... :?
А аз си мислех, че Мола сам по себе си е съвкупност на тези неща.

Silly me.
chicabg
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от chicabg »

:!:
Последно промяна от chicabg на Вто Фев 17, 2009 1:40 am, променено общо 1 път.
dido
Новак
Новак

Мнение от dido »

а бе пийте си бирата и не се занимавайте с тия тъпи молове и без това е много скъпо продават в тях :lol:
Аватар
Baev
HOOLIGAN
Обратна връзка:

Мнение от Baev »

SniperBeta написа:Значи аз грешно съм разбрал. Идеята на Мола е да се продават дрехи, така ли? Защото и аз съм бил в редица Молове в северозападна Европа и там се продава всичко! От-до. Има за всеки човек по нещо. Да, вярно, те са по на 5+ етажа и в големи градове, но това не променя факта, че в нашия Мол има само дрехи. Другия Мол само за техника ли ще е? Или затова си имаме Технополис/маркет? И третия Мол предполагам ще е за спортни стоки. Значи какво излиза в крайна сметка? Ако искаш техника - отиваш в Технотата. Ако искаш спортни стоки - в Мол Стара Загора. Ако искаш пък дрехи - в Парк Мол Стара Загора... :?
А аз си мислех, че Мола сам по себе си е съвкупност на тези неща.

Silly me.
В България това е реалността.
Аватар
DMXDMX
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от DMXDMX »

Би било яко да имаше магазин за музикални инструменти, даже и Rising force...
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

В другите молове може и да има. Те ще са още по-големи. :)
Аватар
DMXDMX
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от DMXDMX »

а дано :)
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

Мола като за този град е добър . На едно 200 000 +/- население такъв мол е достатъчен.С това се изчерпва въпроса защо е такъв и защо нямало много неща.Няма смисъл от нещо голямо което няма да има консумация понеже няма достатъчно население и няма да има смисъл да се наливат толкова пари!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Е, да ама ще има поне още 3 открити в рамките на 2 години някъде. :D
stani
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от stani »

Целта е е да изземат пазара от дребния бизнес, особено където има хранителни стоки.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Точно там пък в момента са най-боси. Не видях нито да има нещо повече нито по-евтино в хранителните стоки.
zax
Новак
Новак

Мнение от zax »

здравейте. от няколко дена чета постовете по темите с небостъргача и моловете в стз. и почвам вече да се дразня от супер отрицателните мнения по отношение на тея работи. пичове - като не ви харесва не ходете бе. изписахте един куп глупости за това дали имало смисал от молове и от небостъргачи. аз не виждам какво лошо има в това - като нямате пари да си купувате стока от там не ходете - само не приказвайте глупости. и кво лошо хора от други градове да идват да пазарят (говоря за "селяните" от раднево и гълъбово) ами ние не сме ли селяни - стара загора просто е най голямото село в района само 4е никой не иска да си го признае :| така 4е моля ви стига сте писали ( гледам ве4е 10 страници са станали ) само глупости
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Добре щом не може няма да пишем повече :)
Не е задължително да нямаме пари за да не ни харесва мола :) Скъпите дрехи не са приоритет на доста хора независимо колко пари имат. Същото важи и за нездравословната храна в повечето заведения вътре ;)
Примерно аз може да не искам сандали за 500лв, но не ми е проблем да дам 3-4 пъти повече за 3D кино спрямо цената в комсомол. Всичко е въпрос на личен избор а и затова е форума да се изразяват мнения били те позитивни или негативни. :cheers:
Публикувай отговор