Е,днес посетих Розов кладенец.Върнах лентата,снимки и бележки,които съм си водил през годините и се оказа,че за последно съм ходил там през септември'04.Оказа се,че всичко се е променило много,и то към лошо,и все в една посока-бракониерството

Неволно,а в последствие и по моя воля,станах свидетел на невиждано от мен до този момент масово бракониерство,искаше ми се да видя докъде е стигнала тази напаст.В ония години си спомням,че бракониери бяха основно тези без билет,като идваха горските се разбягваха,нямаше или аз поне не помня да съм виждал парашути и серкмета..А сега всичко живо ловеше с парашути и серкмета!Или почти всички,които видях

Озадачаващото беше,че единствените ловящи с въдица и плувка(освен мен и моя човек) бяха...цигани!Да,цигани,точно тези където все оплюваме,че са ни виновни за обезрибяването.Ама по цигани се оказаха българите,и то такива на години 60+ - всички бяха по на толкова,а бе хора на годините на баща ми

Завързах приказка с едно мургаво хлапе,което ми говореше за фидер,мач,за карбон,че и за това как е звънял на телефона на ИАРА в Стара Загора и никой не му вдигал

А хлапето си цъкаше каракудата на плувка,на 4 мт. директен,както и още двама трима от неговите.А Бай Ганьо мощно размяташе мрежестите си уреди

Вярно-риба там бол,работа пък йок,нямат финикийски знаци хората,но какво ще направиш с толкова много риба?!При всяко вадене серкмето даваше по моя преценка около 15-20 кг. риба,чак по двама го вадеха!С тоя чувал риба тока в енергото ли ще си платят,водата и кабелната ли,не знам

И при положение,че предния ден ИАРА-та направила 10 акта на Чайка,тази металната конструкция в началото на стената,което значи,че на никой му не пука от тези актове!Както се изказа един от тези-,,те ИАРА-та си вършат тяхната работа-ние пък нашата''!Просто нямам думи-no comment!

А ние нашата пък работа си свършихме,хванахме някоя и друга риба,но горчилката си остава,българина си е сбъркан,генът му е такъв,и няма да има оправия,това е жалкото