Въпрос относно усилвател и кабелна ТВ

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

John3V написа:
А относно "филтъра" на входа на тунера - абсолютно задължително е да се сложи галваничен разделител, не само за да избегнеш смущенията от старите ТВ във входа, но и за да не предизвикваш ти самия такива. Тия филтри са по 12 лв в Т. Петров магазин, както и в Конрад и Викинг.

Но на първо място - позвай качествен сплитер с възможно най-малко затихване (отвън са написани dB-лите) и задължително F-конектори, които не са за въздушен монтаж, т.е. да не са с резба - те унищожават оплетката на коаксиалния кабел (така де, като ще е гарга да е с транзистори ;) )
ТОва дето му викате филтър си е филтър (по принцип се слага HPF - 80 MHz),а галваничния делител наистина си е задължителен.Едно че те пази от смущения другото според мен по важно ти пази тунерчето от повреди в следствие на токово удари породени от потенциалната разлика.

На самiте сплитери няма обозначено затихванетo им.Такова обозначение има на ТАП -(Насочен рaзклонител).Но все пак и сплитерите имат някакво затихване и те са както следва :

Двоен сплитер - 1 вх. - 2 изхода - 2 dB на всеки един от изходите
Троен сплитер - 1 вх. - 3 изхода - 4 dB на всеки един от изходите
Четворен спл. - 1 вх. -4 изхода - 8 dB на всеки един от изходите

Пример :Имаш сплитер с 2 изхода , входния сигнал ти е 72 dB -
72-2=70 dB на всеки от изходите му.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако имаш парите 550 определено е добър не случайно chrisTV имат пълна поддръжка за него но все пак какво ще помогне PCI-E?Или имаш предвид тунера да е за PCI-E ?
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

John3V написа:Трябват ти и филтри, като деинтерлейс, блър и най-вече къдърна видео карта и не на последно място достатъчно добра конфигурация (за предпочитане е с PCI-e).
Бла бла бла, само за 7134 съм съгласен :mrgreen:
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

@sawo: видимото да е на pci-e (от много проби това се оказа фактор)

@emzo: явно не правиш разлика м/у картина без деинтерлейс и такава с... или може би никога не си пробвал с тоя филтър. Гледай на 720х576 на 1280х1024 (както си се гледа на повечето монитори) и пак се изкажи :twisted:

@Lexx: hpf80 затихва сигнала и не винаги е в + за системата. Аз нямам такъв - т.е. махнах го и качеството се подобри.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз пък като си пусна моя тунер и целия блок не може да гледа тв. Оплакват се че големи черни линий се появяват по тв-то им. :twisted:
Вече нямам и кабелна ама преди го пусках редовно.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Благодаря ви много за изчерпателните отговори, днес ходих до Викинг и си взех галваничния делител и чертите, които от време се показваха изчезнаха. Сега като цяло съм доволен от картината , но ще уча още за да знам как да я подобря. Благодаря ви пак! :)
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Разгледай и поинсталирай това-онова от тук. Ще ти бъде повече от полезно.
Публикувай отговор