Неграмотни ли са българите?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.

Неграмотни ли са българите?

Анкетата свършва на Съб Дек 30, 2006 19:14 pm

Да
14
54%
Не
12
46%

Общо гласове: 26

Аватар
Torbalan
Потребител
Потребител

Мнение от Torbalan »

божеее божеее ... смях смях ... как може да кажете че Българите са НЕграмотни само като гледате кфо се пише в някакъв си форум .Това изобщо не е определящо .Както каза някой по горе (не обърнах внимание) това все пак е клавиатура и който е свикнал да си пише на латиница по MiRC-ата и Skype-а (например) много ясно че ще пише както му е удобно ... пък и на кой му пука дали е написал 'Какво' или 'кфо' ... тфа да не е класна по Български (днес прайх :cry: )

Пък за Училището ... мисля че имаме наистина много добра система ,само че на никой не му се учи (включително и на мене ):lol: :lol:
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Торбалане, човек или си пише навсякъде културно и грамотно или не. Не може да се прави такова разграничаване.
Нима интернет форумите и чатове са мястото, където да си покажем магартиите и ниското ниво на култура?
Погледни все пак тази статия.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

А до колкото става дума за системата ни на обучение , само едно ще кажа.Нашата учебна система е абсолютно остаряла и обречена на провал.Мога да го кажа без изобщо да се замислям задълбочено.Аз съм рожба на това така прехваляно наше "отлично" образование където никъде по света не го признават.Мога да твърдя че 80 % от учащите се в нашите училища и други учебни заведения излизат почети абсолютно неграмотни и без никаква реална практическа подготовка по това което са учели и следвали.А до въпроса с обективното оценяване на всеки ученик и до това все пак да направиш така че малко или много да мотивираш учениците да идват на училище няма да отварям дума. На това ако се казва добра система.............А по въпроса за това дали трябва да се спазват поне елементарни граматически правила дори и да са в някой форум или ICQ или Mirc съм твърдо ЗА.Това че не е класна или някаква контролна не е извинение за фрапиращи грешки.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

x6x написа:@John3V - Това със скандинавския опит не го знаех.Звучи логично и предполагам ефективно.
6-8 - още двама в отбора на НЕзнаещите :)
Просто още двама с различно мнение от твоето, може ти пък да си в отбора на (не)знаещите затова казах всеки има мнение :)
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

sawo написа:
x6x написа:@John3V - Това със скандинавския опит не го знаех.Звучи логично и предполагам ефективно.
6-8 - още двама в отбора на НЕзнаещите :)
Просто още двама с различно мнение от твоето, може ти пък да си в отбора на (не)знаещите затова казах всеки има мнение :)
А,дали е вярно това мнИение! ? !
@Torbalan - то се разбира на 2-я пост!Напълно възможно е да разбереш "багажа" на потребителя по 2 от изказванията му!Неграмотен,и най-лошото - тъп народ :(
Последно промяна от x6x на Пет Дек 01, 2006 17:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Всеки си преценя за себе си.
Аватар
fddf
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от fddf »

Lexx написа:А до колкото става дума за системата ни на обучение , само едно ще кажа.Нашата учебна система е абсолютно остаряла и обречена на провал.Мога да го кажа без изобщо да се замислям задълбочено.Аз съм рожба на това така прехваляно наше "отлично" образование където никъде по света не го признават.Мога да твърдя че 80 % от учащите се в нашите училища и други учебни заведения излизат почети абсолютно неграмотни и без никаква реална практическа подготовка по това което са учели и следвали.А до въпроса с обективното оценяване на всеки ученик и до това все пак да направиш така че малко или много да мотивираш учениците да идват на училище няма да отварям дума. На това ако се казва добра система.............А по въпроса за това дали трябва да се спазват поне елементарни граматически правила дори и да са в някой форум или ICQ или Mirc съм твърдо ЗА.Това че не е класна или някаква контролна не е извинение за фрапиращи грешки.
системата на истина не е хубава и сега нали сегашните 5-то класници са по нова програма,освен учебниците нещо друго сменя ли се?
Аватар
Vesenceto
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Vesenceto »

За всички, които съдят само по ХайСиКюта, Скайпове Мирк-и и т.н. - не случайно дадох пример и с репортерка - съмнявам се да е станала толкова неграмотна заради подобни чатове....то си е факт - затъпяваме ЯКО! И то не само, защото не можем да пишем правилно, а защото не се интересуваме от почти нищо, не мислим нищо съществено, не искаме да научим нищо...нищо, нищо, нищо!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Трябва да си доволна - настигаме развитите страни нали към това се стремим :)
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

sawo написа:Трябва да си доволна - настигаме развитите страни нали към това се стремим :)
Разликата с тез така наречени развити страни е че тез хора там които са решили че не им трябва образование и не се напъват за 2 3 визши си стават бачкатори и си бачкат здраво хората и си гледат живота.Ние българите нестига че не ни се учи , ако пък се хващаме да учим е само за да отбием номера (за да не бачкаме) или ако почнем да работим толкова ни мързи че повече от това няма накъде.Те затова хората им викат развитите страни защото хората си работят кат волове и държавата им процъфтява и те са си доволни от доходите.
Аватар
SimonseN
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SimonseN »

Боли ме дa не ви кaзвaм кво дaли съм грaмотен или не

Вaжното е дa сме нa и под мaсaтa когaто трябвa :twisted:
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

БА... :) А,sawo ??? Да имаш да кажеш нещо?
Моля,кажи нещо за грамотния народ - МОЛЯ!!!
ПРЕПРАТКА - Последвалите постове,коментиращи предните такива!!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

x6x сега виждам темата(с нови постове) и имам наистина да кажа нещо но все пак темата отиде далече от грамотноста ми се струва.
Ще кажа че има хора с акъл не по-малко от другаде а тва за селянията(да, селянията защото някои постове ги свързвам точно с приказките на дядовците в кръчмата на село) или просташкия идеал както искате го наречете си е нещо нормално за балканите по целия свят го има макар и в различни форми.
Тва че някои хора са неуки пияници си е техен проблем слабо засягащ някой друг освен тях но ме дразни че се опитват да го превърнат в някаква мода :evil:
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

Вярно!
Наздраве :)
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка: