Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...

Мнение от The enD »

Бензин или Дизел ?
LPG
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Мисълта ми е, че друго казва охлюва.
Въри сравнявай 90 бензинови коня и 90 дизелови (малкото HDI).
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

Ами ако и бензинът е с охлюв? За 90 к.с. турбиниран бензин не знам да има, ама примерно 150 к.с. турбиниран дизел и турбиниран бензин и сходни по обем, кой ще е напред?
Честно казано, не съм карал бензин с турбо. В такава ситуация откъм старт предполагам бензинът ще е по-добре, а при доускорение дизелът ще има леко предимство.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

газ , момци, газ... по джоба си гледам... оптимално ми е там, метана не ме радва, щото няма още много станции, нося 2 тона бутилки и давам газ до края , а колата седи на 100км/ч... бензина още по-яко, ама цифра.. дизела е помия, откъм цената... направо наркоманизация.... СМЪРТ НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА хахахахаа :cheers:
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Добре де, на това хвалене как идва разхода зимата на газ? По джоба си гледам и аз. Ама като направи 16-18 градско щото е студена и на къси разстояния... Пък и не съм чувал никой профилактика на газово да прави.
Карах на газ, изключая 3-4 месеца жегите лятото , през другото време си харчи.
Горивата тея лукойл си ни точат яко.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

nenoneno написа:Добре де, на това хвалене как идва разхода зимата на газ? По джоба си гледам и аз. Ама като направи 16-18 градско щото е студена и на къси разстояния... Пък и не съм чувал никой профилактика на газово да прави.
Карах на газ, изключая 3-4 месеца жегите лятото , през другото време си харчи.
Горивата тея лукойл си ни точат яко.
ГИ зимата 10-11/100 в града.. профилактика се прави от време на време - аз поне правя... не е цифра.. но е факт , че горивата са помия и съсипват всичко... преди това карах няколко дизелови автомобила - икономични за дизел , но пак по-скъпо от газчицата...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Принципно едно 40гр., за да превключи на газ се стигат бързо.
Дизелите зимата загряват много бавно, а на място - мисията невъзможна.

sent from HD2 Droid
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

nenoneno написа:Шофьора е пирфектен, затова. Ама и с голям бензинов двг не е проблем изпреварването...
Или с навигатор и gps :mrgreen:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план :)
Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.
Последно промяна от nasenceto на Вто Юни 28, 2011 10:18 am, променено общо 1 път.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

nasenceto написа:Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка.
Тука вече нищо не каза или просто се обърка :cheers:
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

nasenceto написа:
sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план :)
Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.
За метан не говоря изобщо, отговярях на emzo за дизела и бензина :) Иначе турбо дизела си наема - може да не е същото като бензина, но все пак не е задължително да е по-зле, по-скоро... различно :) Иначе засега и аз си предпочитам бензина но за следващата ми кола сериозно съм се замислял за дизел :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

E, aз говоря за дизелите, които аз съм карал. Даже на шефа мондеото не се усеща като бензин, въпреки че е дизел на 2 години и амнайси коня.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Другото което е дизела си иска определен начин на каране, и въпреки че го няма точно тва залепяне от бензина, при подходящо подаване на газ и превключване на скорости може да си наема прилично :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Абе прилича, ама не е същото :) .
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

nasenceto написа:E, aз говоря за дизелите, които аз съм карал. Даже на шефа мондеото не се усеща като бензин, въпреки че е дизел на 2 години и амнайси коня.
Е говорим за модерен дизел, CR, новичък, не някоя атмосферка от праисторията :wink:

Истината е в TSI - компресор надува в ниските, а после турбина.
Като порасна, такава ще си взема :mrgreen:
профилактика на PS3/4
Публикувай отговор