LPGБензин или Дизел ?
Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...
- The enD
- Старо куче медалист
Re: Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...
- emzo
- Старо куче медалист
Мисълта ми е, че друго казва охлюва.
Въри сравнявай 90 бензинови коня и 90 дизелови (малкото HDI).
Въри сравнявай 90 бензинови коня и 90 дизелови (малкото HDI).
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
- Потребител
Ами ако и бензинът е с охлюв? За 90 к.с. турбиниран бензин не знам да има, ама примерно 150 к.с. турбиниран дизел и турбиниран бензин и сходни по обем, кой ще е напред?
Честно казано, не съм карал бензин с турбо. В такава ситуация откъм старт предполагам бензинът ще е по-добре, а при доускорение дизелът ще има леко предимство.
Честно казано, не съм карал бензин с турбо. В такава ситуация откъм старт предполагам бензинът ще е по-добре, а при доускорение дизелът ще има леко предимство.
- besniaa
- Старо куче медалист
газ , момци, газ... по джоба си гледам... оптимално ми е там, метана не ме радва, щото няма още много станции, нося 2 тона бутилки и давам газ до края , а колата седи на 100км/ч... бензина още по-яко, ама цифра.. дизела е помия, откъм цената... направо наркоманизация.... СМЪРТ НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА хахахахаа 

Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
-
- Потребител
Добре де, на това хвалене как идва разхода зимата на газ? По джоба си гледам и аз. Ама като направи 16-18 градско щото е студена и на къси разстояния... Пък и не съм чувал никой профилактика на газово да прави.
Карах на газ, изключая 3-4 месеца жегите лятото , през другото време си харчи.
Горивата тея лукойл си ни точат яко.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- besniaa
- Старо куче медалист
ГИ зимата 10-11/100 в града.. профилактика се прави от време на време - аз поне правя... не е цифра.. но е факт , че горивата са помия и съсипват всичко... преди това карах няколко дизелови автомобила - икономични за дизел , но пак по-скъпо от газчицата...nenoneno написа:Добре де, на това хвалене как идва разхода зимата на газ? По джоба си гледам и аз. Ама като направи 16-18 градско щото е студена и на къси разстояния... Пък и не съм чувал никой профилактика на газово да прави.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- emzo
- Старо куче медалист
Принципно едно 40гр., за да превключи на газ се стигат бързо.
Дизелите зимата загряват много бавно, а на място - мисията невъзможна.
sent from HD2 Droid
Дизелите зимата загряват много бавно, а на място - мисията невъзможна.
sent from HD2 Droid
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Или с навигатор и gpsnenoneno написа:Шофьора е пирфектен, затова. Ама и с голям бензинов двг не е проблем изпреварването...

- nasenceto
- келеш
Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план
Последно промяна от nasenceto на Вто Юни 28, 2011 10:18 am, променено общо 1 път.
- emzo
- Старо куче медалист
Тука вече нищо не каза или просто се объркаnasenceto написа:Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка.

профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
За метан не говоря изобщо, отговярях на emzo за дизела и бензинаnasenceto написа:Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план

- nasenceto
- келеш
E, aз говоря за дизелите, които аз съм карал. Даже на шефа мондеото не се усеща като бензин, въпреки че е дизел на 2 години и амнайси коня.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Другото което е дизела си иска определен начин на каране, и въпреки че го няма точно тва залепяне от бензина, при подходящо подаване на газ и превключване на скорости може да си наема прилично 

- nasenceto
- келеш
Абе прилича, ама не е същото
.

- emzo
- Старо куче медалист
Е говорим за модерен дизел, CR, новичък, не някоя атмосферка от праисториятаnasenceto написа:E, aз говоря за дизелите, които аз съм карал. Даже на шефа мондеото не се усеща като бензин, въпреки че е дизел на 2 години и амнайси коня.

Истината е в TSI - компресор надува в ниските, а после турбина.
Като порасна, такава ще си взема

профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4