Предложение за стабилен рутер?
- Anubis
- Потребител
Re: Предложение за стабилен рутер?
Мерси за информацията - сега остава да си намеря рутера от първото мнение за по-малко от 90 лв
-
- Потребител
Моят евтин D-Link DI-624 повече от 1,9-2,1МВ/с по безжичната не може да направи. Все още се намира по магазинната мрежа но е хубаво да си вземеш по-нов модел с по-добър обхват, примерно на 2,4+5 гигахерца (т.е. N стандарт рутер) а не като моя само G стандарт (само 2,4 гигахерца предава). Обхватът на N рутерите е доста по-голям.
Все пак отсреща трябва да имаш безжична карта пак стандарт N за да постигнеш по-високи скорости. С обикновена WiFi 54MB/с ако си просто ще хващаш от по-голямо разстояние.
Имай и предвид, че 5 гигахерцовите предаватели облъчват много повече и е възможно до приемника да те боли глава (не се шегувам) и да ти е кофти. Аз затова си взех рутер с добра WAN връзка - т.е. по жица и посредствено WiFi с малка антена за да не ме облъчва прекалено много!
Все пак отсреща трябва да имаш безжична карта пак стандарт N за да постигнеш по-високи скорости. С обикновена WiFi 54MB/с ако си просто ще хващаш от по-голямо разстояние.
Имай и предвид, че 5 гигахерцовите предаватели облъчват много повече и е възможно до приемника да те боли глава (не се шегувам) и да ти е кофти. Аз затова си взех рутер с добра WAN връзка - т.е. по жица и посредствено WiFi с малка антена за да не ме облъчва прекалено много!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Според мен това с облъчването е една голяма заблуда. Тези неща се тестват обстойно преди да се одобрят, не е просто ей така измислили технология и веднага - на пазара. Например на съседния блок тръгнаха да слагат антени на мтел, веднага след което хората от другите входове на блока започнаха масово да недоволстват и да се оплакват, че ги боли глава и т.н., само дето антена изобщо нямаше все още, а само металните стойки на които ще се държи 

-
- Потребител
Всичко над 2.4 гигахерца че и под него облъчва. Бях се зачел в една тема за и против микровълновите печки - те бачкат на 2,7 гигахерца и колкото и каквито материали да слагат в стените пак има облъчване и навън, извън печката.
Имам приятел с рутер Белкин с 2 антени - една голяма за N стандарта (5 гигахерца) и една малка за G стандарта (2,4 гигахерца). Сложи ли голяма дава нет на комшиите от съседния блок на разстояние 30 метра на открито, а с малката има обхват само в апартамента си и си ходи с покета в тоалетната да цъка...
Та на 5 гигахерцовата и мен ме заболява глава. Това лъчение си минава през бетон, панелки все едно са хартиени стени! Не знам дали оловото го спира, както спира радиацията (поглъща е точната дума, не може да спре радиацията!). Да не умесвам радиация с облъчване, но всеки случай и двете не са здравословни.
Имам приятел с рутер Белкин с 2 антени - една голяма за N стандарта (5 гигахерца) и една малка за G стандарта (2,4 гигахерца). Сложи ли голяма дава нет на комшиите от съседния блок на разстояние 30 метра на открито, а с малката има обхват само в апартамента си и си ходи с покета в тоалетната да цъка...
Та на 5 гигахерцовата и мен ме заболява глава. Това лъчение си минава през бетон, панелки все едно са хартиени стени! Не знам дали оловото го спира, както спира радиацията (поглъща е точната дума, не може да спре радиацията!). Да не умесвам радиация с облъчване, но всеки случай и двете не са здравословни.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Не казвам, че не "облъчва", но според мен няма достоверна информация, че тези лъчи са вредни за нас. Радиацията е съвсем друг вид облъчване там частиците са вредни, т.е. продукта на облъчването.