Имам фиш от почти година.Не съм го плащал,като си вписвах колата в данъчното,също не излезна тогава.Като си платя данъка може и да излезе ...
Иначе до колкото знам отпред на стъклото,лепенката,която ти играе роля на сенник,мисля че е позволено да е до 25 см. .Задните странични стъкла,както и задното стъкло е позволено да се затъмняват.Забранени за затъмняване са само предните.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
sheri написа:Снощи милите господа полицаи се .....................писаха ФИШ на стойност 20 лева за това,че имам лепенка на предното стъкло,................
Кажи най после каква е тази лепенка че е интересно.
Princo написа:
Иначе до колкото знам отпред на стъклото,лепенката,която ти играе роля на сенник,мисля че е позволено да е до 25 см. .Задните странични стъкла,както и задното стъкло е позволено да се затъмняват.Забранени за затъмняване са само предните.
@princo Това 25см широка лепенка не е ли доста (тва е колкото височината на монитор 19ка ) как си го представяш на колата си.А за задното стъкло наистина можеш да се поровиш из закона и ще видиш че не е упоменато въобще!!!
Princo написа:Имам фиш от почти година.Не съм го плащал,като си вписвах колата в данъчното,също не излезна тогава.Като си платя данъка може и да излезе ...
Факт е, че тея фишове не излизат никъде, нито при данъците, нито при колата. Май трябва доброволно с фиша под ръка да отидеш да си го платиш някъде си. Обаче аз като ходих и те ми разправят: " дай фиша", ама аз го бях загубил и те ми викат, че без фиш няма как да го платя. И така 4-5 години чакам някой да си ме потърси за тоя фиш.
zahar4e24 написа:Един колега беше писал най от долу на акта си за възражение, че господата МИЛИЦИОНЕРИ искали пари, демек подкуп и той нямал достатъчно пари за да им даде, те като прочели какво е писал го скъсали.
да,ама не,напиши така и да видиш че са те излъгали,эагазил си още повече
Много задълбаваме вече... преди години и актовете имаха давност и имаше начини да не се плащат в момента реалността е съвсем друга.
sheri написа:Ако ми пишат акт, за същото "нарушение" и не подпиша какво се случва ? отивам на другия ден да обжалвам и после в съда, нали така ? имате ли информация после какво се случва - разноски, свидетели... ?
Между другото, като си пуснеш сенниците в колата вижда ли се надписа? Ако не, другия път като те спрат си пускаш двата сенника и им казваш, че в автомобила лепенката дори не се вижда като са пуснати сенниците, следователно тя не ти ограничава видимостта
Актовете все още имат давност - май бяха 24 месеца. Фиша по принцип след седем дни става акт, но не знам колко реално работи процедурата. А иначе - обжалваш, насрочва се дело, призоваваш свидетели - ти и твоите свидетели срещу служителите на МВР и съдията решава. Внасяше се някаква такса за дело 50-60лв, които ако го спечелиш ти се възстановяват, но не си спомням подробно как беше...
Няма вече такава давност ако не си платиш НП то отива към данъците ти е вече се събира от НАП. При фишовете процедурата е същата, но става по-бавно - колко точно зависи от един куп неща.
За актовете от КАТ конкретно, за административни наказания не знам. Не ти трябва да имаш нищо на твое име - акта се пише на твое име и както до вчера си нямал нищо, вече си имаш без проблем