Фиш... ?

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Фиш... ?

Мнение от Princo »

Имам фиш от почти година.Не съм го плащал,като си вписвах колата в данъчното,също не излезна тогава.Като си платя данъка може и да излезе ... :mrgreen:

Иначе до колкото знам отпред на стъклото,лепенката,която ти играе роля на сенник,мисля че е позволено да е до 25 см. .Задните странични стъкла,както и задното стъкло е позволено да се затъмняват.Забранени за затъмняване са само предните. :wink:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Докато се придвижи фиша може и година да мине.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

sheri написа:Снощи милите господа полицаи се .....................писаха ФИШ на стойност 20 лева за това,че имам лепенка на предното стъкло,................
Кажи най после каква е тази лепенка че е интересно.
Princo написа:
Иначе до колкото знам отпред на стъклото,лепенката,която ти играе роля на сенник,мисля че е позволено да е до 25 см. .Задните странични стъкла,както и задното стъкло е позволено да се затъмняват.Забранени за затъмняване са само предните. :wink:
@princo Това 25см широка лепенка не е ли доста (тва е колкото височината на монитор 19ка ) как си го представяш на колата си.А за задното стъкло наистина можеш да се поровиш из закона и ще видиш че не е упоменато въобще!!!
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Той лепенката я показва в първия пост още. А относно задното стъкло щом едно нещо не е забранено от закона, то е позволено :)
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Princo написа:Имам фиш от почти година.Не съм го плащал,като си вписвах колата в данъчното,също не излезна тогава.Като си платя данъка може и да излезе ... :mrgreen:

Факт е, че тея фишове не излизат никъде, нито при данъците, нито при колата. Май трябва доброволно с фиша под ръка да отидеш да си го платиш някъде си. Обаче аз като ходих и те ми разправят: " дай фиша", ама аз го бях загубил и те ми викат, че без фиш няма как да го платя. 8O И така 4-5 години чакам някой да си ме потърси за тоя фиш.
Аватар
PACHO26
Потребител
Потребител

Мнение от PACHO26 »

zahar4e24 написа:Един колега беше писал най от долу на акта си за възражение, че господата МИЛИЦИОНЕРИ искали пари, демек подкуп и той нямал достатъчно пари за да им даде, те като прочели какво е писал го скъсали.
да,ама не,напиши така и да видиш че са те излъгали,эагазил си още повече
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Преди беше така сега става на НП и идва при данъците ти към НАП.
Аватар
zahar4e24
Потребител
Потребител

Мнение от zahar4e24 »

Аз имах един фиш от 2009г и никъде нищо нито в КАТ нито НАП, а и не съм го плащал, защото не съществуваше никъде... 50лв назад е държавата :cheers:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Много задълбаваме вече... преди години и актовете имаха давност и имаше начини да не се плащат в момента реалността е съвсем друга.
sheri написа:Ако ми пишат акт, за същото "нарушение" и не подпиша какво се случва ? отивам на другия ден да обжалвам и после в съда, нали така ? имате ли информация после какво се случва - разноски, свидетели... ?
Между другото, като си пуснеш сенниците в колата вижда ли се надписа? Ако не, другия път като те спрат си пускаш двата сенника и им казваш, че в автомобила лепенката дори не се вижда като са пуснати сенниците, следователно тя не ти ограничава видимостта :smoukin:
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Актовете все още имат давност - май бяха 24 месеца. Фиша по принцип след седем дни става акт, но не знам колко реално работи процедурата. А иначе - обжалваш, насрочва се дело, призоваваш свидетели - ти и твоите свидетели срещу служителите на МВР и съдията решава. Внасяше се някаква такса за дело 50-60лв, които ако го спечелиш ти се възстановяват, но не си спомням подробно как беше...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Няма вече такава давност ако не си платиш НП то отива към данъците ти е вече се събира от НАП. При фишовете процедурата е същата, но става по-бавно - колко точно зависи от един куп неща.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Акт от КАТ или по принцип акт ?
Ми то хубаво, ама като нямам нищо на мое име , не плащам данък за нищо... Пак трябва да има давност някаква...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

За актовете от КАТ конкретно, за административни наказания не знам. Не ти трябва да имаш нищо на твое име - акта се пише на твое име и както до вчера си нямал нищо, вече си имаш без проблем :)
Аватар
sheri
Потребител
Потребител

Мнение от sheri »

Свалям лепенката и полицаите да ми лапат пишока!!! Благодаря за информацията, колеги :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

sheri написа:Свалям лепенката и полицаите да ми лапат пишока!!! Благодаря за информацията, колеги :)
Покажете я най -накрая тази шибана лепенка(сайта е само за регнати ) ,че ще умра, ако не я видя.
Popopopopo
Публикувай отговор