Нов данък абсурд

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Нов данък абсурд

Мнение от nasenceto »

HyBRiD-X написа:По тази логика, защо не сложиха данък "лукс" (или както там му казват)? Както западните страни? Нали е криза, всички го слагат на Запад? А тръгнали на кокошкарите, 'дето вероятно държат към 5% от тези спестявания, просото да им взимат. СмЕх!!! С беден народ и никаква икономика се мъчат да правят силна финансова страна!!! Два пъти по-голям смЕх!!! :spank: :spank: :spank:
Данък лукс как мислиш, че щеше да се събира. По абсолютно същия начин. Пак от тези с парите. По тарикатско е обаче да се сложи данък върху депозитите, защото това ще изкара пари в оборот, а това е нещото което най-много липсва за да заработи икономиката. Някой по нагоре спомена, че спестяванията щели да се изнесат в чужбина. Ако смята, че там го няма тоя данък - дълбоко се лъже.
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

nasenceto написа:По тарикатско е обаче да се сложи данък върху депозитите, защото това ще изкара пари в оборот, а това е нещото което най-много липсва за да заработи икономиката. ...
Това нещо, което си го писал, смяташ ли сериозно, че ще се получи???
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

HyBRiD-X написа:
nasenceto написа:По тарикатско е обаче да се сложи данък върху депозитите, защото това ще изкара пари в оборот, а това е нещото което най-много липсва за да заработи икономиката. ...
Това нещо, което си го писал, смяташ ли сериозно, че ще се получи???
Смятам серозно, че може да се опита. Други идеи имаш ли? Хем блага за масите, хем нов налог за богатите? Или и тва не ви устройва? По червено и социалистически няма накъде.
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Ами че те от 22 години вече се опитват да я раздвижат тази пуста икономика, че точно сега ли ще успеят? Насърчаване на покупателната способност чрез нови налози и данъци - тъпо и безмислено. Само с търговия силна икономика не се прави, това го запомни от мен. А аз, ако имах идеи, нямаше да си трия клавиатурата тук, ами пари щях да правя, ама това е друга тема. А от последното ти изречение, се разбира , че не си чел икономика, познах ли? Само ти казвам, че "по-червени" в социално отношение от западните капиталистически страни НЯМА!!!
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

HyBRiD-X написа:......Само ти казвам, че "по-червени" в социално отношение от западните капиталистически страни НЯМА!!!
Румъния предпоследна миналата година е въвела такъв данък.Ние сме последните в ЕС,които го въвеждаме.
Стара Загора
joro_tt
Новак
Новак

Мнение от joro_tt »

nasenceto написа:По тарикатско е обаче да се сложи данък върху депозитите, защото това ще изкара пари в оборот
Парите от депозитите в банките СА в оборот.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

HyBRiD-X написа:Ами че те от 22 години вече се опитват да я раздвижат тази пуста икономика, че точно сега ли ще успеят? Насърчаване на покупателната способност чрез нови налози и данъци - тъпо и безмислено. Само с търговия силна икономика не се прави, това го запомни от мен. А аз, ако имах идеи, нямаше да си трия клавиатурата тук, ами пари щях да правя, ама това е друга тема. А от последното ти изречение, се разбира , че не си чел икономика, познах ли? Само ти казвам, че "по-червени" в социално отношение от западните капиталистически страни НЯМА!!!
Ми да вземат да се откажат. Кво я мъчат скапана икономика. Кат неще-неще.
Позна, не съм учил, ама как го разбра от последното ми изречение?
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

nasenceto написа: Ми да вземат да се откажат. Кво я мъчат скапана икономика. Кат неще-неще.
Е, хайде сега само да не ми изопачаваш писаното, а? Писал съм, че по този метод тип "дране на кожи" - ядец ще е.
Иначе попрочети, ако ти е интересно, разбира се, каква политика водят в соц. отношение страни като Франция, Норвегия, Белгия и т.н. от около 10-тина години... ще се сетиш от'де съм разбрал.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Напълно съм наясно с изброените страни, даже мислих да ги споменавам в предишни си пост, ама ме домързя. Честно. (Само да отбележа, че Французите са с такава политика много повече от 10 години... И пак си имат тоя данък. Норвежците имат петрол и им е през оная работа дали другата част от света са в криза. Скандинавците имат различен манталитет. Задружни са и се възприемат като стоящи от едната страна на барикадата - не като нас, все да се дели, и да се чепкаме. И аз тях държавата са самите те. За тва и пазят и знаят, че квото и да направят си е за тях.)

В интерес на истината и аз си мисля, че пестенето и увеличаване на данъчна тежест по време на криза, не са решение - напротив. Точно тогава кесията на държавата трябва да е най-развързана към инфраструктурни проекти, ама тя тва се и мъчи да прави. Не виждам защо, винаги се опитваме да надминем възможностите. Прекалена амбициозност имаме, пък няма на кво отгоре. Истината е в земеделието и износа на храни. Само така можем да си поопрвим баланса. Там можем да постигнем много, както и туризма, ама във време на криза и той трудно я тика...
gulqm indjinerin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от gulqm indjinerin »

stivans написа:
HyBRiD-X написа:......Само ти казвам, че "по-червени" в социално отношение от западните капиталистически страни НЯМА!!!
Румъния предпоследна миналата година е въвела такъв данък.Ние сме последните в ЕС,които го въвеждаме.

Да, ние сме нещо като жабата, дето видяла, че подковават вола, и тя вдигнала краката! Дали обаче, с тоя данък ще се засегнат истински богатите, т.н. олигарси? Едва ли, никой от тях няма да държи в наши банки милионите си, те са или в недвижимости, яхти, коли и прочие, или в депозити по света, като Швейцария например. И пак ще го отнесат по-дребни вложители, каквато е и целта. Защо, като се търси уж по-голяма социална справедливост, не се потърси сметка за произхода на парите и имотите на същата тая олигархия? Ама няма кой, тия, дето се репчат с подобни тъпи идеи, са пионките на олигархията. Един добър пример за това е една страна като Еквадор - национализация на ключови отрасли, съдебно преследване на злоупотребили бивши управници, пълно премахване на неолибералния модел на развитие, наложен от САЩ и сателитите им по света! Защото, точно този модел докара голямата депресия от 30те години в САЩ, криза, от която те излязоха единствено благодарение на Втората световна война. Май, като гледам, и сега пак се отива натам - разпалване на нови войни, с цел оцеляване!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

С другото мога да се съглася с уговорки, ама с национализация.... 45 години не ти ли стигнаха да видиш до какво води държавното управление. Всичката тая корупция именно оттам ни е набита в главата и затова повечето хора намират за нормално да бутнат 20 кинта на катаджия например.... Нехайството към общата собственост пак е от там възпитано. Липсата на конкуренция и монополизацията на индустрии е типично за един доказано неработещ строй.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Бате ви Серго, взел че рамислил. Явно се усети че се вкарва в парадокс. Сега вече реши, че данъка е учадчен, ама само за големите депозити. От една страна е прав, но от друга - би трябвало да им равнопоставеност. Абе, и неговия вариант може да се приеме...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

В целия европейски съюз го има този данък и той се САМО ВЪРХУ ЛИХВАТА
Какво се получава: Ако имаш 1000 лв в банка на лихва 4% на година, данъка е 10% върху тези 4% което са 0.30 стотинки на месец или 4 лв на година или казано с други думи: 1000 лв за една година при 4% проста лихва, че не ми се играе да смятам на края на годината би трябвало да имаш 40 лв. лихва на които трябва да платиш 10% данък което е 4 лв и на края ще имаш 1036 лв вместо 1040 лв.
"There is no 'patch' for stupidity."
Boriss
Новак
Новак

Мнение от Boriss »

Да започнем от същината!
Какво е депозит? Депозит – това е т.н. ниско рисков актив.
А какво е актив? Активът е ресурс, който се контролира от банката в резултат на минали събития и от който банката очаква да извлече бъдеща стопанска изгода.
Следователно, предложението за данък върху депозитите ще доведе до поскъпване на лихвите по кредитите, защото нещата са свързани, което ще се отрази неминуемо на бизнеса и гражданите. Така ще се задвижи един негативен цикъл от ефекти.
Намерението било да се обложат спестяванията на най-богатите хора? На практика това няма да се случи!
Основната част от депозитите са на хора от средната класа. Било то спестявания за черни дни, било то за жилище, кола, предимно на хора, които не искат да плащат за кредите от Банката. Това са пари, които са облагани вече с различни данъци.
Ще стане така, че цялата тежест ще се поеме именно от тези хора, с по-ниски спестявания, включително и от пенсионери, които имат малки депозити.
Хората, които имат по-високи депозити със сигурност ще намерят алтернативен вариант за спестяванията си.
Основният проблем за този данък е, че реално лихвите по депозитите не са печалба. Инфлацията в България често е по-висока от лихвата по депозитите. България е много бедна страна и имаме нужда да натрупваме финансов ресурс…..

И да попитам, кои ще са най-ощетените хора от този данък в момента?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Boriss написа:Ще стане така, че цялата тежест ще се поеме именно от тези хора, с по-ниски спестявания, включително и от пенсионери, които имат малки депозити.
Aз лично пенсионер с депозит не познавам. То аз нямам депозит, пък камоли някой беден пенсионер.
Boriss написа:Хората, които имат по-високи депозити със сигурност ще намерят алтернативен вариант за спестяванията си.
Нали уж тва е идеята.
Boriss написа:И да попитам, кои ще са най-ощетените хора от този данък в момента?
Тези, които имат големи спестявания. Аз и 70% от българите нямаме такива и няма да ни ощети. На банките лихвите и сега са им в ПЪТИ по-големи от тези в клоновете им майки в развития свят, така че имат пространство за реакция, за да не се повлияят лихвите.

PS: Интересен първи пост? Добре дошъл.
Публикувай отговор