То си е така.От глобул ми отговориха,че не могат да да спрат GPRS-a само на тази карта което смешно първо, и второ е интересно как апарата ползва нещо което няма или е забранено.HyBRiD-X написа:Щом не ползваш интернет, в "режим на мрежата" задай Only GSM или нещо такова трябва да е.
SMS ?
- bsbs
- Старо куче медалист
Re: SMS ?

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Принципно и в GSM режим може да се връзва за нета, просто скоростта е по-бавна. Иначе там където ти пише GPRS Globul, това нещо въобще не трябва да го имаш. Не им разбирам на андроидите, ама ако можеш да я изтриеш тази конфигурация, тогава ще си сигурен, че няма да ти точи.
- bsbs
- Старо куче медалист
Според мен и служителите в офисите им, това е достатъчно да не се свързвам с GPRS-а на глобул.Аз де факто и не ползвам моб.интернет........някои приложения го ползват(то все тая).Говорих с предcтавители на фирмата и те отговориха,че няма как да ми спрат GPRS-a....което за мен си е чиста лъжа.Изобщо моб.оператори са си меко казано измамници.Да сте чували да се плати за да не ползваш тяхна услуга?RauL's FaN написа:Принципно и в GSM режим може да се връзва за нета, просто скоростта е по-бавна. Иначе там където ти пише GPRS Globul, това нещо въобще не трябва да го имаш. Не им разбирам на андроидите, ама ако можеш да я изтриеш тази конфигурация, тогава ще си сигурен, че няма да ти точи.

- lager
- Потребител
Както казва колегата, влез в настройки на мрежи -> Безжични мрежи -> APN (или Точки за достъп) и изтрий Globul GPRS, само тогава нет-а ти спира, но с него и MMS-ите. Настройката, която си направил е да използваш само 2G мрежата, но от нея можеш да точиш нет през GPRS канала.RauL's FaN написа:Принципно и в GSM режим може да се връзва за нета, просто скоростта е по-бавна. Иначе там където ти пише GPRS Globul, това нещо въобще не трябва да го имаш. Не им разбирам на андроидите, ама ако можеш да я изтриеш тази конфигурация, тогава ще си сигурен, че няма да ти точи.
- vkv
- Старо куче медалист
Човек се учи докато е жив.lager написа:Както казва колегата, влез в настройки на мрежи -> Безжични мрежи -> APN (или Точки за достъп) и изтрий Globul GPRS, само тогава нет-а ти спира, но с него и MMS-ите. Настройката, която си направил е да използваш само 2G мрежата, но от нея можеш да точиш нет през GPRS канала.RauL's FaN написа:Принципно и в GSM режим може да се връзва за нета, просто скоростта е по-бавна. Иначе там където ти пише GPRS Globul, това нещо въобще не трябва да го имаш. Не им разбирам на андроидите, ама ако можеш да я изтриеш тази конфигурация, тогава ще си сигурен, че няма да ти точи.
- bsbs
- Старо куче медалист
Благодаря и на двама Ви.lager написа:Както казва колегата, влез в настройки на мрежи -> Безжични мрежи -> APN (или Точки за достъп) и изтрий Globul GPRS, само тогава нет-а ти спира, но с него и MMS-ите. Настройката, която си направил е да използваш само 2G мрежата, но от нея можеш да точиш нет през GPRS канала.RauL's FaN написа:Принципно и в GSM режим може да се връзва за нета, просто скоростта е по-бавна. Иначе там където ти пише GPRS Globul, това нещо въобще не трябва да го имаш. Не им разбирам на андроидите, ама ако можеш да я изтриеш тази конфигурация, тогава ще си сигурен, че няма да ти точи.
Делнах точките за достъп на глобул и тези за MMS.Забраних и всички автоматични ъпдейти на приложенията.Сега ще гледам отново ще генерира трафик на моб.нет при тях.

- bsbs
- Старо куче медалист
И това не помага за момента:bsbs написа:Благодаря и на двама Ви.lager написа:Както казва колегата, влез в настройки на мрежи -> Безжични мрежи -> APN (или Точки за достъп) и изтрий Globul GPRS, само тогава нет-а ти спира, но с него и MMS-ите. Настройката, която си направил е да използваш само 2G мрежата, но от нея можеш да точиш нет през GPRS канала.RauL's FaN написа:Принципно и в GSM режим може да се връзва за нета, просто скоростта е по-бавна. Иначе там където ти пише GPRS Globul, това нещо въобще не трябва да го имаш. Не им разбирам на андроидите, ама ако можеш да я изтриеш тази конфигурация, тогава ще си сигурен, че няма да ти точи.
Делнах точките за достъп на глобул и тези за MMS.Забраних и всички автоматични ъпдейти на приложенията.Сега ще гледам отново ще генерира трафик на моб.нет при тях.
Към дата Текуща сметка Задължения по фактура за отчетен период
10 Януари, 09:45 0,06 лв. 05.12-04.01.2013г: 0,00 лв.
09 Януари, 18:45 0,03 лв. 05.12-04.01.2013г: 0,00 лв.
Други идеи?

- lager
- Потребител
Да - звъни на оператор с малко по-ядосан тон и им обясни, че в магазин на Глобул са ти изтрили точките за достъп и са ти спрели всички ъпдейти и пак ти генерира някаква сума. Основното е да бъдеш настоятелен, защото имат възможност да проверят имало ли е интернет сесия, кога е била, с каква продължителност и т.н., но ще ти откажат, защото е по-голяма играчка и няма да им се занимава. Ако APN-ите са изтрити обяснението е в забавяне обработката на информацията за текущата сметка 

- bsbs
- Старо куче медалист
Ще изчакам няколко дена.3 дена ще е достатъчно да обработятlager написа:Да - звъни на оператор с малко по-ядосан тон и им обясни, че в магазин на Глобул са ти изтрили точките за достъп и са ти спрели всички ъпдейти и пак ти генерира някаква сума. Основното е да бъдеш настоятелен, защото имат възможност да проверят имало ли е интернет сесия, кога е била, с каква продължителност и т.н., но ще ти откажат, защото е по-голяма играчка и няма да им се занимава. Ако APN-ите са изтрити обяснението е в забавяне обработката на информацията за текущата сметка

- bsbs
- Старо куче медалист
Продължава да ми начислява стотинки.....вече са 16.Сега очаквам да си пратя сам sms и после едно обаждане на гласова поща и съм готов за новата фактура.bsbs написа:Ще изчакам няколко дена.3 дена ще е достатъчно да обработятlager написа:Да - звъни на оператор с малко по-ядосан тон и им обясни, че в магазин на Глобул са ти изтрили точките за достъп и са ти спрели всички ъпдейти и пак ти генерира някаква сума. Основното е да бъдеш настоятелен, защото имат възможност да проверят имало ли е интернет сесия, кога е била, с каква продължителност и т.н., но ще ти откажат, защото е по-голяма играчка и няма да им се занимава. Ако APN-ите са изтрити обяснението е в забавяне обработката на информацията за текущата сметка

- System_error
- Старо куче медалист
Оня ден един приятел, програмистче ми го показа нагледно на моя телефон, как мога сам да си пратя SMS или да получа от който номер искам, като всичко го прави от неговия телефон.
- Batko
- Начинаещ
яяяяяяя, нищо ново под слънцето
10 тодини бях на гл... и нямах проблем докато не почнаха да ме работят със завишаване на сметката. Обяснението ...интернет, при това съм бил в нета докато съм си вкъщи и ползвам стационарния. Обясниха ми колко съм виновен и продължиха да ме набутват. Изтраях ги два месеца и се прехвърлих. То и другите са един дол кайсии, ама нейсе да не ви занимавам с идиотии.
Колкото до бутон № 1 той е със зададен номер на гласовата поща. Преди можех да задавам произволен номер на негово място но сега не мога.
а има ли тема от сорта оплаквания от мобилните оператори?
10 тодини бях на гл... и нямах проблем докато не почнаха да ме работят със завишаване на сметката. Обяснението ...интернет, при това съм бил в нета докато съм си вкъщи и ползвам стационарния. Обясниха ми колко съм виновен и продължиха да ме набутват. Изтраях ги два месеца и се прехвърлих. То и другите са един дол кайсии, ама нейсе да не ви занимавам с идиотии.
Колкото до бутон № 1 той е със зададен номер на гласовата поща. Преди можех да задавам произволен номер на негово място но сега не мога.
а има ли тема от сорта оплаквания от мобилните оператори?