Приятелю като казваш,че Белене ще се строи искам да попитам от къде пари?Зае.и ги тези политици дето ни промиват мозъците.Още по Тошево време лъжеха,че ел енергия не се изнася и ни държаха на тъмно.Аз съм живял по това време и въпреки,че не съм специалист в атомната енергетика по докладите на АЕЦ Козлодуй и в момента е произведено толкова,че има и свободни мощности които НЕ МОГАТ да продадат.Дълго можем да спорим по въпроса,но си съгласен предполагам и си наясно колко трябва да върнеш на дадена банка ако си взел кредит някакъв.Да предположим,че я вложиш в стока по цени в момента.Ти каква цена на тази стока ще поставиш за да можеш да върнеш главницата и самия кредит?Или като този където продавал обувки за 10 лв. и ги купувал на 10 лв. и печелил от оборотаivan-stainov написа:Не съм чул някоя страна, развита или не, да си е затворила АЕЦ,. Но пък виж, факт е, че и в момента по света се строят 15 нови такива, като най-близката е в съседна Турция. Ако това не е тенденция, кое друго ще е?
Истината е, че ядрената енергия остава все повече без алтернатива. Нефтът е на изчерпване и поскъпва с всеки ден, метанът е монопол на шепа страни, и също не е вечен, за въглищата няма да говорим. ВЕИ са прекалено слаби като мощности, за да бъдат реална алтернатива. Затова, въпреки реалните рискове и авариите като тези в Чернобил и Фукушима, АЕЦ се строят по цял свят, ще се построи и в Белене, ако не искаме да се върнем с векове назад, или пък, да станем зависими, внасяйки ток отвън. Визирам тая зависимост като развитие в бъдещето, не толкова към днешния ден.

Не виждаш ли ,че всички до сега управляващи ни е.ат яко?Те използват старото римско правило.....разделяй и владей.Ей пусни в момента Канал 1 и гледай за какво иде реч.