Национален референдум 27 януари 2013 г.

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.

Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа?

Анкетата свършва на Нед Яну 27, 2013 22:42 pm

Да
13
29%
Не
17
38%
Няма да гласувам
15
33%

Общо гласове: 45

Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Национален референдум 27 януари 2013 г.

Мнение от vkv »

ivan-stainov написа:Не съм чул някоя страна, развита или не, да си е затворила АЕЦ,. Но пък виж, факт е, че и в момента по света се строят 15 нови такива, като най-близката е в съседна Турция. Ако това не е тенденция, кое друго ще е?

Истината е, че ядрената енергия остава все повече без алтернатива. Нефтът е на изчерпване и поскъпва с всеки ден, метанът е монопол на шепа страни, и също не е вечен, за въглищата няма да говорим. ВЕИ са прекалено слаби като мощности, за да бъдат реална алтернатива. Затова, въпреки реалните рискове и авариите като тези в Чернобил и Фукушима, АЕЦ се строят по цял свят, ще се построи и в Белене, ако не искаме да се върнем с векове назад, или пък, да станем зависими, внасяйки ток отвън. Визирам тая зависимост като развитие в бъдещето, не толкова към днешния ден.
Приятелю като казваш,че Белене ще се строи искам да попитам от къде пари?Зае.и ги тези политици дето ни промиват мозъците.Още по Тошево време лъжеха,че ел енергия не се изнася и ни държаха на тъмно.Аз съм живял по това време и въпреки,че не съм специалист в атомната енергетика по докладите на АЕЦ Козлодуй и в момента е произведено толкова,че има и свободни мощности които НЕ МОГАТ да продадат.Дълго можем да спорим по въпроса,но си съгласен предполагам и си наясно колко трябва да върнеш на дадена банка ако си взел кредит някакъв.Да предположим,че я вложиш в стока по цени в момента.Ти каква цена на тази стока ще поставиш за да можеш да върнеш главницата и самия кредит?Или като този където продавал обувки за 10 лв. и ги купувал на 10 лв. и печелил от оборота :).
Не виждаш ли ,че всички до сега управляващи ни е.ат яко?Те използват старото римско правило.....разделяй и владей.Ей пусни в момента Канал 1 и гледай за какво иде реч.
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

ivan-stainov написа:Не съм чул някоя страна, развита или не, да си е затворила АЕЦ,. Но пък виж, факт е, че и в момента по света се строят 15 нови такива, като най-близката е в съседна Турция. Ако това не е тенденция, кое друго ще е?

Истината е, че ядрената енергия остава все повече без алтернатива. Нефтът е на изчерпване и поскъпва с всеки ден, метанът е монопол на шепа страни, и също не е вечен, за въглищата няма да говорим. ВЕИ са прекалено слаби като мощности, за да бъдат реална алтернатива. Затова, въпреки реалните рискове и авариите като тези в Чернобил и Фукушима, АЕЦ се строят по цял свят, ще се построи и в Белене, ако не искаме да се върнем с векове назад, или пък, да станем зависими, внасяйки ток отвън. Визирам тая зависимост като развитие в бъдещето, не толкова към днешния ден.
Не ми се обиждай, ама пишеш пълни глупости. Първия пример, който ми идва на акъла е Австрия, в която започват да строят АЕЦ, ама им прищраква да пуснат референдум точно преди да е завършена централата. На референдума гласуват против ядрена енергетика и сега си имат нацяло завършен, но никога не функционирал АЕЦ. Германия ще затваря всчики ядрени мощности до 2030-та, както се канят и други европейски държави. Италия също на референдум решават през 80-те никога да не развиат АЕЦ. В Япония са на референдум дали да продължават да развиват ядрена енергетика, въпреки че прия тях вече алтернатива наистина няма. Правителството беше обещало, че поетапно ще спира централите (от които в момента работи само 1), но явно няма на къде и ще си карат на АЕЦ. В щатите не е строена нова АЕЦ от 30 години. В момента нови централи се строят в Турция, Полша и Китай. Ако мислиш да се мериш тях - нямаш проблем. Аз казах изрично - РАЗВИТИ, а не РАЗВИВАЩИ се страни. Ако тва за теб е "световна тенденция", вземи си преосмисли разбиранията за "свят". Вземи първо се поинтересувай, попрочети, погледай филмчета и тогава ми пиши къде кво се развивало.
PS: "щял да се върне векове назад".... :lol: :lol: ей тва вече ми е толкова смешно, че не мисля да го коментирам....
PS2: Замисли се, тези страни, които вървят към отказване от ядрена енергетика, дали ще се върнат "векове назад".
Последно промяна от System_error на Пет Яну 25, 2013 12:09 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

http://www.komentator.bg/kakyw-e-rezult ... ta--n-1596

"Какъв е резултатът от референдумите за АЕЦ по света?"
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Еми ако обществото иска една определена група от хора да изперат много пари,за нещо,което няма да ни е от полза и може би да бъде опасно,да гласува с ДА ...
Аз съм си против.Работни места могат да се осигурят като се вложат пари в Козлодуй,ама тогава пък няма да могат да изперат млрд. лева,а само милиони ... :mrgreen:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
Batko
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Batko »

Оня ден ме светнаха, че между избирателните списъци и списъците на ГРАО има разлика от около 800 000 души в полза на избирателните списъци. За тези, които не знаят в избирателните списъци са вписани живите които могат да гласуват, а в другите е посочено колко са живите граждани. Така че докато не се изравнят данните в тях никой не може да ме убеди, че всичко ще е честно. Резултата ще е такъв какъвто изисква моментната политическа обстановка и желанието на власт имащите. Направо ми се гади.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Недоразбрал си. Прочети и ще разбереш. Аман от тая параноя за конспирация.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

БелеНЕ :cheers:
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

PTS написа:БелеНЕ :cheers:
Тц.
Беля-не!!! :D
Dog drags - no tracks...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Щом ГЕРБ са против централата явно няма какво да открадната, аз ще гласувам ЗА.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

В училището на Железник имаше учудващ брой хора. Мислех, че ще сме само аз и жената. 8O
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Ей ... тц тц тц, сега що го нямаше трола да ни обясни от къде изгрява слънцето ... :lol: Да започне темата от енергетиката и стигне до това че сме комунисти всичките :twisted:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Batko
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Batko »

System_error написа:Недоразбрал си. Прочети и ще разбереш. Аман от тая параноя за конспирация.
Не е хубаво да си параноик, но помага :)
В случая при тази избирателна активност е все тая.
А в Лозенец гласували около 8 - 10 човека. Дали е вярно.
Публикувай отговор