Препоръчайте Интернет доставчик

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Re: Препоръчайте Интернет доставчик

Мнение от Tenebrus »

Естествено че имам наблюдения. Лични. На няколко места в града. И истината е, че близалките си нямат и на идея какво е обслужване. Освен това кабелната телевизия няма бъдеще.Но това е друга тема.

Факт е, че на тъстовете в Железник, от сигурно 2 години не могат да оправят един прост проблем с губене на звука. Но пък и те не им настояват много, защото не им се занимава. Да не говорим нета им че е просто трагичен.

Модем като чуя, и ми се изправя косицата.
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Няма да го обръщаме пак в тема За и Против Близу.Истината за теб е една, за другите - друга.Кабелната на много места по света се гледа и докато ни има нас ще я има и нея, но това си е наистина друга тема :)
Всяка фирма си има недостатъци, важното е всеки да намери правилния (за себе си) доставчик на интернет и ТВ :)
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Я да ползвам темата и да разпитам....точно в какво се изразява тоя проблем със звука?
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Спорадично и съвсем случайно им прекъсва звука. На всички канали. На който и да е телевизор. Според мен приемника е за смяна. Само те си знаят що не са го сменили.

Всъщност кабелна има на много малко места по света. Идеята е рано или късно повечето неща да са "ефирни" ако ме разбираш. Въздуха си е въздух. :)
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Мнение от naslonamakarona »

Tenebrus написа:Въздуха си е въздух. :)
По въздуха казваш - никви дертове :lol:
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Мне, далеч даже не твърдя това. Просто различни са проблемите.
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Тогава защо го намесваш? Ей така да става лаф?
Относно кабелната, че била на малко места - САЩ, Канада, Норвегия, Швеция и всички по-развити страни ползват кабелни модеми. Дори в Германия е така също. Ама там не стоят на спийдтеста и команд конзолата да си гледат времето на латентност ами го ползват по предназначение :wink: Това с опънатите простири с лан,оптика и коаксиал го има само в индианските страни като нашата. Не зная дали си гледал статистики, ама нашата страна е в челните места по трафик в световен мащаб. :lol: Не щото сме много развити - ами точно обратното - щото сме бедни и теглим филми и музика по нета вместо да си ги закупуваме/гледаме на кино.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Всъщност аз говорих за кабелната телевизия, нищо че темата е за интернета.
Ама там не стоят на спийдтеста и команд конзолата да си гледат времето на латентност ами го ползват по предназначение
Ох де да беше вярно. Е...отчасти е вярно че имат малко по-добра средна компютърна грамотност на парче от населението, но аборигени има навсякъде.

Иначе другото е така.И не бих спорил за това. FTH и т'ва е.
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

naslonamakarona написа: Не щото сме много развити - ами точно обратното - щото сме бедни и теглим филми и музика по нета вместо да си ги закупуваме/гледаме на кино.
Бедни са тези които тегля от някоя градинка с free wi-fi....другите теглят от ПЛАТЕН нет....и не защото са бедни.Нашия манталитет е ,че и сами да сме в рейса пак ще се бутаме....така,че не е до бедност :wink: :cheers: :cheers:
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

не е точно така. ако ти, аз и който и да е друг, имаше лукса да отделя пари за такива работи, щяхме да го правим. говоря за образованите нормални хора измежду нас.
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

Tenebrus написа:не е точно така. ако ти, аз и който и да е друг, имаше лукса да отделя пари за такива работи, щяхме да го правим. говоря за образованите нормални хора измежду нас.
Задавал ли си си въпроса колко са образованите и нормални хора у нас? :D Смяташ ли ,че богатите тук не теглят без кинти :wink: Да не говорим,че много филми и музика се предлагат от самите творци защото ще си останат световно неизвестни......но доста ще изместим темата :wink:
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Tenebrus написа: Всъщност кабелна има на много малко места по света. Идеята е рано или късно повечето неща да са "ефирни" ако ме разбираш. Въздуха си е въздух. :)
В САЩ и Швеция също се гледа кабелна ТВ.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

В САЩ и Швеция също така 10мбит се счита за бърза интернет връзка...
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Да, и заплата под 3000 долара и 3-4000 евро се счита за ниска, също така :lol:
Реално за браузване колко мегабита са ви нужни? Понеже там да теглиш филми е малко тегава работата, че има едни чички дето могат да ти почукат на вратата :wink:
Освен това 10те мегабита не са много верни. В момента актуална е технологията Доксис 3.0, която поддържа скорости до... ще ми повярвате ли ако напиша? Или да не се хабя? :lol:
Имам чувството, че някои колеги си мислят, че само файбър пауъра се развива напред :lol: Което не ме учудва де, те работят във фирми с такъв начин на преносна мрежа :smoukin:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

10мбит за браузване са що-годе ОК, но отдавна интернета не е само browse. Стриймват се аудио/видео, провеждат се разговори и какво ли още не... Много шведи плащат за VPN услуги, които ползват за теглене.... нека не бъдем наивни дори и в богатите страни пиратството е масово явление. 10те мегабита бяха образни, но реалните скорости не са много далеч от тях по мои наблюдения.
Публикувай отговор