Харесва ли ви глобалния свят?

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Re: Харесва ли ви глобалния свят?

Мнение от Tenebrus »

Аз пък не съм на 40 години. Но това нищо общо с темата. Но едно ще ти кажа, не си прав.

Ценностите ги няма поради тотално различни причини от тези които назоваваш. И истината е, че на хората тези ценности не им трябват вече. Те не искат да се напрягат, да мислят, да действат даже...чалга и салфетки е работата.

Гейовете имат защо да се гордеят според мен. Не заради сексуалната си ориентация, ами защото са се преборили с една дълго годишна догма. Догма която е безсмислена. Хомосексуалност има в природата. ФАКТ!

Иначе на твое място бих обърнал гнева си не към политиците, а към простия народ, който се е оставил да го управляват прости хора. Политиците са кукли, и изпълняват каквото им се каже, точно както и ние. Защото ако не правят каквото им се каже, им режат мандата. Не си мисли че на власт се стига защото народа те е избрал. Това няма нищо общо с реалността.

Истината е, че положението ще става супер по-зле. Защото хората отдавна са малоумници които знаят само ракията, салатата и чалгата. Чалгария сме...

П.П.: За справка, и аз ям салата, пия ракия...но за разлика от повечето, знам кой е Моцарт и Салиери (сляп пример, нищо конкретно нямам предвид).
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

А икономиката господа е ТООООЛКОВА сложна за разискване в един "така наречен форум" (както се изразява другаря Делтас), че просто няма нужда да се опитвате. Няма нищо лошо външни държави да инвестират, проблема е, че няма контрол.ТОВА е задачата на държавата...
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Tenebrus написа:А икономиката господа е ТООООЛКОВА сложна за разискване в един "така наречен форум" (както се изразява другаря Делтас), че просто няма нужда да се опитвате. Няма нищо лошо външни държави да инвестират, проблема е, че няма контрол.ТОВА е задачата на държавата...
Eй тва ни е болката - контрола. Контрола във всеки аспект от ежедневието ни. Тва ни различава от нормалните държави. :cheers:
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Ами защо започвате да се занимавате веднага с моята скромна персона бе, хора?

Никога не съм нападнал някого на личностна основа. Е, може би само Насето, ма той ми е приятел и ще ми прости... :wink:

Откъде, след като не ме познаваш, ще знаеш аз какво правя в живота-участвам ли в някакви инициативи, какво пазарувам....Но всичко това не са важи неща. Възприемам форума като място за споделяне на идеи, не приемайте толкоз лично нещата. Не искайте веднага рецепти, не ме обвинявайте в мрънкачество :D

Нали форум, мааму стара, не капълъ-чарши, "кОпувам-продавам"

Пп. Не харесвате идеите които споделям-ами оборете ме по тях. Единствен май Tenebrus реагира по тоя начин.
Насето като че лично го нападам със всяка своя дума-другите и те по подобен начин.
Последно промяна от Bul-Dog на Вто Фев 12, 2013 10:05 am, променено общо 1 път.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Bul-Dog написа: Опитвам се да споделя с приятели тревогите си, възприемам всички пишещи тук като приятели-не виждам нищо лошо.

Има няколко души обаче, като насенцето примерно-веднага приемат всичко на лична основа. Не разбирам защо.
Е как да го приема? Ти провокираш умишлено като отявлен трол, после раздаваш епитети. Ламаринени рицари, тиквеници, гъзета... тва как го наричаш? На каква основа да го приема?
Аз също нямам лоши чуства към теб и в болшинството от случаите се опитвам да гледам с от веселата страна на нещата, но много мразя някой да ми обяснява как се пише името ми и как земята е плоска, а после да се държи като ощипан и да ми казва - "ма аз нищо не съм казал, пък ти се дръвчиш". На мен много бързо ми кипва и мога да изпиша много дивотии, ама и много бързо минава и да се кротна. Bad tamper, кво да прайш...
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Bul-Dog написа:Ами защо започвате да се занимавате веднага с моята скромна персона бе, хора?

Никога не съм нападнал някого на личностна основа. Е, може би само Насето, ма той ми е приятел и ще ми прости... :wink:

Откъде, след като не ме познаваш, ще знаеш аз какво правя в живота-участвам ли в някакви инициативи, какво пазарувам....Но всичко това не са важи неща. Възприемам форума като място за споделяне на идеи, не приемайте толкоз лично нещата. Не искайте веднага рецепти, не ме обвинявайте в мрънкачество :D

Нали форум, мааму стара, не капълъ-чарши, "кОпувам-продавам"
Така вече ми стана драго. Мир и разбирателство :cheers: ... до следващото мерене на шпаги... ( не го разбирай по "оня" начин :lol: )
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

nefelen, не мислиш ли, че за да е една държава свободна и независима, трябва да има стратегически отрасли, които да не подлежат на приватизация?

Вместо политици-Държавници, кое е по-добре според тебе?
Вместо мандат в който "професионалния" политик ще гледа да се налапа-монархическа династия, приемственост и традиция.
Оставете тия идеи за "чиста и свята" република-масонски ундурми. Вижте към днешна дата кои са "успелите"държави в Европа. Не са ли те монархии? Белгия, Холандия, Швеция, Дания...па дори и империята на содомитите Великобритания.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Най-успялата държава към момента май няма нищо общо с мохархиите. Германия. Хич не им пука ни за криза ни за нищо. Страната с най-много имигранти и най-вече от "любимите" ти турци.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

Bul-Dog,
Белгия - Отговорността за различните сфери на управлението е разпределена между различните нива:
Федерално правителство: външни работи, външна търговия, отбрана, икономическа политика, обществено осигуряване (вкл. пенсии, здравеопазване, социални помощи), транспорт, ограничени компетенции в образованието, културата и научните изследвания, както и контрол върху данъчното облагане в регионите и, още по-важно, 80% от данъчните приходи.
Правителства на общностите: език, култура и образование (вкл. училища, библиотеки, театри и т.н.)
Регионални правителства: въпроси свързани с териториалното устройство и собствеността (регионална икономическа политика, градоустройство, транспорт и т.н.)

Дания -Конституционна монархия, в която министър-председателят е глава на правителството, и с наличие на многопартийна система. Върховният орган на законодателната власт в Дания е еднокамарен парламент, избиран за срок от 4 години от гражданите на страната навършили 18-годишна възраст.

Швеция - Конституционна монархия, но кралската институция има символични функции.

В крайна сметка кралете и кралиците са вместо президента. Няма как някой да управлява обществото без да бъде избра от народа. То ако не бъде избиран няма да е демократичен режим а авторитарен/диктатура/феодален.
За да е независима една държава трябва да има развити две неща: добър среден и дребен бизнес и силно развити услуги. Това е гръбнака на добрата икономика.
Стратегически отрасли не може да има. Това означава да се съсредоточим примерно в земеделието, а какво става с промишлеността, услугите и т.н. В крайна сметка, за да могат да се отглеждат по-хубави, -качествени и т.н. зеленчуци/плодове/мляко/яйца трябва да се развиват промишлеността, за да могат да се обработват земите по-добре, да се развива науката, за по-добри препарати, нови сортове и породи и т.н. Нещата са взаимосвързани.
В това положение в което са БДЖ, ВМЗ или български пощи, харесват ли ти? Много по-добре ще са нещата, ако имат конкуренция и потребителите да имат право на избор. Реално погледнато българските пощи си имат алтернативи вече и аз отдавна не съм получавал писмо или пратка с печат от тях. Това трябва да ти говори нещо нали :)
Относно политиците това казах и аз, трябва да се избира човек, който го знаеш, че е човек и върши работата, а не да се наяде.
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Публикувай отговор