Zamunda.NET vs. Zamunda.SE

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Zamunda.NET vs. Zamunda.SE

Мнение от sawo »

Глупости на търкалета са това. Екипа бил некадърен, не вършел работа, сайта боксувал и прочие. Ами той къде е бил досега? Ако ти наистина си в един екип, няма такова понятие като Аз и Те - всички са едно. Щом не е бил доволен, да каже какво е опитал да направи по въпроса, не тайно да трие всички, да маха бекъпи и прочие. Щом сайта бил негов, казва "съжалявам момчета, не ми вършите работа, махам ви и продължавам без вас". Явно обаче не е толкова просто, освен това, факта че е започнал едно нещо преди време не означава, че то е негово в сегашната му форма и състояние.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

System_error написа:Кво значи да ги вкараш, те са си вътре. Акаунтите се пазят и в двете версии и няма нужда от регистрация, ако си имал преди.
В .se ми иска парола и потребител. Де да ги знам ква простотия са направили и да събира данните с някакъв скрипт.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

The enD написа:
System_error написа:Кво значи да ги вкараш, те са си вътре. Акаунтите се пазят и в двете версии и няма нужда от регистрация, ако си имал преди.
В .se ми иска парола и потребител. Де да ги знам ква простотия са направили и да събира данните с някакъв скрипт.
E, с въвеждането им само повтаряш съхранениете вътре. Не смятам, че ако вече ги имат би било трудно да злоупотребят с тях, ама пък знае ли човек... Все пак, с тракери винаги трябва да си имаш едно наум.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това за паролите си е без интересна тема, щом имат базата значи имат и паролите, а това че са криптирани, няма никакво значение. Ще ги пуснат на GPU-то на някоя видео карта и ще получат паролите за по-малко от секунда на парола ще им отнеме разбиването. Собственика ги изгонил, те видели колко добре се печели от реклами, имат готова база със съдържание, защо да не го направят. Още повече не е ясно чия собственост е кода, това се определя в договора за работа, а тези са напълно нелегални и вероятността това да е уредено в договора е нищожна.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

admin, break не е бил собственик, че да ги гони.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това което казах може да се погледне и от ъгъла, че не му харесвало на човека и го е направил, но идеологията с договора и авторските права върху кода остава. Ако мислят, че те са истинските и много големите нека тогава да заведат дело за плагиатство и кражба на интелектуална собственост в съда и както обича да казва моя началник "Да видим какво ще стане", но ако не го направят значи нещата им не са уредени или се занимава с незаконна дейност сайта и не могат да го направят.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

То на лъжата вярно са й къси крачката!
Остана една Замунда!
Честито!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Въпроса е, коя ли е истинската. Когато става дума за много пари, разпределени между малко хора, нищо не се знае..
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

System_error написа:Въпроса е, коя ли е истинската. Когато става дума за много пари, разпределени между малко хора, нищо не се знае..
Реално погледнато истинската си е Zamunda.NET, а пълното копие е Zamunda.SE. Старият Екип е в .СЕ, а новия в .НЕТ. И стария екип се насира от завист и се опитва по всякакъв начин да открадне потребителите от .НЕТ.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Да, но NET умря вече. Остана Замунда.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Bul-Dog написа:Да, но NET умря вече. Остана Замунда.
В грешка си. От вечера насам наистина пада няколко пъти, но в момента е отново на линия.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

PTS написа:
System_error написа:Въпроса е, коя ли е истинската. Когато става дума за много пари, разпределени между малко хора, нищо не се знае..
Реално погледнато истинската си е Zamunda.NET, а пълното копие е Zamunda.SE. Старият Екип е в .СЕ, а новия в .НЕТ. И стария екип се насира от завист и се опитва по всякакъв начин да открадне потребителите от .НЕТ.
Какво значи да открадне потребителите от .нет, след като това са реално са си нейните потребители?
И след като старият екип е в .се, не бих казала, че истинската е .нет.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Въпросът е доста сложен...
Работата е там, че на настоящия програмист Христо = break (казано на жаргон - кодер, човекът който пише .php кода на сайта), той и първият, оригинален собственик на домейна му е писнало да го правят на идиот и да дебелеят за "негова сметка" (негови думи) и по официалния ред е поискал трансфер на домейна на друго място.
Тъй като той се явява и официален титуляр на имейла, към който е регистриран домейна zamunda.net, в ръцете му са всички инструменти да прави каквото си поиска с него - съответно е бастисал паролата, с която "арабите" са се правили на полковници и са раздавали нареждания и т.н. - тежкарите вече са вън от играта, но пък той не е отчел тънката робска народопсихология на останалите си колеги от екипа - всички продължават да са лоялни на мутрите, а той е сам...

Та така - "откраднатия" от самия него свой сайт си е стария - zamunda.net, новия сайт на старите муцуни е zamunda.se.

p.s. всички тези цигании са пряко следствие от световно приетата практика - хора, които не отбират нищо, но имат пари за пране наемат други такива, гладни като църковни мишни, но с известни познания, които регистрират на свое име цял домейн и го "рисуват" и "оживяват" от нулата... Шефовете правят луди пари от реклами и какво ли още не, докато бачкаторите стискат зъби и мълчат... Общо взето - нищо ново, типична проекция на политическата обстановка в държавата и класически привнесен челен опит от чужбина...
Oт един друг форум...
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

zvezda написа:
PTS написа:
Какво значи да открадне потребителите от .нет, след като това са реално са си нейните потребители?
И след като старият екип е в .се, не бих казала, че истинската е .нет.
Стария екип бяха уникални идиоти. И не е точно така както казваш... Просто ги е яд, че някой им е взел правата. Щом брейк е създател на сайта, как ще открадне нещо, което е направил той? Давам за пример sawo и admin.
Admin е създал форума и е повишил sawo. Утре admin решава, че sawo не му е нужен и го маха. След това sawo си прави същия форум и твърди навсякъде, че неговия форум е истинския и другия е откраднат.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Аз нямам отношение в тоя спор. Не знам къде е истината, просто казвам, че не е логично да взимаме страна, имайки предвид, че не знам всички условности.

Относно правата - не е точно така. Ще ти там пример с моята раобота. Нещата, които аз създавам са собственост на фирмата, за която работя, след като тя ми плаща заплата за това. Ако я напусна, си остават нейна собственост. Преди като бачках при кълвачите, подписвахме и декларация, че 5 години след приключване на договарите ни с тях, нямаме право да работим в същата сфера.
ИЛИ: Интелектуалната собственост принадлежи на този, който си е платил за нея, не на този, който я е създал.

PS: Горния цитат в предишния ми пост не е мое дело, просто ми се стори интересен и го копнах.
Публикувай отговор