АМ Тракия

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: АМ Тракия

Мнение от besniaa »

emzo написа:Жоре , иронизираш ама ще има хора, които ще предпочитат стария път.

Ще поддържат по-ниска скорост, съответно по-нисък разход, а ще пристигнат само с 30-40 мин. по-късно.
Много ясно - всеки кара , където иска. Мнението ми не е насочено към пътя.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...

PS: Аз лично съм много любопитен, колко ще ми падне разсхода, карайки само по магистралата. За уточнение - на обратния път ми показа повече със същата скорост на темпомата, така че средния на там и обратно излезе 4,7, колкото си е и по книжка... (Вярно бях с двете деца, багаж и малко клима като се постопли, че и един дъжд ме пра яко 50-60 км, ама има разни колеги от Рено форума, които ми цитират разход 3,5, което за мен си е вече смехотворно за кола с челно съпротивление на почти на бус). Дай боже, скоро да ми остане време и някой лев за разходка по магистралата...
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

System_error написа:Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...

PS: Аз лично съм много любопитен, колко ще ми падне разсхода, карайки само по магистралата. За уточнение - на обратния път ми показа повече със същата скорост на темпомата, така че средния на там и обратно излезе 4,7, колкото си е и по книжка... (Вярно бях с двете деца, багаж и малко клима като се постопли, че и един дъжд ме пра яко 50-60 км, ама има разни колеги от Рено форума, които ми цитират разход 3,5, което за мен си е вече смехотворно за кола с челно съпротивление на почти на бус). Дай боже, скоро да ми остане време и някой лев за разходка по магистралата...
Ако си се изакал и си с 2кг по-лек, може да спестиш около 5гр/100км. Ако винаги се качваш да караш изакан и имаш минимум 1000км на месец - това са 50гр спестено гориво на месец. За една година ще спестиш 600гр. Ако сега си на около 30 и решиш да караш до 70 - т.е. още около 40 години - тук вече говорим за едно съществено количество от 24л. Аз мисля, че с това спестено количество може качествено да се подобри живота на много хора. Ако някъде съм объркал сметките - моля, да бъда извинен - не съм бакш. :cheers: :cheers: :cheers:
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Тоя пък - 2 кг на едно тропане, бая време ще трябва да стиска, даже повече и от дължината на магистралната зона на здрача! А иначе, ако се замислим, добре, има я магистралата, юрваме се по нея, дотук добре. За тия, дето ще вървят на юг от Бургас е ок, то друг път е и безсмислен, няма начин. Ама все пак, нали отиваме на почивка, не на рали Дакар, що е това бързане? Ще стигнеш час по-късно, какво от това? Не съм против магистралата, нека я има, даже е много хубаво, щото ще ми даде възможност да се движа спокойно по стария път. А пък който бърза, прав му път, да се обади, като пристигне!

Между другото, и сега, като имам път към София или Пловдив, предпочитам да мина по стария път към Чирпан, и да се кача на магистралата на Свобода.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Е аз на магистрала карам с 149км/ч
Иначе си карам с 90-100 извън.
Определено има разлика в разхода.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Null
Потребител
Потребител

Мнение от Null »

System_error написа:Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...

Не се прави, до вчера с твоя колега инженер (който се кефи на Mall-a и брои колите и номерата им в подземния паркинг) ми говорихте за някакви инж. заплати от по 1500 минимум в Стара Загора и Казанлък, как градът ни е №1 финансово - сега пък нямате 'лев' за разходка по магистралата :dancing: А де..
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

:haha: Добре... Мислиш че тоя доход ми стига с две деца и жена в майчинство ли? Още повече казах, че го правя от интерес, не от пестене на стинки.
:grin2: Та, една заплата ми е само каското, данъка, маслото, гражданската и винетката на колата за 1 година... Пък за магистралата и гориво си трябва :haha: Нещо на злобна завист ми намирисваш с тоя ядлив тон. Повярвай ми - няма за какво.
Последно промяна от System_error на Съб Юли 20, 2013 23:17 pm, променено общо 2 пъти.
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

Днес разбрах защо софиянци карат бавно по магистралата от морето (провинцията) до техния си град! То няма нито една бензиностанция по пътя почти до Пловдив! Чудо!
На новата отсечка пътят е хубав. Бургаската отсечка също е добра. Много по-бързо се стига до морето, дори и не се налага да се спира за почивки. И без това сянка няма никъде а и постоянно фука в последните участъци - схвана ми се ръката да придържам колата в пътя.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Е 200км са само.
При 150км/ч да гори някоя кола 15 газ са 30 литра, едва ли ще имат по-малка от 30 литра бутилка.
Финансова е причината да карат бавно.
профилактика на PS3/4
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Аз като я минавах забелязах безумието на много хора....масово явление стана да се изпреварва с 5км/ч разлика.Даже няколко пъти ми се изравняваха или като взема да ги изпреварвам се газираха..видях и 2-3 спрели коли със счупени фарове/брони :Д Пълни малоумници.През повечето време карах със 140 и ми се струваше ,че се бавя :D Сега ще почне черната статистика скоро.На едно място даже мантинелата беше събрана.А това със зареждането е баси тъпото...има бензиностанции на по 1-2км след слизане от магистралта.Няма как на новопостороен участък веднага да изникнат капанчета и бензинаджииници.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Щото изпреварват на темпомат :)

Посока ПЛД, първия Лукойл и ОМВ след Чирпан, имаше по 10-15 коли опашка на газ колонките :grin2:
профилактика на PS3/4
Null
Потребител
Потребител

Мнение от Null »

System_error написа::haha: Добре... Мислиш че тоя доход ми стига с две деца и жена в майчинство ли? Още повече казах, че го правя от интерес, не от пестене на стинки.
:grin2: Та, една заплата ми е само каското, данъка, маслото, гражданската и винетката на колата за 1 година... Пък за магистралата и гориво си трябва :haha: Нещо на злобна завист ми намирисваш с тоя ядлив тон. Повярвай ми - няма за какво.
Сигурно си само ти с 2 деца и жена в майчинство.. Ама продължавам да ти вЕрвам за заплатите по 1500 лева в СЗ и Казанлък, иначе не виждам кой друг с такава заплата ще вземе да смята дали разхода му е 4.6 или 5.4 на магистралата :haha: т.е. на 300 км. изминати 5-6 лева повече или по-малко :heat:
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

:wink: Ако искаш. Не мисля че имам да ти доказвам нещо... :mafia: Впрочем темата не е за моя доход, а за магистралата. Някой админ ако я разчисти от глупости, няма да се обърка...
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Кво се притеснявате с колите на газ....на всяка отбивка има табела с знак за бензиностанция...повече от 8км не видях.Аз дето имам метанова кола и зареждам по-често нямам проблеми пък за другите не знам.Ако бутилката ми беше с 2кг повече даже нямаше и да спирам никъде,но уви.Ейсега ходих до морето пак и на Зарата като заредя карам до Ямбол(удължава ми се пътя с 12км в двете посоки),после на входа на Бургас зареждам,отивам до Сл.Бряг и на Бургас и Ямбол пак същата схема....и с тва всичкото обикаляне(515км двете посоки с обикалянето из градовете) го взех за 4 часа и нещо....
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Null написа:

Не се прави, до вчера с твоя колега инженер (който се кефи на Mall-a и брои колите и номерата им в подземния паркинг) ми говорихте за някакви инж. заплати от по 1500 минимум в Стара Загора и Казанлък, как градът ни е №1 финансово - сега пък нямате 'лев' за разходка по магистралата :dancing: А де..
Според мен, не е толкова важно, кой е градът, дали София, Пловдив, Ст. Загора, Ямбол и прочие, по-важното е, къде, какво, и как го работиш! Защото, най-важното е, да си случил на фирма, другото все някак си се нарежда. По този начин, и в София може да вземаш 5-600 лв, както и в Ямбол да си на 1000-1200, примерно. Същото важи и за други градове, без значение, кои са те.

Друг е въпросът, каква е концентрацията на призводствени предприятия в даден град, което пък, в никакъв случай не е предпоставка, за по-високи доходи. Трябва да си признаем, че Ст. Загора е зле в това отношение, и ако не е Марица-изток, да сме се наредили до градове като Монтана, Враца, и т.н.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Публикувай отговор