Много ясно - всеки кара , където иска. Мнението ми не е насочено към пътя.emzo написа:Жоре , иронизираш ама ще има хора, които ще предпочитат стария път.
Ще поддържат по-ниска скорост, съответно по-нисък разход, а ще пристигнат само с 30-40 мин. по-късно.
АМ Тракия
- besniaa
- Старо куче медалист

Re: АМ Тракия
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- System_error
- Старо куче медалист

Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...
PS: Аз лично съм много любопитен, колко ще ми падне разсхода, карайки само по магистралата. За уточнение - на обратния път ми показа повече със същата скорост на темпомата, така че средния на там и обратно излезе 4,7, колкото си е и по книжка... (Вярно бях с двете деца, багаж и малко клима като се постопли, че и един дъжд ме пра яко 50-60 км, ама има разни колеги от Рено форума, които ми цитират разход 3,5, което за мен си е вече смехотворно за кола с челно съпротивление на почти на бус). Дай боже, скоро да ми остане време и някой лев за разходка по магистралата...
PS: Аз лично съм много любопитен, колко ще ми падне разсхода, карайки само по магистралата. За уточнение - на обратния път ми показа повече със същата скорост на темпомата, така че средния на там и обратно излезе 4,7, колкото си е и по книжка... (Вярно бях с двете деца, багаж и малко клима като се постопли, че и един дъжд ме пра яко 50-60 км, ама има разни колеги от Рено форума, които ми цитират разход 3,5, което за мен си е вече смехотворно за кола с челно съпротивление на почти на бус). Дай боже, скоро да ми остане време и някой лев за разходка по магистралата...
- besniaa
- Старо куче медалист

Ако си се изакал и си с 2кг по-лек, може да спестиш около 5гр/100км. Ако винаги се качваш да караш изакан и имаш минимум 1000км на месец - това са 50гр спестено гориво на месец. За една година ще спестиш 600гр. Ако сега си на около 30 и решиш да караш до 70 - т.е. още около 40 години - тук вече говорим за едно съществено количество от 24л. Аз мисля, че с това спестено количество може качествено да се подобри живота на много хора. Ако някъде съм объркал сметките - моля, да бъда извинен - не съм бакш.System_error написа:Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- muhogon
- Старо куче медалист

Тоя пък - 2 кг на едно тропане, бая време ще трябва да стиска, даже повече и от дължината на магистралната зона на здрача! А иначе, ако се замислим, добре, има я магистралата, юрваме се по нея, дотук добре. За тия, дето ще вървят на юг от Бургас е ок, то друг път е и безсмислен, няма начин. Ама все пак, нали отиваме на почивка, не на рали Дакар, що е това бързане? Ще стигнеш час по-късно, какво от това? Не съм против магистралата, нека я има, даже е много хубаво, щото ще ми даде възможност да се движа спокойно по стария път. А пък който бърза, прав му път, да се обади, като пристигне!
Между другото, и сега, като имам път към София или Пловдив, предпочитам да мина по стария път към Чирпан, и да се кача на магистралата на Свобода.
Между другото, и сега, като имам път към София или Пловдив, предпочитам да мина по стария път към Чирпан, и да се кача на магистралата на Свобода.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- emzo
- Старо куче медалист

Е аз на магистрала карам с 149км/ч
Иначе си карам с 90-100 извън.
Определено има разлика в разхода.
Иначе си карам с 90-100 извън.
Определено има разлика в разхода.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
Null
- Потребител

System_error написа:Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...
Не се прави, до вчера с твоя колега инженер (който се кефи на Mall-a и брои колите и номерата им в подземния паркинг) ми говорихте за някакви инж. заплати от по 1500 минимум в Стара Загора и Казанлък, как градът ни е №1 финансово - сега пък нямате 'лев' за разходка по магистралата
- System_error
- Старо куче медалист

Последно промяна от System_error на Съб Юли 20, 2013 23:17 pm, променено общо 2 пъти.
-
Salamura
- Потребител

Днес разбрах защо софиянци карат бавно по магистралата от морето (провинцията) до техния си град! То няма нито една бензиностанция по пътя почти до Пловдив! Чудо!
На новата отсечка пътят е хубав. Бургаската отсечка също е добра. Много по-бързо се стига до морето, дори и не се налага да се спира за почивки. И без това сянка няма никъде а и постоянно фука в последните участъци - схвана ми се ръката да придържам колата в пътя.
На новата отсечка пътят е хубав. Бургаската отсечка също е добра. Много по-бързо се стига до морето, дори и не се налага да се спира за почивки. И без това сянка няма никъде а и постоянно фука в последните участъци - схвана ми се ръката да придържам колата в пътя.
- emzo
- Старо куче медалист

Е 200км са само.
При 150км/ч да гори някоя кола 15 газ са 30 литра, едва ли ще имат по-малка от 30 литра бутилка.
Финансова е причината да карат бавно.
При 150км/ч да гори някоя кола 15 газ са 30 литра, едва ли ще имат по-малка от 30 литра бутилка.
Финансова е причината да карат бавно.
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- mupk0
- Потребител

Аз като я минавах забелязах безумието на много хора....масово явление стана да се изпреварва с 5км/ч разлика.Даже няколко пъти ми се изравняваха или като взема да ги изпреварвам се газираха..видях и 2-3 спрели коли със счупени фарове/брони :Д Пълни малоумници.През повечето време карах със 140 и ми се струваше ,че се бавя
Сега ще почне черната статистика скоро.На едно място даже мантинелата беше събрана.А това със зареждането е баси тъпото...има бензиностанции на по 1-2км след слизане от магистралта.Няма как на новопостороен участък веднага да изникнат капанчета и бензинаджииници.
- emzo
- Старо куче медалист

Щото изпреварват на темпомат 
Посока ПЛД, първия Лукойл и ОМВ след Чирпан, имаше по 10-15 коли опашка на газ колонките
Посока ПЛД, първия Лукойл и ОМВ след Чирпан, имаше по 10-15 коли опашка на газ колонките
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
Null
- Потребител

Сигурно си само ти с 2 деца и жена в майчинство.. Ама продължавам да ти вЕрвам за заплатите по 1500 лева в СЗ и Казанлък, иначе не виждам кой друг с такава заплата ще вземе да смята дали разхода му е 4.6 или 5.4 на магистралатаSystem_error написа:Добре... Мислиш че тоя доход ми стига с две деца и жена в майчинство ли? Още повече казах, че го правя от интерес, не от пестене на стинки.
Та, една заплата ми е само каското, данъка, маслото, гражданската и винетката на колата за 1 година... Пък за магистралата и гориво си трябва
Нещо на злобна завист ми намирисваш с тоя ядлив тон. Повярвай ми - няма за какво.
- System_error
- Старо куче медалист

- mupk0
- Потребител

Кво се притеснявате с колите на газ....на всяка отбивка има табела с знак за бензиностанция...повече от 8км не видях.Аз дето имам метанова кола и зареждам по-често нямам проблеми пък за другите не знам.Ако бутилката ми беше с 2кг повече даже нямаше и да спирам никъде,но уви.Ейсега ходих до морето пак и на Зарата като заредя карам до Ямбол(удължава ми се пътя с 12км в двете посоки),после на входа на Бургас зареждам,отивам до Сл.Бряг и на Бургас и Ямбол пак същата схема....и с тва всичкото обикаляне(515км двете посоки с обикалянето из градовете) го взех за 4 часа и нещо....
- muhogon
- Старо куче медалист

Според мен, не е толкова важно, кой е градът, дали София, Пловдив, Ст. Загора, Ямбол и прочие, по-важното е, къде, какво, и как го работиш! Защото, най-важното е, да си случил на фирма, другото все някак си се нарежда. По този начин, и в София може да вземаш 5-600 лв, както и в Ямбол да си на 1000-1200, примерно. Същото важи и за други градове, без значение, кои са те.Null написа:System_error написа:Ха, че аз и сега си карам по магистралата със 105. Е, добре де... само последния път да видя колко ще ми дойде разхода... Ама на отиване до Созопол закова на 4,4, включая градското в Бургас и Созопол. Тези които пестят пак ще минат по магистралата, защото е по-късо и отделно от постоянната 5/6-та предавка, разхода допълнително ще им падне. Ако обаче наистина им доскучае (монотонно и еднообразно е, спор няма) и имат време за губене. може и да минат по стария...
Не се прави, до вчера с твоя колега инженер (който се кефи на Mall-a и брои колите и номерата им в подземния паркинг) ми говорихте за някакви инж. заплати от по 1500 минимум в Стара Загора и Казанлък, как градът ни е №1 финансово - сега пък нямате 'лев' за разходка по магистралатаА де..
Друг е въпросът, каква е концентрацията на призводствени предприятия в даден град, което пък, в никакъв случай не е предпоставка, за по-високи доходи. Трябва да си признаем, че Ст. Загора е зле в това отношение, и ако не е Марица-изток, да сме се наредили до градове като Монтана, Враца, и т.н.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"