Лични караници между muhogon и System_error - вход свободен
- muhogon
- Старо куче медалист
Re: Референдумът в Крим - новото старо начало?!
Ами, няма как да не ти сложат мита, щом си решил, че вече си самостоятелен, и работиш за собствена сметка, нали? Я да излезем от Еврогейския съюз, и начаса ще ни шибнат най-високите си мита. Друга тема е, че няма какво да изнасяме за там...
Но пък ми е интересно друго - какво се построи, след тези лоши, нискотехнологични, губещи предприятия? Кои са новите, модернооборудвани, с последно ноу-хау, заводи? Защо цялата престъпна приватизация се състоя точно в изкупуването на старите, лоши заводи и фабрики? Съгласен съм, че бяха със стари технологии, но все пак работеха, и изнасяха, и то далеч не само за СССР и соцблока! Хайде, покажи ми сегашните им модерни аналози, дето вече изнасят за любимият ти Запад?
А колкото до прословутите мотокари, да, сигурно е било така, но какво би те бъркало, след като си продал дадена стока на исканата от теб цена, какво ще я правят след това? Или пък смяташ, че днешните мотокари са по-леки ли? Едва ли, единственото, което е влияело на избора тогава е, че нашите са продавали по-евтино, и затова японците са ги предпочитали. Като пример - ако купя от тебе нов, хубав акумулатор, и после го претопя, и направя от оловото тежести за въдици, ще означава ли, че акумулатора не струва?
Без да искаш, и ти потвърди моята теза за колониите - да, след като напускат, колонизаторите
оставят едни бедни страни. Не, че като са били колонии, са били богати, същата работа. Но чак тогава се вижда, че те с нищо не допринасят за развитието на тия земи, а само са ги грабили! Същото става и при нас, от 25 години насам!
Но пък ми е интересно друго - какво се построи, след тези лоши, нискотехнологични, губещи предприятия? Кои са новите, модернооборудвани, с последно ноу-хау, заводи? Защо цялата престъпна приватизация се състоя точно в изкупуването на старите, лоши заводи и фабрики? Съгласен съм, че бяха със стари технологии, но все пак работеха, и изнасяха, и то далеч не само за СССР и соцблока! Хайде, покажи ми сегашните им модерни аналози, дето вече изнасят за любимият ти Запад?
А колкото до прословутите мотокари, да, сигурно е било така, но какво би те бъркало, след като си продал дадена стока на исканата от теб цена, какво ще я правят след това? Или пък смяташ, че днешните мотокари са по-леки ли? Едва ли, единственото, което е влияело на избора тогава е, че нашите са продавали по-евтино, и затова японците са ги предпочитали. Като пример - ако купя от тебе нов, хубав акумулатор, и после го претопя, и направя от оловото тежести за въдици, ще означава ли, че акумулатора не струва?
Без да искаш, и ти потвърди моята теза за колониите - да, след като напускат, колонизаторите
оставят едни бедни страни. Не, че като са били колонии, са били богати, същата работа. Но чак тогава се вижда, че те с нищо не допринасят за развитието на тия земи, а само са ги грабили! Същото става и при нас, от 25 години насам!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- System_error
- Старо куче медалист
Много заблудени хорица не осъзнават един МНОГО важен факт. При пазарната икономика, фабриките и заводите не ги строи държавата (най великата глупост на света), а ги строят инвеститорите. Хора, които са преценили, че могат да налеят вдни пари и от това да им дойдат още по-големи пари. За това е важно тези хора (с парите за инвестиране) да бъдат привлечени от инфраструктура (срещу която толкова се плю точно от теб), от политическа сигурност, липса на зависимости и порочни практики, работеща съдебна система, ниски нива на корупция и данъчни благинки. Всичко това са приоритети на дясното управление, не на социалисти и популисти и са неща многп добре открояващи се в бившата империя към която се броихме, но пък са нетърпими за настоящата империя към която се водим. Ти прецени кое е по-добре.
- muhogon
- Старо куче медалист
Целият идиотизъм с влизането ни в двете престъпни структури от световен мащаб, НАТО и ЕС, трябва да се прекрати, колкото по-скоро, толкова по-добре за България, иначе просто си загиваме, бавно и безславно! Всичко друго е приказки, мижай, да те лажем...
Апропо, след като тая "инфраструктура", срещу която съм "плюл", вече се "построи", възниква резонния въпрос на шопа - е па дека са сега пустите му инвистиции? Вятър и мъгла, лъжи за наивници...
Апропо, след като тая "инфраструктура", срещу която съм "плюл", вече се "построи", възниква резонния въпрос на шопа - е па дека са сега пустите му инвистиции? Вятър и мъгла, лъжи за наивници...
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- System_error
- Старо куче медалист
Явно не четеш внимателно. Инфраструктурата е ЕДИН от многото фактори. Без нея даже няма и да ни погледнат, щото за продукцията която бленуваш да се бълва от аграрната ни държава трябва да има как да се достави суровнина, енергия и логичстични възможности за изонос. Следващите изброени от мен фактори, обаче са проблема.muhogon написа:Целият идиотизъм с влизането ни в двете престъпни структури от световен мащаб, НАТО и ЕС, трябва да се прекрати, колкото по-скоро, толкова по-добре за България, иначе просто си загиваме, бавно и безславно! Всичко друго е приказки, мижай, да те лажем...
А излезем ли от НАТО и ЕС, никой даже и плюнката си няма да хвърли върху нас. Да не говорим, че парите наливани у нас от там също ще секнат (щото ЕС в момента е най-големия инвеститор у нас, че при това и безвъзмезден) и тогава само с умиление ще си спомняш за настоящето. Тогава ще загинем бързо и славно и никой повече няма да чуе за нас. Всичко друго са бълнувания на откачени и зомбирани хора, облъчени от теория на конспирацията и с набити в главите неверни твърдения (да не казвам чисти лъжи и глупости)!!!
Комунистите навремето от най-големия производител на аграрна продукция се опитаха да ни превърнат в индустриална държава и резултата е ясен - едното не стана щото нямаме предпоставки, но пък за сметка на това утрепахме другото. Още са живи митовете и легендите за времената от предвоенна България, стояща на първи места по износ на земеделска продукция. Там ни е силата. Не по руски модел да се пънем там, където нямаме нито силици, нито пък е нужно. Жалко че има хора повярвали в тъпата идея за големи димящи комини и грандиозни фабрики и бленуващи носталгично по тях.
- muhogon
- Старо куче медалист
Ааа, сега пък стана ЕДИН от многото фактори, как така? Та нали довчера, това беше жизненоважния, единственият, неотменим, фактор, и вече тръгваха ли тръгваха, да се блъскат на вратите ни, като американци на разпродажба на мол, инвеститори! Поне така пееше вожда и учителя Буда, и половин България го гледаше със зяпнала уста! Ама нямааа, ще има инвестиции, ама друг път! Инвестиция в България от ЕС, е като светлото бъдеще - колкото повече се натискаме за него, толкова повече се отдалечава във времето и пространството! И така, вече 25 години...
Ама виж, "ценности" ни дадоха бол, сега трябва, за да докажем толерастията си, да поканим Кончита, да се изреди във всичките ни телевизии. Таман вчера гледам, че вече има нашенски идиоти, дето се опитват да правят римейк на това чудовище. Ето, гова са големите, западни "инвестиции" у нас, друго няма, и няма и да има!
Ама виж, "ценности" ни дадоха бол, сега трябва, за да докажем толерастията си, да поканим Кончита, да се изреди във всичките ни телевизии. Таман вчера гледам, че вече има нашенски идиоти, дето се опитват да правят римейк на това чудовище. Ето, гова са големите, западни "инвестиции" у нас, друго няма, и няма и да има!
- System_error
- Старо куче медалист
Ма много си загубен. Продължаваш да разсъждаваш за инвестицията като държававна функция. ЕС няма да инвестира директно в теб бе, будала. Идеята е частни компании да инвестират в теб.
(А ЕС налива в теб, щото богатата имперска периферия, стимулира вътрешните иконимики. Създаваш платежоспособни консуматори, които да станат бъдещите ти клиенти. А силна външна граница е предпоставка за още по-спокойна вътрешна сигурност).
Прочети ми отново поста и ми кажи, къде съм наисал, че е "единственията"
АХахаххахах
Цял пост ти написах, да ти кажа, че това е основата. Също, като да искаш да караш автомобил, ама да нямаш асфалт. После обаче идват горивото, сервизите, резервните части, автомонтьорите и т.н. и т.н..... Ей, като на малко дете го обяснявам, че барем да схванеш основната линия
А това, че си тесногръд консервативен и панически страхуващ се от това, което е "ненормално" в твоите очи е проблем само на теб и психиатъра ти. Аз нямам проблем с шареното и различното. Напротив. Забавляваме се с такива индивиди. (Нищо, че те са в страни от икономическия аспект, който обсъждаме, ама явно теб много те е страх от тва някой да не ти посегне... буквално... Споко, не си чак толкова красив за гейовете. Спи спокойно, без девствен пояс)

Прочети ми отново поста и ми кажи, къде съм наисал, че е "единственията"

А това, че си тесногръд консервативен и панически страхуващ се от това, което е "ненормално" в твоите очи е проблем само на теб и психиатъра ти. Аз нямам проблем с шареното и различното. Напротив. Забавляваме се с такива индивиди. (Нищо, че те са в страни от икономическия аспект, който обсъждаме, ама явно теб много те е страх от тва някой да не ти посегне... буквално... Споко, не си чак толкова красив за гейовете. Спи спокойно, без девствен пояс)
- muhogon
- Старо куче медалист
Ами да, нямаш проблем с "шареното", вероятно щото и ти си "шарен", това го разбрахме вече! Ама другите не искат да са "шарени", то такова "забавление" на гол задник си е...ай да не казвам кво! Ама ще се радвам да те видя в кончитини дрешки, сигурно мнооого ще ти отиват! Давай, какъв по-добър шанс, да покажеш, че цениш еврогейските ценности. Тогава и на мене ще ми е забавно, вервай ми!
А иначе, ЕС наистина "налива" у нас - гнусотии, и всякаква пошлост, вярно е!
А иначе, ЕС наистина "налива" у нас - гнусотии, и всякаква пошлост, вярно е!
- System_error
- Старо куче медалист
За пошлостта ти разбрах идеята. Нямам нищо против майтапа и обличането на женски дрехи. Поне ще има смях. Ти обаче няма да схванеш смешката ами само ще цъкаш с език като стар дядо и ще се тюхкаш накъде върви света. В оплютата от теб Европа всеки има право да се изразява както иска, без да му слагат рамки, етикети и ограничения, стига да не пречи на другите. Всеки разбира света по различен начин и не трябва да му се пречи. Същото е все едно някой да забрани на теб да си развиваш конспиративните теории. Много ме дразни начина ти на мислене, ама нищо не мога да направя по въпроса. Имаш право да си дрънкаш квото мислиш. Да си плюеш който искаш и т.н. Имаш свобода. Ако не беше в ЕС, ами в братска Русия или някой друг от прехвалените ти страни примери, щеше да бъдеш "успокоен" от цензурата на властта за нула време. Те тогава щях да те питам колко е лошо в ЕС и колко е розово извън него. Остави я тая тема, тя е ясна. Кажи кво ще правим без ЕС и парите от него?
-
- Старо куче медалист
За индустриалните инвестиции съм писал вече защо не са се случили по-назад в темата.
Докато се инвестираше масово в централна Европа, главно от германски компании през 90-те години, България беше заградена от един войнстващ бантустан Сърбия, с ембарго, което на практика почти ни беше изолирало от централна Европа.
Така, че се сърдете на бракята сърби, както разни откачени комунисти наричат този доказано дивашки изостанал народ.
Относно индустрията на България, не е вярно, че по царско време не е имало тежка индустрия.
Да не забравяме, че много от соц-заводите са национализирани заводи от царско време.
Примери дори и в Стара Загора колкото щеш - от завод Прогрес до завод Загорка.
Арсенал - Казанлък е открит през 1925 г.
България до 1955 г. произвежда пък собствени самолети, което под диктовка на СССР спира завинаги.
Да не ви обяснявам колко струва 1 самолет само, че военни поръчки от само няколко десетки струват милиарди.
Неотдавна четох и статия за БДЖ, което е претърпяло един от най-грандиозните грабежи през социализма.
От някогашното БДЖ, което е било на едно ниво с германските железници и работещо на солидна печалба, в края на комунизма вече има една прогнила организация, пълна с некадърници, загубени товари и работеща вече на голяма загуба та до днешната тотална трагедия.
Докато се инвестираше масово в централна Европа, главно от германски компании през 90-те години, България беше заградена от един войнстващ бантустан Сърбия, с ембарго, което на практика почти ни беше изолирало от централна Европа.
Така, че се сърдете на бракята сърби, както разни откачени комунисти наричат този доказано дивашки изостанал народ.
Относно индустрията на България, не е вярно, че по царско време не е имало тежка индустрия.
Да не забравяме, че много от соц-заводите са национализирани заводи от царско време.
Примери дори и в Стара Загора колкото щеш - от завод Прогрес до завод Загорка.
Арсенал - Казанлък е открит през 1925 г.
България до 1955 г. произвежда пък собствени самолети, което под диктовка на СССР спира завинаги.
Да не ви обяснявам колко струва 1 самолет само, че военни поръчки от само няколко десетки струват милиарди.
Неотдавна четох и статия за БДЖ, което е претърпяло един от най-грандиозните грабежи през социализма.
От някогашното БДЖ, което е било на едно ниво с германските железници и работещо на солидна печалба, в края на комунизма вече има една прогнила организация, пълна с некадърници, загубени товари и работеща вече на голяма загуба та до днешната тотална трагедия.
- muhogon
- Старо куче медалист
Без Еврогейския съюз, нямаше да има тая огромна вноска, както и към НАТО, и тия пари щяха да остават тука. А това са в пъти повече, отколкото са благоволили да ни отпуснат, или ще ни отпускат и занапред. Както ти казах - примера с 1000лв които даваш, за да получиш, и то с хиляда условия, бонбонче-лукче! Също така, нямаше да ги има и пропуснатите ползи от спирането на блоковете на АЕЦ Козлодуй! Примери бол, стига да потърсиш, а не само да папагалстваш с официалната пропаганда!System_error написа:За пошлостта ти разбрах идеята. Нямам нищо против майтапа и обличането на женски дрехи. Поне ще има смях. Ти обаче няма да схванеш смешката ами само ще цъкаш с език като стар дядо и ще се тюхкаш накъде върви света. В оплютата от теб Европа всеки има право да се изразява както иска, без да му слагат рамки, етикети и ограничения, стига да не пречи на другите. Всеки разбира света по различен начин и не трябва да му се пречи. Същото е все едно някой да забрани на теб да си развиваш конспиративните теории. Много ме дразни начина ти на мислене, ама нищо не мога да направя по въпроса. Имаш право да си дрънкаш квото мислиш. Да си плюеш който искаш и т.н. Имаш свобода. Ако не беше в ЕС, ами в братска Русия или някой друг от прехвалените ти страни примери, щеше да бъдеш "успокоен" от цензурата на властта за нула време. Те тогава щях да те питам колко е лошо в ЕС и колко е розово извън него. Остави я тая тема, тя е ясна. Кажи кво ще правим без ЕС и парите от него?
Но пък искам да ти задам мини-анкета, за да видим, доколко си толераст, към "шарените". Ето ти ситуация.
Отиваш да се присъединиш, и покажеш съпричастност към гейпарада. Издокарал си се, и носиш голямо шарено знаме. Там ти се лепва чернокож еврогей, от Европата, и започва открито да ти се натиска. Ти, като баш-толераст, постъпваш по един от следните начини:
Вариант 1 - начукваш му мазната кофа, и тутакси си обявен за фашист, комунист, националист, и всякакъв вид ист, отнемат ти и шареното байряче! Толерастия при тоя вариант =0
Вариант 2 - правиш се на приятно разсеян, и пак предизвикваш подозрения в шарената тълпа. Толерастия при този вариант, клоняща към 1, тоест, слаба толерастия!
Вариант 3 - откликваш на горещите щения на еврогея, усамотявате се в някой мотел, свършвате работа, но го караш той да плати стаята. Отново си под подозрение от шареното общество, има какво още да се желае от тебе! Толерастия при този вариант = 4 тоест, добър!
Вариант 4, последен - виж вариант 3, само дето сега ти плащаш стаята, че и на вечеря го водиш даже! Приет си за пълноправен член на "шарените", Расим Плевньоолу ти връчва специална грамота, и непреходното шарено знаме на общността на гейтолерастията!
Е, в кой вариант се виждаш най-добре?
- System_error
- Старо куче медалист
В твоите болни фантазии не се виждам. Мисля че ясно казах, че всеки може да се изразява както иска, СТИГА ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ. Кое точно не разбра
А относно горната ГЛУПОСТ за вноската - на да прочетеш, да се ограмотиш и барем да спреш да живееш в заблуда. (Ама много държа да го прочетеш цялото!!!)
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... storystart
Отдолу има копченца с номера 1, 2, 3. Да не ги пропуснеш и тях, че ми писна да слушам откровени лъжи и глупости!!! Колкото и да се изтърква да я повтаря тая песен про-кагейбейската пропаганда и ти в нейно лице, лъжата няма как да стане истина!
(Третия мит е за страшните за теб содомистко, гейско, вакханалски европейски ценности)

А относно горната ГЛУПОСТ за вноската - на да прочетеш, да се ограмотиш и барем да спреш да живееш в заблуда. (Ама много държа да го прочетеш цялото!!!)
Отдолу има копченца с номера 1, 2, 3. Да не ги пропуснеш и тях, че ми писна да слушам откровени лъжи и глупости!!! Колкото и да се изтърква да я повтаря тая песен про-кагейбейската пропаганда и ти в нейно лице, лъжата няма как да стане истина!
(Третия мит е за страшните за теб содомистко, гейско, вакханалски европейски ценности)
-
- Старо куче медалист
Аз пак ще попитам - защо държави, в които официално са разрешени еднополови бракове и при равни други условия (англичани vs. негри и индийци срещу българи vs. цигани и турци срещу руснаци vs. якути, чеченци, комита, дагестанци), като Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Швеция и т.н. имат по-висока раждаемост и особено по-висок тотален коефициент на плодовидост от мачовска България или от определено държавно-хомофобската ти матушка Рус?
- muhogon
- Старо куче медалист
Ами нали ти казах - имат бол цигания, те им правят прираста! Или за тебе ,черните като печки британци, французи, и прочие еврогейски нации, са нещо екзотично ли? Ама я иди да се правиш на гейтолераст в някоя религиозно-ислямска страна, и виж как ще ти разкажат играта! И там е висок прираста, без да имат третополови, нали?abc написа:Аз пак ще попитам - защо държави, в които официално са разрешени еднополови бракове и при равни други условия (англичани vs. негри и индийци срещу българи vs. цигани и турци срещу руснаци vs. якути, чеченци, комита, дагестанци), като Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Швеция и т.н. имат по-висока раждаемост и особено по-висок тотален коефициент на плодовидост от мачовска България или от определено държавно-хомофобската ти матушка Рус?
- muhogon
- Старо куче медалист
Хайде, хайде, къде отиде прокламираната ти толерастия, покажи я! Та това е само анкета, какво се плашиш, нали сам реши да се обличаш в женски дрехи, и да ходиш на парада? Просто дай един отговор, който ти е най-на сърце, макар че, аз лично, знам какво е предпочитанието ти!System_error написа:В твоите болни фантазии не се виждам. Мисля че ясно казах, че всеки може да се изразява както иска, СТИГА ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ. Кое точно не разбра![]()
Колкото и да ти е странно, в тия 4 варианта съм описал метафоричната картина, на днешният избор на България! Има и 5ти вариант, но той не ни засяга в случая, затова и не съм го дал! Това е истината, колкото и на някои да им се вижда като фантазия, кагебейска, раулифиделкастровска, угочавеска, и прочие, пропаганда! Никаква пропаганда не е, а тъжната картина, на една загиваща страна!
-
- Старо куче медалист
Колкото те имат бол цигания, толкова България и Русия имат бол цигания.
Което означава, че процентът на бялото население е практически еднакъв в посочените западноевропейски държави и България и Русия от друга страна.
И въпреки това западна Европа има значително по-висока раждаемост и по-близък до смятания за нормален коефициент на плодовидост от 2.1 деца/жена отколкото мачовска България или путлериска Русия.
Значи излиза, че демокрацията не само, че не им пречи на западноевропейците, но им дава значително по-нормално демографско и социално развитие спрямо истински извратените от комунизма общества на България и Русия.
Ти за мюсюлманските държави недей приказва наузист. Държавата с най-много гледане на гей порно е 99% мюсюлмански Пакистан, въпреки че е с 2 пъти по-малко население от САЩ.
http://www.motherjones.com/mixed-media/ ... n-pakistan
http://www.google.com/trends/fetchCompo ... =630&h=450
Което означава, че процентът на бялото население е практически еднакъв в посочените западноевропейски държави и България и Русия от друга страна.
И въпреки това западна Европа има значително по-висока раждаемост и по-близък до смятания за нормален коефициент на плодовидост от 2.1 деца/жена отколкото мачовска България или путлериска Русия.
Значи излиза, че демокрацията не само, че не им пречи на западноевропейците, но им дава значително по-нормално демографско и социално развитие спрямо истински извратените от комунизма общества на България и Русия.
Ти за мюсюлманските държави недей приказва наузист. Държавата с най-много гледане на гей порно е 99% мюсюлмански Пакистан, въпреки че е с 2 пъти по-малко население от САЩ.
http://www.motherjones.com/mixed-media/ ... n-pakistan
http://www.google.com/trends/fetchCompo ... =630&h=450