Тва
Wackness изглежда интересно и освен това има много брутален постер. Трябва да се провери.
Са е време за голямото ревюиране, почвам отзад напред:
A Night at the Roxbury (1998)
ЕPIC WIN!
Най-великата комедия просто! Почнах да го гледам в 5 сутринта и ми се спеше като за световно, но не можах да го оставя докато не свърши. Баси купона!
Филмчето е нещо като пълнометражна версия на популярния скеч от
Saturday Night Live The Roxbury Guys. Оригинала включва обикновено двамата катили горе и различните гости на шоуто, най-известното е с Джим Кери като третия. Историйката на филма е горе долу като на скечовете, братята дивеят някъде по техния си начин с музикалния съпровод на
What is love. Освен това всички са олигофрени. Този филм е правен от идиоти за идиоти (в добрия смисъл това). В никакъв случай няма да се хареса на всички, но пък тея дето го харесат определено ще ги размаже от хилеж. Бих казал, че за да го харесаш трябва да ти допадат скечовете на SNL и бруталният им на моменти хумор. На места идиотски и детински, на други... мм, няма други, винаги е идиотски и детински. Което не му пречи да е едно от най-добрите шоута в американската телевизионна история, и вече да върви 34 години с рейтинг по-висок от всякога. Буквално всеки значим в американското медийно общество се е появявал там, било то политик, журналист, спортист или актьор. Те бяха единствените, които успяха да накарат Сара Пейлин да се появи на шоуто им. Аве, изроди са! Не случайно имам близо 30GB само тва шоу.
Та филмчето е просто просмукано от тази SNL-аура и за феновете е просто задължително. За останалите не съвсем, но има някакъв шанс да им допадне.
Компилацийка.
Oценка: 9/10
Bolt (2008)
Are you serial, man?!?!?!? Това? Нещо? Ти? Хареса? И то след като така злостно наплю
WALL-E? Тва филмче беше направо жалко. Сценарият е 1:1 с този на
Cars, буквално имах чувството, че по едно време някой е казал "давай, направиха половин милиард с тея говорещи коли, дай са с пуфкави жувотни". Анимацията е грозна (освен котките, които наистина бяха симпатяги), актьорите хич не си дават зор (особено Хана Монтана, която трябва да умре), майтапите са... кви майтапи ве, веднъж не се засмях на тва нещо. После ходи да ми говориш как историята във
WALL-E била клиширана и предвидима и невъзможна. Newsflash: говорещите кучета, които накрая ще спасят малкото момиче избиват тъпомера и освен това мога веднага да се сетя за още поне три филма (някои от тях на Дисни отново) със абсолютно същата история.
Аааргх, толкова ме е яд, че го гледах, сигурно ше сънувам кошмари от оня агент, дето винаги слагаше "пин"-чета на всяка тема. Мисля че специално този тип го има в поне 90% от филмите на Дисни! Много е як и накрая ше си получи заслуженото;)
Абсолютно средняшки филм, Дисни без Пиксар за никъде не са, особено в компютърните анимации. Поне във всеки филм на Пиксар има нещо уникално и невиждано досега, което да оправдае съществуването му (при
WALL-E беше виртуалната камера, ако се чудите). Тука още си правят филмите както преди 50 години. Един съвет - ъпдейт и някакво демографско проучване ако може! Бичиз!
ЕДИТ: ъъъ, аз съм cat person, така че може затва да не ми е харесал.
Оценка: 5/10
Pride and Glory (2008)
Ед Нортън, Колин Фарел, Ноа Емерих и Джон Войт. Не бе, сериозно, как мислите този филм добър ли ще е?
Тази година определено има доста силни сценарии, които за разнообразие решават да ги развият малко тея образи дето щъкат по екрана. Една страхотна cop-drama, интересно на всякакви драмички за ченгета не остаряват и са все интересни и актуални. Този филм ме залепи за стола и не мръднах дорде не свърши. Вярно на финала малко зе да издиша, ама дотам си беше повече от приличен. Без излишни туистове, без йефекти и ешкън, тихичко и спокойно героите си се разкарват по екрана и ти стават все по-симпатични. Адските.
Еди Нортън си прави това което си прави най-добре и ролята си е писана направо за него. Колин Фарел си е изрод, кой каквото и да говори и макар на моменти да се усещаше влиянието на ирландския акценти определено доставя. Джон Войт съпортва със страшна сила, вместо да се чуди какво прави във филми за гигантски роботи от голямото черно отгоре. Много интересна беше и историйката за болната от рак жена на героя на Емерих.
Като цяло филм за актьорите, старата школа, дето вече само разни индита го правят, щото големите филми без ефекти не може. Определено съм много доволен, пък макар и да не е нищо оригинално, изпълнението го прави уникално. И ако не беше осрания финал определено щеше да ми стане доста любим. Сега не знам дали ше го гледам втори път.
Оценка: 7.5/10
Mystery Men (1999)
Хяхяхя

Обичам олигофренски филми. Даже като го изгледах и си дръпнах
Zoolander, че и той беше от тоя клуб.
Брутален филм, с тоновете класни актьори, играещи до един идиоти.
Предполагам че сички са го гледали, така че историята е ясна: имаме си измислен град, супергерои и суперзлодеи, обичайните комиксови глупости. Само че тука всичко е поръсено с конска доза черен хумор и получената смес е доста взривоопасна. На моменти ти се струва че филма са го правили с подръчни средства, камерата фърчи във всички посоки, все едно я навигира Тери Гилиъм, няма нито един нормален образ, ако търсите филм за един спокоен следобед, това определено не е той! Всичко е щуро, лудо, откачено и шарено до степен да те заболят очите. И въпреки всичко се забавляваш до дупка.
Бен Стилър отново е изрод (което ме очудва е, защо ми е толкова антипатичен, като харесвам толкова много от филмите му), тука игра Яростния, чиято суперсила е да се ядосва

ДА СЕ ЯДОСВА ВЕЕЕЕЕЕ!!!! Ханк Азария мята вилици и говори с британски акцент и НЕ Е син, а Бил Х. Мейси има лопата. Лошковецът пък е Джефри Ръш и се казва Казанова Франкенщайн!!#@!$$ И да, точно така, и той не е серсем нормален.
Филмът е абсолютен култ и е задължителен за ВСИЧКИ!
Оценка: 8.5/10
Tokyo gore police (2008)
Направо ми се плачи, че го гледах. Накрая се чувствах, както
SniperBeta, когато кредитите на
Dead or Alive: Final неудържимо текнаха. Във филма може да видите точно колко перверзни са японците и на кво го дървят. Баси късмета, аз сигурно гледам един азиатски филм на година и да случа точно на тея лайна. Чувствам се обезчестен

Освен това искам някой ден да видя
нормален японски филм. Да, разбрахме че сте малки перверзничета с още по-малки пишлета, айде да видим какво още можете да правите.
Имаме си жени офлюхи със щръкнали зъркели, курове-картечници, долна половина на тялото с формата на уста на крокодил, очи-картечници, картечниците преобладават. Ако това ви се струва донякъде интересно предлагам да отидете да се прегледате. Не е! Освен това е кофти и ефтино направено от типа "дай да видят колко ръчна точно му е ръчната изработка" и "абе останаха ни части и накрая ги събрахме сичките на едно място и се получи този мутант".
Този филм причинява трайни мозъчни увреждания.
Oценка ще е светотатство ако се даде, трябва да го сложат в учебниците тоя филм, в графата "какво да не правим".
Уф, има още, ма ся ма мързи да пиша вече. После ше добавя.