критики + още нещо Vol.2...

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от SniperBeta »

Boku no kanojo wa saibôgu
(Cyber Girl)

Изображение

:wink:

Nice!
Най-накрая един добре направен и интересен японски игрален филм. Самата история е фантастична и разказва за живота на момче, което си празнува рожденните дни само, защото няма никой около него. И на един негов рожден ден от никъде пристига красиво момиче, което обръща целия му живот. И което, междудругото е робот от бъдещето изпратен да спаси живота му в настоящето и да го изкара от меланхолията, в която тъне.
Филма сам по себе си е голям сладур, че и актьорите и те са големи сладури. Сценария е увлекателен и забавен, а комедийните ситуации са наистина смешни. Една интересна, разпускаща, непретенциозна японска комедийка, която на всичкото отгоре е и добре реализирана.

Оценка: 7/10

Pineapple Express

Изображение

Америка пак е луднала по тревата и всяка нова филмова боза, която излезе и е свързана с трева или наркотици е широко прегърната от американската плоска публика. Е, аз като европеец съм с други разбирания и досега не ми е харесал нито един наркомански филм, ОСОБЕНО ако е направен като комедия.
Pineapple Express не прави изключение. Главните герои са тревомани (разбира се), и след като единия купува убер-мощната ганджа (pineapple express) от своя дилър, неволно става свидетел на убийство, в което е замесено и ченге. Оттам се почва гоненка между мафията, ченгето и двамата главни малоумници, които са нон-стоп напушени. Комедия във филма няма, а шегите са тъпи и безхуморни. Актьорската игра става, но то не се и искат кой знае какви умения. Също така имаме безсмъртен тревоман!!!

Pineapple Express е един доста неуспешен опит за тревоманска комедия, при който все пак има няколко силни момента но като цяло смърди на крап. Актьорския състав е невзрачен, но пък маняците си изиграват ролите задоволително. Като цяло нито историята, нито реализацията може да оправдае оценката от 7.5, която са оформили ~35 000 човека!

Оценка: 4/10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Луд си ли е, Pineapple-a беше баси ташака :D На моменти (странно но всики бяха с Джеймс Франко) съм се гърчил от смях. Тоя филм не се гледа заради плота , а за да видиш каква друга простотия ше направи Франко. Абсолютния олигофрен във всяко едно отношение. Всеки диалог с него е инжектиране на конска доза хумор директно в мозъка, хехе. Иначе мен Сет Роген принципно си ме дразни, при все че май съм му гледал всичките филми. А неунищожимият беше доста свеж (особено като обясняваше защо си бръсне подмишниците). А пък на Роузи Перез съм и фен по принцип (има най-бруталния НюЙоркски акцент евър).
Като цяло филмът е ешкън с елементи на шизофрения и определено си е за феновете на Superbad примерно (МакЛовион ениуан?).

Timecrimes (2008)
Изображение

Mноо добър. Филмчето е испанско, мегакратко и без ефекти. Спретнато и изчистено сай-фай без космически битки и извънземни.
Иде реч за машина на времето. И тук за пръв път във филм виждам да се взима под внимание времевия парадокс, в който ако направиш машина на времето ще се върнеш назад да я дадеш на себе си и затова ше седиш и ше чакаш и няма да правиш нищо. Реално не става точно така. За да се избегне този проблем тук са поставили начална точка на функционирането на машината и напрактика не може да се върнеш назад във времето преди този момент (тук просто си казват, че машината няма да е включена, но така също се решава и парадокса). Другото уникално нещо на филма е, че не е като другките, дето всички се сюрват да променят бъдещето и да го правят по-добро. Тук няма такова нещо. Единствената цел на главния герой е да запази бъдещето такова каквото беше, за да може да продължи да съществува. За негово нещастие това включва всякакви ирационални неща, на които е станал свидетел "първият път" само и само да може да продължи да живее нормално.
Филмът е направен буквално без пари и като бонус е заснет да изглежда на поне 30 години, но това по никакъв начин не намалява филмовите му качества. Определено много силен филм и се препоръчва на всеки фен на класното сай-фай.

А, да, и пичовете дето са правили грима са некви луди садисти и са си свършили работата като за оскар :)
Оценка: 8/10

Surveillance (2008)
Изображение

Малката дъщеричка на Дейвид Линч тръгва по стъпките на татко си и тя да прави филми. И като за първи опит е доста успешно.
Във филма става дума за някакви много странни убийци, носещи маски, които върлуват из някакъв равнинен район в Щатите. Пращат двама ФБР-йци да разследват и да вземат показанията от свидетели. Целият филм напрактика е състредоточен върху трите истории на тримата свидетели до момента в който всикчо се омесва и става една манджа с грозде.
Сценарият не е нещо нечувано, но както при много други работи свързани с името Линч тука най-важно е как е поднесен. Много подсказки, странни картини и звуци, брутално чувсто за меланхолия, абе Джени Линч се справя повече от перфектно с изграждането на психарската история (разбира се, далеч не са психарщините на баща и, но мисля че е малко жестоко да я кара да взима същите наркотици като него). Актоьрският състав е малка подсказка, най-вече в лицето на Бил Пулман, който играе като напушен, но по някакъв несмешен, а доста крийпи начин. Вив филма се появява и Майкъл Айрънсайд и за съжаление тука не му отрязаха ръцете (за разлика от примерно Total Recall и Starship Troopers).
Филмчето определено си заслужава, историйката е приятна и непретенциозна и към края много много болна. Бих го нарекъл любовен филм, но може би тогава ще трябва да се освидетелствам. Оптределено очаквам с нетърпение следвашите проекти на госпожица Линч.
Оценка: 7.5/10

Tank Girl (1995)
Изображение

Филмът е много безумен и напрактика няма сценарий. И все пак: в бъдещето комета е тряснала Земята и всичко се е сговнило. Няма вода няма ток, една корпорация контролира и двете и са мошшшшшните тирани. Освен това навсякъдет щъкат и хората-кенгурута и трепят и кълцат наред. Наща мадама е млада пънкарка, която всеки път като се покаже пред камерата има време да си смени прическата и си живее с други млади пънкари и си се чука и прочие. Другите изпукясват и тя остава да си отмъщава на големия лош Малкълм МакДауъл. По пътя среща Наоми Уотс и един танк, който по някое време очвеидно развива съзнание или аз нещо не съм разбрал. Освен това се сприятелява с кенгурута и се чука и с тях.
Филмът е мега-бутафорен, ако очаквате каквото и да било определено ви чака изненада. Направен е почти без пари, с парцалките на баба. Всичкото насилие и секс от оригиналния комикс е отишло подяволите за съжаление, но то само това липсваше, чесно. Актьорският талант е на толкова ниско ниво, че никой професионален любител на лимбото не би се пристрашил да мине под него. И все пак радва с нелепостта си.
Ммм, какво още... а, Кенгурутата-хора са им правени костюмите от Стан Уинстън и като резултат не изглеждат чак толкова зле.
Абе тотално откачено филмче, перфектно да свиеш хавичка и в компания с приятели.
Оценка: 4/10 (странно е че ми хареса и все пак го оценявам ниско... oh well :D )
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ^Sloopy^^ »

и на мене тоо Ананас не ми хареса грам... а толкова много хора ми казаха луд ли си филма е супер якия..кво е якото ве батенце едвам издържах до 20 минута и от там нататък си го изгледах с превъртане :D

иначе и транспоретра 3ката гледах и той много слаба работа :lol: видяхме че джесънчо може да кара ауди хах и до там нищо друго..лошото беше че мноо ми преличаше (отново) на Crank пак с него и нензам

и на 2та филма ше дам 5ца че все пак по лоши филми от тях съм гледал
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Bolt (2008) (3D)

Изображение

Чудихме се какво да зяпаме в киното вчера и забелязахме една нова анимация на уолт дисни - bolt. Историята няма да я разказвам, понеже ще е доста сериозен спойлер, само ще кажа че е доста оригинално замислена с доста обрати и въпреки че по принцип е детски филм ще се хареса на всеки. Не ми хареса само че някои сцени бяха малко преувеличени, но все пак е детски филм.
Дисни най-накрая направиха добра анимация с оригинална история, и ако търсите нещо ново сега е момента :)
8/10
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ^Sloopy^^ »

The Wackness

Изображение
Много хубава драмичка...една такава лекинка приятна с удолтвие да я гледаш :) развива се през 94 по времето на баш Хип Хопърите :lol: та историята се върти около един тийн с проблеми който е дилър на ганджа и заформя някво приятелство с един психиатър като му се отплаща за сеансите..естествено с ганджа :lol:

6.5/10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Тва Wackness изглежда интересно и освен това има много брутален постер. Трябва да се провери.

Са е време за голямото ревюиране, почвам отзад напред:

A Night at the Roxbury (1998)
Изображение

ЕPIC WIN!
Най-великата комедия просто! Почнах да го гледам в 5 сутринта и ми се спеше като за световно, но не можах да го оставя докато не свърши. Баси купона!
Филмчето е нещо като пълнометражна версия на популярния скеч от Saturday Night Live The Roxbury Guys. Оригинала включва обикновено двамата катили горе и различните гости на шоуто, най-известното е с Джим Кери като третия. Историйката на филма е горе долу като на скечовете, братята дивеят някъде по техния си начин с музикалния съпровод на What is love. Освен това всички са олигофрени. Този филм е правен от идиоти за идиоти (в добрия смисъл това). В никакъв случай няма да се хареса на всички, но пък тея дето го харесат определено ще ги размаже от хилеж. Бих казал, че за да го харесаш трябва да ти допадат скечовете на SNL и бруталният им на моменти хумор. На места идиотски и детински, на други... мм, няма други, винаги е идиотски и детински. Което не му пречи да е едно от най-добрите шоута в американската телевизионна история, и вече да върви 34 години с рейтинг по-висок от всякога. Буквално всеки значим в американското медийно общество се е появявал там, било то политик, журналист, спортист или актьор. Те бяха единствените, които успяха да накарат Сара Пейлин да се появи на шоуто им. Аве, изроди са! Не случайно имам близо 30GB само тва шоу.
Та филмчето е просто просмукано от тази SNL-аура и за феновете е просто задължително. За останалите не съвсем, но има някакъв шанс да им допадне.
Компилацийка.
Oценка: 9/10

Bolt (2008)
Изображение

Are you serial, man?!?!?!? Това? Нещо? Ти? Хареса? И то след като така злостно наплю WALL-E? Тва филмче беше направо жалко. Сценарият е 1:1 с този на Cars, буквално имах чувството, че по едно време някой е казал "давай, направиха половин милиард с тея говорещи коли, дай са с пуфкави жувотни". Анимацията е грозна (освен котките, които наистина бяха симпатяги), актьорите хич не си дават зор (особено Хана Монтана, която трябва да умре), майтапите са... кви майтапи ве, веднъж не се засмях на тва нещо. После ходи да ми говориш как историята във WALL-E била клиширана и предвидима и невъзможна. Newsflash: говорещите кучета, които накрая ще спасят малкото момиче избиват тъпомера и освен това мога веднага да се сетя за още поне три филма (някои от тях на Дисни отново) със абсолютно същата история.
Аааргх, толкова ме е яд, че го гледах, сигурно ше сънувам кошмари от оня агент, дето винаги слагаше "пин"-чета на всяка тема. Мисля че специално този тип го има в поне 90% от филмите на Дисни! Много е як и накрая ше си получи заслуженото;)
Абсолютно средняшки филм, Дисни без Пиксар за никъде не са, особено в компютърните анимации. Поне във всеки филм на Пиксар има нещо уникално и невиждано досега, което да оправдае съществуването му (при WALL-E беше виртуалната камера, ако се чудите). Тука още си правят филмите както преди 50 години. Един съвет - ъпдейт и някакво демографско проучване ако може! Бичиз!
ЕДИТ: ъъъ, аз съм cat person, така че може затва да не ми е харесал.
Оценка: 5/10

Pride and Glory (2008)
Изображение

Ед Нортън, Колин Фарел, Ноа Емерих и Джон Войт. Не бе, сериозно, как мислите този филм добър ли ще е?
Тази година определено има доста силни сценарии, които за разнообразие решават да ги развият малко тея образи дето щъкат по екрана. Една страхотна cop-drama, интересно на всякакви драмички за ченгета не остаряват и са все интересни и актуални. Този филм ме залепи за стола и не мръднах дорде не свърши. Вярно на финала малко зе да издиша, ама дотам си беше повече от приличен. Без излишни туистове, без йефекти и ешкън, тихичко и спокойно героите си се разкарват по екрана и ти стават все по-симпатични. Адските.
Еди Нортън си прави това което си прави най-добре и ролята си е писана направо за него. Колин Фарел си е изрод, кой каквото и да говори и макар на моменти да се усещаше влиянието на ирландския акценти определено доставя. Джон Войт съпортва със страшна сила, вместо да се чуди какво прави във филми за гигантски роботи от голямото черно отгоре. Много интересна беше и историйката за болната от рак жена на героя на Емерих.
Като цяло филм за актьорите, старата школа, дето вече само разни индита го правят, щото големите филми без ефекти не може. Определено съм много доволен, пък макар и да не е нищо оригинално, изпълнението го прави уникално. И ако не беше осрания финал определено щеше да ми стане доста любим. Сега не знам дали ше го гледам втори път.
Оценка: 7.5/10

Mystery Men (1999)
Изображение

Хяхяхя :D Обичам олигофренски филми. Даже като го изгледах и си дръпнах Zoolander, че и той беше от тоя клуб.
Брутален филм, с тоновете класни актьори, играещи до един идиоти.
Предполагам че сички са го гледали, така че историята е ясна: имаме си измислен град, супергерои и суперзлодеи, обичайните комиксови глупости. Само че тука всичко е поръсено с конска доза черен хумор и получената смес е доста взривоопасна. На моменти ти се струва че филма са го правили с подръчни средства, камерата фърчи във всички посоки, все едно я навигира Тери Гилиъм, няма нито един нормален образ, ако търсите филм за един спокоен следобед, това определено не е той! Всичко е щуро, лудо, откачено и шарено до степен да те заболят очите. И въпреки всичко се забавляваш до дупка.
Бен Стилър отново е изрод (което ме очудва е, защо ми е толкова антипатичен, като харесвам толкова много от филмите му), тука игра Яростния, чиято суперсила е да се ядосва :D :D :D ДА СЕ ЯДОСВА ВЕЕЕЕЕЕ!!!! Ханк Азария мята вилици и говори с британски акцент и НЕ Е син, а Бил Х. Мейси има лопата. Лошковецът пък е Джефри Ръш и се казва Казанова Франкенщайн!!#@!$$ И да, точно така, и той не е серсем нормален.
Филмът е абсолютен култ и е задължителен за ВСИЧКИ!
Оценка: 8.5/10

Tokyo gore police (2008)
Изображение

Направо ми се плачи, че го гледах. Накрая се чувствах, както SniperBeta, когато кредитите на Dead or Alive: Final неудържимо текнаха. Във филма може да видите точно колко перверзни са японците и на кво го дървят. Баси късмета, аз сигурно гледам един азиатски филм на година и да случа точно на тея лайна. Чувствам се обезчестен :cry: Освен това искам някой ден да видя нормален японски филм. Да, разбрахме че сте малки перверзничета с още по-малки пишлета, айде да видим какво още можете да правите.
Имаме си жени офлюхи със щръкнали зъркели, курове-картечници, долна половина на тялото с формата на уста на крокодил, очи-картечници, картечниците преобладават. Ако това ви се струва донякъде интересно предлагам да отидете да се прегледате. Не е! Освен това е кофти и ефтино направено от типа "дай да видят колко ръчна точно му е ръчната изработка" и "абе останаха ни части и накрая ги събрахме сичките на едно място и се получи този мутант".
Този филм причинява трайни мозъчни увреждания.
Oценка ще е светотатство ако се даде, трябва да го сложат в учебниците тоя филм, в графата "какво да не правим".

Уф, има още, ма ся ма мързи да пиша вече. После ше добавя.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Още като видиш полицайка в ученическа униформа и трябва да бягаш далече.
Иначе за Bolt имаше смешни моменти на които в залата се смяха всички. Дисни са си дисни - техните филми винаги се харесват, защото винаги ще има деца :) Ако ще ходиш обаче с големи очаквания и няма смисъл все пак филма е предимно за деца, но ако не се напъваш много няма начин да не ти е забавно :)
Според мен идеята беше оригинална защото показаха колко лесно може зрителя да повярва в нещо, в което и актьорите вярват наистина. На моменти имаше интрига, точно както обичат да правят дисни във филмите си. Е вярно ако си 50 годишен geek/nerd едва ли ще се впечатлиш, но за по-малките определено ще е така и точно затова според мен в това отношение bolt надминава wall-e доста лесно. Децата искат бум, интрига, готини анимации и повечко смях, не виртуални камери декори за милиони и големи драми засягащи световни проблеми.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Прегледах отново Halloween и не разбрах кое му беше ънрейтнатото. Явно и първия път като съм го гледал пак е бил ънрейтнат, щото разлика не видях.

+1 за Timecrimes. Доста изперкал филм правен с бек-геридж-тулове. Nice!

Pride and Glory беше прекалено американски, а това са филмите на които НИКАК не се кефя. New York, корумпирани ченгета и интригите в техните семейства. Изключително интересно. Ко ще да играе и Sandi Claws! 5/10

A Night at the Roxbury беше обезоръжаваща простотия! Да, знам че нищо не разбирам от филми. 3/10

Tokyo GORE Police остава без оценка и от мен. Той е точно толкова добър колкото Dead or Alive: Final Dick и ако въобще може да му се сложи оценка, тя клони към минус безкрайност. Тия джапанци са болни и туй никак не е в добрия смисъл на думата.

Bolt ще се гледа, но аз съм с очаквания за CG Cats&Dogs. Демек драматично занижени. За съжаление Disney от края на '90 никви ги няма, а без PIXAR са едно голямо нищо.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Дисни са си дисни - техните филми винаги се харесват, защото винаги ще има деца
Sweet. Бтв точно заради типове като Дисни децата растат вярвайки, че всичко е черно и бяло и до няква ебати късната възраст ходят да гледат разни бозици по кината и да ги възхваляват. И странно, не съм 50 годишен нърд, споко, един ден ще бъда, но тогава това ше си е валидно точно толкова колкото и сега. Историята съкваше, това е. Приемам, че основната таргет аудитория е 6 годишни дечица, дето не могат да стоят мирно повече от 70 минути (колото е и времетраенето на повечето филмчета на Дисни), но при условие, че последните 20тина години анимациите дръпнаха толкова много и даже и тези за деца се усещат, че може да се напънат малко повече за да може и мама и тате да им е интересно, мкей :wink:
Още повече как Пиксарци успяват да направят филм за малки деца, и въпреки всичко да си има виртуални камери и декори за милиони, а другите се правят? Отговора е талант, което май означава, че това трябва да се прави само от хора, дето си разбират от работата. Както и да е, филмът е направен, ше има и много други след него, защото тоя тип филми винаги касират. $$
Също така мисля че единствените филми на Дисни, които наистина да имат кинематографични качества са Красавицата и Звяра, Аладин, Цар Лъв, Атлантида и Лило и Стич, но последните два са вече от нова генерация и са напипали пулса на времето.

Superbad (2007)
Изображение

Гледах го отново оня ден. Този филм може да причини смъртни случаи, като A Fish Called Wanda едно време в Холандия (някъв дядка се споминал горкичкия от смях). Буквално 99% от времетраенето му аз се заливах от хилеж. Брутален е меко казано. Този филм е леген.... wait for it... дарен :D
Сценарият: трима льольовци отиват на парти и трябва да купят пиячка и всичко се обърква. Писан е от Сет Роген (който играе една от куките) и май е нещо като автобиографичен, хехе. Диалогът е брутален, като на моменти прекрачва границата с добрия вкус, натоварва една сюрия нелегални емигранти и се връща с вана обратно и ги пуска да щъкат и да се оправят. Някои от брутализмите са за книгата Гинес направо, примерно историйката дето героят на Джона Хил като малък рисувал хуйчета насякъде (които всъщност са показани на кредитите). Сцеарият напрактика заслужаваше Нобелова награда.
Реализацията също е на брутално ниво. Актьорите са толкова в десятката, че пробиха цялата мишена и стената зад нея. Джона Хил убер лузъра, неспирна машина за простотии и освен това главен инициатор на повечето безумия. Майкъл Сера или както му викам Джордж Майкъл от Arrested Development играе същата роля на окаян нещастник, всеки момент готов да изпадне в паника защото може нещо да се е провинил. Бил Хейдър от Saturday Night Live и Сет Роген пък са двете куки, които намоменти те карат да се чудиш дали пък еволюцията не върви назад. Брилянтни.
И главният злосторник, чието име не мога да произнеса без да се разхиля: МакЛовин!!!!@#$%!#@@! Това без съмнение ми е най-любимият филмов персонаж за последните 10 години. Абсолютен култ, всяка негова реплика беше посрещната от мен със смях до сълзи направо. Ако раздаваха Оскар за куулнес, той щеше да бъде номиниран два пъти и да спечели и двете. Направо не е за вярване, че това му е първата роля на залупеняка.
All in all филмът е брутален и ако не ви разсмее, значи нещо не е наред с тебе, Пешо (най-вероятно не е твоето име, но пък ако има поне един пешо наоколо, представи си как се чувства като съм го споменал при условие че не ме познава :D )
Оценка: 9/10

Religulous (2008)
Изображение

За тези от вас, които не знаят Бил Майер е американски ТВ шоу водещ, при това на предаване по НВО. Което ше рече, че може да говори за всякакви простии на чувствителни тематики, да си псува на воля и като цяло да си прави каквото иска. Сега с помощта на Лари Чарлс е насочил мерник на световните религии.
Бившият ми съкилийник беше дълбоко религиозен тип и просто нямам търпение да му го пусна филма, хехе. Филмът се гаври със всичко свято в религията, не само в християнската (най-вече с нея де), но и останалите и най-вече ислям, юдеизъм, сциентология етц. Просто няма такъв гавър, заклевам се. Майер си е атеистче до дупка и заклеймява всеки буквален вярващ като абсолюятен олигофрен. Трябва да се отбележи, че се гаври основно с буквалистиите, дето вярват че Библията описва реални събития до последната запетайка, такива ми ти хахота. Пича си обикаля, до Йерусалим ходи до джамията на Temple Mount заедно с екип от няколко евреи и разни други, при все че евреи не дават да ходят там, запля Каабата, абе каквото е свято в света на религията го оплюва. Най-якото място беше един музей на библейската история, в който хора съжителстват с динозаври (!) втф???Най-интересното разбира се е обаче, че той не си служи с обичайните "вие сте олигофрени", ами го казва по пътя на логиката, което е много по изтънчено и забавно.
Филмът е абсолютно задължителен за всички, които не могат да търпят религиозните му ти безмислия, както и за религиозните типове, само за да видиш как им избива пяна на устата. Велик.
Оценка: 8.5/10

Cannibal Ferox (1981)
Изображение

В дните когато на адвокатите им е трябвало бая време да загреят, че плагиатството е нещо от което те могат да спечелят пари, Умберто Лензи е мислил една крачка напред и е решил да направи псевдосикуъл на бокс офис касоразбивача Cannibal Holocaust от предната година. Филмът включва всички основни съставки от оригиналната лента освене една - скучен е и няма смисъл. Пак си има отвратителни реалистични мъчения на хора, истински убийства на животни, но тука за разнообразие всички герои се държат като лоботомирани. Се едно са чели от наръчника за крапавия слашър филм като са им мислили образите. Правят най-нелогичните неща, без всякакъв инстинкт за самосъхранение и с най-безумната от всички мотивация. Скъпа главна героиньо, ако си тръгнала на експедиция да доказваш, че канибализма е мит, поне всеми достатъчно въоръжена охрана със себе си в случай че грешиш. Какво очакваха че ше стане? Ако наистиа имаше канибали просто да кажат "виждате ли, ние ядем хора,бягайте сега да играете". Dooooooh!
В Holocaust-а макар и гнусна поне имаше идея и историята беше доста интересна и сравнително реалистична, освен това героите бяха малко или много достоверни. Тука сичко е шит, просто един горфест за любителите на такива неща. Мне мерси, виждал съм ги вече тея работи, зако са ми да ги гледам пак от друг ъгъл. Слаба работа.
Оценка: 3/10
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

//в поста може да има спойлери
По-обоснован отговор не бях виждал :lol: Историята съкваше и толкова... Отдавна не бях виждал толкова малко и то невалидни аргументи от тебе :roll: Защо децата да мислят че всичко е черно и бяло? Във филма имаше доста поука кучето първо беше със "супер сили" но после бързо слезе на земята и видя каква е реалноста. В прехваления от тебе wall-e героите бяха тотални терминатори и даже не си правиха труда да се опитат да ги направят да изглеждат поне малко уязвими.
Доста добре е съчетан елемента на драма със хумора и екшъна така че във филма да има за всеки по нещо. В Cars бяха наблегнали почти изцяло на драмата затова и според мен комедията не им се получи. В Wall-e същата работа искаха да е някаква много поучителна и сериозна драма(поне така изглежда) над която уж да се замислим, ама я развалиха с терминаторския екшън.
В предишните филми на дисни сценария не беше чак толкова на ниво, за разлика от pixar примерно, но с този филм определено показват че бързо наваксват. Качеството на анимацията също определено е на доста добро ниво. Например козината на кучето се зацапваше доста реалистично и се вееше от вятъра, което отнема доста време да се направи както трябва без да се набива на очи. Цветовете, сенките и светлините в някои сцени си бяха толкова реалистични че може да помислиш че са снимали навън. Героите също бяха добре замислени. Гълъбите например бяха забавни само да гледаш как си въртят главите и ръсят простотии. Направо се очудвам защо така предубедено подхождаш към можеби първия филм на дисни от доста време който наистина е на ниво и може да се конкурира не само с pixar ами и с която и да е анимация за по-малките.
Дисни много добре знаят как се балансират филми за да се харесат от достатъчно хора затова и още се гледат техните филми. Ако разчитаха такива като нас да ги харесат, сигурно досега да са фалирали.
//edit: btw това за 50 годишните гиийкове го казах за хората по принцип, не за тебе :) Както и да е време е вече за засядане по масите ;)
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ^Sloopy^^ »

The I Inside

Изображение

ммм накратко тоо пича от плаката се събуждаа след няква злупоука и му се губят последните 2 години от живота и в малко по късен етап разбира че може да се връща назад в времето фактически в тия 2 години който не помни иии да променя нещата кво са му влияли зле на живота и отделно разбира как е умрял брат му :) Като цяло филма не е лош хареса ми само малко края не очаквах да е такъв и не ми хареса ама кво да прайш...

6/10

Mirrors

Изображение

Този си го пуснах без никви очаквания да го гледам , щото по принцип не вярвах кой знае кво от филма и определено защо не съм от големите фенове на Кийфър Съдърланд.
Та филма за моя изненада ми хареса :) или поне ми харес до малко преди края...доста фантастика вкараха там и определено ми паднаха впечатленията от филма тогава :lol: иначе края тука беше добре хах определено не го очаквах такъв.

6/10

Vicky Cristina Barcelona

Изображение

Еми тва определено на дамите ще им хареса...аз като човек който не си пада по романтиките незнам как реших да си го сваля и да го гледам :? ама не беше никак лош кака Скарлет плюс кака Пенелопе и ония пич от супернатурала дет играе татито на братята плюс барселоната равно на хубав филм хаха :lol: оф незнам...абе гледайте го ставащ е няма да съжалявате

6/10

Аре весело посрещане на новата година от мене и се видим догодина :lol:
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

^Sloopy^^, обсъждали сме три пъти ОГЛЕДАЛА, чудно защо ли си нямал никакви очаквания...

Defiance

Изображение

Събитията в Defiance заемат място в началото на Втората Световна Война и по-точно на границата между Полша и Беларус. Трима братя евреи успяват да се спасят от швабската инвазия и се укриват в беларуските гори. Там те срещат и други евреи, които са успели да се спасят и така с всеки следващ ден се събират все повече и повече хора. Образува се малка еврейска общност, която е прекалено малка, за да се нарече дори малцинство. Но именно тази хомогенна маса съставена от хора от всички възрасти заживява партизански начин на живот и успява да оцелее привсе безспирните немски атаки по суша и въздух. Defiance разказва за реално случили се събития през времена, които са оставили кървава незасъхваща и неизтриваща се диря в историята на човечеството.
Предимно филмите за Войната са свързани с изтребването на немци или с начина по който немци изтребват. Не и този. Филмът за който си говорим тук обръща по-голямо внимание на взаимоотношенията в тази малка еврейска общност в сърцето на беларуските гори, която се изправя пред неудобствата и проблемите породени от това да нямаш нищо в една люта руска зима. Daniel Craig е един изключителен актьор и прави ролята на живота си от където и да го погледнеш и привсе, че предния му филм беше 007, тук образа му няма нищо общо. Адмирации и към Liev Schreiber, който също прави изключителна роля. Въобще всеки един персонаж (от тези, които се развиват имам впредвид) е толкова добре изигран и разгърнат, че ти пука за тези хора! Говоримия език между еврейте е английски, но с изключително силно подчертан руски диалект. Във филма също присъства и руски говорим език, който е също силно застъпен. Туй "ний сме американци и прайм филм за войната, че се продава" за голяма моя радост напълно липсва! Копелетата са се научили да говорят руски!
Defiance дори и да не може да се сравнява с абсолютния фаворит по темата The Pianist, е един изключителен филм за Втората Световна, който не обръща внимание толкова на самата война и последствията от нея, колкото на шепа хора, сплотени в своето нещастие някъде из замръзналите гори на Беларус. Кинематографията е толкова добре реализирана, че ти неминуемо ставаш съпричастен към съдбата на тези хора и усещаш отровата на войната в собственото си тяло.

Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ^Sloopy^^ »

Абе не помня вече...тая старост :lol: та...

The Curious Case of Benjamin Button
Изображение

Не се сдържах и реших да си го пусна на коледната примоция дет се появи в торентите :lol:
Така ся за филма , мисля че беше време да направят някъв филм в който живота да почва с старост към младост (то може и да има такъв за който да не се сещам или съм гледал) та всичко се върти около Бенджамин бътън който се ражна супер стар иии колкото повече пораства толкова повече се подмладява и в същото време трупа някъв опит...житейски там :D

Понеже от тука на татък незнам колко спойлери ще кажа предупреждавам че долу сигурно
е има много за тва четете на своя глава 8) аз все пак ше си пиша бял цвят и мапко по малък шрифт да се различава

Та какво задължително има в един филм?Любов :lol: е и в тоя тя не отсъстваше и съвсем нормално наш Бенджи се среща с едно момиченце (който междудругото живее в приют за възрастни хора...колко невероятно :D) и колкото повече той се подмладява толкова повече пораства и по ирония на съдбата или сценариста незнам и аз кое е по правилно :D на подчи еднаква вързраст тия двамата се влюбват не че като по млади не бяха де амася вече са големи и им е позволено да правят каквото искат :D.

май май тва са за ся спойлерите

та един от големите плюсове на филма за мен определено беше актьорския състав - МНОГО ГОТИН + Перфекна (според мене тука) игра на Брат Пит ии Кейт Бланшет която с тази червена коса...маама мия (love)

и цялата тази работа направена от създателя на Файт Клуб и Зодияк....УаУ

7/10 и определено остава един от малкото запомнящи се филми за 2008 за мен този филм па ще видим при оскарите кво ще направи

P.S: Извинявам се за ревюто ако е някво странно неразбираемо на моменти ама просто още спа и мозъка ми не функционира както трябва :spank:
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

City of Ember

Изображение

Преди 200 години нещо ужасно се е случило на Земята и човечеството в отчаян ход да се запази като форма на съществуване построява подземен град в който след 200 години от днешната дата ще се отключи метална кутия в която лежи тайната на град Ембър. За жалост не се казва какво се е случило, но вероятно е бил някакъв вид АПОКАЛИПСИС. Самия град е построен в недрата на Земята, захранва се от огромен генератор и над града светят лампи вместо слънце или звезди. Но когато под тежестта на годините генератора започва един ден да издъхва, двама тинейджъри намират следи оставени от "древните" и за да спасят населението от скорошен живот в пълен мрак, започват да търсят отговора на загадката, наречена Ембър.

Историята е просто великолепна! В наше време са малко филмите, които могат да се похвалят с толкова интересно измислена и завъртяна концепция. Визията на филма също е прекалено успешно реализирана. Имаме си малко от историята и атмосферата на Fallout, BiOSHOCK и MYST, имаме си и затвореното общество познато ни от The Village, което живее в 30те, привсе че разполага с напреднали технологии, защото не знае как да ги използва. Също така имаме и нещо, което беше доста интересно - вестоносците. Единствения начин за предаване на съобщения измежду хората поради липсата на телекомуникации.
ПРОБЛЕМЪТ на град Ембър като филм е, че има прекалено много хубави идеи, за да бъдат толкова брутално осакатени. ПРОБЛЕМЪТ на град Ембър е, че притежава толкова добра история и атмосфера, че не може да си позволи да е толкова претупан, кратък и напълно неразбираем! Доколкото разбрах филма е по новела, но съм сигурен, че новелата е доста по-добре разказана. Тук се случват някакви събития едно след друго, част от които дори наивно абсурдни, преплитат се ситуации за които ти отдавна очакваш -> не си изненадан, на двамата герои им хрумват прекалени идеи и решават алогични пъзели и благодарение на наивността, която вкарват сценарист и режисьор успяват дори да те подразнят. Героинята на Saoirse Ronan (Lina Mayfleet) е откровено тъпа, а героя на Harry Treadaway (Doon Harrow) мисля че няма нещо, което да не може да прави. Известните актьори са само Bill Murray, Tim Robbins, Martin Landau и Mackenzie Crook познат ни от Карибски Пирати. Което според мен е добре, защото ми е омръзнало да гледам цялото холивудско съзвездие във всеки следващ филм.

И така,
City of Ember е едно прекалено голямо и прекалено добре реализирано и интригуващо приключение, но само на книжка и по декори. Имаш чувството дори, че три книжки са поместени в едно. Във филма има заложени купища интересни идеи от които всъщност само няколко намират пътя си до финалните надписи. Но дори и те не обясняват НИЩО свързано с тайната на град Ембър около която всъщност е цялата час-и-половинова суматоха.

Оценка: 5.5/10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Aз за The Curious Case of Benjamin Button имам само една дума и тя е магия! Мисля че, ако трябва да гледате един филм преди да умрете, може спокойно да е този и да не съжалявате. Специални благодарности на Ф. Скот Фитцжелралд за създаване на концепцията, на Брад Пит, Кейт Бланшет, Тилда Суинтън и Джейсън Флеминг за страхотната игра, създавайки облик на тази концепция, но най-вече благодаря на Дейвид Финчър за създаването на един от най-красивите филми, които съм гледал някога. Филмът с невероятна елегантност ми напомня на златните години на Холивуд, когато всичко се е въртяло около историята а не ефектите, и при все това е изпълнен с тези същи ефекти, при това по-грандиозни от всякога. Ако все още си мислите, че визуално киното няма с какво повече да ни изненада просто фърлете едно учо на младият Брад Пит или младата Кейт Бланшет и ще останете поразени. Между другото където на други филми от време на време се чудя как са направили това или онова, тука през пет минути просто седях с отвинтена глава. Този филм е еманация на чистия гении, Финчър притежава някакви режисьорски суперсили, недостижими за никой друг съвременен творец. Този филм е истинско изкуство. Утре ше го гледам пак на кино.
Оценка: 10/10

Rogue (2007)
Изображение
Първо да се оплача, че тоя филм са го забавили почти година, защото така! Пеераси.
Режисьорчето е правило Wolf Creek преди тва, съответно ги може хорърите. Очакванията обаче бяха средни след трейлъра, щото нека го погледнем реално, това си е филм за гигантски крокодил. След като го изгледах обаче мога с ръка на сърцето да кажа, че ако искате да гледате един филм с гигантски крокодил в живота си, съвсем спокойно може да се насочите към този.
Историята: малка туристическа лодка се разкарва по австралийски меандри сред най-големите крокодили на Земята (соленоводните) и случайно попадат в територията на един особено голям и злобен. Оттам е нон стоп инфарктни моменти в опит на наште калпазани да се измъкнат от тая каша.
Очевидно историята не е най-силната страна на този филм. В нейна защита обаче трябва да се отбележи, че е инспирирана от историята на симпатягата Sweetheart. Не, това не е порноактриса, това е името на big-ass крокодил (5.5 метра), вилнял из Австралийска рекичка през 78-79та и обръщал рибарски и туристически лодки, докато един злополучен ден не бил нацентрен в гъзъ от една много пекана хайка. Така че, основата си е там, гигантските крокодили може да са опасни, но само ако са много големи (бтв в писаната история не е намирано доказателство за съвременен крокодил по-дълъг от 6.3 метра, така че споко) и им ходиш по гьоловете. A крокодилът в този филм специално си беше някъде там и той, така че доста правдоподобно са се справили.
та историйката на настоящия филм си беше горе долу добре развита, чак до края, когато леко понацапа гащите и тя, ама като за един финал и е простено. Пък и макар и да ставаха доста нереалистични неща накрая, аз съм си романтична натура и си исках Рада Мичъл да оживее, пука ми дали е клиширано. Така че аз поне бях доволен.
Актьорите се справят страхотно. Похвали си отнася главно Рада Мичъл разбира се, която има специално място в сънищата ми след като ми легна на сърцето с Pitch Black и Silent Hill. Веднага си ме спечели на своя страна и виках за нея до край. Главният пък е някаква праъчка и общо взето не ми пукаше за него, пък накрая като направи Суперменските номера вече малко меподразни. Заслужава да се спомене и Сам Уортингтън, който скоро време ще се центрира сериозно в Холивуд, като се има предвид поддържащата му роля в T4 и най-вече главната такава в Avatar. Пича определено е мощен и тука за има-няма 10 минути направи запомняща се роля. Яко е да се отбележи един спойлер: във филма през цялото време не се споменава, че неговият герой и тази на Мичъл са били двойка, но по някое време може да се види татуировка на звездичка на трицепса и на двамата. Много се кефя на такива детайли, нещо като имената на кучетата в The Hills Have Eyes.
Остава само да пофаля и наистина зашеметяващите Австралийски пейзажи, които в началото придадоха някакъв много приятен адвенчър-елемент на филма. Определено веднага се бях потопил в атмосферата и буквално за секунди се бях привързал към героите. Супер.
Като за финалче бих ви го препоръчал на всяка цена, но без да гледате с особено големи очаквания. Филмът не е нищо оригинално, но добре полирано и изгладено до блясък старо, нещо от сорта на ефтино вино, което ще отворите и ще си лафите докато пиете и ще си прекарате прекрасно. Рикъмендид :wink:

Repo! The Genetic Opera (2008)
Изображение

Lionsgate го въртяха и сукаха тоя филм, пускаха го по разни фестивали, само не и на wide release. Са явно ше ни удари направо на ДВД без да направи много пари.
Моят извод след като го гледах; мммм, не се е получило нещо. Още като излезна саундтрака ми се стори доста некохерентен. темпото беше брутално накъсано и въобще не ставаше за следене. Пък една от най-силните страни на мюзикълите е като те понесат и набират и набират и ти се кефиш. Тука няма такова нещо, аха да набере и се спъне. Определено си бяха оставили ръцете.
За филмът може да се каже същото.
Историята от друга страна е почти неследима, или ненужна. Ако го нямаше пеенето щеше да се събере в половин час. Определено от стредата нататъка през пет минути гледах слайдъра на плейъра кока ще свърши цялата олелия.
На ниво костюми и декори работата е ок, ако си падате по такива неща. Аз лично отбягавам разни те му там гот и емо трендове и като цяло ми се струват много гейски, ама някои хора им се кефят, така че може и да одобрят.
От актьорите само Сара Брайтмън и Парис мязаха на нещо, при все че първата беше прекалила с миглите, а втората си дразни по принцип. Главната горкичката беше мегапротивна, а останалите общо взето безлични. Опитаха се на няколко пъти да вкарат малко психаделик, ама не им се получи. За повече атмосфера, по-добре Strange Days.
Кво още? Режисьорът си е оставил ръцете, лепнал е някакъв отвратителен блур филтър и сичко изглежда много кофти. Снощи гледах Minority Report пак, и там има bleach bypass ама поне изглежда на място и със стил. Тука беше се едно първи стъпки във фотошоп.
Като за финал филмчето има тоновете потенциал и въпреки разни дребни проблеми допускам, че ще изкефи много хора, просто не и мене. Тва е.
Оценка: 5/10

Detroit Rock City (1999)
Изображение

И тамън се изказах, че костюмарите разни ме дразнят и зех че гледах филмът за първите такива (ако не са първите не ми пука особено). И мога да се замисля само за една критика към филма - защо, по дяволите свършиииииииииииии?
Става дума за четирима тийн калпазани през 1978ма, които много им се ходи на концерта на KISS в Детройт (какъвто наистина е имало и бандата даже го е разиграла наново специално за филма, който бтв е най-голямата реклама на група евър). Формулата е ясна: наште имат билети, губят ги, почват да се чешат по топките в опит да измислят нещо, след многобройни премеждия успяват/не успяват но не им пука. Тва го знаех даже без да съм чел нещо за филма, само като видях обложката. така си и беше, но е подозирах че ще е поднесено с доста вещина, добър сценарий, солидна доза хумор и една луда камера.
От актьорчетата заслужава да се спомене Едуард Фърлонг, играл 9 години по-рано Джон Конър в Т2. Останалите на мен не са ми известни, но пък за сметка на това си се справят повече от перфектно. Визията е много луда, въртележки и скачалки, определено режисьорът е снимал някой и друг видеоклип преди. Музиката са само яки жици от 70те, които кой каквото иска да казва, са си най-добрите!
И тва е общо взето, филмът е нон стоп купон и си заслужава да се гледа за разпускане. Определено съм се смял с глас и тва в 4 сутринта не е добра идея. Аве филма roxxxx, детса вика.
Публикувай отговор