Terminator:The Sarah Connor Chronicles - Генерална дискусия

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Re: Terminator:The Sarah Connor Chronicles - Генерална дискусия

Мнение от 2fry »

Кхъм, кхъм... ткоата Терминатор 4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Явно тоя път са посъбрали бюджет :)
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Викаш, след предния дето беше 200 млн. е време студиото да се ръсне като хората, а?
Бюджета никога не е бил големия проблем на филмите от тая поредица, освен на първия де, щото точно това му е бил проблема, и на втория, щото там няма проблем, Терминатор 2 е перфектен... хм, забравих какво щях да казвам. Такова де, на третия, който за мен продължава да си е пародия на първите два и да не го включвам в поредицата, феноменално гигантския с размерите на естествен спътник на Марс проблем беше изпърдяния сценарий. Буквално се едно са накарали малкия Стоянчо да напише как си представя филмче за роботи убийци и мацки и са го заснели.
Тук е време ако се още се надяваме за тая поредица да се помолим на разните му там знайни и незнайни божества сценария на четвъртия да не съква тотално и поне малко от малко да са зели насериозно работата. Естествено този филм засега може да бъде тотално осран от всички замесени, изключая Крисчън и Сам Уортингтън, който предполагам че си разбира от работата след като е бил сметнат за достатъчно компетентен от Камерън за да изпълнява главната роля в Avatar, който от своя страна ако не се окаже второто пришествие ще се самоубия ритуално, но не преди да съм създал от религиозен култ от поне 20 души, които да се самоубият заедно с мен зам да им е после по-гадно на студиото че филма не е струвал. (да, това накрая наистина е точка, не вярвахте предполагам че това изречение някога ще свърши)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ами от 3 филма общо в 2 е бил проблем бюджета :)
Във първия айде ясно, но във третия реално имаше една сцена дето ставаше за гледане и той терминатора сам си я плати :lol:
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

:arrow: третия филм е крап. Сега гледам сценаристите на 4тия и се обезсърчавам от факта, че единия сценарист е отговорен за нанасящия фатален брейн-демидж Catwoman, за който съм чувал толкова страшни неща, че чак ме е страх да го гледа. Авееее, много ми се иска Т4 да е размазващо добър, но е твърде възможно да ни замерят с лайна откъм екрана отново. Не знам.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Няма начин четвъртата част ще е размазваща 8)
I Reject Your Reality And Substitute My Own
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

С малко (д)ефекти ще го докарат :)
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

На 8ми септември почва новият сезон! 8O 8O 8O

Постерите: цък и цък.
Втория не е особено интересен, ама първия си е терминаторски до последния пиксел. Много добре.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Айде, 8ми сме! Де мий Термометъра?
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Към 4 часа заранта може и да цъфне по торентите. Все пак ще го дават чак американското довечера.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

S02E01 - Samson & Delilah

Аз ли да съм първи?
Оукей.
СМЯТАЙ! 8O
Дейвид Нътър, дами и господа. Отново на режисьорското столче със сценарий и мегафон в ръце. Старта на втори сезон е с нищо по-добър от старта на първи, но добрите новини са, че с нищо не е и по-лош. Като цяло нова история и факти тук почти липсват (с едно малко изключение, което ще го разкрия малко по-късно). Заедно с липсата на конските дози екшън, които ние феновете очакваме да видим при споменаването на името Терминатор, бяха единствените две отрицателни черти на епизод 1 от втори сезон. Не знам само кой упорито ни лишава от бленувания масакър и кога ще спре да го прави. Това е ТЕРМИНАТОР-а, по дявол! Не съм седнал с настроението да гледам някой драматичен трилър!
И все пак епизода не беше никак лош. Страничката с референциите към Т2 си е налице, а под режисьорското майсторство :? на чичко Дейвид, нещата придобиват и терминаторски вид на места. Музиката също си имаше традиционния Т2 фийлинг. Проблема е, че го имаше този фийлинг само на едно място. През останалото време си беше типичен scary-тип музика, познат ни от Писък франчайза. Където убиец гони ходейки тичаща едрогърдеста мадама и я настига независимо дали тя е със скейтборд, колело или Порше. Е, тук нещата не стоят по-различно, защото добрата терминаторка прищраква и тръгва да гони Джон вървейки (туй щото тя демиджната), а той момчето се уби да бяга и пак не успя да и избяга.
...
Спирам да критикувам серията. Хората са го казали - като искаш нещо да е направено както трябва - направи си го сам! Така че единственото, което ми остава е да се примиря с началото на Сезон 2 такова, каквото е, защото друго няма да стане. Просто имах прекалено завишени очаквания.
Сега добрата страна. Играй вокалката на Garbage. В ролята си влиза супер, а в края на серията ролята и пасва като памперс за бебешко дупе! Не съм фен на Garbage, но предполагам, че интро-песента е нейна. Другото нещо е, че реализацията е реализирана реализиращо реализационно. Не ме карайте да го повтарям. Където имаше ешкан - беше добър. Където нямаше ешкън - имаше референции. Ето ги и тях (тези, които намерих на първо четене, сигурно има и още):
1. В самото начало терминаторката се влачеше по същия начин, по който Т-800 се тътреше към края на Т2.
2. Имаше го загатнат и въздесъщия канал от Т2, в който Джон бягаше с байка си от Т-1000. Е тук нямаше байк и не го гонеше Т-1000, но факта си остава - Джон бяга от терминатор в канала.
3. Реферанса към момента в който Т-1000 караше Сара да извика сина си и след като тя каза "Не", той започна да и причинява болка придружена с репликата "I know it hurts". Симиларититу тук е напълно същия момент, но репликата е сменена с "you're making things difficult".
Има и по-дребни реферации, които няма да ги споменавам, но като цяло спомагат за Терминатора във филма!
Няма как да пропусна момента, в който Джон ще се пробва да маха чипа от главата на терминаторката и тя run-ва някаква луда симулация на силни емоции. Прехвърляне на множество възможни емоционални състояния за кратко време от тип "най-пряк път", търсейки верния отговор/подход към постигане на целта (в случая спечелване на човешкото доверие с цел самосъхранение). Което говори че мацката е ЗВЯРСКИ усъвършенстван модел, няма да се учудя да е над Т-1000 и да е прототип.
И разбира се отвинтващия главата КРАЙ на серията, който няма да кажа какъв беше, защото това е най-силния коз на епизод 1 и ще оставя всеки индивидуално да стигне до него и да УМРЕ!

П.С. Кои са Samson & Delilah ? 8O
П.С. Сори, ма Бета ви е неграмотен - кък съ пиши думата? "Референции" или "реферации"? Ногу време съ мислиф и ришиф дъ питам. :roll:
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Ааам, ткоата... искам да изфуча една буквичка и после четири цифрички.
Ти видя ли ве??!! Маафацка.

Адски приятна първа серийка. И предвид факта, че допреди седмица не знаех хич, че ще го дават толкова скоро, влиза още по-приятно.
Не знам за липсата на конски дози ешкън, ама началната песен в комбинация с насичаща камера бяха зверски добре монтирани и както си трябва надъхаха до дупка. Интрото също беше приятно, аха да загатне за якото тупаници дето всички ги очакваме.
Сцената в канала беше отвъд човешките възприятия просто. Вярно малко тъпо нашия ора по улиците като на бостана с АЗЛК и обиколи 3 квартала и накрая Термометърката пак беше застанала гордо във формата на буквата Ф на пътя му, ама тва беше тотално опростено със една зверска катастрофа. От друга страна това повдигна и въпроса дали Джон Конър не е сам той машина, след като с изкълчен глезен и още какво ли не оцеля и баси и отвинтващата катастрофа, и въпреки всичко рипкаше като съща Ивет Лавова.
И естествено си имахме "Call to John" в сцената с изтезаването.
А Камерън кат снесе и почна да повтаря едни и същи аргументи и влезна в безкрайна ... шлайфа? .. както и да е, се тая, абе, много машинно от нейна страна.
Освен това във серията имаше и много лАйна, примерно може да ни спестят разните лиготии от типа "знаеш че няма да унищожат терминаторката още в първия епизод, така че що не спрат да ни редят ред сълзи, ред сополи, ред хот чили пепърс и не продължат с ешкъна". Направи ми и впечатление че сичките са ебаси ревльовците. Във втория филм сичките бяха некви тъф, един вид, там минали военно обучение енд шитс, няма място за разни сълзи и прочие безполезни работи. Тва си беше проблем и в първата серия де. Както и да е, тва са минорни дефекти, предназначени основно да го гледат и жени тоя сериал. Аз мога да си ги скипвам.
Финала естествено е основното тука, дето не само спаси серията, ми направо я изтреля в орбита. Баси мощното, крайно време ебаси. Ония се счупиха да пращат разни Т-800, шо не земат да пуснат големите пушки се се чудех досега. Еми вече не се чудя, мухахаах.

Бтв искам Т-1000 във Salvation. Не Робърт Патрик, ами разни други, много и още по-лоши. Абе представяте ли си ся как Т4 ше земе да се окаже много як. С тея кинти като бюджет не очаквам нищо по-малко от нон стоп футуристичен ешкън с елементи на масофки масаки.

Бтв в.2, утре е края на света, да знаете.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

А аз как ще ти се смея като Т4 се окаже = Т3. Ши съ ЗАДАВЯ със смях и ши при(о)падна и ши съ гътна и ти шми платиш погребението + джобни за оня свят! Все пак никога не знаеш кого ще требе да подкупваш.
То бива бива очаквания, ама покрай тия Хроники хайпа почна много да си удря гъзъ в тавана усещам. Ся ще ти го кажа в прав текст лишен от преносни смисли:
НЕВЪЗМОЖНО Е РЕЖИСЬОР ОТ КАЛИБЪРА НА ЕМ-СИ-ДЖИ ДА НАПРАВИ "УБЕР-ЯКИЯ-ФИЛМ-КОПЕЛЕ!", ПА ДОРИ ДА СА НАМЕСЕНИ ТЕРМИНАТОРИ И КРИСЧЪН БЕЙЛ.
Stick this deep in your head and no, no, no, no...don't rotate it!
Верно сцената се казваше "Call to John". Пу! От...ъъъ...//въведи-тук-няква-голяма-цифра-и-натисни-ентър// пъти в които с го гледал тоз филм, да не мога да се сетя за името. Явно е време за поредната доза Т2! :smoukin:
Някой няма ли да ми отговори на послевписите? :( Ного съм любопитен. Щи гу почерпя с виртуална бира. :cheers:
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Познайте кой тоамън изгледа пак Т2?
Еми няма такъв филм. Никога не съм му писал ревю и все за него говоря. Еми чудя се как да го опиша и една дума винаги изниква в глъътъ ми: ПЕРФЕКТЕН. Няма гафове които да ме дразнят (даже и сцената дето нашия пръска зелката на Т1000 с помпата, а тя е сцепена предварително; тва дори ме кефи като го виждам всеки път), няма толкова издържаност във всяко едно отношение. Тука е мислено над всеки миниатюрен детайл до побъркване. Не случайно и в класации и за сай-фай и за ешкъни тоя филм се е по някакви върхове. Най-големият е просто.

По въпроса за Самсон. Тва е от Стария Завет оня културист дето като му отрязали косата и му виснала чурката. За тва пък е била виновна жинъ му май (може и да не му е жинъ) щот нашия и казал че тва му бил кусура и тя като съща кака Сийка го изпортила на лошковците, уфцата му с уфца.
А що така са казва серията, ми некфи метафори, фкарали са малко креативност в името.

"Реферации"??? Тва какво е? Иначе се зачудих кък го пиша и реших че не го пиша въобще.

EDIT: Я вижте на кво се натъкнах: Т2.
Публикувай отговор