realprofesora написа:Няма да цитирам никой просто ще се опитам да отговоря на няколкото въпроса произлезли от горните 4-5 мнения.
По въпроса колко са "гадни" Загорка и Ариана се вижда от процента пазарен дял.При свободен пазар консуматорите сами си избират какво да пият.Има и по-евтини бири има и по-скъпи.Моят съвет е- ако ви хареса дадена бира си пийте от нея , но не е лошо от време на време да пробвате и от други марки.
Вкусовете на хората са различни и трябва да сме толерантни в това отношение.За пример в Германия се произвеждат над 150 вида бира и пак се внасят други видове.
Имам много познати които си харесват Шуменско и Каменица , еми извинявайте но на мен честно да ви кажа не ми отговарят на вкуса.Има бири които ми харесват като Стела Артоа и Хайнекен ,но си ги позволявам на празници.
По въпроса за консервантите се разбрахме -това ,че на някои след пиене на дадена марка им оставал гаден вкус в устата не знам от какво е .Или не са си мили зъбите или мезето им не е добро.

Но пак ви казвам консерванти в продуктите на Загорка АД не се слагат.Кълна се в децата си.Работя там от 20 години.
Който разбрал -разбрал Наздраве! На останалите късмет с намирането на любима бира.

Пазарен дял, дрън-дрън! Сякаш сме Китай или Индия, и стотици милиони предпочитат любимата бира...,Е да, ама не! Колко може да е пазарния дял в една изнемогваща страна? Не в проценти, а в реални хора? И не се ли послъгва, и то доста, все пак всички знаем как се правят тия стъкмистики?
Прави впечатление и друго - с навлизането на чужди големи вериги магазини започна да се предлага и бира, изцяло от внос! Интересното е обаче, че започна и големия дъмпинг на пазара! Как ще отговорят местните производители на това? Защото, нека не се лъжем, цените на туземската бира са доста високи! Освен това, в тези големи вериги редовно се правят намаления, и бирата, като една от стоките им, доста върви! В случая визирам ЛИДЛ! Защо обаче, не виждам по другите магазини(в ЛИДЛ загорка и ариана не се продава, само шуменско е от българските), същите намаления? Само не ми излизайте с клишето, че загорката е най-най, и прочие глупости! В тази връзка, не смятате ли, че пазарния дял на Загорка(какъвто и да е той), е просто един силно надут балон? Все пак, лично виждам, какви количества се купуват, вече от месеци, и не само на промоция, от ЛИДЛ! Разбира се, един ЛИДЛ едва ли е сериозен показател, но съм сигурен, че навсякъде е така в България, доста лидъли има, а и не само те!
И накрая, относно гадния дъх, може би малко неправилно се изразих - остава нещо като леко гадене! И това е истина, за съжаление!Едва ли се получава само от пастьоризацията! А колкото до миенето на зъбите, не само работягите от Загорка имат представа как се ползва паста и четка за зъби, и ние поназнайваме туй-онуй!