Хайде на HD каналитеее...

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Хайде на HD каналитеее...

Мнение от nike718 »

nasenceto написа:Ъпдейтнах го преди седмица. :cry:
Интересното е, че HD каналите вървят перфектно, а само на Дискавъритата и HBO чезне звука.
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... B+8620%2F2

Аз имах подобен проблем и се оказа че ми е слаб сигнала,след монтирането на горепосоченият усилвател за 10 лева нещата са супер.Усилвателя съм го сложил на входа на кабела на близу и от там на телевизора Panasonic с conax модул.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Ще взема да пробвам...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Преди малко взех точно такова, само че с 3 изхода (тея от сайта са по скъпи с около 1 лв спрямо Телевизионния.
Файда - никаква. После ми мина през главата (както винаги после) че на тва пише че усилва сигнала, което подобрява картината и т.н. ама моята кабелна е цифрова... Дали ще има добър ефект.
PS: Опъвам се да си догледам заекващия Беър Грилс...
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Тва май усилва аналоговия,цифрова или има,или няма според техниците,въпреки това,че на моя панасоник излиза една скала за качеството на сигнала...
Dog drags - no tracks...
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

nasenceto написа:Преди малко взех точно такова, само че с 3 изхода (тея от сайта са по скъпи с около 1 лв спрямо Телевизионния.
Файда - никаква. После ми мина през главата (както винаги после) че на тва пише че усилва сигнала, което подобрява картината и т.н. ама моята кабелна е цифрова... Дали ще има добър ефект.
PS: Опъвам се да си догледам заекващия Беър Грилс...
Ами при мен усилва и цифровия,програми ,които преди да сложа усилвателя,се виждаха само квадратчета от картината и прекъсващ звук,сега си ги гледам без проблем.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Къде си го вързал? Да не би да съм го сложил на неправилно място. Аз махнах сплитера на входящия кабел и го сложих на негово място, че съм с 4 телевизора - 2 с примници, един без (с прекъсващия звук, за който обаче също си плащам) и един аналогов.
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

nasenceto написа:Къде си го вързал? Да не би да съм го сложил на неправилно място. Аз махнах сплитера на входящия кабел и го сложих на негово място, че съм с 4 телевизора - 2 с примници, един без (с прекъсващия звук, за който обаче също си плащам) и един аналогов.
Точно по същият начин съм го вързал,както си описал.И аз имам 3 телевизора,два на аналог и основнят на цифра.Нямам обяснение за проблема ти.И на двата приемника ли имаш прекъсвания на звука?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

На приемниците проблем няма (2 черни и един Topfiled). T.e. има - бръмчи на по бяла картина, а без тях проблем няма (на всички). Има предположение, че е от Skart кабелите.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Не е предположение,нали ти писах преди,оправи се брума след като си купих кабел от 15 лева.
Един такъв доста тежък е кабела с "позлатени" накрайници,брумовете изчезнаха.
Преди това си бях купил един филтър цилиндричен,слага се на кабела,пасивен,но от него файда йок. :)
Dog drags - no tracks...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

http://www.technicalwhizz.com.au/html/digital_tv.html

"I Have Digital TV But My Pictures Freeze, or Blocks Appear and Sound Stops and Starts. Why?"

These are classic symptoms of a problem receiving the digital signal to your TV. There can be a range of possibilities causing these symptom here are a few.
Antenna problems; such as it is not digital compatible, corroded, or not strong enough
Cable problems; aged cable, kinks, not shielded correctly, cable to long
Faulty wall plates, or not digital compatible leads behind the TV,
Poor quality Digital set top box or TV.
If you don’t live in the main cities it can be unlikely a digital box under $80 will work well on all channels.
We can rectify any digital problems you have from recabling, installing an antenna or providing a digital set top box to installing a fully featured Digital Television.
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

nasenceto написа:http://www.technicalwhizz.com.au/html/digital_tv.html

Cable problems; aged cable, kinks, not shielded correctly, cable to long
Това е проблемът, при Близу е същото. Евтини неекранирани скарт кабели = много бръмчене.
В комплекта на приемника, който са ти дали, е включен точно такъв неекраниран скарт кабел.
Купуваш си екраниран кабел и бръмченето изчезва.
Просто ТВ операторите не искат да признаят за този проблем, тъй като решаването му е свързано със сериозна инвестиция в скарт кабели.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Тва е поправимо с покупка на нови и качествени, ама HD каналчетата ще изчезнат.
Публикувай отговор