Настръхна ми косъма...

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Настръхна ми косъма...

Мнение от admin »

Абе и СКАТ са едни .. гледах ги преди няколко години когато имаше истина и обещаваха да направят нещо, сега нищо не става от тях. Казват тук - таме нещо, но всичко им е контролирано. След като не са ЗА правителството тогава защо го подкрепят единодушно при гласуване на законите :?: Играят партия братле, на Волен му лъснаха кирливете ризи и хората взеха да бягат от него и политическата му кариера ще залези и той го знае.

Относно темата мисля, че не би следвало въобще да се повдига. В Германия един техен учен беше осъден на затвор, само защото постави под съмнение избиването в конц лагерите, а именно, че не е възможно физически за толкова време да убиеш толкова хора като изчислява колко хора събират газо-камерите и т.н., освен това се аргументира, че би излезело прекалено скъпо и безумно да транспортираш хора от единия край на европа до другия само за да ги убиеш по лесно е на място да ги гръмнеш и др. разни факти.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

До туркофила!
Колко пъти си бил в турция бе, мой човек? Мнението ти от лични наблюдения ли е формирано или от гледането на сериали по "Босфор"тв? Може би си ходил до Цариград и те тва, е да Цариград е почти европейски град, но натам всичко си е див Анадол-забрадки, нинджи, цигании...А, Цариград е европейски град много преди да го превземат пълчищата резаци и да обезобразят 90% от хубостта му. Защото Цариград е Константинопол-люлката на цивилизацията на Европа. Но твоите любими европейци с поганската си вяра и ориенталските мурафатеи, дори и него са успели да обезличат. За да бъде една държава добра, трябва да е цивилизована, да има култура и традиции, добросъседски отношения...Кое от изброените имат?! Добре, имали са варварско минало-сега казваш е друго, ами да се извиниха на някой за варварщината си, да подобриха с някой взаимоотношенията си. Е, тва Армения, Гърция, все са доволни от таквиз съседи. А на нас да ни се извиниха за кланетата-ма моля ти се, искат паметна плоча на Шипка да слагат за избитите си читаци. НЕ! Никога не може да се нарече любимата ти турция държава нормална и цивилизована.

И недей всеки път да обръщаш спора в лични излияния-хич не ме интересува какъв си, откъде си, колко си преуспял и прочее. Тук водим спор и единствено мнението ти по дадения въпрос е интересно. Нищо лично! Нито искам да дразня някого, нито да налагам мнение-просто си изясняваме някои неща, нали тъй?!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nasenceto написа:Нико нищо не изопачава. Прочери ми пак поста, за да си сигурен. Относно моите лирични отклонения от темата - вследствие са на продължение на една стара тема. Малко ме пере офтопика.

Явно гледаш сам СКАТ, щом не си видял доста обширните репортажи по темата по другите медии, като БТВ, Нова,ТВ7, Европа (особено Европа) и др. Не нзнам що йм викаш слагачески. Две поредни сутрини гледах интервюта по бТВ с Дянков, Цветанов. Ми жална йм майка. Направо ги разплакаха, особено Цветанов. Толкова му дигнаха кръвното, че чак му се разтрепера гласа по едно време. Вземи погледай малки друга телевизия, че явно бая те облъчват с утопична пропаганда на СКАТ-аджии.

Вярно е че "победителя пише историята на една война", обаче няма как да замажеш очите на полвин милярд европейци, които са преживели всичко това и са го видели с очите си, още повече все още има живи между тях.

Викам им слагачески, защото са такива, нали точно това е и мотото на темата! Щото канят псевдоинтелигенти, да изопачават историята ни, щото любимият вожд е всеки ден по тях, да ръси скудоумията си, да нарича народа си кучета, свине и пр., щото не реагираха, когато комсомолското недоносче Ники Младенов нарече боклуци несъгласните с ГЕРБ, щото Ники дудука почна открито да ругае в ефир протестиращите фермери, отново слагайки се на любимия му ББ, и още много примери!

И още едно уточнение - СКАТ и партийката Атака, воглаве с пигмейчето Сидеров, отдавна, вече почти 3 години, нямат нищо общо, и не бива да се бъркат като едно и също! СКАТ и новата формация НФСБ, се явиха самостоятелно на изборите, и взеха към 80 000 гласа, класирайки се пети, нещо, което точно слагаческите медии се опитаха да игнорират напълно! А затова, че СКАТ изключително много дразни управляващите, е случаят с журналиста Д. Байрактаров, кандидат за кмет на Велинград ,който, слагаческите медии отново отминаха с пълно мълчание! Примери много, който има очи, ще види...

Не знам какво са видели половин милиард европейци, след като лагерите са били в строго охранявани, отдалечени територии, но тук има да се доизясняват още много неща! Все пак, тая война се е водила в целия свят, не само в Европа, макар и тук да е било главния театър на военните действия. Защо така ни се завира тоя холокост в лицето, при положение, че един СССР дава далеч повече жертви в тая война, в пъти повече? Или руснаците са по-долно качество хора от евреите? Или просто не са имали техните богатства, които нацистите им отнемат, вкарвайки ги в лагерите? Май там ще да е заровено кучето, та в тия лагери са избити и милиони неевреи, ама за тях холокост няма? Защо не се казва, че за тоя холокост са отговорни и евреи, на служба във вермахта и СС? Защо се премълчава, че след войната, в нарушение на всички международни норми, агенти на Израел шетат из цял свят, да издирват, отвличат и избиват,понякога и без съд, набедени от тях за военнопрестъпници? Нима съветските тайни служби не са имали далеч по-голямо основание и възможности да го правят, а и не само съветските? Това са интересни нещица, върху които трябва да се помисли...
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Лъжежертви на Холокоста се облажили с $42 млн. компенсации

Това нещо да ви напомня от нашата мила родна действителност? Кой използва всяка една възможност за печалба? А?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:До туркофила!
Колко пъти си бил в турция бе, мой човек? Мнението ти от лични наблюдения ли е формирано или от гледането на сериали по "Босфор"тв? Може би си ходил до Цариград и те тва, е да Цариград е почти европейски град, но натам всичко си е див Анадол-забрадки, нинджи, цигании...А, Цариград е европейски град много преди да го превземат пълчищата резаци и да обезобразят 90% от хубостта му. Защото Цариград е Константинопол-люлката на цивилизацията на Европа. Но твоите любими европейци с поганската си вяра и ориенталските мурафатеи, дори и него са успели да обезличат. За да бъде една държава добра, трябва да е цивилизована, да има култура и традиции, добросъседски отношения...Кое от изброените имат?! Добре, имали са варварско минало-сега казваш е друго, ами да се извиниха на някой за варварщината си, да подобриха с някой взаимоотношенията си. Е, тва Армения, Гърция, все са доволни от таквиз съседи. А на нас да ни се извиниха за кланетата-ма моля ти се, искат паметна плоча на Шипка да слагат за избитите си читаци. НЕ! Никога не може да се нарече любимата ти турция държава нормална и цивилизована.

И недей всеки път да обръщаш спора в лични излияния-хич не ме интересува какъв си, откъде си, колко си преуспял и прочее. Тук водим спор и единствено мнението ти по дадения въпрос е интересно. Нищо лично! Нито искам да дразня някого, нито да налагам мнение-просто си изясняваме някои неща, нали тъй?!
НЕ го обърнах аз, а ти нарцисе. Аз само ти отговорих на обидите. Или може би сам себе си нарече розов? Лигльо?
Да те светна - в Турция съм бил. В командировка съм ходил до Анкара за разлика от теб, който даже и границата не си пректарчвал и искам да ти кажа, че след тва пътуване почнах толкова много да ги уважавам турците, щото видях какво са постигнали. Пък ти само си гледаш сериалите и приказваш ей-така да не заспиш. Щото...разбираш ли, някой ти казал, пък на него приятеля му бил взел че чул. Не говори без да знаеш. Ставаш все по смешен.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Chankaishi написа:...
Че аз по тъпа нация от руснаците не се сещам да има. Те за 50 години 5 пъти си избиха интелигенцията до крак. Във Войната са дали много повече жертви от всики останали участващи, благодарение на олигофренсия си генерален щаб. Кво ми хвалиш банда мегаломани-пияндурници.

Относно лагерите - и 1000 души да са избили пак е огромно престпление срещу човечеството. Бройката на убитите и измъчените не определя големината на злото. Важани са помислите и идеите. Вие не сте в час бе хора... да защитавате геноцид? После кой ми разправя за Армения. А батко ви Младич - големия християнин и шовенист. Без да му мигне окото изкла 8000 мъже, юноши и деца. И тва ли е нищо - има няма 8000. Ма той от наще- балканец...простено му е. Извратени сте в мисленето си до крайност. В нормална държава щяха или да ви затворят или да ви пратят на психиатър само заради писанките ви в този форум.
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nasenceto написа:
Chankaishi написа:...
Че аз по тъпа нация от руснаците не се сещам да има. Те за 50 години 5 пъти си избиха интелигенцията до крак. Във Войната са дали много повече жертви от всики останали участващи, благодарение на олигофренсия си генерален щаб. Кво ми хвалиш банда мегаломани-пияндурници.

Относно лагерите - и 1000 души да са избили пак е огромно престпление срещу човечеството. Бройката на убитите и измъчените не определя големината на злото. Важани са помислите и идеите. Вие не сте в час бе хора... да защитавате геноцид? После кой ми разправя за Армения. А батко ви Младич - големия християнин и шовенист. Без да му мигне окото изкла 8000 мъже, юноши и деца. И тва ли е нищо - има няма 8000. Ма той от наще- балканец...простено му е. Извратени сте в мисленето си до крайност. В нормална държава щяха или да ви затворят или да ви пратят на психиатър само заради писанките ви в този форум.

Ха сега де, кой го обръща лични нападки? А после се сърдиш, че ти отвръщат? Ако ще казваш, нека е по същество по темата, че и аз поназнайвам някои нещица относно твоя милост, Живко ми поразказа туй-онуй... Но не искам да се задълбаваме в муждуличностни спорове, ще е тъпо, мисля, че досега сме се изяснили по тия въпроси!

Дали руснаците са тъпа нация, твое мнение, само за пример, най-добрите шахматисти, и най-добрите оръжия в света са техни, не знам защо? Дали те са си избили интелигенцията, си е тяхна работа, но се видя, че приемат чуждите нашественици много лично, както и показа войната! И въпреки всичките грешки на Генщаба им, все пак те спечелиха войната, а не прехвалените евреи! Ако пък случайно бяха загубили, сега нямаше да можеш да се правиш на такъв самоотвержен защитник на холокоста, нали?

Наистина, че бройката не определя големината на престъплението, никой не го отрича, въпросът е, че има изопачаване, което, кой знае защо, все е в полза на "нещастните" евреи? Затова и дадох примера с други народи, които също са дали много жертви! Защото се оказва, че евреите са дали по-малко от 10% от общия брой загинали! А се тръбят всякакви легенди, сякаш освен евреи, никакъв друг не е убиван!

Не знам защо намесваш събитията в бивша Югославия, явно съвсем не си наясно, какво е ставало там? Мюсюлманите на Алия Изетбегович (какво звучно славянско име), също не се церемоняха със сръбските християни! Но тъй като, тая война беше изцяло инспирирана от турски, и служби на други ислямски страни, подкрепяни напълно от САЩ, за техните зверства не се говореше! А знаеш ли, колко муджахидини, от целия ислямски свят, се биеха на страната на Изетбегович? Какво трябваше да правят Караджич и Младич, да стоят и да гледат ли? Тази война си имаше своите специфични особености, от натрупаните напрежения през времето на Югославия, които едва ли бихме разбрали изцяло, и които доведоха и до тия изстъпления!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Добре прав си за личните нападки. Моя грешка, ама бях кипнал на един съфорумец. (Кой по-точно Живко... Който и да си питал се хуабави неща за мен за казали... :lol: :lol: :lol: Щом знаеш кой съм, нека сме на равно и се представи и ти.)

Единия йм най-добър шахматист не е ли луд, на всичкото отгоре заведен със жълта книжка и сега бутащ се в политиката? Скоро не са се чували. Сега се чуват българи и индийци.
Нашественици е силно казано. По скоро се палят много когато други луди не си спазват уговорките за плячкосване на една невинна страна, която доста пъти е била под руско робство и бая е препатила от руснаците. Спечелиха войната, щото са луди (както по късно доказват и шахматистите йм). Ако не бяха спечелили, никой не можеше да знае какво ще е сега и изобщо дали щеше да ни има.
За евреите се тръби така, щото те са тези убити в концентрационни лагери или като роби. Другите поне са умрели геройски в битка... колкото и тъпо да звучи тва да умреш във война пък било и в боя.

Събитията в Югославия ги намесвам, за да покажа, че човека си човек, без значение от вярата или етноса. В нас са вплетени както злото, така и доброто. От нас зависи кое ще надделее. В нея войнагадости са правили и едните и другите, както във всяка друга, ама да хванеш няколко хиляди цивилни и да ги изколиш като агнета...наречи ме идеалист, ако тва не е зверско и нечовешко и не прехвърля всякви граници. Че те в Батак са изтрепали по-малко хора. Особеностите са ясни. Чел съм доста по темата, щото ми е интересна и подплавачите са си Сърбите, щота винаги ги е гонила мания за величие и доминантност. Накрая просто не са ги изтраяли и чашата е преляла.
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nasenceto написа:Добре прав си за личните нападки. Моя грешка, ама бях кипнал на един съфорумец. (Кой по-точно Живко... Който и да си питал се хуабави неща за мен за казали... :lol: :lol: :lol: Щом знаеш кой съм, нека сме на равно и се представи и ти.)

Единия йм най-добър шахматист не е ли луд, на всичкото отгоре заведен със жълта книжка и сега бутащ се в политиката? Скоро не са се чували. Сега се чуват българи и индийци.
Нашественици е силно казано. По скоро се палят много когато други луди не си спазват уговорките за плячкосване на една невинна страна, която доста пъти е била под руско робство и бая е препатила от руснаците. Спечелиха войната, щото са луди (както по късно доказват и шахматистите йм). Ако не бяха спечелили, никой не можеше да знае какво ще е сега и изобщо дали щеше да ни има.
За евреите се тръби така, щото те са тези убити в концентрационни лагери или като роби. Другите поне са умрели геройски в битка... колкото и тъпо да звучи тва да умреш във война пък било и в боя.

Събитията в Югославия ги намесвам, за да покажа, че човека си човек, без значение от вярата или етноса. В нас са вплетени както злото, така и доброто. От нас зависи кое ще надделее. В нея войнагадости са правили и едните и другите, както във всяка друга, ама да хванеш няколко хиляди цивилни и да ги изколиш като агнета...наречи ме идеалист, ако тва не е зверско и нечовешко и не прехвърля всякви граници. Че те в Батак са изтрепали по-малко хора. Особеностите са ясни. Чел съм доста по темата, щото ми е интересна и подплавачите са си Сърбите, щота винаги ги е гонила мания за величие и доминантност. Накрая просто не са ги изтраяли и чашата е преляла.

Този, който обявяваш за луд, се казва Гари Каспаров, и за мен е един от най-добрите за всички времена, ако не и най-добрия! И ако беше останал в шахмата, индийците щяха ряпа да ядат!

Милиони други също са загинали в немските лагери, и бройката им е далеч по-голяма от евреите! А какво е пречело на евреите също да загиват в бой? Ако си гледал "Пианистът", там донякъде е онагледено!

Сърбите, че са си шовинисти и националисти, е вярно, но в случая са си прави, де да бяхме и ние като тях! А подпалвачите съвсем не са те, това е западната пропаганда, както писах и в предния пост - изопачаване на истината, както е удобно! Няма логика, сами да се подпалват, при положение, че всички основни лостове на властта във федерацията са били техни! Босненските мюсюлмани са нещо като нашите помаци в Родопите - помохамеданчени сърби и от другите народности! Ти би ли дал независимост на помаците, ако поискат? Пропускаш и друго - неслучайно споменах за муджахидините, те са били наемници, които са се биели за пари, и то немалко! Интересно, кой би могъл да им плаща, като се знае, че босненците няма откъде да имат тия пари? Задаваш си въпроса - кой има интерес от създаването на ислямски анклави в сърцето на Европа, първо Босна, после и Косово, и разбираш кой стои зад цялата тая война! Сега светна ли ти?
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Обаче, Насе, страшни доводи праскаш, чак ти се възхищавам на моменти. Руснаците спечелили войната, щот били луди! Шахматиста бил обявен за луд, за това се бил бутал в политиката...Сърбите избили мюсюлманите-пък те си спретнали държава напук...
Да си се замислял, че тоя дето издава "жълти книжки" се домогва до абсолютна власт? Ама такава, каквато не е имало и при императорите дори. Защото, ако императорите са управлявали от и в името на Бог, то този другар(със срамно звучащо на български име) управлява в името на парите и световното банкерство! Но, виждаш, никоя лъжа не може да бъде вечна, Русия се пробужда, и пак ще има светли дни пред себе си. Защото, Насе, може да ти прозвучи смешно сега(макар и да си Православен), но това , което Бог е предопределил, никои дяволски козни не ще могат да развалят!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Tи май не си виждал Каспаров в интервю. Че на него му личи от километри. Кой мислиш изправи Русия на крака? Американските милярди, не нещо друго.

Относно Югослваия :
Не знам що сравнявате една федерална република с еднонационална. Я взете се ограмотете малко. Всичките страни съществували в тая федерация са имали суверинитет. Както сам каза, Сърбите са имали всички лостове на власта и са започнали да се държат като господари на федерацията. Има разлика нали? Въобще няма логика да правиш аналогия с нас. Тва е все едно щата Вашингтон да започне да си позволява повече от другите щати в Америка и другите да го търпят, въпреки че са малко по-малобройни като население. Ми нали ша стане страшно...
Кой може да налива пари - арабите... Щатите нямат интерес да има мюсюлмански държави толкова навътре в Европа. Най вероятни са Сирийци, Иранци, Хамаз, че защо не и Кадафи (съите тея наемници се биха и за него миналата година). Турците не ги ври там дето не йм е работата. Не забравяй че са светска държава, за разлика от доста мюсюлмански такива.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Интересен диспут се получава. Това е добре, харесва ми.
Казваш, Америка не я топли мюсюлмански анклав на балканите. Не съм съгласен! Ако приемем САЩ, като имперска сила, а тя си е точно такава-то в пълна сила за нея ще важи древното "разделяй и владей", нали? В тоя ред на мисли, не е ли точно тя заинтерисувана да слага прът в обединението на Европа? Как мислиш? Кой печели и кой губи, ако добрата стара Европа се обедени в единна и мощна държава? Партньора си е партньор, както гласи оная стара поговорка, ама нефта си е с пари. Искам да кажа, че, ако искат да задържат статуквото(а не може да се съмняваме, че искат, нали?), ще правят всичко възможно Европа да остане нестабилна и разединена, няма да жалят сили и средства. И те точно това правят-старите оядени банкери оттатък Атлантика.

Пп. На кого мислиш е турция най-верния ибрик на Балканите? Колко военни бази държат и какви пари се наливат годишно?! Защо е всичко?
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nasenceto написа:Tи май не си виждал Каспаров в интервю. Че на него му личи от километри. Кой мислиш изправи Русия на крака? Американските милярди, не нещо друго.

Относно Югослваия :
Не знам що сравнявате една федерална република с еднонационална. Я взете се ограмотете малко. Всичките страни съществували в тая федерация са имали суверинитет. Както сам каза, Сърбите са имали всички лостове на власта и са започнали да се държат като господари на федерацията. Има разлика нали? Въобще няма логика да правиш аналогия с нас. Тва е все едно щата Вашингтон да започне да си позволява повече от другите щати в Америка и другите да го търпят, въпреки че са малко по-малобройни като население. Ми нали ша стане страшно...
Кой може да налива пари - арабите... Щатите нямат интерес да има мюсюлмански държави толкова навътре в Европа. Най вероятни са Сирийци, Иранци, Хамаз, че защо не и Кадафи (съите тея наемници се биха и за него миналата година). Турците не ги ври там дето не йм е работата. Не забравяй че са светска държава, за разлика от доста мюсюлмански такива.

Направо трепеш слона с прашка, с тия доводи :lol: ! Американските милЯрди били изправили Русия, как ли не! Американските милиарди, никого не са изправили, те само са заробвали! Между другото, вече няма американски милиарди, за справка - световната финансова криза, която почна именно от прехвалената Америка! Май, американските милиарди отдавна са се превърнали в китайски трилиони! Но това е друга тема.

А колкото до Русия, тя винаги ще се изправя, щото с тия залежи на нефт, и особено газ, с който държи в ръцете си цяла Европа, няма как да е паднала! Ами златото и диамантите, ами другите залежи? Ами военната промишленост?

Е, па таквоз чудо, като еднонационална държава, няма! Казват се унитарни, и там наистина се различават от федерациите! Но сравнението ти, отново със САЩ, е крайно неуместно! Защото, точно гражданската им война през 19 век, е била по този повод - опита за отцепване на някои южни щати! Нима мислиш, че сега биха го позволили? Характерното за американската федеративна система е, че всеки щат може и да си има закони, но има общи, федерални закони, които са над тях!

Муджахидините, са най-вече от Афганистан, Пакистан, Чечения, и прочие, един вид - талибани! И точно турските служби са най-замесени, Турция имаше най-голяма изгода от това отцепване!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Финансовата криза започна от алчните финансови корпорации, които продаваха (и препродаваха) с огромна доходност рискови застрахователни книжа и ипотеки. (Не съм финансист, но грубо казано така звучи). Тези корпорации са частни. Вярно е, че американскорто правителство си затвори очите за тази схема, защото правителствени служители (като Бернанке и предишните шефове на националния резерв) са тясно свързани с банковия сектор, а и една бясно растяща икономика (макар и балонна) намалява разко лихвите по американските облигации, в резултат на големия рейтинг.
Точно Америка наля много пари в руснаците, защото слаба Русия след разстърсващ преход на режима носи огромни рискове, от които амрекинцаите биха изпатили много. Икономически. Причината да налеят толкова милярди там е същата, поради която ЕС налива пари в напръв поглед безпесрспективни страни като нашите. Колкото по богати са партньорите ти, толкова по-големи са потребностите йм и толкова повече купуват от теб (не само суровини, но и ноу-хау). Т.е. гарантират си клиенти. Една огромна страна като Русия би била отличния клиент на щатите и повече от естесвено беше наливането на капитал.
Относно това, че американските милярди са Китайски трильони - в тва спор няма.

За залежите съм също напълно съгласен. Такава страна никога не може да падне, но може да забави развитието си, както и това на световната икономика, затова един финансов ритник в задника е повече от удачен в случая.

Относно Югославия: До колкото съм запознат държавата йм е била точно такава, каквато си описал щатите в последното си изречение. Проблема йм както казах е, че на знакови места са били сръбски граждани, които жаргонно казано са дърпали килимчето към сръбския вилает. Сърбите са започнали да се държат като едновластници в една федерация и от там е започнала пукотевицата.
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

Имам предложение - хайде да престанеш с тия милЯрди, нарочно ли го пишеш така? Или не си научил в училище как се пише?
Публикувай отговор