Що е солидарност,и има ли тя почва у нас...

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Що е солидарност,и има ли тя почва у нас...

Мнение от Bul-Dog »

Знаех си бе, знаех си, че тва вашето с любов ще свършииии... :mrgreen:
Е, радвам се, че ни направихте свидетели. Айде пък на следващата сбирка да ви видим и двамцата! :cheers:
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Аз бих искал да кажа нещо по темата за, но не точно.

Конкретно към колегата, който казва, че Европа иска да сме добре. По-скоро за Европа е важно ние да сме "Развиваща се" Икономика, което ще рече, че все още ще бъдем евтина работна ръка.

И ще Ви кажа защо мисля така.
Изказване на немски бизнесмен.

"Колко ми струва един работник в България"
Отговор: Около 400 евро - 200 евро заплата друго е данъци и осигуровки.
Немеца: Мхммм, все още в Индия е по-евтино.
Отговор: Да. но там нивата се вдигат, но тук все още сме на етап развиваща се икономика и ще се поддържат ниски нива, защото няма да сме атрактивни.
Немеца: Да така е, нещата се балансират в дългосрочен план.

Относно земеделието:

Зеленчукопроизводството ни, няма да стигне никога Испания и т.н. Дотациите там са огромни, колкото и да се напъва зеленчукопроизводителя в България, не може да докара цената на Испански домат или Гръцки картофи.

За нещастие и на неголемите зърнопроизводители не им беше позната практиката със спекулациите, но и те започнаха и ето го резултата. А министъра стои и хвърля бомби по-новините и хората се стресират.

В крайна сметка остава въпросът, какво можем да направим ние. Ами единствено можем да се постараем да минем успешно през бурята. А всичко останало си е празни приказки.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

HoCuS написа:Аз бих искал да кажа нещо по темата за, но не точно.

Конкретно към колегата, който казва, че Европа иска да сме добре. По-скоро за Европа е важно ние да сме "Развиваща се" Икономика, което ще рече, че все още ще бъдем евтина работна ръка.

И ще Ви кажа защо мисля така.
Изказване на немски бизнесмен.

"Колко ми струва един работник в България"
Отговор: Около 400 евро - 200 евро заплата друго е данъци и осигуровки.
Немеца: Мхммм, все още в Индия е по-евтино.
Отговор: Да. но там нивата се вдигат, но тук все още сме на етап развиваща се икономика и ще се поддържат ниски нива, защото няма да сме атрактивни.
Немеца: Да така е, нещата се балансират в дългосрочен план.

Относно земеделието:

Зеленчукопроизводството ни, няма да стигне никога Испания и т.н. Дотациите там са огромни, колкото и да се напъва зеленчукопроизводителя в България, не може да докара цената на Испански домат или Гръцки картофи.

За нещастие и на неголемите зърнопроизводители не им беше позната практиката със спекулациите, но и те започнаха и ето го резултата. А министъра стои и хвърля бомби по-новините и хората се стресират.

В крайна сметка остава въпросът, какво можем да направим ние. Ами единствено можем да се постараем да минем успешно през бурята. А всичко останало си е празни приказки.

Напълно съм съгласен с колегата, и искам да вметна само още нещо! Колегата употреби термина "развиваща" се икономика, което пък ми напомни за преди години, когато съществуваше разделение на света на три - развити капиталистически страни, социалистически лагер, и третия свят - "развиващите" се страни! Тогава се казваше страни, а не икономики, но е едно и също. Под трети свят се визираха новоосвободили се от колонизация страни от Африка, Азия, и Латинска Америка.

Е, сега трябва да е ясно, откъде е тръгнал "прехода", и докъде ни е докарал, щом вече официално сме в третия свят!
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Един британски содомит спечели срещу Далаклиев на Олимпиадата. И то след като беше почти пребит. Но съдиите отсъдиха 16:15. Деба и мафия смотана. :angry: Кво тряаше да направи нашия-да го убий ли?
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Aбе как няма да те заям. Колкото са ти взели, толкова си направил, ама БЕЗПОЛЕЗНИ. Заяждам те, щото не си признаваш гафа. Кажи - "сбърках, виновен съм" и те оставям на мира. Онея може да са объркали 5 кила, ама на фона на тяхата бройка са под ТВОИТЕ 5 процента. И аз гафя постоянно, щото съм претоварен от работа и постоянно имам хора на главата, а почивка няма, ама като се осера, си признавам и продължавам с гордо вдигната глава.
Взели сме ги, щото няма мераклии във времена на криза да си сменят работата, а тея индианци са събирани от кол и от въже. Като си много отворен, предложи някой читав на Деян и всички ще са доволни. А товя шеф не казвам че се отказал от фирмата си, ама се натиска натам накъдето очаква да паднат повече кинти. Многократно повече от тези, които му идват от "собствената" му фирма.

На сбирките на форума не намирам време да ида, че ако не бачкам, келешите са ми на главата, ама ето - стискаме си ръцете, на следващата сбирка да сме и двамата. Ок? :cheers:

Чети сега хубаво, за да не се излагаш повече с празни спорове!

Когато пускаш нова серия на програмна машина, дали ще е от сто хиляди, десет хиляди,200, 50 или 5 бройки, все едно, ти даваш еднакъв първоначално допустим брак, като бройка, не като процент. Да го кажем, че допустимия брак е 3 бройки, първоначално. Е, тия допустими 3 бройки не са ли повече от тия две, дето съм изпортил?
Второто, никой, и никъде по света, няма да заложи да се правят 2 бройки на ЦПУ. Казвам го, щото съм работил и в чужбина, пак в машиностроенето. За тая цел си има универсални машини, при които, можеш да контролираш, прекъснеш и коригираш технологичния процес, по всяко едно време, нещо, което при ЦПУ-то не можеш, няма как да стане.

Трето, да, изхабих ги тия две парчета, то е повече от ясно, не разбирам защо го размахваш толкова? Натрупана умора от последните седмици, предотпускарско настроение, и т.н., причини много. Но не съм съгласен, че тия две парченца бронз са по-голяма загуба от ония 5 кг изчезнал материал! Да, в крайна сметка се оказа, че има само 2 бракувани, и 3 изчезнали, това знаеш ли го? Ами, ако вече бях излязъл отпуска, кой щеше да направи нови? Пратих материал за вашите "спецове", да си ги остържат сами, имах друга работа, ама ядец, видя им се нанагорно, отказаха, с претекста, че нямали течащо охлаждане. Ами, да дойда да им оправя помпите и да им изчистя системите, кво ще кажеш? Значи, могат да хвърлят готови детайли, ама да ги правят, не могат? В тази връзка, последните две серии, дето съм пратил, са точно под бройка, и ако ще хвърляте, ще си берете гайлето, няма ме, и материал няма повече.

За хората ви, като са такива индианци, търсете други! Не мога да предлагам когото и да е, първо, щото не е моя работа, и второ, ти сам го каза - всеки гледа да запази добрите си кадри, трудно ще се привлекат, а и вече не са толкова много в тая област.

Деян не се "натиска" там, дето падат повече кинти, както се изразяваш, а стои при вас повече, защото все още явно не се доверява особено. При нас какво да стои, ние сме шепа хора, всеки си знае работата и я върши, той го знае много добре. И фирмата наистина му е собствена, а не в кавички, както го казваш. И пак забравяш, че той е и ТВОЙ шеф! :D

Ако някъде се насрочи сбирка, ок, идвам, хем да споделиш, как правиш програмите на плазмата, и там ли залагаш по 5-10см отклонение на детайл, както е по стандартите? :lol: :lol: :lol:
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Тоз сън не го лови да се обяснява. Аве, ей, гледай Олимпиадата, пий бира, радвай се на лятото. Кво сте ми се заразправяли за работа. Пфуууу
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

chamalin написа: Деян не се "натиска" там, дето падат повече кинти, както се изразяваш, а стои при вас повече, защото все още явно не се доверява особено. При нас какво да стои, ние сме шепа хора, всеки си знае работата и я върши, той го знае много добре. И фирмата наистина му е собствена, а не в кавички, както го казваш. И пак забравяш, че той е и ТВОЙ шеф! :D

Ако някъде се насрочи сбирка, ок, идвам, хем да споделиш, как правиш програмите на плазмата, и там ли залагаш по 5-10см отклонение на детайл, както е по стандартите? :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Tи си върха на будализма бе човек. Кво ми се обясняваш. Никой не е казл, че е станало кой знае какво, а че не си признаваш издънката. Да вземеш да го питаш Деян колко се доверява. Започвам да си мисля, че вече повече се доверява на нас отколкото на вас :lol: :lol: :lol: Относно плазмата - и преди го казах, Стоя си на думите че на 5 метра 5 мм отклонение са в толеранса. Ма ти си достатъчно смотан да не го разбереш по колкото и различни начини да ти го кажа.
Bul-Dog написа:Тоз сън не го лови да се обяснява. Аве, ей, гледай Олимпиадата, пий бира, радвай се на лятото. Кво сте ми се заразправяли за работа. Пфуууу
Комплекс майка. Не прощава... :lol:
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Нищо не каза, ама карай, следващия път ще кажа на Живко да те командирова, ти да направиш всички настройки и програмирания, да те видя къв спец си, или си по-голям индианец и от ония.

Спирам дотук, за мен спорът е приключил, моля оторизираните лица да пристъпят към изтриване на темата, и безтова се отплесна много!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Aз от машинна обработка не разбирам много (квото съм учил отдавна съм го забравил) и не се праскам като теб че знам всичко :lol: :lol: За теб е "господин Желязков". Недей много го мисли, щото сме си говорили с него за теб и както очаквах и той няма много добро мнение за желанието ти за работа, философските отклонения и т.н. :lol:
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

nasenceto написа:Aз от машинна обработка не разбирам много (квото съм учил отдавна съм го забравил) и не се праскам като теб че знам всичко :lol: :lol: За теб е "господин Желязков". Недей много го мисли, щото сме си говорили с него за теб и както очаквах и той няма много добро мнение за желанието ти за работа, философските отклонения и т.н. :lol:

Ти си го господиносвай колкото си искаш, не се бъркай в отношенията на другите, че нищо хубаво не излиза от това! Какво мнение има за мен, си е негова работа, мен не ме бърка, но пък, едва ли ти си оторизирания, да знаеш, и разпространяваш това . Но все пак, смятам да поискам да направи това, макар да знам, че ще откаже, но то си е за твоя сметка, като не знаеш нещо, недей да спориш по него.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

chamalin написа:
nasenceto написа:Aз от машинна обработка не разбирам много (квото съм учил отдавна съм го забравил) и не се праскам като теб че знам всичко :lol: :lol: За теб е "господин Желязков". Недей много го мисли, щото сме си говорили с него за теб и както очаквах и той няма много добро мнение за желанието ти за работа, философските отклонения и т.н. :lol:

Ти си го господиносвай колкото си искаш, не се бъркай в отношенията на другите, че нищо хубаво не излиза от това! Какво мнение има за мен, си е негова работа, мен не ме бърка, но пък, едва ли ти си оторизирания, да знаеш, и разпространяваш това . Но все пак, смятам да поискам да направи това, макар да знам, че ще откаже, но то си е за твоя сметка, като не знаеш нещо, недей да спориш по него.
Виж как хубаво го каза - "не се бъркай в отношенията на другите, че нищо хубаво не излиза от това". Крайно време беше да го осъзнаеш. Много обичам с чужди камъни по чуждата глава да лопортя... Ти си човека, който намеси професионалните и междуличностите отношения в един съвсеем различен спор, така че внимавай. Квото повикало... :twisted:
По-леко с искренето, че от много приказки и писанки по форуми, накрая наистина ще има нацупени и разсърдени, без значени аз или ти...
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Виж как хубаво го каза - "не се бъркай в отношенията на другите, че нищо хубаво не излиза от това". Крайно време беше да го осъзнаеш. Много обичам с чужди камлъни по чуждата глава да лопортя... Аз със Желязков бачкам заедно от 10-на години. Където той и мен там ме дърпа. Ма теб не те знам ква допирна точка имаш него, че си толкоз отворен, да си позволяваш фамилярничене. Ти си човека, който намеси професионалните и междуличностите отношения в един съвсеем различен спор, така че внимавай. Квото повикало... :twisted:

Абе ти, да не го удари на ревност? Ти ли ще ми казваш, на кой как да казвам? Голям церемониалмайстор се извъди, май си сбъркал професията! Казах, че ще искам да дойдеш, и да ме светнеш, как ще изкараш две, от две бройки, за да знам и аз как да го правя занапред, нали казваш, че не знам? Е, не знам, и искам гу"син индженерина, както те водят там, да ме удостои с височайшето си присъствие, да ми каже, как да работя на смарта...Така добре ли ще е? А и, все пак, забравяш, че аз съм по-голям от него, а дали ще фамилиарнича, не е твоя работа, принципно това е взаимен процес! И тъй хубаво ща внимавам, че чак ща повикат...
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Ади лягайте си вече.И утре е ден.
:D :D
Dog drags - no tracks...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Диньо, виж ся недоносче :lol: :lol: :lol: Аз съм по цял ден с тях ,така че не знам кой къде ще ме вика. Отново те приканвам да внимаваш с държанието си, щото аз мога много да си тряа и да бъда много хрисим, ама разни издънки като теб като вземат много да ме дразнят и ставам най голямото лайно на света :twisted: :twisted: Не знаеш колко набързо мога да ти скроя шапка. С Желязков бачкам от от почти 10 години. Където отиде да работи, веднага ме е взимал със себе си и го познавам дотатъчно добре, да знам как искрено се дразни ако някоя незпозната въшка започне да коментира фирмата му, потенциала и, песронала и т.н. До колкото познавам Деян, той пък направо избухва в такива случаи. Стой си мирно на дирника, да не изгориш като факел. С две три подхвърлени думи мога да те изкарам най-черния на света. Започваш много да се пениш ... да не се разболееш от бяс.... Дразниш ме, разбираш ли :lol: Аман от мижитурки с мания за величие!

PS: Ама наистина си толкоз смотан ,че не разбра че аз хич не ща да ти разбирам от работата. Дано поне нея да знаеш как да я вършиш, че останалото в тоя живот се е видяло, че не ти се отдава :lol: :lol: :lol:
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

nasenceto написа:Диньо, виж ся недоносче :lol: :lol: :lol: Аз съм по цял ден с тях ,така че не знам кой къде ще ме вика. Отново те приканвам да внимаваш с държанието си, щото аз мога много да си тряа и да бъда много хрисим, ама разни издънки като теб като вземат много да ме дразнят и ставам най голямото лайно на света :twisted: :twisted: Не знаеш колко набързо мога да ти скроя шапка. С Желязков бачкам от от почти 10 години. Където отиде да работи, веднага ме е взимал със себе си и го познавам дотатъчно добре, да знам как искрено се дразни ако някоя незпозната въшка започне да коментира фирмата му, потенциала и, песронала и т.н. До колкото познавам Деян, той пък направо избухва в такива случаи. Стой си мирно на дирника, да не изгориш като факел. С две три подхвърлени думи мога да те изкарам най-черния на света. Започваш много да се пениш ... да не се разболееш от бяс.... Дразниш ме, разбираш ли :lol: Аман от мижитурки с мания за величие!

PS: Ама наистина си толкоз смотан ,че не разбра че аз хич не ща да ти разбирам от работата. Дано поне нея да знаеш как да я вършиш, че останалото в тоя живот се е видяло, че не ти се отдава :lol: :lol: :lol:

По природните закони, не можеш да станеш това, каквото вече си, ти сам си го каза! Само не разбрах, кога требе да дам заявката за тебе, да ползвам височайшите ти услуги? Кво се дърпаш кат щипана мома, ще дойдеш, ще поразмяташ някой акъл, току-виж, сме се понаучили от тебе на дворцов етикет...

Брех да му се не види, нали допреди малко твърдеше, че не мога да си върша работата, кво се изметна такъв? Ми кат не ми се отдава, ела ме научи, нали ти разбираш и знаеш всичко? Кво ми дреме, кой откога познаваш, това ли ти е мерилото за собствената кадърност? Ако ще и папата да познаваш, кат си калпав, все тая...

Но иначе, офертата ми си остава, кога да те "изискам"? Ама да те предупредя - смарта е доста скъпа машина, и всяка една авария може да ти струва една хубава, четирицифрена сума за ремонт, най-малко. Ха сега да те видя, държат ли ти мартинките, или само знаеш да се ежиш кат шекерен петел из форумите? :D
Публикувай отговор