Zamunda.NET vs. Zamunda.SE

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Zamunda.NET vs. Zamunda.SE

Мнение от sawo »

Ако той е единствения кодер там, жална му майка тогава.
Бил съм ъплоудер там за малко и толкова бъгове на едно място не бях виждал. Трябва специална последователност при създаването на торенти която граничи със суеверията на някоя дърта бабичка - първо тази отметка тук сложи, после тоя бутон натисни ама точно в тази последователност, иначе няма да стане. И след всички тези вуду магии, заклинания и прочие пак има голям шанс тракера да ти отхвърли торента поради някаква си причина, при което трябва да го създадеш наново, но с друго име (понеже файла не се трие реално от сървъра и не можеш да го качиш повторно), освен това трябва да промениш нещо и по съдържанието на торента, за да се промени размера на файла който ъплоудваш (отново никаква логика, само някакви суеверия и гадания). Честно казано аз изобщо не знам как някой може да е мотивиран да ъплоудва в такива условия.
На мене създаването на торента ми отнема 5 пъти по-малко време, отколкото качването на един файл 50кб на сайта им. Ъплоудвал съм стотици торенти в аренаБГ и никога не е имало никакви проблеми - всичко е работело точно както трябва. Честно казано, даже съм учуден, че изобщо замунда са имали някакъв програмист - при тях винаги всичко се е усещало сякаш всичко си им стои по default в торент портала (забравих как се казваше платформата която ползват) и няма кой да им изчисти бъговете, които не липсват в стандартната open source версия.

Ако един такъв човек беше в екипа ни, отдавна щеше да е махнат, в предвид че има за работа да поддържа един портал, който на практика вече е написан и няма кой знае какво толкова да се прави по него, не е като да пише тракер от нулата...
Ако той беше собственик, шеф или за какъвто там се представя, нямаше да прави всичко тайно, създавайки смут граничещ с паника. Първо бяха технически проблеми, после хакерски атаки, накрая се оказа че започвал сам отначало. Това, че има достъп до мейла и евентуално е регистрирал домейна не означава абсолютно нищо.
Най-вероятно отначало са започнали като един екип и в един момент са попитали кой може да регистрира домейна, той го е направил и толкова. След това е пипал някои части от сайта и е решил, че е негов, но интересно без да каже това на останалите по-рано, знаейки какво ще стане. Според мен в един торент сайт на базата на готов портал който се издържа сам чрез рекламите си не е толкова важно кой пипа по кода на портала, а кой координира ъплоудерите, кой следи всичко да върви в крак с релийзите на сцената и т.н. Според мен zamunda е популярна именно заради тези хора, а не заради един поне от това което съм виждал некадърен програмист.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

System_error, по повод цитата - ако проблемът е бил, че е на ниска заплата, можеше просто да смени работата. Не е като да не се търсят програмисти в София.
sawo написа:
Ако той беше собственик, шеф или за какъвто там се представя, нямаше да прави всичко тайно, създавайки смут граничещ с паника. Първо бяха технически проблеми, после хакерски атаки, накрая се оказа че започвал сам отначало. Това, че има достъп до мейла и евентуално е регистрирал домейна не означава абсолютно нищо.
Най-вероятно отначало са започнали като един екип и в един момент са попитали кой може да регистрира домейна, той го е направил и толкова. След това е пипал някои части от сайта и е решил, че е негов, но интересно без да каже това на останалите по-рано, знаейки какво ще стане. Според мен в един торент сайт на базата на готов портал който се издържа сам чрез рекламите си не е толкова важно кой пипа по кода на портала, а кой координира ъплоудерите, кой следи всичко да върви в крак с релийзите на сцената и т.н. Според мен zamunda е популярна именно заради тези хора, а не заради един поне от това което съм виждал некадърен програмист.
+1.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Подкрепям действията му, сега има два тракера и контента е по - разнообразен. Всъщност до колкото си спомням сега, този техния код съм го виждал много преди някой да се е сетил да направи замунда. Още когато се роди торента имаше един тракер с отворен код, този на замунда е взаимстван от там най - вероятно. същия дизайн само дето скина е пооправен малко ... обаче ме мога да се сетя как му беше името в момента. Беше нещо tb-... А аз ги ползвам и двата тракера в момента и хич не ме вълнува кой е истински и кой не, само си смених паролите на двата да са различни.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

admin написа:Подкрепям действията му, сега има два тракера и контента е по - разнообразен. Всъщност до колкото си спомням сега, този техния код съм го виждал много преди някой да се е сетил да направи замунда. Още когато се роди торента имаше един тракер с отворен код, този на замунда е взаимстван от там най - вероятно. същия дизайн само дето скина е пооправен малко ... обаче ме мога да се сетя как му беше името в момента. Беше нещо tb-... А аз ги ползвам и двата тракера в момента и хич не ме вълнува кой е истински и кой не, само си смених паролите на двата да са различни.
Това казах и аз, целия портал е opensource, предполагам се сещаш за tbsource - torrentbits.org, още преди години го бях тествал, на 99% е 1:1 с това което имат в момента.
Изображение
hristoyanev78
Новак
Новак

Мнение от hristoyanev78 »

Само се чудя дали старият екип прави мръсно на break, защото в късните часове е невъзможно да се влезе в .NET домейна. Или той е изпрал кофти хостинг, или старите му "колеги" го флудят яко :)

Offtopic: Надявам се да не се сметне за реклама, но Zamunda SE е огледало, което се вижда от потребителите извън България.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

Не е нужно да са хора от екипа. Аз поне видях разни мераклии за атаки, които не са от екипа.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Сигурно му правят мизерии ама ... както казва народа, всяко чудо за три дена, най - голямото за девет дена.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Сайта прекъсваше късно вечер доста преди да стане цялата тази история.
DyO
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от DyO »

Имам един приятел който познава хора от екипа и са му казали, че .SE е истинския сайт, а .NET ще открадне потребител ако се опита да влезе, аз тегля от .SE и нямам проблеми с нищо :wink:

надъхах се да си направя торент сайт :lol: :lol:
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

И какво точно ще открадне на тоя потребител? Душата? Живота? Парите? Здравето?

Яко глупости.
Аватар
JO_MASTERA89
Потребител
Потребител

Мнение от JO_MASTERA89 »

Аз си тегля и от двата сайта и не ме интересува кой на кого какво е откраднал. :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
DyO
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от DyO »

Tenebrus написа:И какво точно ще открадне на тоя потребител? Душата? Живота? Парите? Здравето?

Яко глупости.
Паролата сиугорно?
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

DyO написа:
Tenebrus написа:И какво точно ще открадне на тоя потребител? Душата? Живота? Парите? Здравето?

Яко глупости.
Паролата сиугорно?
Не пиши глупости...
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

И ти правиш сайтове пич? Евала! Шапка ти свалям. Явно си толкова навътре, че Rainbow Tables не ти трябват, като видиш md5 наниза и виждаш готово декриптираната парола.
DyO
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от DyO »

Tenebrus написа:И ти правиш сайтове пич? Евала! Шапка ти свалям. Явно си толкова навътре, че Rainbow Tables не ти трябват, като видиш md5 наниза и виждаш готово декриптираната парола.
Ако някой се регне, ас получавам парола/име и имам пълен контрол върху него 8)
Публикувай отговор