Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.
lutar написа:Странно е че отворихте тази тема. Мисля че вече сме я обсъждали веднъж.
Не необходимо да се ходи нито на Бермудите, нито кадето и да било по света за да се наблюдава подобна магнитна аномалия (защото е именно това). Има две такива места в Стара Загора. Едното е на Аязмото след обсержатрията към с.Дъбрава а другото на Баритна мина.
Пускаш се с колелото по байра стига до някаде и се връща назад. Цял автобус пуснаха и той се върна.
lutar ще обясниш ли точно къде се нaмирaт тези местa
Ходихме със една малка количка точно след табелата голямото надолнище (толкова е голямо че няма смисъл да се спори тука щото е учевадно) засилихме колата и тя спря и се върна леко назад. А на другото надолнище дето е преди тъбелата засилваш колата надоло а тя се връща стремително нагоре. А най странното беше че с футболната топка неставаше така тя си се спускаше нормално
За Бермудския Триъгълник имах/имам една мн хубава книга, обаче от около 2-3 години не съм я чел. Трябва да я видя пак, понеже имаше и мн примери за изчезване на плавателни съдове и др. с дати-те и сичкото му
jerry написа:Ходихме със една малка количка точно след табелата голямото надолнище (толкова е голямо че няма смисъл да се спори тука щото е учевадно) засилихме колата и тя спря и се върна леко назад. А на другото надолнище дето е преди тъбелата засилваш колата надоло а тя се връща стремително нагоре. А най странното беше че с футболната топка неставаше така тя си се спускаше нормално
Става на Дъбрава дори една вода да пуснеш (пробвано)
тя тече по нагорнището
jerry написа:Ходихме със една малка количка точно след табелата голямото надолнище (толкова е голямо че няма смисъл да се спори тука щото е учевадно) засилихме колата и тя спря и се върна леко назад. А на другото надолнище дето е преди тъбелата засилваш колата надоло а тя се връща стремително нагоре. А най странното беше че с футболната топка неставаше така тя си се спускаше нормално
Става на Дъбрава дори една вода да пуснеш (пробвано)
тя тече по нагорнището
Еми нали става въпрос за магнитно привличане. Как така водата ще се спуска нагоре като не е метал. Не трябва ли да става като с топката???
Ей ше ви убия е хора днеска съм ходил до Дъбрава да видя за прословутото горно надолнище ама ходих с колело.Карах там по някви пътеки и накрая след 1 час изморително каране през планината отидохме на табелата и ......... нищо ама тва сигурно щото бяхме с колела.Другия път ше идем с кола