На фона на останалата част от държавата, цъфтим и връзваме. Кое точно не разбираш от фразата "СВЕТОВНА икономическа криза"?deltas написа: В никакъв случай не може да се нарече черногледство,това е реалността,и да си слагаме розови очила,няма да помогне!
Колкото до това,че градът ни бил дръпнал,накъде?Закъм кривата круша ли?И кое смятате за оживление,моловете ли?Според мен,градът не е бил толкова зле икономически,откакто съществува!Почти замряло(или умряло)производство,едни от най-високите цени в България,масова безработица!И някакви изпечени мошеници се опитват да ни убеждават какви инвестиции ще потекат,как ще цъфтим и връзваме,та чак изкласяваме...!Да,ама не,наслушахме се,и им се нагледахме,вече 20 години!
Дори и това за електромобилите да не е партенка,пак ще е едно голямо нищо и половина!Все едно да се опитваме да лекуваме гангрена с аспирин!Или както е казал народа - ден до пладне...
Завод за електромобили в Стара Загора
- nasenceto
- келеш
Re: Завод за електромобили в Стара Загора
- deltas
- Потребител
Айде пак,с твоите розови очила!Кое е това,което цъфти и връзва?Кое производство е най-силно застъпено в града?Предприятие,което да е създало поне 1000-2000 работни места?Или и ти гледаш по моловете - колкото повече магазини,толкова сме по-добре,така ли?Я недей се излага!nasenceto написа:На фона на останалата част от държавата, цъфтим и връзваме. Кое точно не разбираш от фразата "СВЕТОВНА икономическа криза"?deltas написа: В никакъв случай не може да се нарече черногледство,това е реалността,и да си слагаме розови очила,няма да помогне!
Колкото до това,че градът ни бил дръпнал,накъде?Закъм кривата круша ли?И кое смятате за оживление,моловете ли?Според мен,градът не е бил толкова зле икономически,откакто съществува!Почти замряло(или умряло)производство,едни от най-високите цени в България,масова безработица!И някакви изпечени мошеници се опитват да ни убеждават какви инвестиции ще потекат,как ще цъфтим и връзваме,та чак изкласяваме...!Да,ама не,наслушахме се,и им се нагледахме,вече 20 години!
Дори и това за електромобилите да не е партенка,пак ще е едно голямо нищо и половина!Все едно да се опитваме да лекуваме гангрена с аспирин!Или както е казал народа - ден до пладне...
Кризата просто ни доубива,нищо повече!Ние сме от 20 години в перманентна криза,клоняща към катастрофа,създадена точно от такива,които разграбиха всичко!И на които сега им ръкопляскаме,докато ни лъжат най-нагло!
Тази криза вече се преодолява от много страни,но нас ще ни влачи още много,защото тя си е най-вече вътрешна,и управниците нямат никакво желание да направят нещо!Всичко друго са голи приказки!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
И като няма големи комунистически заводи какво от това? Безработицата например ни е много по-ниска отколкото доста други градове. Поразходи се малко да видиш как живеят другаде хората - нямат пари нито за храна, нито за сметките да си платят, нито за интернет да пишат по форумите...
Според мен не сме чак толкова зле, че само да се оплакваме и ревем.
- slimarkov
- Старо куче медалист
Да не говорим, че производството се изнася основно в страни от 3-тия свят, а в цивлизования свят остават Хай Тек производството (като електромобилите за момента), R&D (Research & Development), както и услугите и културния туризъм.
Въпросът е на кои искаме да приличаме и съответно какви да станем?!

- deltas
- Потребител
Да бе,те сигурно чехите са най-големите комунисти,щото и досега са си запазили големите заводи!И ми е много странна тази логика - да се равняваме по лошото!Виждаш ли,има и по-зле,да не се оплакваме!Колко ли ще го топли един безработен старозагорец,че в други градове има доста повече като него?Или пък някой бачкатор,че докато той взема 300 лв,на други места вземат по 240!На това ли му викаш хубаво?Колко зле трябва още да станем,за да кажеш,че наистина не сме добре?Може би безработицата да стане 100%?Е,тогава що ли се чудим какви отрепки ни управляват,щом като има хора с подобни разсъждения?sawo написа:И като няма големи комунистически заводи какво от това? Безработицата например ни е много по-ниска отколкото доста други градове. Поразходи се малко да видиш как живеят другаде хората - нямат пари нито за храна, нито за сметките да си платят, нито за интернет да пишат по форумите...

- deltas
- Потребител
Знаеш ли,като те чета,се питам,дали изобщо осмисляш какво пишеш,или просто я караш по инерция?Защо смяташ,че ние сме цивилизования свят?По какво съдиш?Че имаме висок стандарт ли?И че нямаме потресаваща корупция по всички етажи на властта?Или пък,че не ни управлява най-долната пасмина в държавата,воглаве с мутра-олигарх?Или по това,че почти нямаме организирана престъпност?Или може би по това,че почти нямаме безработица?Да продължавам ли?Мисля,че е достатъчно!По тези показатели,реално сме изравнени със страни от централна Африка и Латинска Америка!Ако това за теб е цивилизованото,не ми се мисли кое ще е нецивилизованото!slimarkov написа:Да не говорим, че производството се изнася основно в страни от 3-тия свят, а в цивлизования свят остават Хай Тек производството (като електромобилите за момента), R&D (Research & Development), както и услугите и културния туризъм.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
"добре" и "зле" са относителни понятия. Поставени извън контекст нищо не означават. Град Стара Загора се намира в държавата България, която се намира на Балканския Полуостров. Няма как да ни сравняваш примерно с един голям град в Америка по стандарт, без да вземеш в предвид че се намираме в държава, където стандарта като цяло е нисък. Ако тази логика ти е странна, постави на същия тест и своята логика - какво го топли един безработен нюйоркчанин, че има градове, много по-зле от неговия с много повече хора като него?deltas написа:Да бе,те сигурно чехите са най-големите комунисти,щото и досега са си запазили големите заводи!И ми е много странна тази логика - да се равняваме по лошото!Виждаш ли,има и по-зле,да не се оплакваме!Колко ли ще го топли един безработен старозагорец,че в други градове има доста повече като него?Или пък някой бачкатор,че докато той взема 300 лв,на други места вземат по 240!На това ли му викаш хубаво?Колко зле трябва още да станем,за да кажеш,че наистина не сме добре?Може би безработицата да стане 100%?Е,тогава що ли се чудим какви отрепки ни управляват,щом като има хора с подобни разсъждения?sawo написа:И като няма големи комунистически заводи какво от това? Безработицата например ни е много по-ниска отколкото доста други градове. Поразходи се малко да видиш как живеят другаде хората - нямат пари нито за храна, нито за сметките да си платят, нито за интернет да пишат по форумите...

Въпреки това на фона на останалата част от държавата, пък и на фона на повечето от съседните държави ако щеш, сме си сравнително добре. Аз не мога да разбера за какво изобщо спориш толкова разпалено? Всеки има право на свои разсъждения и възгледи и това че не си съгласен с тях не значи че трябва толкова да се впрягаш

- nasenceto
- келеш

- deltas
- Потребител
Нека не преиначаваме нещата!Именно това примиренчество ме дразни най-много!Видите ли,ние сме на Балканите,затуй трябва да сме най-сбърканите в света,така ли?Не искам да се равняваме с Америка,но дори и за Балканите сме си за окайване!Кой от близките нам страни е по-зле?Гърция и Румъния ли?Или Хърватска?А колкото до нюйоркчанина,там му плащат цял живот,ако е безработен,а тук?sawo написа:"добре" и "зле" са относителни понятия. Поставени извън контекст нищо не означават. Град Стара Загора се намира в държавата България, която се намира на Балканския Полуостров. Няма как да ни сравняваш примерно с един голям град в Америка по стандарт, без да вземеш в предвид че се намираме в държава, където стандарта като цяло е нисък. Ако тази логика ти е странна, постави на същия тест и своята логика - какво го топли един безработен нюйоркчанин, че има градове, много по-зле от неговия с много повече хора като него?deltas написа:Да бе,те сигурно чехите са най-големите комунисти,щото и досега са си запазили големите заводи!И ми е много странна тази логика - да се равняваме по лошото!Виждаш ли,има и по-зле,да не се оплакваме!Колко ли ще го топли един безработен старозагорец,че в други градове има доста повече като него?Или пък някой бачкатор,че докато той взема 300 лв,на други места вземат по 240!На това ли му викаш хубаво?Колко зле трябва още да станем,за да кажеш,че наистина не сме добре?Може би безработицата да стане 100%?Е,тогава що ли се чудим какви отрепки ни управляват,щом като има хора с подобни разсъждения?sawo написа:И като няма големи комунистически заводи какво от това? Безработицата например ни е много по-ниска отколкото доста други градове. Поразходи се малко да видиш как живеят другаде хората - нямат пари нито за храна, нито за сметките да си платят, нито за интернет да пишат по форумите...
Въпреки това на фона на останалата част от държавата, пък и на фона на повечето от съседните държави ако щеш, сме си сравнително добре. Аз не мога да разбера за какво изобщо спориш толкова разпалено? Всеки има право на свои разсъждения и възгледи и това че не си съгласен с тях не значи че трябва толкова да се впрягашЕдинственото което аз и ти можем да направим е да работим съвестно и да не дърпаме назад града и държавата ни
Щом сегашните управляващи са такива отрепки според теб, любопитно ми е за кого си гласувал ти?
Според мен не хората с различни възгледи са виновни, а тези които каквото и да се направи пак са недоволни и само мрънкат без да са свършили едно полезно нещо в живота си. (не се обиждай, не казвам че ти си такъв).
Ние,и да искаме,няма как да дърпаме държавата назад,крадците-новобогаташи го правят много успешно вече 20 години,а и преди това(понеже са си едни и същи)!Но пък,примиренчеството е най-лошото,спомни си какъв ден е днес?Защото,ако се водехме по такива разсъждения,то тогава и до ден днешен щяхме да сме си турски вилает!

- slimarkov
- Старо куче медалист
Хайде отговарям ти с цитат на новина от вчера и се надявам да не приказваш глупости от типа на това,колко е зле Стара Загора повече!deltas написа:Знаеш ли,като те чета,се питам,дали изобщо осмисляш какво пишеш,или просто я караш по инерция?Защо смяташ,че ние сме цивилизования свят?По какво съдиш?Че имаме висок стандарт ли?И че нямаме потресаваща корупция по всички етажи на властта?Или пък,че не ни управлява най-долната пасмина в държавата,воглаве с мутра-олигарх?Или по това,че почти нямаме организирана престъпност?Или може би по това,че почти нямаме безработица?Да продължавам ли?Мисля,че е достатъчно!По тези показатели,реално сме изравнени със страни от централна Африка и Латинска Америка!Ако това за теб е цивилизованото,не ми се мисли кое ще е нецивилизованото!slimarkov написа:Да не говорим, че производството се изнася основно в страни от 3-тия свят, а в цивлизования свят остават Хай Тек производството (като електромобилите за момента), R&D (Research & Development), както и услугите и културния туризъм.

http://www.chambersz.com/novini/35-novi ... eto-201011Стара Загора в челната тройка на 2 категории в конкурса Градове и региони на бъдещето 2010/11
19 февруари 2010
Стара Загора е на второ място в 2 категории в конкурса Градове и региони на бъдещето: в категорията Първите 5 FDi града за привличане на преки чужди инвестиции в Източна Европа и в категорията Първите 5 FDi микро-градове* за привличане на преки чужди инвестиции в Европа. Конкурсът се организира от FDi Intelligence, което е нова главна дирекция на Financial Times Ltd, специализирана в области, свързани с преките чужди инвестиции и насърчаването на инвестициите, съобщиха от Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора.
В първата категория челната позиция е за Бърно, Чехия. От трета до 5-та позиция са градовете, както следва: Острава, Чехия; Мишколц, Унгария; Дебрецен, Унгария. Във втората категория челната позиция е за Бордо, Франция. От трета до 5-та позиция са градовете, както следва: Корк, Ирландия; Мишколц, Унгария; Лимерик, Ирландия.
Проучването на потенциала и характеристиките е отнело повече от половин година. Обхванати са 223 града и 142 региона на Европа. Информацията е разглеждана по следните 6 критерия: икономически потенциал; човешки ресурси; ефективност на разходите; качество на живот; инфраструктура и добри условия за правене на бизнес. Седмият критерий, добавен от екипа на FDi, е стратегия за привличане на преки чужди инвестиции.
Оценката е извършена от независими експерти, привлечени от изданието. Церемонията по връчването на сертификатите ще бъде на 16 март в Кан. Следващият конкурс ще бъде след 2-години.
*Категорията микро-градове включва тези, с население под 250 000 жители.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тук ти е грешката от самото началоdeltas написа:Нека не преиначаваме нещата!Именно това примиренчество ме дразни най-много!Видите ли,ние сме на Балканите,затуй трябва да сме най-сбърканите в света,така ли

Кои страни не са зле е по-правилното. Гърция е пред фалит, Румъния не са много напред, ако изобщо са. За Хърватска не съм запознат, но като цяло картината е каквато я описах.deltas написа:Не искам да се равняваме с Америка,но дори и за Балканите сме си за окайване!Кой от близките нам страни е по-зле?Гърция и Румъния ли?Или Хърватска?А колкото до нюйоркчанина,там му плащат цял живот,ако е безработен,а тук?
Ние,и да искаме,няма как да дърпаме държавата назад,крадците-новобогаташи го правят много успешно вече 20 години,а и преди това(понеже са си едни и същи)!Но пък,примиренчеството е най-лошото,спомни си какъв ден е днес?Защото,ако се водехме по такива разсъждения,то тогава и до ден днешен щяхме да сме си турски вилает!
Относно америка, помощите за безработни са за определен период от време, в който трябва да си намериш работа. Ако беше толкова лесно да се кара на помощи, нямаше да имат толкова бездомници които живеят на улицата. Примера с нюйоркчанина го дадох в съвсем друг контекст - колко лесно се живее на помощи е съвсем отделна тема.
Относно Левски, изобщо няма смисъл да го споменаваме. Той е свършил толкова много а ние освен да мрънкаме по форумите в случая друго не правим. Никой не се е примирявал просто гледаме реалистично на нещата, но ако имаш план за действие, ще се радвам да го чуя.
- deltas
- Потребител
Знаеш ли,ставаш за говорител на хер Флик,или на Боко тиквата!Аз не искам на мен да ми е добре,искам съседа да е по-зле...!Какъв фалит,кви 5 лева?И като е фалирала Гърция,какво,ще я разпродават ли,заплатите ли ще им намалят,или имат хиперинфлация?Нищо,всичко са сцени,за да вземат повече помощ от съюза!И пак ще са на светлинни години от нас,дето не сме фалирали!А пък вие си се прехласвайте по приказките на онези лумпени,дето ни управляват!sawo написа:Тук ти е грешката от самото началоdeltas написа:Нека не преиначаваме нещата!Именно това примиренчество ме дразни най-много!Видите ли,ние сме на Балканите,затуй трябва да сме най-сбърканите в света,така лиНе преиначаваме нещата, просто ги разглеждаме от няколко различни ъгъла
Кои страни не са зле е по-правилното. Гърция е пред фалит, Румъния не са много напред, ако изобщо са. За Хърватска не съм запознат, но като цяло картината е каквато я описах.deltas написа:Не искам да се равняваме с Америка,но дори и за Балканите сме си за окайване!Кой от близките нам страни е по-зле?Гърция и Румъния ли?Или Хърватска?А колкото до нюйоркчанина,там му плащат цял живот,ако е безработен,а тук?
Относно америка, помощите за безработни са за определен период от време, в който трябва да си намериш работа. Ако беше толкова лесно да се кара на помощи, нямаше да имат толкова бездомници които живеят на улицата. Примера с нюйоркчанина го дадох в съвсем друг контекст - колко лесно се живее на помощи е съвсем отделна тема.
Относно Левски, изобщо няма смисъл да го споменаваме. Той е свършил толкова много а ние освен да мрънкаме по форумите в случая друго не правим. Никой не се е примирявал просто гледаме реалистично на нещата, но ако имаш план за действие, ще се радвам да го чуя.
Колкото до Румъния,явно нищо не знаеш!Щом и те излязоха напред,дето винаги са ни дишали праха,за какво изобщо да говорим!А в Хърватска стандарта е по-висок и от румънския,и ако не са членове на ЕС,е политическо решение,сигурно ще ги приемат заедно със Сърбия!Май и Сърбия,дето води война толкова години е по-напред от нас,за какво говорим изобщо?Е,ние се утешаваме,че видите ли,има и по-зле от нас,визирайки Македония!Ама и Македония ще ни избута,щото си нямат такива олигофрени-мутри за управници!
Знаеш ли,бих искал да се равнявам със страни като Чехия и Унгария,не да казвам,че има и по-зле!Другото си е нихилизъм в най-пошъл вид!

- nasenceto
- келеш
Ся последно има ли по зле от нас на балканите или не?
Май се обърка съвсем болния ти мозък. Не виждам смисъл да се спори с лунатици като теб. Дано поне на саво му издържат нервите

Май се обърка съвсем болния ти мозък. Не виждам смисъл да се спори с лунатици като теб. Дано поне на саво му издържат нервите

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Аз се отказвам да споря всеки си има мнение
Все пак щях да се радвам ако си бяхме останали близо до първоначалната тема айде ако не завода поне на темата за града ни
Каквото и да кажа винаги ще има нещо ново за което да се спори и на този пост мога да отговоря, ама после ще има нещо друго просто темата се изчерпа отдавна според мен 

Все пак щях да се радвам ако си бяхме останали близо до първоначалната тема айде ако не завода поне на темата за града ни

- deltas
- Потребител
---
Mоля придържайте се към добрия тон!
Mоля придържайте се към добрия тон!