Честит 3 Март!!!

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Честит 3 Март!!!

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:Бе никой не съм анатемосал. Къде пък видя да съм те обиждал? Цитирай нещо.
Не говоря конкретно само за теб а и за предните коментатори. Пък историята между нашите спорове (между нас двамата) помни какви ли не обиди както от мен към теб, така и обратно. Просто се опитвам да посмекча тона, че да не стане дива караница като друг път, че отново отиваш да се палиш.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Е-е-е да! Помним ги тез неща. Пък ний сега отиваме на Дръмс-а . Ела да спорим там, стига сме чесали клавиатурите.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Нека аз да довърша с тролуването.

Всеизвестен факт е че историята се пише от победителите. Факт е че макар да е сравнително нова история, същото може да се каже и за периода за който спорим. Робство, геноцид...все тая като се замислиш. Народа ни е бил тъпкан и трепан (ако мога така да се изразя). Спора честно казано трябваше да е "дали 3-ти март има изобщо нещо общо със свободна България" и отговора според мен е "не". Сан-Стефанска България така и не съществува особено дълго...а и защо ли...

Но и е факт че българите се опитваме винаги да се изкараме по-големи жертви от колкото е наистина. Да...може и робство да го наричаме, но е факт че е имало българи в това робство които са живеели доста добре. Повечето не са обаче...и с това ще се съглася.

Но вижте негрите в щатите. Да...все още има много ненавист, но хората се опитват да живеят живота си. Не се опитват да мразят наследниците на хората които са поробили техните деди. Не го забравят...но не се и опитват да създават нова омраза. Омраза от която няма смисъл...

Много мога да говоря по темата, но факта е че повечето тук са толкова заслепени от соц учебници (писани от същите руснаци дето са ни освободили толкова безкористно) че забравят че не сме единствените в историята на човечеството които сме били роби в едно или друго време.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

искам да съм негър, негър в алабама-а-а...
Кво робство ве, кви пет века, ква омраза. Гледай Босфор тв., пазари от комшуларите, чувствай се горд, а-а-а, горд какъв. Да! Горд човек!!!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Робството е социално-икономическа система, при която хора (наричани роби) са разглеждана като собственост, при което те не притежават лична свобода и често са подложени на принудителен труд. Робите могат да бъдат притежавани от момента на тяхното залавяне, покупка или раждане, като са лишени от правото да се придвижват, да отказват да работят или да изискват заплащане за труда си, а в някои правни системи собствениците дори имат правото да убиват своите роби.
Моето мнение е, че в по-голямата си част състоянието в което сме били се припокрива с това, което по света наричат робство. В различните етапи на робството хората са имали различни права, но това далеч не означава, целия период не трябва да се нарича робство, а геноцид. Не само, че робство е по-точната дума, а и термина геноцид не е съществувал до средата на 20-ти век, доста след освобождението ни. Утре като измислят друга дума, освен и към нея да се засилим, поне да сме модерни?
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

А така! Съгласен съм със sawo!!!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Не казвам, че думата трябва да е точно "геноцид", но не е и "робство". Щом и сега плащаме дан(ъци) на система, това прави ли ни роби?
Поста на Tenebrus много ми хареса и напълно споделя и моето виждане.
Bul-dog, ако видиш една синьо/жълта детска количка и един висок цайсат пергишин - помахай за поздрав. Аз излизам да разкарам бебето и вероятно и покрай Дръмса ще мина.
Sparow
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Sparow »

В Македония може би. Като тях ли искате да станем. И цял свят да ни се смее, как изкарваме Нил Армстрон македонец? Ей това се вика изкривяване на изторията. За това на нея понякога трябва да се гледа и абстрактно и да се оценява обективно. Не може като ненормалните македонци да си я моделираме така както ни харесва.

Кой говори за македонците, и какво е изобщо туй животно? Говоря, че всяка страна по света, си има дати, с които не позволява да се спекулира, и даже наказва тия, които се опитват да го правят. Хайде, отиди в Русия, и им кажи, че 9 май е измислена дата, че Отечествена война е нямало, и че германците са си направили следобедна мирна разходка до Сталинград. Отиди в Израел, и им кажи, че е нямало холокост, и че нацистките концлагери са били всъщност почивни станции. Отиди в Армения, и кажи, че е нямало геноцид над тях в Османската империя.Отиди във Франция и Швейцария, и също кажи, че турците не са клали арменците в началото на 20 век, а само са им сменяли адресната регистрация - от тоя, на оня свят. И още много такива, и само виж, какво ще ти се случи Смятам, че същото трябва да стане и у нас - всяко отричане на робството да бъде криминализирано. Апропо, СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ е девиза на Априлското въстание, извезано от Райна Попгеоргиева, на знамето, и недей да пишеш глупости!

Спора честно казано трябваше да е "дали 3-ти март има изобщо нещо общо със свободна България" и отговора според мен е "не". Сан-Стефанска България така и не съществува особено дълго...а и защо ли...

Тука отново пълни глупости. Санстефанска България, макар и неосъществена, все пак е базата, на която изобщо започва да съществува Третата българска държава. Защото, без тази война, и без този последвал я договор, не се знае дали изобщо днес би имало България. Друг е въпроса, за последвалите негативни събития в историята ни, но е факт, точно този договор връща България на световната карта!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Не ми казвай какво да правя. Всеки има право на изказ. Ти къв си ми че да мидаваш тон в ижвота и да определяш начина ми на мислене?!? :evil:
Апропо...явно не четеш внимателно и се отнасяш в съвсем незнайна посока. Айде да прочетеш отново цялата тема и тогава си преосмили поста. Особено първата част. Във втората има здрав разум. Спора е само за датата и за начина по който трябва да се нарича "робството". Никой не е споменал, че не е съществувало или че е било преувеличено.
Публикувай отговор