SETI@homе или съществуват ли извънземни?
- kami
- Потребител
- Обратна връзка:
- dGeneRator
- Потребител
- Обратна връзка:
А бе това за пирамидите не е доказателство за съществуването на извънземни, или доказателство е но косвено, вярно и на мен ми се струва невероятно тия пирамиди да са били построени тогава, но защо непременно извънземни да са ги строили, може египтяните да са имали магически умения:)има куп други възможности като само една от тях е че са ги строили извънземни, не мога да рзбера че точно за нея се захващате. Основното доказателство че съществуват извънземни е безкрайноста на вселената, щом говорим за безкрайност значи всичко е възможно, примерно е възможно да съществува планета точно като нашата, с цивилизация като нашата, там да има българия и ЦСКА да е шампион. А дори и да приемем че вселената всъщност не е безкрайна и горното твърдение отпада, то самото естество на еволюцията, нашето съществуване и откритието че на марс е съществувал живот доказва че еволюцията настъпила на земята не е частен случай. Основният въпрос който си струва да разисква човек е каква е била първичната форма на живот, имам предвид че е доста трудно, дори е невъзможно животът какъвто го познаваме да се зароди от само себе си, искам да кажа че живота не е възникнал на земята, той е дошъл от космоса най вероятно под формата на някакви микроорганизми(преди години бяха открили един метеорит в който имаше останки от микроорганиозми). От друга страна съществуват живи същества които на практика не са част от живата природа, такива са бактериофагите, единственото "живо" в тях е една молекула ДНК с чиято помощ се размножават.Абе може да се пише страшно много по въпроса, има много посоки в които може да се разсъждава, но едно е сигурно извънземни има по простата причина че белтъците не могат да се самозародят(въпреки че някъв там направил експеримент като пресъздал първичния океан, пуснал електричество през него и видял че се синтезирали аминокиселини само че никой досега не е обяснил за какво по дяволите им е било на тия аминокиселини да се обединяват белтъци и още повече защо им е било на проклетите белтъци да обрзуват клетки и т.н) Като цяло еволюцията е един доста безмислен процес, в крайна сметка ако приемем че природата е бедушевна то тя няма стремежи, следователно няма никакъв смисъл от еволюция. Затова аз варвам в Бог, просто за да има еволюция трябва да има и умисъл, дори да приемем че еволюцията е просто физичен процес, то нейната основна цел е да създаде най приспособените същеста за определена жизнена среда, а най-приспособените същества са едноклетъчните, по тази логика еволюцията е трябвало да спре до тях. Еволюцията не е процес на усложняване а на приспособяване. И тъй като е сигурно че еволюция е имало значи е сигурно и че има и бог, друг е въпроса какъ е тоя бог, аз лично не уважавам нито една от съществуващите религии, по принцип не виждам смисъл от религии но както и да е....
Малееее цяло есе напиосах:)
Малееее цяло есе напиосах:)
- Zac
- Старо куче медалист
Преди мисля че имаше едно предаване (не си спомням по коя тв го даваха)дето се мъчеха някав екип от хора(инженери, строители и др.)
за определен период от време да направят разни подобни неща като мостове над река, подобни салове за пренос и се оказа че дори те не можаха(като използваха инструменти с които се предполага че са били правени преди това).Имаше едни каменни лица мисля че в Южна Америка дето са били изработени от някав специален камък който бил много твърд.Същия този екип се пробваха едно парче от същия камък да го обработят с инструменти с които се е предполагало че са го изработвали индианците или там квито са били.И истината е че след една седмица работа не постигнаха и 1% от работата която трябваще да свършат.
А иначе колко още такива загадки има като Великденските острови(тия глави от де са били взети),СтоунХейндж и мн. др.
за определен период от време да направят разни подобни неща като мостове над река, подобни салове за пренос и се оказа че дори те не можаха(като използваха инструменти с които се предполага че са били правени преди това).Имаше едни каменни лица мисля че в Южна Америка дето са били изработени от някав специален камък който бил много твърд.Същия този екип се пробваха едно парче от същия камък да го обработят с инструменти с които се е предполагало че са го изработвали индианците или там квито са били.И истината е че след една седмица работа не постигнаха и 1% от работата която трябваще да свършат.
А иначе колко още такива загадки има като Великденските острови(тия глави от де са били взети),СтоунХейндж и мн. др.

- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
dGeneRator: Прочети за подземната космическа базичка затрупана под пясъците на Сахара ... само дето все още не съществува технология с която да се стигне до нея
Zac: това и аз съм го гледал, за половин час бухане с чука успяха да откъртят едно малко парченце от камъка, но не успяха да издълбаят това което трябваше.
Има и други теорий за пирамидите, нека все пак не забравяме че всеки ъгъл на пирамидата е 45 градусов, следователно за да успели да спазят тези градуси са познавали математиката, което пък следва от там че са познавали и колелото и са можели да решат уравнението с камъка и лодката...

Zac: това и аз съм го гледал, за половин час бухане с чука успяха да откъртят едно малко парченце от камъка, но не успяха да издълбаят това което трябваше.
Има и други теорий за пирамидите, нека все пак не забравяме че всеки ъгъл на пирамидата е 45 градусов, следователно за да успели да спазят тези градуси са познавали математиката, което пък следва от там че са познавали и колелото и са можели да решат уравнението с камъка и лодката...
"There is no 'patch' for stupidity."
- kami
- Потребител
- Обратна връзка:
- Zac
- Старо куче медалист
dGenerator:До колкото може да се расъждава за пирамидите не е задължително ние да сме най-развитите.Може преди нас да е имало други по развити от сегашната нация.МОже пирамидите да са служили и още да могат да служат за нещо което още не сме открили.
Но внезапно нещо да е станало или пък сегашните "извънземни" да са те или пък някав катаклизъм или или или .. много др. възможности.
А отностно биологията там много не съм в час
не давам мнение 
Но внезапно нещо да е станало или пък сегашните "извънземни" да са те или пък някав катаклизъм или или или .. много др. възможности.
А отностно биологията там много не съм в час

-
- Потребител
- Обратна връзка:
- kami
- Потребител
- Обратна връзка:
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
- [X]RAVEN
- Потребител
- Обратна връзка:
в интерес на истината няма значение къде е темата важното е че е интересна, лично аз я прочетох цялата от началото до края и научих доста интересни факти и аз вярвам че съществуват извънземни, но не е сигурно дали са по развити от нас или са много по назад, а може би сетивата ни изобщо не могат да ги възпиемат и техните сетива не могат да възприемат нас. Друг е въпроса дали някъде в безкрайната вселена имаме себеподобни по - принцип това търсят - същества които или да приличат на нас или на това което виждаме и познаваме!
- SniperBeta
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз например твърдо заставам зад идеята, че има нещо някъде там. Нещо живо, нещо органично. Но има и друго. Защо си мислим, че това "нещо" е задължително "някъде там", а не "точно тук"? Живеещо (съществуващо) просто в паралелен на нашия свят. Защо не, точно в този момент до мен да не се намира това "нещо" трептящо в различен от мен такт? Нали знаете, че едно тяло ако се движи (върти) с достатъчно висока скорост, става невидимо за човешкото око. В "Градът на Мрака" бяха направили едно нещо, което ми направи силно впечатление. Там извънземните "засяваха" хора в този град, като ги манипулираха да мислят и знаят само това, което те искат. Така например никой от тях не можеше да си спомни какво е правил вчера, или кога за последно е видял слънцето. Точно същото си мисля и аз, че този "жив организъм" или тази "жива материя", която е "някъде там" или "точно тук" ни е помогнала да съществуваме и да знаем това, което трябва да знаем. Пробвали ли сте се да си представяте например как би изглеждало едно извънземно? Разбира се, че сте. И? Какъв е резултата? Не се ли свежда винаги до нещо близко с човека? Не ви ли се е случвало да "забиете" при опит да си представите нещо различно? А и да успеете да измислите нещо, което не наподобява човек, то във всички случай ще е нещо от всекидневието или някакво животно. И по филмите е така - колкото и големи и много на брой да са очите им, и колкото главата им да е издължена или заоблена, все приличат на хора. Било то по 2 крака, 2 ръце и една глава! Но да имат и повече, пак ще е същото, защото идеята ще е тръгнала от "човека"!
- dGeneRator
- Потребител
- Обратна връзка:
SniperBeta:Напълно съм съгласен, хубава теория. По принцип вероятности колкото щеш. Най идиотската теория според мен е че съществуваш само ти, примерно единственото съществуващо нещо съм аз, моята личност, моя разум, само че просто не съм го осъзнал и за това съм създал вас(то имаше доста повече неща но това е основното). Даже е имало такова "движение'(ако може така да се нарече)във философията. Общо взето към въпроса може да се погледне от три страни, философска, биоложка, и физична и трите предлагат различни теории за произхода на човека и всички тези теории са недокауеми поне на тоя етап(а философските и по принцип са си недоказуеми).