Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...

Мнение от nasenceto »

dushanov написа: Леле...да не заприличах на скандинавец?! :lol:
:lol: :cheers:
Да повторя - и аз предпочитам бензин, особено за града. Това което ме впечатлява в дизелите е мощността във високите скорости. Когато си със 120 и настъпиш педала- тогава разбраш кво е мощ, но пък бензинката няма равна във ниските скорости - настъпваш и веднага развърта. Пак да кажа - бензинка в града, дизилище междуградско.
Температурата на антифриза не е еднаква с тази на маслото, така че не е 100% критерий, а маслото на дизела е 5W40, a на бензина 10W40 (в по изтормозените двигатели 15W40).
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Аз казах ''Така се усеща и част от загряването на ДВГ-то''. Не изцяло. Но определено си е показател! nasenceto, аз пък мисля, че е точно обратното: на дизела мощта е в ниските, а на бенз. двг във високите. Точно там е истината! И пак обратното! На дизела му трябва по-гъсто масло, отколкото на бенза! При дизела има по-малко движение. И иска по-гъсто масло. При бенза има повече движение-иска по-рядко масло. Ако даден бенз. и дизелов двигател са на едни километри, бенза винаги ще иска по-тънко масло. За това мога да споря до Панорама в събота вечер и обратно! :)
Ама нещо започва да ми се струва, че си пишем само 2-мата тук. Ако трябва ще си драскаме на лични тази тема, че... :) Нали весело и наздраве на всички!
GSM: 0896891102
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

E, тея масла които съм показал са по книга. Дизелите са с голям въртящ момент. Лично за мен такова е усещането: карам с бензинката и съм оса в ниските скорости - бързо развъртам и се изстрелвам, а дизела го усещам по тромав - докато зацепи и айдееее... , обаче пък държи максималния въртящ момент от 1800 до 2400 оборота. И при 2400 е оптималната пресечна на кривата на мощността и въртящия. Ако карам със 130 с Пежото и го настъпя няма да е така осезателно ако настъпя дизела. Коренна разлика е. Все едно тепърва ще излитам. Знам че всички казват обратното, това си е само мой усет. Относно "тънките" масла - на турбината не и е много показателно "дебело" масло. :cheers:
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Аз като карах dci–то имах подобни наблюдения. Настъпвам...колата започва да мисли... пак мисли... почва да се наема леко и изведнъж опъва! Все едно има турбина. Пък няма! :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

dushanov написа:Аз като карах dci–то имах подобни наблюдения. Настъпвам...колата започва да мисли... пак мисли... почва да се наема леко и изведнъж опъва! Все едно има турбина. Пък няма! :)
Тва dci - за коя марка коли иде реч?
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Renault Kangoo или 1,5 или 1,7 dCi.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

dushanov написа:Renault Kangoo или 1,5 или 1,7 dCi.
Че те и двата двигателя са с турбина. Моя е 1,5 dci (Scenic 2 - 2008).
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Ново 20 за мен по отношение на познанията ми по dCi. То като се замисля наистина нали има и коман реал с-ма. Вярно бе Уйли! :) Понеже ми беше служебна, никога не съм и отварял капака...и не съм се интересувал от мотора.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

То и да го отвориш, не се вижда много :lol: Освен това, турбината е навряна от задна страна.
Не знам тея в Рено как спят спокойно и дали нямат екзема на задниците от чесъне. На моята съм сменял крушка и с доста пластични ръце и повече нерви, МОГА да я сменя. Днес обаче гледах Пета предавка. Бяха посветили репортаж на смяна на крушката на фара на обикновен Меган. За сравнение имаше и един Голф. На Голфа - сещате се. 30 секунди и смяна с една ръка. За Мегана бяха извикали про. 45 минути мъка и се наложи да сваля гумата, щото пред нея има капак на подкалника, за достъп до фара. За справка звъняха и по разни сервизи да ги питат колко взимат за тая смешна операция. Най-евтиното беше 31 паунда. Идиоти.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

nasenceto написа:
dushanov написа: Леле...да не заприличах на скандинавец?! :lol:
:lol: :cheers:
Да повторя - и аз предпочитам бензин, особено за града. Това което ме впечатлява в дизелите е мощността във високите скорости. Когато си със 120 и настъпиш педала- тогава разбраш кво е мощ, но пък бензинката няма равна във ниските скорости - настъпваш и веднага развърта. Пак да кажа - бензинка в града, дизилище междуградско.
Температурата на антифриза не е еднаква с тази на маслото, така че не е 100% критерий, а маслото на дизела е 5W40, a на бензина 10W40 (в по изтормозените двигатели 15W40).
Разликата не е при ниските и високите скорости,а в ниските и високите обороти.Дизела е с по-голям въртящ момент в низките,а бензиновия развърта по-добре при по-високи обороти. :roll:
Dog drags - no tracks...
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

@nasenceto - в заблуда си, вземи два двигателя, в ниския сегмент, горе долу сходни като параметри.
Примерно 1.6 бензин 90к.с. и 1.6 дизел пак 90к.с., еднавко тегло.
Дизела има повече въртящ момент, по-къси скорости, тази драс
На старта ще е отпреде, вече след това бензина ще го настигне, понеже бензиновата кола ще си поддържа през по-голям диапазон от обороти въртащия момент, докато дизела не е така и докато сменя предавки ще губи врем.Накрая ще са наравно при тези условия, според мен :)

Иначе - да, турбо колата, била тя бензин или дизел, при 100км/ч (2000рпм примерно) само даваш газчица и се изстрелваш.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Аз за това написах, че само моето усещане е такова, а навсякъде пишат това което и ти. Може би си прав, щото аз сравнявам 1200 кг пежо бензин 90 к.с. със 1600 кг дизел 110 к.с.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

СМЪРТ НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА !!!!

ДА ЖИВЕЯТ ГАЗООБРАЗНИТЕ !!!!

Всяка кола на газ и метан гори винаги ПОВЕЧЕ !!!!
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

nasenceto написа:То и да го отвориш, не се вижда много :lol: Освен това, турбината е навряна от задна страна.
Не знам тея в Рено как спят спокойно и дали нямат екзема на задниците от чесъне. На моята съм сменял крушка и с доста пластични ръце и повече нерви, МОГА да я сменя. Днес обаче гледах Пета предавка. Бяха посветили репортаж на смяна на крушката на фара на обикновен Меган. За сравнение имаше и един Голф. На Голфа - сещате се. 30 секунди и смяна с една ръка. За Мегана бяха извикали про. 45 минути мъка и се наложи да сваля гумата, щото пред нея има капак на подкалника, за достъп до фара. За справка звъняха и по разни сервизи да ги питат колко взимат за тая смешна операция. Най-евтиното беше 31 паунда. Идиоти.
Ами как да спят.... То на кой ли му се "прави" Рено:
Изображение

Иначе карам Kango 1,5 dci... 102 кс.... Ами...върви добре... само ляв мигач и ГАЗ до ламарината...
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Одеве направих на газ от 0-100км/ч за 10 сек. Корса Б-1,6-75коня.Тегло-880кг.+шофера 80кг. :cheers:
1ва до 7000оборота >2ра до 100км/ч
Popopopopo
Публикувай отговор