SETI@homе или съществуват ли извънземни?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Паралелните светове ... една от тероийте на Айнщайн за моста между световете, доста е интересна и за нея трябва да се направи цяла нова тем да се разисква ... общо взето на обикновен технически език може да се обясни така:
Ако една радио чистота свири на 45 мегахерца, то следващата е примерно на 50 мегахерца т.е. ние живеем в едната чистота, а останалите ... в другите чистоти и следователно пътят ни се разминава някак си ...
"There is no 'patch' for stupidity."
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

Значи аз съм чел , че пирамидите са направени специално в пирамидална форма , защото от която и страна да ги огрява слънцето винаги оставят един триъгълник , като сянка , а триъгълникът за тях е бил някакъв свещен знак (описващ три съзвездия). Та от там идва идеята да са с пирамидална форма (все пак това твърдение не е 100 % сигурно , една теза).На всичкото отгоре от погребалната камера
има процеп тънък няколко милиметра който со4ил то4но към някаква звзда(вярвало се 4е на тази звезда отиват хората след като умрат)(а звездата наистина съществува).Тоест погребланата камера най-често е посредата или под земята на пирамидата , представете си от средата до върха и да се направи процеп.На вси4кото отгоре са познавали звездите дори по добре от нас , имали са карта на (мисля че беше даже намерена ) галактиката със абсолютно точни разположения на звездите и планетите и това 3000 години преди христа .... на вси4кото отгоре май някои беше казал но нз ! Като погледнеш Египет отгоре и примерно си отбележиш местоположението на всяка една египетска пирамида се очертава съзвездието Орион това показва колко добре са познавали галактиката или как да го нарека

Така бих поспорил и затова че са били роби , някои беше споменал че били роби значи последно бях чул че не са били , защото са намерени скелети които показват че са били лекувани.
На всичкото отгоре е намерн череп на скелет който е бил работник и на които е направена първата мозъчна (разбираемо е 4е примерно ако си счупи ръката или нещо подобно се е притичвал помощ някой лекар , но за мозъчна операция не може и дума да става ) Никои не би направил мозъчна операция на роб при положение че само важни хора са били удостоявани с честа да имат лекар до себе си.....
До колкото разбрах те са използвали един вид религия за да ги обединят и да работят за едни интереси , на принципа
(правиш нещо хубаво на земята и ще бъдеш облагодетелстван в отвъдния си живот )На всичкото отгоре те много са държали на религията и по някакъв начин тази религия е свързана с космоса , изобщо намира са някаква връзка между космоса и египет ..

Ето един пример който сам съм си измислил , тоест сам се запитах как са се появили учените на земята.
Значи първобитен човек - и после , химици , биолози , астролози и всеки е цар в науката си. Преди хората не са могли да си обесняват дори природните явления как изведнъж се е намерил някои умен човек .
На мен ми се струва че някои, незнам кои , е информирал хората и така са почнали да се развиват .Не сериозно представете си
как един (прост първобитен 4овек) , който не е можел нищо да прави освен да яде и да спи :
и след няколко хилядолетия : говор ,писменност, науки, медицина то просто не може само да доиде отвътре на човека , защото това са билИ идеи , които той не е могъл да си обясни. Сега някои ще каже че поумнявали малко по малко първобитните и дори и да са поумнявали ако на вас никои не ви беше казал за компютъра , примерно , щяхте ли да знаете що е то компютър. Вашето въображение би ли си го представило.Също никои не знае какви неща ще има в бъдеще ...
Последно промяна от DeathLord на Пон Апр 05, 2004 15:00 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

admin написа:Паралелните светове ... една от тероийте на Айнщайн за моста между световете, доста е интересна и за нея трябва да се направи цяла нова тем да се разисква ... общо взето на обикновен технически език може да се обясни така:
Ако една радио чистота свири на 45 мегахерца, то следващата е примерно на 50 мегахерца т.е. ние живеем в едната чистота, а останалите ... в другите чистоти и следователно пътят ни се разминава някак си ...
Именно, и аз това имах в предвид. А запитвал ли се е някой колко на брой са тези паралелни светове? И дали въобще имат брой? Имам още една идея. Всеки е чувал за "призраци", нали? Има си хас. Или както ги наричат в научните среди - ефирни тела. Защо да не, тези ефирни тела да живеят точно в паралелен на нашия свят? Така нареченият "Задгробен живот", "Рай", "Ад" да е именно просто едно друго измерение - друго място по друго време? В една книга ("Мъртвите ни говорят") доста отдавна четох следната ситуация. Значи там се правят опити да се призоват мъртъвци и така нататак. Та един простичък човечец, съвсем случайно попаднал на следното нещо:
Снимал си той с камера закритата си градина. Наложило му се обаче да отиде до тоалетна, която се намирала на 2-рия етаж. Но оставил камерата да снима, защото бързал. На връщане той бързо слезнал по стълбата и отишъл да изключи камерата. Какво видял на записа след това? Веднага след него по стълбата слезнал абсолютно същия човек, с леко бледи цветове. Интересно, нали? На каква мисъл ме навежда това? Че душите, ако живеят в паралелен на нашия свят, то те правят абсолютно същото като своят "собственик" в другия свят. Малко много объркано стана, ама то самото си е супер объркано :)
Аватар
FIR
Потребител
Потребител

Мнение от FIR »

Какво ще кажете за зона 51?Има безброй много теории...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това и аз съм го чувал, обеснява се със страните на пирамидата, височините и разни други неща и ставало нещо в което се преплита времето. Машина на времето е много страшно оръжие и много опасно, съмнява ме някой да тръгне на разходка из времето ... защото само ако го видят може да се промени историята, а от там и бъдещето ... макар че казват че то вече е написано и то много много отдавна.
Аватар
dGeneRator
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от dGeneRator »

Абе това със пътуването във времето според мен е невъзможно, защото в крайна сметка как ще се върнеш в миналото след като то се е случило вече, човек в крайна сметка живее само в един момент, а дори и да се върнеш назад във времето това няма да е твоят свят, има една теория че във всяка секунда има по една вселена, изкам да кажа че не съществува само отрязъкът от време в който живеем ние, една секунда зад нас има друга вселена, има безкраен брой планети "земя" които обаче се намират в различно време, примерно може да има земя същата като нашата която се намира във вселена която е с една секунда пред нас, в друга земя която е на минута зад нас може динозаврите още да са живи и т.н Това според мен е най логичната теория която да обяснява паралелни светове и т.н. Но това е в рамките на догадките тъй като никой н познава в подробности времето.
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

ми много неща са известни но се пазят в тайна от населението говоря за FBI nASA и тнтн.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

admin написа:Това и аз съм го чувал, обеснява се със страните на пирамидата, височините и разни други неща и ставало нещо в което се преплита времето. Машина на времето е много страшно оръжие и много опасно, съмнява ме някой да тръгне на разходка из времето ... защото само ако го видят може да се промени историята, а от там и бъдещето ... макар че казват че то вече е написано и то много много отдавна.
За това говорих че може да служат пирамидите(нямам предвид само пътуване в времето а изобщо нещо за което не сме дорасли да разберем)А защо пък да не сме дорасли вече баче просто информацията да не е достигнала до нас обикновенните хорица..
SniperBeta отностно поста ти там за извънземните и как биха изглеждали те.Значи представата на един човек за извънземните идва от филми, описания, и най-различни документации.Не може човек да си представи нещо без да има някаква информация за него.
Все едно опитайте да си представите един цвят различен от тея които сте виждали и познавате.Е?Не можете.Как се обеснява това?
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

ами да точно това и аз казвах не може един човек да знае нещо което не познава тоест не можете да си представите нещо разли4ко което и аз не знам какво ще буде във бъдещето ето според мен това е едно твърдение което доказва 4е без помощ не сме могли да се развием до тва нау4но ниво
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Дам .. въобще в тази тема станаха преплитания в много други теми, само религията не закачихме до сега.
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

няма проблем!...дайте и нея ще включим! :D
и аз много съм мислил по този въпрос дето ива го засегна..за законите на физиката и химията...абе изобщо всички тези `правила` от които сме заобиколени- кой ги е измислил? от какво зависят? Аз съм баж бая атеист...и пак не мога да намеря друго логично обяснение освен намесата на някво `свръх могъщо същество`...ама не ме разбирайте погрешно, намам предвид божество което ни е създало всички(барабар с вселената и нас)...Както го виждам АЗ, вселената е като едно тесто, едно безкрайно тесто...това тесто според мен може да бъде обработвано..ние в момента живеем в тестото на някой друг, и спазваме законите на някой друг. Ама не е задължително това безкрайно тесто да бъде в една форма..може да има и повече `майстори`..може и ние да бъдем майстори(евентуално ако някога се научим :D )
От край време хората мечтаят и вярват че законите на вселената могат да бъдат променяни. Вземете примерно магията, тя си е чиста проба промяна на законите на физиката, да речем(визирам левитацията). Вземете времето! Кой каза че трябва да е праволинейно!? В моята част на вселената, тази която аз съм си създал(така де :) ) то може да се движи в кръг :roll: Колко фимли и книги и тн има за пътуване във времето, забързване, забавяне и тн..
Толкова ли пък да имаме голямо въображение, хората...или пък има няква капка истина във всичките тия измишльотини.. :roll:
Тези идеи са си чисто мои, не съм ги копирал от никъде, сам съм ги мислил през дългите нощи в които е трябвало да спа... :roll:
all rights reserved :twisted:
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Отностно пътуванията във времето вярвям, че има такова нещо. Но! Отричам идеята, че ако изобретят някаква такава машина и обикновен човек (ей така гол и бос, без екипировка) мине през нея ще се върне назад във времето или ще отиде в бъдещето. Просто няма как според мен атомите и молекулите да преминат от едно състояние в друго или респективно от едно измерение в друго. По ми допада идеята засегната в "Контакт" - пътуване във времето със специално устройство (било то совалка, или нещо друго подобно, което да изолира по някакъв начин човека в него от околния свят). Това устройство все пак ще е неорганично, а органичната материя (човека в него) няма да има пряк контакт с околния свят. За това би трябвало да може да пътува. А не като в "Машината на времето", оня дибил седна и оп, готово. Всичките му клетки си бяха на мястото, всичко си беше ОК. Мне... Аз си представям "машината на времето" като черна дупка. Не със същата гравитация, разбира се, но нещо подобно. По сходен начин да пречупва времето и пространството (както когато една и съща звезда се вижда на 2-3 различни места поради наличието на черна дупка).
Публикувай отговор