Яко PHUN
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Също така, мисли на същия този гений, по наш адрес! Те са напълно актуални и днес!
,, Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба."
,,Тия, дето си казват „честита баня“ - те ли са ни обявили война?" — по отношение на България, след като е научил, че е обявила война на Великобритания и САЩ.
,,За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи."
,,Държава на име България не трябва да съществува". — на Парижката мирна конференция
--Уинстън Чърчил
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Българина е песимист черноглед. Това му е национална черта. Дори и в щастието си търси черните краски. Ганьо Балкански е прекрасен пример, благодарение на същия оня Алеко, за който мухолапа само е чувал или най-много гледал филма, но една страница не е прелистил... Тъмни балкански субекти дуднат и се оплакват. Тва е ежедневието на комплексирания темерут... Как да искам да се нарека "българин"? С тоя образ ли да се отъждествя? Нечистоплътници както душевно, така и телесно... (легенди се носят за мухолапа от колежките ). Тоя образ ми е доста далечен и противен...
Я как пуснахме едновременно постове, които се оказа имат обща линия. Добро съвпадение, а?
И точно тоя, който е за чистетене, цитира Чърчил (който впрочем е бил гей)... И от негова гледна точка, вероятно изказванията му звучат стратегически и политически коректно. Или поне толкова, колкото нашето плюене по турци, цигани и мюсюлмани... Все пак ние си оставаме "циганите" на евросъюза...
PS: Интересно, в ежедневието ми се струваш доста усмихнат човек, носещ и на бъзици, а литературния ти образ е изключителен негативист, с остро черногледство и велик мрънкач. На какво ли се дължи тва раздвояване или просто черното в душата излиза само скрито зад леката анонимност?!?
Май, май, фактите са безпощадни, да се впускаш в измисленото си "определение", за тоя и оня, е повече от глупаво, и говори за комплекси! Има една мъничка подробност - навремето "Бай Ганьо" не само се четеше от кора до кора, това беше задължително, а се правеше и разбор и анализ на образа, нещо, което по-късно, при хубавата "демокрация", дето все я няма, като светлото бъдеще, отпадна!Защо ли? Ами просто е - стана твърде неудобна, можеш да припознаеш цяло съсловие вътре! Точно ти подхождаш на ганювския образ - искаш да си това, което не си, и няма да бъдеш!
Не знам за какви "колежки", и каква "чистоплътност" говориш, не знаех и, че имаме общи колежки изобщо? Като клюкарския принцип - по-добре на хората в устата, отколкото в краката! Другото оставям без коментар!
Вожде, между другото, да завършим темата за българското - нали знаеш, че откриха паметник на американските летци, бомбардирали и избивали невинни хора през войната? Като противовес, тъй като се вдигна шум, се направи и реципрочен паметник, на наши летци, воювали срещу тях, загинали в бой. Та въпросът ми е - знаеш ли го, къде се намира тоя паметник изобщо?
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Хахаха анализа и сега се прави, само не знам от кой друг глупак си чул обратното. Та ти в училище не си влизал от 4ти клас нататък (т.е. преди 40на години). Що дрънкаш врели некипели за неща, които са толкова далеч от теб, та даже още малко компетентен ще изглеждаш : D Ганьооо, Ганьо! А Алеко не е само един Бай Ганьо, но ти няма откъде да знаеш. Грамотността и начетеността са ти контрапункт. Ако все пак на стари години решиш да се образоваш (колкото и късно да е за теб), вземи прочети малко от фейлетоните му. И не изпадай в деперсия, ако се припознаеш в повечето от тях.
А бивши колеги няма, така че хич не се прави на ощипан. И не бъркай болезнената ми откровеност с арогантност. Знаеш, че никога не лъжа!
А кви летци са ти влези в главата и кви паметници... тва си е пак някъв твой филм...
Нещо май бъркаш про-западната ми симпатия с преклонение пред щатите. Та тях даже германците не ги долюбват. Що изобщо ги намесваш?!? За мен примера за общество и модела за демокрация и социална система са скандинавските страни. Не ми измисляй кумири.
Може и до 4ти клас да съм влизал, щом казваш, ама пак съм научил доста повече от тебе, дето ти е останало само влизането, файда йок! И знам какви "анализи" се правят сега - че САЩ са ни освободили от турско иго... ужас и безумие! То затова и почти 100% вече не знаят коя стена е паднала, и каква е построена, сигурно даскалите им са твои първи братовчеди!
А за летците се заинтересувай, нали се праскаш баш-българин, ето ти задачката - къде, аджеба, се намира тоя паметник?
Вожде, иначе пък си цар на новите определения ! Нямало "бивши" колеги, а какви има тогава? Досега тая сентенция важеше само за негри и комунисти, ама ти пак утрепа слона с прашка! Навсякъде има бивши, даже и бивши животни има, ако не знаеш!
И още нещо, трябва първо да се дефинира понятието "колега", щото имам усещането, че и там правим яка разминавка! И си прав - никога не лъжеш, когато не ти отърва!
Пак се вкарваш в парадокси. Хем не си влизал след 4-ти клас, хем изказваш мнение за нещо, което се учи след това. Как точно го постигаш?
Няма нищо. това е прекрасен пример за куцатата ти логика и неравномерна "мисъл"... неук индианецо.
Грешиш вожде , не съм влизал от 1ви клас, ама и за него не съм сигурен! И въпреки всичко, повтарям се, но иначе няма да асимилираш, на тебе ти трябват неспирни дежавюта, съм далеч напред пред тебе! Сам си определи, на какво ниво си, ако може да се говори за нива!
А за паметника, знам, че не го знаеш, но също знам, че и няма да си признаеш! Споко, те 99% от софиянци също не го знаят, при все, че е в града им! Но не за това идеше реч, а нещо друго, много по-показателно! Но защо ли да го казвам, след като вече не знам, какво българско знаеш изобщо? Български език не знаеш, паметниците не знаеш, какво тогава? Гейпарадите ли? Е, съжалявам, те не се броят!
Критика и оценка от теб? Смяааахххх. От интелектуална амеба няма как да се засегна или пък да взема "акъл". А тоя паметник от де го измисли и за кво ми го вреш в носа, би ли споделил? Пак ли нещо с гейове и твои незадоволени фетиши? !? Ей, аман от извратеняци бе... че и патологични психо-болни. Не отива на добре тоя свят, особено когато лудите, необразованите, простоватите и обикновените глуповати простаци започнат да се взимат насериозно...
Не ти ли омръзна да се правиш на смях пост след пост и само все повече да се излагаш и да се само-тролстваш Толкова си елементарен, предвидим и лесен, че ми държиш усмивката постоянно на лицето. Благодаря за което.
PS: а си толкова бездарен откъм идеи за тролване, че вече започна да ме перефразираш. Поне ме цитирай буквално, че иначе хич няма да ти се получи...
Не е оценка вожде, а констатация! Ограничеността ти не е порок, стига да не се налага като норма! И не те критикувам, ти просто толкова си можеш! Аз не ходя да топя "колеги", или и това си забравил? Трябваше това да си спомниш, преди да казваш, дали има бивши, настоящи, и бъдещи "колеги"!
А паметник има, слава богу, не всички са безродници, като тебе. Не съм и очаквал да го знаеш, ти какво ли знаеш изобщо? Само гейпаради, нищо друго! И може би, наистина се излагам, като се опитвам да обяснявам, непонятни за тебе неща, които, не ти е съдено да разбереш, никога! Язък, че ти викат вожд, ти и за абориген нямаш интелект!
Естествено, че ще "натопя" някой, който краде от шефа, фирмата и съответно мен. Та тва си е поредната Ганьовска черта и проблем с манталитета. Поверили му машина за няколко стотин хиляди и крадеш материал за няколко стотин лева. После - кво стана. .. що не излезе сметката и къде са ни заплатите. И го направих по най-безболезнения начин, щото можех направо на собственика да те издрусам и да го направя по изключително подъл и гаден начин. Ама не... Нещо да ти се случи? Да ти направиха? Само с малко срам се размина и то благодарение на мен. Не понясям лъжата, тарикатите и ганьовщината. Не знам защо припомняш пример от който трябва да те е срам и да се опитваш да потулиш. Явно гузна съвест нямаш и за теб кражбата е нещо нормално и непротивоестествено. Безочлив безсрамник си После ти ли точно ще ми говориш за ценности бе, мишок?
А твоите "констатации" всички ги разбраха. Аконоскаш "констатирай", че земята е плоска. В твоята паралелна вселена нещата седят по твой си начин. И пак стигнахме до клиничния ти случай... Ти нямаш вина. Просто си болен...
А машината що ли я продадоха? Сигурно щото толкова и разбираш. Почти неизползвана машина. И от Чехия ли за тва те изгониха (околосветското ти пътешествие в твоите очи, нали така беше..)
Magas, питай твоя форумен приятел и кумир, да те научи как се топи в работата, той друго не може, в това е доказан спец! Докато попадне на някоя истинска откачалка, че да му смени физиономията, пък може и да спре!
А иначе, сте прави - не трябва да има обиди, отсега нататък ще се въздържам да обиждам животинките, сравнявайки ги с тоя индивид! Животните не ходят да топят!
Последно промяна от muhogon на Пон Ное 10, 2014 14:23 pm, променено общо 3 пъти.
Топиш, без кавички, щото толкова ти е акъла, че и възпитанието, на това са те научили мама и тате! Чини ми се, че и те ще да са били доносници навремето, та се предава по наследство! И ако бях крал, както се опитваш да ми вменяваш, никой нямаше да ми цепи басма! Впрочем, ако бях крал материали, склададжията би усетил първи! Но пък, ако бях сигурен, че ще ти се отрази на заплатата, както ревеш, бих откраднал, без да се замисля, та барем ти дойде акъла, ала не би! Също така, да се изживяваш като съдник е много тъпо, че дори и вредно! Както е казано - недей никна там, дето никой не те сее! И знаеш ли как му викат на това? Наклеветяване, и можеше да има много тежки последствия, най-вече за клеветника! И ако не съм го направил, то е, че не обичам да смесвам нещата, не ти отдавам голямо значение. Но пък, запитвали си се, защо не съм разпространил, че си топач, натегач, и си готов да изпържиш всеки, за да те потупат по рамото? Дали не съм сгрешил, и да трябва да поправя грешката си, как мислиш? А се натягаш, защото си некадърен, да печелиш благоволение. Но това е привидно благоволение, рано или късно, то си отива! Затова и си прецакван здраво, но в типично мазохистичния си стил, го смяташ за нормално.
Колкото до машината, това си е политика на собственика, ако иска, и на скрап ще я даде, негова си е! Ласкаеш ме, като казваш, че аз съм причината за тая продажба, но си далеч от истината, както винаги! Ако беше до мен, винаги можеше да потърси друг човек, друг е въпроса, кога и какво щеше да намери! Но който търси, намира! Също така, продавал е и други машини, означава ли това, че съответния човек е виновен? Нещата са много банални, а това е липса на работа за тая машина, която също така, не може да бъде безразборно подбирана. Добави и инструменти, консумативи и поддръжка, нещата се натрупват още повече. Особено е важно, че сама машина от тоя вид, е твърде неефективна, предвид капацитета и възможностите си! Казано с други думи, трябват още поне 2-3 сходни машини, плюс спомагателни такива, и да се работи на поне 2 смени, за да се усети ефекта! Изобщо, машиностроене прави с големи вложения, и с подготвени кадри, което не може да стане за месец-два, та дори и за няколко години! Тъй че, си гледай кривите ламарини, и не се изказвай за неща, от които нямаш хал-хабер! Плюс- минус метър-два, ракета, чук и секач, там ти е силата! Макар че, и там не ставаш, като гледам!
За Чехия, поне ходих, видях и работих, сравних нещата отвътре, и затова не се срамувам, като тебе, че съм българин! Отиди и ти да поработиш, пък тогава отваряй дума за нещо, от което, също нямаш хал-хабер!