Водоеми край Старозагорско + информация

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
vesocop
Новак
Новак

Re: Водоеми край Старозагорско + информация

Мнение от vesocop »

Някъде по наблизо освен Пет могили .
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

vesocop написа:Някъде по наблизо освен Пет могили .
Много места има, но е важно за цял ден средно щуки се вадят от конкретните места. Аз като ходя на Главан или района, с по-малко от 4-5 щуки не съм се връщал (от 0,500 до 1,5 кг).
На Пет могили никога не съм вадил щука, не мога да ти кажа. Отивай на Жребчево по-добре!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Мои колеги ми хвалят Павел баня,давало всякьв размер щуки(сьщо и толстолоб).Таксата била 5 лв.,к'вото хванеш си го вземаш,а някои си ходили и с по 6 щуки-месарски рай ;) Инфото ми е отпреди 2 седмици.
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Днес къде,къде,че накрая пак на Шаново...ами поне си дава риба,дори планирам вече и един фидер риболов там(а защо не и на мач?).Аз си я подкарах по обичайния за мен начин-директен(щеката ми вече хвана паяжини :lol: ),като този път вкарах Maros mix с аромат на сирене и една кука,моя стара любов-Mustad Canal Seed.Въпреки факта,че куката вече се произвежда извън Норвегия,се оказа със същата острота и здравина както някога.Само една смених,и то заради повода!Интересно бе при моя човек,който заложи на пружина и заши доволно каракуди,с размери около 300 гр.,а моят най-голям морунаж бе 330 гр. Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Ето малка информация кое къде е и как е известно за яз.Жребчево:
Изображение
На слука от мен!!!
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Два хубави излета на пресевните,един в петък и един вчера,но с по-малко риба(съответно 4,530 кг. и 4,160 кг.).Особено вчера,доста труден риболов,след дъжда от неделя водата бе много студена и рибата не много активна.Хвърлях и на фидер с метод хранилка,като в петък успях да хвана няколко добри каракуди и морунаж,а вчера удряха предимно платики с нормалните размери,като същите бяха и на плувката.Като гледам времето в момента си мисля,че доброто време за риболов вече привърши :confused2: Нещо не ми се качват снимките,ако се оправи проблема ще ги постна по-късно.Наслука!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Сега е време за винско и свинско! Рибата няма да избяга. Едни приятели са ходили на канала до с. Богданово (Новозагорско) и като се чуя с тях ще споделя какво са направили. Уж отидоха за костур.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Nirvana написа:Сега е време за винско и свинско! Рибата няма да избяга. Едни приятели са ходили на канала до с. Богданово (Новозагорско) и като се чуя с тях ще споделя какво са направили. Уж отидоха за костур.
То аз си наблягам на тях,и ракийка също :lol: Ама сега е времето и на големите рибоци по реките,ама и дупе трябва в студеното време ;) И сподели кво са направили твоите хора на канала.То тук май само 2-ма или 3-ма споделят нещо,имам чувството,че никой в СЗ не ходи на риба.Иначе сутрин от тъмно се заемат дашните места по Шаново,че се принудих да ходя още в 6 часа последните два пъти :lol: Ама няма лошо,тва си е нормално,всеки иска да хване добро място и риба!Но поне да споделят кво се е получило-дава ли,не дава ли,че всеки ден си е различен.Между впрочем,ей вчера идва един колега и ни вика-''тук на това място вадели по 20 кг. морунажи на жълъдов червей'' :crazyeye: Бе казвам му чак за толкова не съм чул,ама по 7-8 кг. се хващат, ...''е да де,по толкова хващали'' ми пояснява той :lol:
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

diavolo666 написа:
Nirvana написа:Сега е време за винско и свинско! Рибата няма да избяга. Едни приятели са ходили на канала до с. Богданово (Новозагорско) и като се чуя с тях ще споделя какво са направили. Уж отидоха за костур.
То аз си наблягам на тях,и ракийка също :lol: Ама сега е времето и на големите рибоци по реките,ама и дупе трябва в студеното време ;) И сподели кво са направили твоите хора на канала.То тук май само 2-ма или 3-ма споделят нещо,имам чувството,че никой в СЗ не ходи на риба.Иначе сутрин от тъмно се заемат дашните места по Шаново,че се принудих да ходя още в 6 часа последните два пъти :lol: Ама няма лошо,тва си е нормално,всеки иска да хване добро място и риба!Но поне да споделят кво се е получило-дава ли,не дава ли,че всеки ден си е различен.Между впрочем,ей вчера идва един колега и ни вика-''тук на това място вадели по 20 кг. морунажи на жълъдов червей'' :crazyeye: Бе казвам му чак за толкова не съм чул,ама по 7-8 кг. се хващат, ...''е да де,по толкова хващали'' ми пояснява той :lol:
Аз в събота щях да ходя на Шаново, но бях затиснат силно от завивката и не можах да помръдна до към 13:00. Иначе ти имам номера и при мерак за излет ще ти чукна.
genkogenev
Потребител
Потребител

Мнение от genkogenev »

diavolo666 написа:
Как да пиша , като в събота на Шаново от 7:00 до 15:00 хванах само едно костурче около 10 см. :?
Захранвах , бели , жълъдови , рибка, царевица , земни .... и нищу
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

genkogenev написа:
diavolo666 написа:
Как да пиша , като в събота на Шаново от 7:00 до 15:00 хванах само едно костурче около 10 см. :?
Захранвах , бели , жълъдови , рибка, царевица , земни .... и нищу
Ееееееее, голяма работа. То всеки е имал такива каръшки "риболовни" дни. Поне си бил на въздух, а не вкъщи.
Споделяйте, без значение дали сте хванали нещо. По-добре да знам къде и кога да не ходим. Нали това е идеята на форума и темата.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Между другото, случайно някой скоро да е ходил на канала на с. Християново / по Калояновско шосе?
Това каналче поне лятото дава доста риба. Не знам откъде се пълни, но предполагам, че е от яз. Георги Димитров.
Имаше костур, каракуда и змиорки до откат! И в момента би трябвало да дава на ръчило /за стръв/ змиорки.
Също, такива има и по оризищата. Скоро минавах покрай едно оризище до магистралата и имаше локви пълни със змиорки /явно напояват от каналите/. Също змиорк има и в канала към Зора. Той сега е полупресъхнал, но преди 3-4 години като съм ходил за стръв беше лудница. Пускам ръчилото и на вадене беше пълно със змиорки пак.
Та, вместо да се дават по 0,15 ст/брой за змиорки, ето ви места откъдето да си вадите.
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Хванали или не-споделяйте,там е истината ;) Аз миналото лято като извъртях първия си валат в живота,и то на платено-на язовира на Малка Верея,направо не вярвах,че е възможно,но се оказа факт,имах само едно кълване за цял ден и шарана взе,че скъса и това е :? Пък на 7-ми март тази година на Копринка и Ръжена-валат в един ден!Дълго мислех и се чудех как е възможно и какво,къде съм объркал,идеше ми да си хвърля такъмите във водата...Бях чул за някво земетресение някъде,но все тая-нямах и едно кълване за цял един излет!
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Nirvana написа:Между другото, случайно някой скоро да е ходил на канала на с. Християново / по Калояновско шосе?
Това каналче поне лятото дава доста риба. Не знам откъде се пълни, но предполагам, че е от яз. Георги Димитров.
Имаше костур, каракуда и змиорки до откат! И в момента би трябвало да дава на ръчило /за стръв/ змиорки.
Също, такива има и по оризищата. Скоро минавах покрай едно оризище до магистралата и имаше локви пълни със змиорки /явно напояват от каналите/. Също змиорк има и в канала към Зора. Той сега е полупресъхнал, но преди 3-4 години като съм ходил за стръв беше лудница. Пускам ръчилото и на вадене беше пълно със змиорки пак.
Та, вместо да се дават по 0,15 ст/брой за змиорки, ето ви места откъдето да си вадите.
За Християново имам хубави спомени от преди над 10 години-костури на рибка и амур над кило на директна 5-ца!Ама много вода е изтекла оттогава,не знам защо съм го забравил това място,мисля си струва да се опита-поне е близо ;)А относно оризищата...За Маджерито имам поглед,това лято бях на 2-3 риболова за по няколко часа там,има доволно дребни каракудки,стават за стръв.Понякога излиза и нещо по-едро от това,но общо взето става само за губене на време.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

diavolo666 написа:
Nirvana написа:Между другото, случайно някой скоро да е ходил на канала на с. Християново / по Калояновско шосе?
За Християново имам хубави спомени от преди над 10 години-костури на рибка и амур над кило на директна 5-ца!Ама много вода е изтекла оттогава,не знам защо съм го забравил това място,мисля си струва да се опита-поне е близо ;)А относно оризищата...За Маджерито имам поглед,това лято бях на 2-3 риболова за по няколко часа там,има доволно дребни каракудки,стават за стръв.Понякога излиза и нещо по-едро от това,но общо взето става само за губене на време.

Християново е добро място, тихо е и няма други хора наоколо. Спокойно може да си отпериш цял ден!
Публикувай отговор