SETI@homе или съществуват ли извънземни?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Абе ако може да се пътува във Времето мислите ли че ей така обикновените хора ще си пътуват ? Отговора е НЕ ! И така ... Ако човек се върне 2 години във Времето и промени нещо той променя няколко други измерения ... така че това може да бъде и доста опасно ... представете си ако някой се върне и предотврати I & II Световна война ... е не можете да си го представите нали ?
защото тогава като се върнете във "вашето" си Време тези които сте спасили от войната ще имат големи семейства ще има мнооого повече Население на земята ... Така че ... Е аз давам пример само с 2 войни ... ами ако се предотвратят други събития :?:
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

хмм, ти да отидеш назад във времето и само да заговириш някого, ей така, да го спреш от пътя му за 1 минута, може да промени коренно нещата...даже може да повлияе на твоето съществуване :? :twisted:
бъдейки му повлияно и по най-беглия начин, целия времеви поток може да бъде променен- по пътя си човекът вече няма да срещне същите хора, няма да му минат прец главата същите мисли, нама да направи после същотот нещо...и осещате след тва ква лавина става :twisted: Е ся, не казвам че задължително всичко ще е различно, може и нищо да не се промени...ама дали си заслужава риска? :roll:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да, това е едната от теорийте, друга също така интересна теория е че всъшност пътят на човека е написан предварително т.е. звучи нещо от сорта на: няма значение дали се двоумиш да хванеш левия или десния път (примерно ако си на кръстопът) защото ти вече си направил твоя избор, защото пътя ти е начертан пердварително, ти само го следваш. Има една стара приказка която казва: Ако ти е писано да те блъсне кола, няма да се одавиш. Примерно виж, Библията, Нострадамус и други пророци който казват за дадено нещо че ще се случи и то се случва след 100-200 години ама не можеш да го предотвратиш, просто ти казват какво ще се случи за да си подготвен. Господ не ти се кълне че няма да ти се случи нещастие примерно, Той ти казва че когато това стане, Той ще бъде до теб да те успокой и да ти избърши сълзите.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

и над тази теория съм мислил :D ...ама колкото повече мисля, толкова повече ми се иска да не бях мислил над нея :) щото тя обезмисля цялото ни съществуване! Правото ни на избор(както се казваше в матрицата) е смисъла на съществуването...
Това е малко гадна теория обаче- ако утре имам изпит и аз следвам тази теория, то няма да има смисъл да уча, щото вече ми е написано дали ще го взема изпита..Е аз не уча, и естествено нищо не успавам да напиша..ТОГАВА обаче е редно да призная че `съдбата`(да речем) е предначертала че аз няма да успея(ще реша да не уча и няма да успея)...Обаче ако реша да уча, и си взема изпита, то тогава `съдбата` ще `каже` "ами, взе си изпита щото учи"...ее, кво излиза, че съдбата е следствие от това което аз реша! или друго яче казано "всеки сам си пише съдбата :D "
А сега за господ: ми то голяма полза това да дойде господ да те утеши! :lol: Не е ли той олицетворение на правдата? :roll: Ха! Ами къде е тя бе?! Не е вярно(поне според мен :!: ) че бог е създал хората..хората са създали бог :!: И изобщо вярата..Тя винаги е била оръдие...
В далечното минало(преди науките) тя е била просто обяснение...
После е станала един вид обединение...Една много добра философия(жалко че не е проработила :( )
После отново е била подобрена...(точно както простия камък с който чукал първобитния човек в последствие е заприличал на чука както го познаваме сега)Но тогава тя вече е започнала да служи като оръжие! Вземете средновековието- всякви там служители на вярата..ха! ами че те много добре са си служели с нея! :wink: :lol:
Изгаряние на `безверници`, манипулация на вяврващи, достойна цел за война....
И така и така...достигнахме и до наши дни...какво е вярата сега за тези коите я притежават? Ами да, просто утеха! :!: Утеха че не са сами! Поредната функция! Ехх, как хората не разбират, че това е по- велико откритие даже от колелото! Мултифункционално! :wink: Точно както колелото...
Човечеството е вече прекалено голямо за да има нужда от такава утеха! Това е все едно детето което прегръща мечето си когато мама загаси лампата...
Съжалявам ако съм обидил някой(или неговите вярвания) с разсъжденията си...малко цинично прозвуча, но вие сте големи момчета! Ще го преживеете! :D
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз не съм много съгласен с теб може би защото не си виждал Божие чудо. Макар че ако се замислиш малко ... примерно върху материалния универс ще видиш че всяко нещо работи в хармония с останалите неща. Примерно вземи хранителните вериги (пирамиди), ако имаше хаос в тях ? Ами да кажем вселената :?: Научно е доказано че от безразборно сблъскване на химични елементи който са в космоса живот би се зародил след 10 години (т.е. 10 на 256 степен т.е. 10 с 256 нули, това даже не го и знам как се прозинася), а нашата галактика е едва 10 на десета степен.
Относно избора, знаеш ли няма значение дали си чел за изпита и си го взел или не, твоят път е нарисуван предварително много много отдавна, крайното решение което ще вземеш е точно това което е трябвало да се случи, няма начин човек да промени пътя си.
.... Не ми се размишлява над тази тема в момента че имах тежка вечер снощи :cheers:
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

аз пък нещо тоя път съм съгласен с Otherside и очевидно не вярвам в господ ... просто толкова лоши работи са ми са се слу4или през живота до сега 4е съм загубил вярата си на вси4кото отгоре го ненавиждам въпреки 4е знам 4е не съществува (ся ще кажете 4е съм психопат)ама какво да направя .Каде е утехата аиде няма да кажа аз в една друга тема писах 4е вместо всяка сутрин да са моля аз го псувам разбираемо е .... но това е 4астен слу4аи може би в който у4аствам АЗ ... между другото и аз съм Атеист (само на себе си и на очите си вярвам ) а моралът съм го полу4ил от родителите си , а не господ !
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Чудесa имa сaмо тaм където хорaтa вярвaт в тях и колкото повече вярвaт толковa повече имa. :wink:
DeathLord: Разбира се че не си го получил директно от Него, малко са онези който са имали тази чест да разговарят с Него, а на пръсти се броят тези който са Го виждали. Светът се предържа към Неговите закони обаче ... иначе щеше да има анархия по земята.
Последно промяна от admin на Вто Апр 06, 2004 23:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

нашите не са православни ( да вярват в икони и др )
пък и на мен ми се струва тупо че една дървена икона може да те илекува или ...
според мен Бог е нещо свято и е на всякъде а като се молиш на няква икона дали ще ти помогне повече ?
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

да но тои не съществува как може да вярваш в нещо което не съществува и не си виждал религията е създадена за да обедини народите а не за да се правят джихати и ето такива хора като теб да ме опрекват

представи си египтаните
те са има религия 3000 години преди христа идват римляните и ги задължават да вярват в християнството тва не е ли един вид секта спрямо основната им религия защото тука ако някои се отметне от религията и си измисли нещо разли4но веднага му лепват името "сектант" а там положението е било такова .... темата мн се измести според мен не е мн уда4но да гожорим за религията щото може да спорим и докато умра ....
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

admin написа:Чудесa имa сaмо тaм където хорaтa вярвaт в тях и колкото повече вярвaт толковa повече имa. :wink:
DeathLord: Разбира се че не си го получил директно от Него, малко са онези който са имали тази чест да разговарят с Него, а на пръсти се броят тези който са Го виждали. Светът се предържа към Неговите закони обаче ... иначе щеше да има анархия по земята.
е не мога да се съглася явно съм все още глупав за да го разбера но съм сигурен 4е няма да си променя мнението

не съм убеден 4е някои го е виждал и 4е е говорел с него :wink:
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

крилатата фраза на бащата

||не си ли голям ве4е да вярваш в глупости ||
||или ти си голям ве4е и знаеш 4е не съществува оба4е няма нищо лошо в религията създадена е била за да обедени народите ... ||

а вие не сте ли достатъ4но големи ...
Публикувай отговор