и над тази теория съм мислил

...ама колкото повече мисля, толкова повече ми се иска да не бях мислил над нея

щото тя обезмисля цялото ни съществуване! Правото ни на избор(както се казваше в матрицата) е смисъла на съществуването...
Това е малко гадна теория обаче- ако утре имам изпит и аз следвам тази теория, то няма да има смисъл да уча, щото вече ми е написано дали ще го взема изпита..Е аз не уча, и естествено нищо не успавам да напиша..ТОГАВА обаче е редно да призная че `съдбата`(да речем) е предначертала че аз няма да успея(ще реша да не уча и няма да успея)...Обаче ако реша да уча, и си взема изпита, то тогава `съдбата` ще `каже` "ами, взе си изпита щото учи"...ее, кво излиза, че съдбата е
следствие от това което аз реша! или друго яче казано "всеки сам си пише съдбата

"
А сега за господ: ми то голяма полза това да дойде господ да те утеши!

Не е ли той олицетворение на правдата?

Ха! Ами къде е тя бе?! Не е вярно(поне според мен

) че бог е създал хората..хората са създали бог

И изобщо вярата..Тя винаги е била оръдие...
В далечното минало(преди науките) тя е била просто обяснение...
После е станала един вид обединение...Една много добра философия(жалко че не е проработила

)
После отново е била подобрена...(точно както простия камък с който чукал първобитния човек в последствие е заприличал на чука както го познаваме сега)Но тогава тя вече е започнала да служи като оръжие! Вземете средновековието- всякви там служители на вярата..ха! ами че те много добре са си служели с нея!
Изгаряние на `безверници`, манипулация на вяврващи, достойна цел за война....
И така и така...достигнахме и до наши дни...какво е вярата сега за тези коите я притежават? Ами да, просто утеха!

Утеха че не са сами! Поредната функция! Ехх, как хората не разбират, че това е по- велико откритие даже от колелото! Мултифункционално!

Точно както колелото...
Човечеството е вече прекалено голямо за да има нужда от такава утеха! Това е все едно детето което прегръща мечето си когато мама загаси лампата...
Съжалявам ако съм обидил някой(или неговите вярвания) с разсъжденията си...малко цинично прозвуча, но вие сте големи момчета! Ще го преживеете!