Метълите насам!!

Ако искате да коментирате някое музикално парче, изпълнител или жанр музика ... тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Barbarian написа: Е виж тука не си прав има доста голяма разлика между "old school" метал и нео-метал.В нео-метала по мое мнение се набляга много повече на електрониката докато в "чистия" метъл тя е само някакъв поддържащ елемент.И всичките тея нео-метал групи за мен са голяма глупост измислена от Американците.Е не че не харесвам 2-3 песни ама толкова докато другите които слушам редовно и ме кефят заемат десетки гигабайти по харда ми и по CD/DVD-та.
Мислиш така защото си взел групи като LP и Limp Bizkit. Ама я вземи всички групи като P.O.D, KoRn, Slipknot, ако щеш и Rammstein. Колкото и да не ви се вярва всичко това е нео-метъл. Вярно има различия в изпълненията ама все си е метъл. Ония бил "old school"! Това е така само, защото е правен по-раните години и тогава е нямало много много днешните възможности. Хич не твърдяла обаче че музиката сега е по-добра, даже напротив, но колкото и да не ви се ще си е така. И тук говорим за метъл, а не за рок, защото е много по-различна тема :!:
Аватар
Barbarian
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Barbarian »

Случайно ако не си разбрал има тонове нови групи които правят "old school"метал в наши дни ,а от тея които си изброил за слушане стват само Rammstein другите нещо не ми понасят.
Good strategists seize oportunities.Great strategists make their own.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Еми примерно вземи Clawfinger. Това е чисто нео-метъл група, но спокойно може да конкорира "old school" бандите. Просто това е сега в момента най-явният пример, който ми хрумна.
Аватар
painkilller
Holy Diver

Мнение от painkilller »

Относно хеви метъла мога да кажа ,4е той произлиза от Англия.Eдин сериозен представител са IRON MAIDEN.Според други той произлиза от ...(дори да не ви се вярва) ...Бразилия ,представител са SEPULTURA.Но според трети първите метъли са LED ZEPPELIN (според критиците). :twisted: :twisted: :twisted:
rumo
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от rumo »

painkilller написа:Относно хеви метъла мога да кажа ,4е той произлиза от Англия.Eдин сериозен представител са IRON MAIDEN.Според други той произлиза от ...(дори да не ви се вярва) ...Бразилия ,представител са SEPULTURA.Но според трети първите метъли са LED ZEPPELIN (според критиците). :twisted: :twisted: :twisted:
BLACK SABBATH са първите -аз съм критик :lol:
Аватар
painkilller
Holy Diver

Мнение от painkilller »

Коя година е първият албум на SAbbath и коя на Zeppelin :?:
rumo
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от rumo »

Ми коя на сабат -70г.на цепелин-69г. по-важното е друго албмите на зепелин не само 1,2,3,4 са по-скоро хард рок също като на пърпъл и юрая хип докато сабат са доста по-твърди -хеви метъл
Аватар
painkilller
Holy Diver

Мнение от painkilller »

добре няма да спорим :wink:
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

PoSSeSSeD написа:
Barbarian написа: Е виж тука не си прав има доста голяма разлика между "old school" метал и нео-метал.В нео-метала по мое мнение се набляга много повече на електрониката докато в "чистия" метъл тя е само някакъв поддържащ елемент.И всичките тея нео-метал групи за мен са голяма глупост измислена от Американците.Е не че не харесвам 2-3 песни ама толкова докато другите които слушам редовно и ме кефят заемат десетки гигабайти по харда ми и по CD/DVD-та.
Мислиш така защото си взел групи като LP и Limp Bizkit. Ама я вземи всички групи като P.O.D, KoRn, Slipknot, ако щеш и Rammstein. Колкото и да не ви се вярва всичко това е нео-метъл. Вярно има различия в изпълненията ама все си е метъл. Ония бил "old school"! Това е така само, защото е правен по-раните години и тогава е нямало много много днешните възможности. Хич не твърдяла обаче че музиката сега е по-добра, даже напротив, но колкото и да не ви се ще си е така. И тук говорим за метъл, а не за рок, защото е много по-различна тема :!:
Нaпълно те подкрепям :) И товa с червено и всичко остaнaло което кaзa е вярно :wink:
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

PoSSeSSeD написа:
ти чуаш ли са кво приказваш е ..
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

с джери си праите коалиция е .. как може да кажете че слипкнот е нео метал вие не сте наред ве ..
Аватар
painkilller
Holy Diver

Мнение от painkilller »

painkilller написа:Slipknot какъв стил са според вас?
питам пак :wink:
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Мисля че това тук ще отговори на въпросите ви и май май най-после ще ви убеди в това, което казах. Май грешката ви идва от неразбирането на значението на думата неометъл
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

1.1.1. What genre does Slipknot belong to?
Hard to explain, but let's put it this way: they're a band that fuses elements taken from hardcore (ie. aggressive vocals, heavy chunks of distortion), goregrind (ie. blast beats, gore imagery), and modern rock. They're not metal, and they're certainly not plain hard rock either.

аз ли съм тъп или не .. но в тва изречение пише ли че слипкнот свирят нео метъл .. ! аз мога да ти намеря материали където пише други неща... на кое да се вярва ами на кое ли ... незнам и аз но 100% не са нео ..
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Обяснявам по-подробно.Метъла има 2 разделения-Класически метъл и Неометъл. Думата нео-метъл е съставена от две части. Едната е НЕО, което означава нов, а другата е метъл, което предполагам, че знаете всички. Другото разделени е на Класическият метъл. Хмм, сега като се замисля къде да я сложа тая група, при класическия метъл или при нео метъла!? Мисля че си е ясно. Ако искаш дами твърдиш, че е някакъв готик, дед(Dead), сатанистичен метъл, то това всичко спада към неометъла, защото са жанрове възникнали наскоро. Преди 30 години имало ли ги е според теб тея жанрове, че да са класически метъл? Еми според мен ги е нямало, както и групичката за която спорим. Ако мислиш, че има нов жанр музика наречен слипнотизъм, значи те спадат към него :evil:
Изображение
Ся ако не мога да те убедя в противното нема смисъл да се занимавам с глупости.
Публикувай отговор