deltas написа:Не говоря в глобален мащаб,а за нещо съвсем елементарно - солидарността!Когато започне стачка в Гърция,в даден отрасъл,веднага към тях се присъединяват и други,и затова протестите им имат ефект!Може и да пиянстват,тяхна си работа,ама блокират границата,и никой не смее и копче да им каже,щото знае,че последствията ще са катастрофални за него!Затова в Гърция управниците им и не могат дори да си помислят да правят и капчица от зулумите на нашите!Ами как е във Франция,САЩ?Говоря за елементарната солидарност,която през 80те разклати комунистическия режим в Полша!И профсъюзът им се казваше така - Солидарност!
Но за да има солидарност,трябва вътрешно осъзнаване!Всеки да разбере,че проблемите на едните,рано или късно,стават проблеми на всички!И че на практика всички управници след 10 ноември прилагат древната максима - разделяй и владей!И то много успешно,резултатите са очебийни!И е срамота,гърците да ни казват,че не можем да си отстояваме правата,т.е.,че сме овце!
Прав си - заради слабото правителство там което "проявява солидарност" ефекта е че сега Гърция ще загуби още милиони, ако не и повече. Фермерите както всяка година ще си продължат по старому, понеже това което искат е ако не смешно, то поне най-малкото икономически невъзможно. Солидарност има и в България(например доста хора подкрепиха млекопроизводителите и имаше известен ефект, в момента също се работи по въпроса), но всичко си има граници аз лично не бих ги подкрепил, само защото протестират, понеже чисто и просто не са прави. Не може един човек да работи на загуба, да е неконкуретноспособен и държавата да го издържа, понеже е некадърен или мързелив и не може да се задържи сам на пазара. На всичкото отгоре и пречи на другите със своите действия. За съжаление това време е минало вече никой няма пари, още по-малко Гърция. Никой не им казва нищо на фермерите, понеже там са същите малоумни комунисти, които бяха и тука. Наскоро се видя, че са въздух под налягане и даже с измама са се набутали в еврозоната. В интерес на истината, Гърция в момента е в еврозоната, само защото другите държави ги е страх да не спадне още повече доверието в еврото, иначе досега да са ги изритали като кучета.
Така и не ми отговори на първия въпрос обаче

Забелязал съм, че споровете ни протичат по този начин - спорим спорим за нещо, после ти продължаваш по тази част, за която има все още къде да се хванеш, после се прехвърляш на нещо друго и така до безкрай. Ако не ми вярваш, прочети заглавието на темата и се върни на последните няколко поста за Гърция например

Не че не обичам хубавите дискусии, но в този си вид са безсмислени само си хабим клавиатурите