✈ Летище Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Re: Летище Стара Загора

Мнение от deltas »

ivka92 написа:Пак напомням,че това е форум за Летище Стара Загора.
Ако ще си "чешите езиците" за политика ,моля направете си друг форум.
А колкото до безработицата,помисляли ли сте че, едно действащо летище ще открие нови работни места например(като започнеш от Ръководител полети и стигнеш до чистачките на самолетите,кетъринг и тн.)Ама ти като си черноглед по default и да се блъснеш в хубавото,пак няма да го видиш!!!
Всичко е политика,дори и летището!
Да,едно действащо летище ще открие бол работни места,Ст.Загора ще е първият град в света без безработни!Как може да съм толкова черноглед,че да не съм го видял досега?Ами че да вземем да си спретнем и още едно летище,ама тогава ще трябва да си търсим персонал от чужбина,няма да имаме хора за него...
Да,черноглед съм,но не по default,а защото действителността е такава,отдавна съм свалил розовите си очила!И кое е това хубавото,дето не го виждам,посочи ми го?Или и то е някъде в далечното бъдеще,и ще го чакаме цял живот,без да го дочакаме?
marin_007
Потребител
Потребител

Мнение от marin_007 »

Говоря , че кризата която дойде увеличи много безработицата :) Преди нея нямаше такава безработица , отделен е въпроса че пък тези които работят също нямат пари. Стандарта трябва да се промени , а това не става за 2 дни , трябва много работа, както каза за няколко години нещата могат да станат доста по приемливи.Но от всякъде има натиск всеки си гледа неговите интереси и това , така ни чакат още 20-30 години докъто станем държава от среден клас :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

deltas написа:
sawo написа:Нали го осъзнахме вече, кажи сега какво да правим? :)
Не,много хора все още не са го осъзнали,щом има и такива,дето вярват на такива глупости и измишльотини като класации по инвестиции!Че и чак ни дават и тука да четем лъжите на управляващата пасмина!
И какво излиза, все още има неверници помежду ни затова на нас, просветените не ни остава нищо освен да си мрънкаме и да ревем тук?
Теоретично, ако всички се покаем и осъзнаем истината, какво предлагаш да направим?
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

sawo написа:
deltas написа:
sawo написа:Нали го осъзнахме вече, кажи сега какво да правим? :)
Не,много хора все още не са го осъзнали,щом има и такива,дето вярват на такива глупости и измишльотини като класации по инвестиции!Че и чак ни дават и тука да четем лъжите на управляващата пасмина!
И какво излиза, все още има неверници помежду ни затова на нас, просветените не ни остава нищо освен да си мрънкаме и да ревем тук?
Теоретично, ако всички се покаем и осъзнаем истината, какво предлагаш да направим?
Теоретичното не е като практичното!Нали знаеш,че само една капка катран вгорчава цялата каца с меда!
Не е нужно тепърва да откриваме топлата вода,ето,погледнете гърците какво правят!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

deltas написа: Теоретичното не е като практичното!Нали знаеш,че само една капка катран вгорчава цялата каца с меда!
Не е нужно тепърва да откриваме топлата вода,ето,погледнете гърците какво правят!
Ами добре, ама то тогава излиза че трябва да чакаме абсолютно всички да се покаят и да приемат истината, което никога няма да стане следователно нищо не можем да направим до тогава освен да си мрънкаме? :)
Гърците нищо не правят и това им е проблема ама скоро ще се осъзнаят - доста са им насъбрали :) Ако говориш за фермерите които ходят да пият вино и да ръфат мезета с тракторите си по границата в свободното си време, те са още по-зле. Исканията им са направо смешни и даже няма да ги коментирам, ама явно не са забелязали кога се разпадна СССР и в кой век живеят.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

sawo написа:
deltas написа: Теоретичното не е като практичното!Нали знаеш,че само една капка катран вгорчава цялата каца с меда!
Ами добре, ама то тогава излиза че трябва да чакаме абсолютно всички да се покаят и да приемат истината, което никога няма да стане следователно нищо не можем да направим до тогава освен да си мрънкаме? :)
Гърците нищо не правят и това им е проблема ама скоро ще се осъзнаят - доста са им насъбрали :) Ако говориш за фермерите които ходят да пият вино и да ръфат мезета с тракторите си по границата в свободното си време, те са още по-зле. Исканията им са направо смешни и даже няма да ги коментирам, ама явно не са забелязали кога се разпадна СССР и в кой век живеят.
Не говоря в глобален мащаб,а за нещо съвсем елементарно - солидарността!Когато започне стачка в Гърция,в даден отрасъл,веднага към тях се присъединяват и други,и затова протестите им имат ефект!Може и да пиянстват,тяхна си работа,ама блокират границата,и никой не смее и копче да им каже,щото знае,че последствията ще са катастрофални за него!Затова в Гърция управниците им и не могат дори да си помислят да правят и капчица от зулумите на нашите!Ами как е във Франция,САЩ?Говоря за елементарната солидарност,която през 80те разклати комунистическия режим в Полша!И профсъюзът им се казваше така - Солидарност!
Но за да има солидарност,трябва вътрешно осъзнаване!Всеки да разбере,че проблемите на едните,рано или късно,стават проблеми на всички!И че на практика всички управници след 10 ноември прилагат древната максима - разделяй и владей!И то много успешно,резултатите са очебийни!И е срамота,гърците да ни казват,че не можем да си отстояваме правата,т.е.,че сме овце!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

deltas написа:Не говоря в глобален мащаб,а за нещо съвсем елементарно - солидарността!Когато започне стачка в Гърция,в даден отрасъл,веднага към тях се присъединяват и други,и затова протестите им имат ефект!Може и да пиянстват,тяхна си работа,ама блокират границата,и никой не смее и копче да им каже,щото знае,че последствията ще са катастрофални за него!Затова в Гърция управниците им и не могат дори да си помислят да правят и капчица от зулумите на нашите!Ами как е във Франция,САЩ?Говоря за елементарната солидарност,която през 80те разклати комунистическия режим в Полша!И профсъюзът им се казваше така - Солидарност!
Но за да има солидарност,трябва вътрешно осъзнаване!Всеки да разбере,че проблемите на едните,рано или късно,стават проблеми на всички!И че на практика всички управници след 10 ноември прилагат древната максима - разделяй и владей!И то много успешно,резултатите са очебийни!И е срамота,гърците да ни казват,че не можем да си отстояваме правата,т.е.,че сме овце!
Прав си - заради слабото правителство там което "проявява солидарност" ефекта е че сега Гърция ще загуби още милиони, ако не и повече. Фермерите както всяка година ще си продължат по старому, понеже това което искат е ако не смешно, то поне най-малкото икономически невъзможно. Солидарност има и в България(например доста хора подкрепиха млекопроизводителите и имаше известен ефект, в момента също се работи по въпроса), но всичко си има граници аз лично не бих ги подкрепил, само защото протестират, понеже чисто и просто не са прави. Не може един човек да работи на загуба, да е неконкуретноспособен и държавата да го издържа, понеже е некадърен или мързелив и не може да се задържи сам на пазара. На всичкото отгоре и пречи на другите със своите действия. За съжаление това време е минало вече никой няма пари, още по-малко Гърция. Никой не им казва нищо на фермерите, понеже там са същите малоумни комунисти, които бяха и тука. Наскоро се видя, че са въздух под налягане и даже с измама са се набутали в еврозоната. В интерес на истината, Гърция в момента е в еврозоната, само защото другите държави ги е страх да не спадне още повече доверието в еврото, иначе досега да са ги изритали като кучета.
Така и не ми отговори на първия въпрос обаче :) Забелязал съм, че споровете ни протичат по този начин - спорим спорим за нещо, после ти продължаваш по тази част, за която има все още къде да се хванеш, после се прехвърляш на нещо друго и така до безкрай. Ако не ми вярваш, прочети заглавието на темата и се върни на последните няколко поста за Гърция например :) Не че не обичам хубавите дискусии, но в този си вид са безсмислени само си хабим клавиатурите :)
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Прав си - заради слабото правителство там което "проявява солидарност" ефекта е че сега Гърция ще загуби още милиони, ако не и повече. Фермерите както всяка година ще си продължат по старому, понеже това което искат е ако не смешно, то поне най-малкото икономически невъзможно. Солидарност има и в България(например доста хора подкрепиха млекопроизводителите и имаше известен ефект, в момента също се работи по въпроса), но всичко си има граници аз лично не бих ги подкрепил, само защото протестират, понеже чисто и просто не са прави. Не може един човек да работи на загуба, да е неконкуретноспособен и държавата да го издържа, понеже е некадърен или мързелив и не може да се задържи сам на пазара. На всичкото отгоре и пречи на другите със своите действия. За съжаление това време е минало вече никой няма пари, още по-малко Гърция. Никой не им казва нищо на фермерите, понеже там са същите малоумни комунисти, които бяха и тука. Наскоро се видя, че са въздух под налягане и даже с измама са се набутали в еврозоната. В интерес на истината, Гърция в момента е в еврозоната, само защото другите държави ги е страх да не спадне още повече доверието в еврото, иначе досега да са ги изритали като кучета.
Така и не ми отговори на първия въпрос обаче :) Забелязал съм, че споровете ни протичат по този начин - спорим спорим за нещо, после ти продължаваш по тази част, за която има все още къде да се хванеш, после се прехвърляш на нещо друго и така до безкрай. Ако не ми вярваш, прочети заглавието на темата и се върни на последните няколко поста за Гърция например :) Не че не обичам хубавите дискусии, но в този си вид са безсмислени само си хабим клавиатурите :)
Не знам защо намесваш еврото и еврозоната!Говорехме за солидарността,нали?Дали е слабо правителството в Гърция не знам,но по много показатели бие нашите уж силни правителства!Защото нашите са силни,когато трябва да бранят привилегиите си,пращат зомбираните полицаи да млатят беззащитни пенсионери и студенти,и то само когато са малко на брой!Силни са и в краденето,Европа им го каза!Силни са в лакейниченето на по-големите,на господарите!Силни са да сервилничат на Турция,да влезе в ЕС без условия!Гърция прави ли го?Колко джамии има в Гърция,и колко са тука?Къде в Гърция турците развяват турски байряци,и искат да учат "майчин език"?И много още примери...!
Не разбирам,защо много хора си мислят,че еврото е манна небесна?И ние все се опитваме да се бутаме между шамарите?На практика еврото и сега е въведено у нас,с какво сме по-добре?Валутният борд прави лева да е като една резервна валута,нищо повече!Като го махнем,вместо 240лв минимална заплата,ще има 100 евро такава!И какво от това,какво ще ни стопли?Ами запитай се,защо една Англия не го въвежда вече толкова години?А и не само тя?
Ще се върна пак малко на гръцките фермери!В нормалните страни,никъде земеделието не е печеливш отрасъл,затова и се субсидира!Така че,не може да се говори за неконкурентноспособност и издържане от държавата!Но хората знаят какво,и как да го постигнат,имат солидарност,за разлика от нас!И се хващам на бас със тебе,(ако приемеш),че и занапред,при все че са уж фалирали,гърците ще са далеч по-добре от нас,дето уж сме много добре!И пак ще има хиляди гастарбайтери българи,работещи във фалиралата Гърция,а не в цъфналата и вързала България,дето безработицата гони 25%,и минималната заплата е 100 евро!Надявам се,че можеш да направиш разликата!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

deltas написа:Не знам защо намесваш еврото и еврозоната!Говорехме за солидарността,нали?
Всъщност говорехме за летището в Стара Загора, и разни други работи, но както и да е много се отдалечихме от темата аз не мисля да продължавам. :cheers:
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

sawo написа:
deltas написа:Не знам защо намесваш еврото и еврозоната!Говорехме за солидарността,нали?
Всъщност говорехме за летището в Стара Загора, и разни други работи, но както и да е много се отдалечихме от темата аз не мисля да продължавам. :cheers:
Да,прав си,така съвсем ще му изпуснем края!Да живее летището и селскостопанската авиация! :lol:
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ronin »

Аз пък предлагам да се направи една тема "Политика" или " Да им го кажем, на тъпите ни политици!" и там да си ги обсъждаме всички тия неща.
marin_007
Потребител
Потребител

Мнение от marin_007 »

Мога само да ви кажа за гърците , че са много по добре от нас дори в момент на огромна криза са 100 пъти по добре от нас :) И хората след 5 години няма да помнят какво е било, пък ние ще сме на същото дередже
ivka92
Новак
Новак

Мнение от ivka92 »

Как искате нещо да се промени,като 90% са такива мрънкалници и дървени философи като вас и само чакат наготово друг да им промени живота.
И все пак темата е за Летището в Стара Загора.
Това е положително бъдеще за региона и града ни,но вие сте готови да го опюете още преди да е станало.Надявам се бъдещите инвеститори да не го четат този форум,защото никога няма да дойдат и да инвестират при този "ентусиазъм",който струи от вас.
marin_007
Потребител
Потребител

Мнение от marin_007 »

Какъв ентусиазъм , вие мислите ли въобще ? Летище в Стара Загора може да има само и единствено по 2 причини.Първата е магистрала Тракия да бъде готова изцяло и тук да поемем част от натовареността на летището в Бургас. Или да открият севтополис , или някакъв такъв обект който да привлича много туристи. Не сме оптимисти а реалисти ;)
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

ivka92 написа:Как искате нещо да се промени,като 90% са такива мрънкалници и дървени философи като вас и само чакат наготово друг да им промени живота.
И все пак темата е за Летището в Стара Загора.
Това е положително бъдеще за региона и града ни,но вие сте готови да го опюете още преди да е станало.Надявам се бъдещите инвеститори да не го четат този форум,защото никога няма да дойдат и да инвестират при този "ентусиазъм",който струи от вас.
Сакън,не плашете бъдещите инвеститори,че те са като зайци - само да шумне,и се изпокриват в миши дупки!Как може да сте такива мрънкалници,момичето иска да си ходи с аероплан до село! :D
Ивке,да те питам един въпрос,искрено и лично - помниш ли какво имаше на 09.06.1990г в София? :?:
Публикувай отговор