Не ти е правилно сравнението.В Либия нещата са съвсем различни.Там си е чисто гражданско неподчинение.Да,съгласен съм,че е нормално да се борим срещу високите цени на горивата,срущу картела между различните бензиностанции.Но това трябва да става по умен начин,по начин,който да не засяга нормалното протичане на всекидневието на един човек.Виж по-нагоре поста на the gss.Или по-конкретно ето това изречение:Da Edd написа:Според мен е въпрос на съпричастност. Нормално е хората да се борят за идеите си. Да вземем за пример арабските страни - не мога и да си помисля какви щети (материални и нематериални) са нанесли и нанасят протестите там. Но това не е причина хората да не протестират против режимите, нали? Ще кажете, че сравнението е несъизмеримо, но не - и в двата случая става дума за защита на идеи, права и гражданско общество.
Това ли е според теб нормален протест ? Да си покажем магариите ? Да надуем клаксоните яко все едно сме на сватба,да прайм гевреци с БМВ`то ? Или пък да ударим няколко пъти регулатора ...Забраниха ни всичко - регулатори, дрифтове, клаксони и т.н. и то какъв протест е?
И на мене ми са скъпи горивата,и мен не ме кефи качеството на горивата.Я да се изсипят всички протестиращи пред парламента,ей така 2-3 дена отпреде пред парламента да стоят 3-4 хиляди недоволни,да видим какъв ще е резултата ?