Жандармерията не опази къщи на Киро в Катуница..

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Жандармерията не опази къщи на Киро в Катуница..

Мнение от admin »

nasenceto написа:A, те само циганите извършват престъпления. Другите са китка за мирисане.
belata написа: ...
И вие ми говорите за етническа толерантност,продаължавайте да им синпатизирате,и ще се наредите до тях на дръвника :evil: ?!?
ТИ НЕЩО ЗАПЛАШВАШ СЪС СМЪРТ ЛИ??? ЧЕ НЕ РАЗБРАХ??!?!?

Към админа - това позволено ли е във форума? Или всички ще бъдем/те съучастници?
Не виждам да подканва към насилие, човека е казал с какво се е сблъсквал и също така някой факти.
Точно сутринта слушах по тв-то, че тогавашния представител на данъчното в Пловдив е била точно мургина от герб и тогавашния началник на рпу-то в Пловдив пак е бил сегашния секретар на мвр калин георгиев пак от герб .. и двамата по 8 годишни мандати .. еее човек може да си помисли, че точно те са го защитавали.

Тая чак на гости на слави ходи, явно бая се опитват да я защитават. Според мен си е виновна, аз го гледах целия репортаж когато го излъчваше.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

"Може би тази организация на тези протести има връзка с изборите. Възможно е и самата предизборна обстановка да нажежава страстите. Не виждам смисъл в законодателни промени. При положение, че не се прилагат законите 22 години, няма значение дали ще има законодателни промени. Законът трябва да се прилага от всички институции, да се прилага точно. Ние като нямаме воля да прилагаме законите, какво като променим законите, Конституцията, или каквото и да е, ние трябва да променим себе си и законът е над всичко", категоричен бе Пенчев.

Той каза, че хората не вярват, че ще има правосъдие и затова започват да раздават правосъдие сами, което е страшно. "Ние се връщаме в някакво първобитно общество", добави Пенчев. Омбудсманът коментира, че ромите стоят в гета, стават все по-безпросветни, неконкурентоспособни за пазара на труда, техните барони само ги използват. Според него, трябва да ги направим конкурентоспособни. Тази огромна маса млади трудоспособни хора трябва да ги интегрираме.

"Ако Никола Саркози може да изгони 200 роми, ние нашите не можем да ги изгоним, нямаме алтернатива, освен да ги интегрираме", заяви още Пенчев. "Апелирам към всички институции – не си играйте, не проливайте кръв, защото това е необратимо. Моля ви се бъдете разумни, не се поддавайте на злобата и омразата, няма значение изборите, не е толкова важно кой ще спечели, важното е да има България. По-важно е да има етнически мир в България, България да отиде напред, а не да сме на последно място в Европа", категоричен бе омбудсманът Константин Пенчев. /БГНЕС
Източник: http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=543113
Kaкто винаги омбудсмана е изключтелно прав в изказването си. Особено последните няколко абзаца. Евала на човека.

PS: Моля да не ми се променя поста (отново).
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Тя тая тема дълбока излиза ако се замисли човек. Държавата да интегрирала мангалите-то точно обратното стана!

Само да се замислиш, Насе, и ще стигнеш истината-за да си развява байрака тоз измислен мангалски цар толкоз години начи някой много яко е стоял и стои зад него.

Аз сега не мога да разбера що се засягаш като използвам агентурния псевдоним на агента Гоце-но тоя мушморок, колко, вече 10 години му докладват всички служби, и тоя ще ми излиза и ще се прай на ощипана мома, че ни ги знае олигарсите, и че на хората вече свитки им излизат от очите от тях?! Знае ги маймуната, знае ги, ама си трае, именно щот е агента Гоце, и именно щото, който него го нагласи да са мазнярчи толкоз години, той създаде и царкировци и другите отрепки крадливи-баневци, герговци и пр.сган!!!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Въобще не се засягам за Гоце. Хвана ме яд, че аз ти цитирам статията само заради извадката на законите и хич не си и мисля за тоя глупак президента, пък ти баш натам задълба.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

@nasenceto Само с частта за интегрирането не съм напълно съгласен с него и по-точно лекотата, с която го казва. Имаше преди време една статия за циганите и защо те не са интегрирани - чисто и просто, защото не искат, защото техните ценности са такива. Тяхната култура и манталитет ги карат да мислят, че те са над всички, всички други са боклуци. С 2 думи брашно искат да мелят само по техния си начин и само с хора от техния си вид.
Преди години какво стана? Дадоха им апартаменти безплатно, в хубави квартали и т.н. Те какво направиха? Продадоха ги и си купиха апартаменти до други цигани, започнаха пак да се трупат едни с други, Българите започнаха да се изнасят, защото не могат да живеят с тях и накрая пак станаха цигански блокове, цигански махали и т.н. Мизерията и начина им на живот превърна тези места в гета и ето ни пак в изходна позиция, само дето този път и с доста средства назад.
Къде грешим? Трябваше от самото начало да се следи как точно се интегрират и при най-малките признаци на връщане назад да се санкционират ЕФЕКТИВНО. Не да им се дава наготово и да чака някой да станат хора - няма да стане така.
Циганите могат да са цивилизовани и до голяма степен да се променят, но под постоянната заплаха от санкции и то реални санкции. Без страх техния начин на мислене обрича цялата тази "интеграция" на провал. За съжаление една реална интеграция изисква доста политическа воля и една мащабна кампания по реализирането й. Няма да стане бързо и ще струва много пари от нашите джобове.
Като начало трябва да се дигнат данъците евентуално, ако няма достатъчно пари. След това ще трябва да се построят още затвори. Да започне реално да се наказват циганите и при липса на съдействие директно да отиват в затвора. Ако трябва половината циганско население ще е по затворите, но така няма да трови другата половина които имат потенциал да станат нормални хора. Като излязат от затворите тези хора ще видят едно ново общество, в което вече те ще са едно истинско малцинство, което или ще се интегрира наистина като останалите си събратя или се връща обратно в затвора.
За едно 10-15 години ще сме похарчили известна сума за реализирането на това начинание, но инвестицията ще си струва - много по-малко загуби откъм кражби, измами, убийства, побоища, помощи, които отиват на вятъра...
Освен това има нужда и от реформа в социалните грижи. По преценка ако едно семейство няма възможност да се грижи за децата си, те се отнемат моментално, а родителите се подвеждат под отговорност за начина по който са гледани децата. Това в кратки срокове ще елиминира практиката да се раждат по 5 деца заради социалните помощи.
Идва ред и на образованието - всеки родител, който не предоставя възможност на децата си да получават образование ще бъде санкциониран, а децата при нужда ще бъдат отнемани.
След като се установи контрол над безразборната раждаемост, липсата на образование и престъпността ще може да се говори за някакво интегриране.
ТОВА е начина да стане държава от България уважаеми съфорумци, спрете най-накрая да дрънкате за войни, бунтове, саморазправа и т.н. :evil: Какво ще направите с 1-2 милиона цигани?!? Ще ги избиете до крак ли? Вие да не сте Хитлер? Даже той не е успял, та на вас ли мислите ще позволят? Ами айде отивайте какво чакате? Или ще ги биете за респект? Всичките? Ако преди това са изнасилвали, убивали и крадяли, след това ще правят абсолютно същото, но умножено по 2 - ей така от злоба. Така заради ВАС ще страдат 2 пъти повече хора! През това време нещата ще искалират сериозно, ще ви се изсипят тука "умиротворители", хуманитарни организации, OON, UN, US, EU и който там още се сетите, ще ви омиротворят всичките по един път, ще вземат каквото могат ако изобщо е останало нещо и след като си тръгнат България няма да е повече държава и вече няма да има отърване от циганите. Ще видите ТОГАВА какво ви чака.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Тъъъй, sawo, хубаво, щом ние тука в един форум стигаме до правилните изводи кое и как може да се случи, мислиш ли, че големите глави не могат?! Е, като могат, що тва не се случва е въпросът?
Ами не се случва, щото без престъпност няма голяма кинта, нали! Ти сега кво очакваш, прокурори, съдии, дупетати и прочее сган да живее на едните само заплатки?

И друго-аз не виждам някой да призовава тука да избиваме хъхрещите, много добре си знаем, че е по-добре да бъдат образовани, работещи членове на обществото-нещо дето граничи с фантастиката впрочем. Но не е ли ясно, че в крайна сметка става въпрос за крайна самозащита? Ако те дерибействат от години, ако няма ден без убит, насилен, ограбен българин, е ми не е ли крайно време да направим нещо, за да се защитим?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

@ sawo
100% заставам зад това което написа. Точно това е истината и начинът!

@bul-dog -
Защото им липсва воля на политиците. Историята познава много личности с малки заплати и много желание , и съответно действя (законни), ама наще политици не са от тях. Такива си ги избираме за съжаление.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Ми такива си ги избираме, щото такива си имаме.
Тогава, щом нищо не можем да сторим :"бий с лопатата, където свариш..."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Боя с лопатата трябва да е по тези, които бездействат. Протестите не трябва да са срещу циганите, а срещу полицията, срещу управляващите и срещу всички, които оставят това да се случи. Само така ще постигнем нещо. Всичко останало е още гореща вода в казана в който сами се варим
Хората са такива независимо каква е расата им. И българи да бяха, ако ги оставят да правят каквото си искат щяха да са светци ли? Съмнявам се..

А не се случва нищо, защото няма воля и мотивация. Волята не можем да я дадем, но мотивацията - със сигурност може! При това точно сега е момента. Ако хората излязат ясно с лозунга "не на следващо правителство без ясна програма за справяне с циганите", ще постигнем много повече, отколкото ако излезем с лозунга "циганите на сапун" и ни се изсмеят отгоре - виж ги простите футболни запалянковци и вандали - само търсят къде да направят конфликт - така никой няма да ни вземе на сериозно, а и може би с право.
От това, което виждам последните дни не само се призовава към насилие, ами и общо взето който не е съгласен е и циганин едва ли не. Нещо от рода на кой не скача е червен :)

Не виня хората, които са излезли на улицата за да защитят живота на близките си, но виновни са колкото циганите, толкова и полицаите, които не са си свършили работата навреме и са допуснали това да се случи. Те много добре знаят това и затова така се скатават сега, може би затова и са оставили да къщите бъдат запалени, колите потрошени и т.н. - от една страна от чувство за вина, от друга от съпричастност към близките на потърпевшите. Представяте ли си какво щеше да стане ако полицаите бяха употребили сила? "Цигани убиха момче, полицаи ги защитиха с масов побой над Българи, търсещи правосъдие" - точно от този развой ги беше страх и затова не направиха нищо, за да спрат хората и Борисов сега може да си мие колкото си иска с ръцете с полицията, но дори той знае, че вината е на правителството и ако полицията беше действала по "правилния" начин той щеше да види власт през крив макарон до края на живота си.
Това обаче не решава нищо и трябва да се намери начин този проблем да се реши един път завинаги - това нито е прецедент, нито ще спре да се случва просто ей така...
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

"не на следващо правителство без ясна програма за справяне с циганите"
Чаках някой да каже това за да кажа : колко удобно преди изборите.

С това не казвам че саво е агитатор, далеч съм от тази мисъл, просто супер удобно се получиха нещата. Къщите на Цар Киро застраховани и опразнени, него го няма...колко удобно :)

Прав е саво. Боя трябва да е по тези дето имат власт да променят нещо, а бездействат. За съжаление само на такива попадаме. И не е случайно. Но не ми се развиват теории...загуба на време е в този (и който и да е) форум.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

По времето на Йосиф Висарионович е имало една хубава приказка - Нет человека, нет проблемы.
Който иска да бъде част от някакво общество - ще спазва определените норми , който не иска - границите са отворени. Но не става хем да не искаш да си част от обществото, хем да пречиш. Избират се политици и управници, здраво повлияни от икономически интереси или млади кадри, отдадени на гъзоблизане, с цел и те да станат икономически ухажвани. Американско-руския модел, на успели хора, с много създадени неща зад гърба, които влизат в управлението и политиката , тук не е приложим, защото всички са лакоми, гладни и настръхнали за пари. Циганския въпрос може да бъде решен за доста кратък срок, при воля , и то със съвсем цивилизовани и мирни методи. Но не става манго да спинка в пандиза и да живее, все едно е на почивка, а други да бачкат , за да хранят пандизчийския му гъз - това важи не само за манго, разбира се, а за всички там. И после като излезе, да прави каквото си знае до следващия престой там.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Tenebrus написа:
"не на следващо правителство без ясна програма за справяне с циганите"
Чаках някой да каже това за да кажа : колко удобно преди изборите.

С това не казвам че саво е агитатор, далеч съм от тази мисъл, просто супер удобно се получиха нещата. Къщите на Цар Киро застраховани и опразнени, него го няма...колко удобно :)

Прав е саво. Боя трябва да е по тези дето имат власт да променят нещо, а бездействат. За съжаление само на такива попадаме. И не е случайно. Но не ми се развиват теории...загуба на време е в този (и който и да е) форум.
Ами това казвам, защото за това правителство вече е късно тепърва да започне нещо да прави, при условие, че досега не са го направили, иначе наистина не агитирам, защото ако знаех кое би било правилното правителство за работата, досега да съм го направил :)
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Изключително разумна позиция на sawo :cheers:
Протестите определено са не срещу когото трябва. В момента емоцията надделява над разума и някои хора, преднамерено или не, се възползват доста умело от протестиращата тълпа. Ситуацията много ми напомня на пожара в Партийния дом през 90-та, който даде началото на Прехода към така жадуваната демокрация. Е, тази т.н. демокрация така ли не я видяхме... А Държавна сигурност все още управлява политиката и икономиката в страната.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“
източник: феисбук

Това е изказване на френският президент Саркози
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Тва го четох още преди няколко дена, но не вярвам да е автентично. Според мен е чиста измислица.
Публикувай отговор