Проблем с рутер TP-Link tl-wr740n
- angel
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Проблем с рутер TP-Link tl-wr740n
Така, интернета е CTC
проблема е че през рутера някои сайтове не се отварят (пр imageshack.us)
ако сложа кабела на интернета директно в пц-то няма никакви проблеми.
Някакви идей?
Някакви идей?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Проблем с рутер TP-Link tl-wr740n
Като пробваш да отвориш сайта какво става?
- angel
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Като пробвам да отворя повечето сайтове през рутера няма проблеми.
Но, примерно имиджшака не става, дава ми обикновена грешка Problem Loading page (Server not found)
иначе всичко друго е наред.
Но, примерно имиджшака не става, дава ми обикновена грешка Problem Loading page (Server not found)
иначе всичко друго е наред.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Виж в настройките на рутера какви DNS-и са зададени. На друг компютър пак ли така прави?
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Както sawo каза, си виж DNS настройките на рутера. Ако са верни, пробвай тогава ipconfig/flushdns
Ако не се оправи -> tracert imageshack.us и сподели резултата.
Ако не се оправи -> tracert imageshack.us и сподели резултата.
-
- Новак
Да не отварям нова тема,бих искал да попитам аудиторията по един въпрос!Съвсем начинаещ компютърджия съм,наскоро ме свързаха в интернет,на кабелната - близу!Сложиха ми кабелен модем,каквото и да значи това,и оттам ми включиха компа!Проблемът е там,че аз съм с лаптоп,и бих искал да си пусна и безжичен интернет!Казаха ми,че трябва да си взема рутер!Само дето не знам,как ще се вързва това чудо,какво е необходимо?И кой може да ми го инсталира?
- AquiLA^
- Старо куче медалист
Можеш да си го направиш това съвсем сам с малко четене на инструкциите. Трябва ти рутер с wi-fi, който можеш да си купиш от всеки магазин за компютри. Към него трябва да има къс кабел за връзка с настолния компютър. В ръководството ще е обяснено как се настройва wi-fi, за да си пуснеш нет и на лаптопа през wi-fi. Ако искаш и компютъра да е wi-fi ти трябва приемник и за него.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тия нещастници от TP-Link имат проблем със самия фирмваре на рутерчето. Ние изхвърлихме всички TP-Link-ове в офисите ни в цяла България. Проблема е същя, някой сайтове не се отварят и също така когато имаш вързани 1-2 компютъра по лана му или варлеса на някой сайтове се запъва примерно неможеш да пратиш уеб поща .. натискаш бутона прати и браузера си стои и виси и нищо не се случва. Имам такъв проблемен рутер в къщи, актуализирах му фирмварето, настройкит на модема всичките ги въртях и нищо не помага. Ако си вземате рутери за вкъщи гледайте да са openwrt съвместими.angel написа:Така, интернета е CTC
Някакви идей?
"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Или взимате най-евтината, тиха и малка щайга която намерите(30-50лв), една wireless pci карта (20-30лв), качвате й m0n0wall (16MB) и забравяте за мизерни рутери.
Повечето рутери през ван порта повече от 3-4MB/s не пускат, а така ще си бичите 10+MB/s и ще се смеете на познатите ви като почнат да се оплакват от рутерите си 

- nasenceto
- келеш
Я че ми стана интересно. Sawo, би ли обяснил кво е тва m0n0wall?
Прочетох това: http://m0n0.ch/wall/ ама нещо не чатнах...
Прочетох това: http://m0n0.ch/wall/ ама нещо не чатнах...
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Правилно си намерил сайта, от тука можеш да разгледаш какво представлява.
Това е FreeBSD базирана операционна система, специално оптимизирана да работи като рутер. Просто я инсталирате на компютър, посочвате коя лан карта ви е LAN и коя WAN през едно съвсем просто меню на самия компютър и от там нататък всичко се настройва през WEB като всеки един рутер. С разликата че имате милион повече възможности, които обикновените рутери ги нямат, като например следене на натоварването на процесора и използваната памет, следене на общия трафик и т.н.
Може да се инсталира на CF карта, която да играе ролята на HDD, или намирате най-евтиния хард диск, и после в опциите избирате да стои винаги на standby, за да не ви бучи на главата.
Това е FreeBSD базирана операционна система, специално оптимизирана да работи като рутер. Просто я инсталирате на компютър, посочвате коя лан карта ви е LAN и коя WAN през едно съвсем просто меню на самия компютър и от там нататък всичко се настройва през WEB като всеки един рутер. С разликата че имате милион повече възможности, които обикновените рутери ги нямат, като например следене на натоварването на процесора и използваната памет, следене на общия трафик и т.н.
Може да се инсталира на CF карта, която да играе ролята на HDD, или намирате най-евтиния хард диск, и после в опциите избирате да стои винаги на standby, за да не ви бучи на главата.
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Доста опростен интерфейс има, така като гледам. Изключително добро решение. Единственият проблем е, че една стара щайга заема доста повече място от едно въшливо рутерче, а и харче няколко пъти повече ток.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Една малка стара щайга със захранване 100W, което ще работи има няма на половината си капацитет харчи колкото една крушка, което е почти нищо, но за сметка на това знаете че имате РУТЕР а не рутер
На сайта на m0n0wall има напълно оборудвани платки, които вършат перфектна работа, нямат вентилатори и консумират нищожен ток като пак са мощни колкото компютър, но цените почват от $200 така че който му се дават пари...
На сайта на m0n0wall има напълно оборудвани платки, които вършат перфектна работа, нямат вентилатори и консумират нищожен ток като пак са мощни колкото компютър, но цените почват от $200 така че който му се дават пари...

- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
микротик също е много добро решение.Качен на старо ПС или ruterboard.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Така е, но иска повечко познания и настройка, тук идеята е да е максимално просто и близо до обикновен рутер